- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
- 448
bir de madem konu açıldı bu kitabın ve sümerlilerin bir önemini daha söyleyeyim ,güzel değil diyemem yalnız sürekli sümerler ve türkler arasındaki bağlantı bir yere kadar bir yerden sonra biraz zorlama geliyor bana.Yalnız iki cilt ve çok dikkatli okumak lazım o yüzden de çok çabuk okunmuyor hele ikinci ciltin başında kral listeleri diye bir bölüm vardı ki öldüm orayı okurken ,direk tabletten çeviriyi yazmış tabletteki hesaplamalara göre de bir kral 10000 yıl falan yaşıyor,o kısımları okumak gerçekten zordu.İlk kısmı destan ve mitolojiydi ilk cilt o yüzden çok çabuk okunuyor zaten mitolojiye ilgim var. ama ikinci cilt için aynı şeyi söyleyemiyeceğim.Bir süre sümerlilere ara vermeyi düşünüyorum ,roman falan okuyacağım
????
bununla ilgili bilgim yok eğer aklında bir döküman veya link vs varsa özelden bana gönderir misin canım???
Ağaç süslemenin estonya veya letonya tam emin değilim oradan geldiği aklımda kalmış hatta yılbaşında bir ağacı yakmışlar da sonra yakmayalım bari süsleyelim gibi birşey vardı tam hatırlayamadım ben de şimdi.
riga....
letonyaymış,benim aklımda kalan olay şu:
Avrupa'nın en önemli geleneklerinden biri olan Noel ağacının süslenmesi ilk kez Riga'da gerçekleşmiş. 1510 yılının Noel gecesi eğlenceler 'House of Blackheads'den dışarı taşmış, 'bekar tüccar ve zanaatkârlar' (blackheads) meydandaki çam ağacının etrafında dans etmeye başlamışlar. Ellerine geçen süsleri ağaca atıp en sonunda da koca ağacı yakmışlar. Bu süslenen ilk Noel ağacı olarak kabul ediliyor. Geleneğe dönüşen bu hareketi Martin Luther ağacı eve sokarak, ateşe vermek yerine de mum asarak şimdi uygulandığı haline kavuşturmuş.
(alıntı)
Ben gayet açık bir soru sordum. Ama aldığım cevaplar nedense cevap niteliğinde olmadı. Yoksa anlamını bilmediğiniz sadece vurgu için kullandığınız kalıp cümlemiydi o?
Ayrıca hükümet mükemmel demedim. Ama sürekli oy verenlerinde düşünme yetisi yok gibi hatta ve hatta vatan haini olarak görmenize anlam veremiyorum.
Oy vermek kişinin bireysel hakkıdır. Siz bunu sorgulayamazsınız.
Bir insanı sevmeye bilirsiniz ama saygı göstermek zorundasınız. Sizin gibi düşünmeyen 20 milyon ''insan'' var.
Eleştiri herkesin hakkıdır. Ama sınırlarını bilmek lazım. Kimse kimseyi çirkin sözlerle itham edemez. Emin olun ülkesini düşünen bir tek sizler değilsiniz.
Bir partiye oy vermek ölümüne bağlı olmakta hatalarını görmezden gelmek, kulaklarını tıkamak değildir. Şimdiye kadar gördüğüm en çok icraat yapan hükümet bu hükümet.
Ama eksisi yok değil. Örneğin bu açılıma karşıyım. Teröristlerle muhattap olmak. Sonra vergi miktarları çok yüksek olması vs. Ama ülkenin gelişmesi adına yapılan icraatları, yurtdışındaki yarattıkları misyon vs. daha ağır bastığı için oyumu verdim. Zamanında muhalefet partilerininde ülkeyi nasıl batırdığına tanık olduk. Terörist başını astırmamak için çabalarını gördük. Şimdi söyleyin bana bu hükümetten başka kim bu ülkeyi kalkındıra bildi? Kim kalkındırabilir?
Samimiyetimle soruyorum. Sizler kimi örnek görüyorsunuz? Gelin güzel güzel tartışalım bu konuyu. Saygı çerçevesinde.
ülke kalkınacağına daha doğrusu kalkınma denilen kimilerinin cebini dolduracağına ,milletimiz bu duruma düşürülmeseydi keşke.
Sizi bilemem ama bu ülkenin vatandaşlarının vicdanında şehitlerimizin ,gazilerimizin değeri hiç birşeyle ölçülemez.Aynı insanların olduğu gibi milletlerin de onuru,gururu vardır. burada vicdan sahibi bir milletin boynunu yere eğdirdiler.
Her şey para değil keşke ekonomi batsaydı da bu duruma düşmeseydik.Komşumuzla savaşın eşiğine gelmeseydik.
Bir yandan içimize kadar girmiş onlarca vatandaşımızı öldürmüş askerimizi şehit etmişlere karşı barış diyorlar komşumuza karşı abd ve israilin emirlerine istinaden savaş diyorlar.Ülke savaşa girdikten sonra kalkınmayı ben neyleyim.
Zaten kalkınma da neyse yabancıların sıcak parası mı?? yarın savaş çıktığında hepsi çekecekler paralarını öyle birşey kalmayacak zaten emin olun.
Akp silah alıp asker öldürmüyor. Teröristler 30 yıldır kan döküyor. Sürekli farklı yöntemler deneniyor. En son çok rahatsız olacağımız bir süreç başladı. Terörist başının sözleri umrumda değil. Yok akp yi onlar getirmiş vaza viza. Ben terörist değilim. Eşim dostum değil. Eee nasıl oluyor ozaman bu iş?
Hükümetin yaptıkları herzaman ortada. Ülkenin gelişimini reddemezsiniz. Bir kaç senedir yurtdışındayım. İnanın ne beklentilerle geldim ne buldum. Ablam 20 yılı aşkın yurtdışında. Farkı karşılaştırma yaparakta anlayabiliriz.
Peki siz ne düşünüyorsunuz? Başka nasıl çözülür bu mesele? Kimleri önerirsiniz?
ebushh arkadaş listemde olmadığı için mesaj gönderemiyorum ,bu yeni mi çıktı ya????
İT ULUR , KERVAN YÜRÜR.
İki tane bakış açısı vardır bu olaya net olan , biri alın işte ortaklığı görün daha kör gözünüze parmak mı lazım der ?
Diğeri , anlamıyor musunuz ? Bu hükümeti halk gözünde al aşağı etmenin yolunu arıyorlar , bu oyuna düşmeyin der.
Benim nazarımda iki görüşüde benimseyenlerin ortak noktası ülkesi adına korkulanın başa gelmemesidir ama kimse diğerine kendi
bakışını onaylatamaz.Birbirimize düştüğümüzle kalırız.İşte vahim olan odur ki ,o zaman kervanın vay haline.
Türk milletinin bu hale getirilmesini ben kabullenemiyorum artik....agrima gidiyor bu görüntüleri görmek. Millet tutturmus bir baris türküsü gidiyor yahu ne barisi nee?? Bos laf kalabaligi
3-5 cabulcuya pabuc birakirsaniz daha cooooook baris beklersiniz siz ey halkimin %50´si. Madem baris kardeslik diyorlar bu lanet olasi kutlamada neden birtane bile türk bayragi yoktu? Biz onca sehiti bu günler icinmi verdik. Helal olsun onca terörist bir amac icin bizim sehitlerimiz bi hic ugruna ölmüs oldular. YAZIKLAR OLSUN benim bayragima saygi göstermeyen saygi beklemesin...Bu üleye malesef bir Mustafa Kemal daha gelmeyecek...Atamin kemikleri sizliyor...
Ben bizi bu günlere getirenleri ALLAHa havale ediyorum...dilerim sehit annelerin ah´i tutar
Ben gayet açık bir soru sordum. Ama aldığım cevaplar nedense cevap niteliğinde olmadı. Yoksa anlamını bilmediğiniz sadece vurgu için kullandığınız kalıp cümlemiydi o?
Ayrıca hükümet mükemmel demedim. Ama sürekli oy verenlerinde düşünme yetisi yok gibi hatta ve hatta vatan haini olarak görmenize anlam veremiyorum.
Oy vermek kişinin bireysel hakkıdır. Siz bunu sorgulayamazsınız.
Bir insanı sevmeye bilirsiniz ama saygı göstermek zorundasınız. Sizin gibi düşünmeyen 20 milyon ''insan'' var.
Eleştiri herkesin hakkıdır. Ama sınırlarını bilmek lazım. Kimse kimseyi çirkin sözlerle itham edemez. Emin olun ülkesini düşünen bir tek sizler değilsiniz.
Bir partiye oy vermek ölümüne bağlı olmakta hatalarını görmezden gelmek, kulaklarını tıkamak değildir. Şimdiye kadar gördüğüm en çok icraat yapan hükümet bu hükümet.
Ama eksisi yok değil. Örneğin bu açılıma karşıyım. Teröristlerle muhattap olmak. Sonra vergi miktarları çok yüksek olması vs. Ama ülkenin gelişmesi adına yapılan icraatları, yurtdışındaki yarattıkları misyon vs. daha ağır bastığı için oyumu verdim. Zamanında muhalefet partilerininde ülkeyi nasıl batırdığına tanık olduk. Terörist başını astırmamak için çabalarını gördük. Şimdi söyleyin bana bu hükümetten başka kim bu ülkeyi kalkındıra bildi? Kim kalkındırabilir?
Samimiyetimle soruyorum. Sizler kimi örnek görüyorsunuz? Gelin güzel güzel tartışalım bu konuyu. Saygı çerçevesinde.
öncelikle kırmızı ile işaretlediğim yerlerden sizin ne anladığınız önemli. size göre icraat nedir? size göre ülkeyi batırmak nedir?
bana göre ülkeyi batırmak işte son yıllarda olanlardır. güzel bir şey olmasa da eskiden kürdüm demeye çekinirdi insanlar (bunu desteklemiyorum elbette) ama şimdi apo itine özgürlük istiyorlar, kürtlüğü bırakalım pkklı olduklarını belirtmekten çekinmiyorlar, apo liderimiz diyorlar, dağdan rahatça inip kutlamalara katılıp yine rahatça dağa çıkıyorlar. bunlar icraat mı sizce? bunlar kalkındırmak mı sizce?
teröristlere yardım yapılacakmış, maaş bağlanacakmış! yazıklar olsun! haram olsun verene de alana da.
bu ülkede artık cumhuriyet bayramları kutlanamıyor, siz ne hakkında konuşuyorsunuz? türk bayrağı var diye elinde, göz altına alınıyor insanlar?
ha ama siz şimdi tutar hastane de bilmem ne dersiniz, gidin bir hastanedeki hemşire ile konuşun o anlatır sizin bilmediklerinizi. hastaneler ücretsiz! bekleyin ücretsiz, eczanede kesiyorlar o parayı sizden, sonra da eczacılar suçlu oluyor. randevu almak için aradığınızda ayrı para gidiyor (182yi aramak), randevu almak zaten mucize kaç ay sonraya.
ha yol mu bahsettiğiniz? boz boz tekrar yap, maşallah çok çalışıyor belediyeler.
eğitim sistemi mi bahsettiğiniz? kpss soruları? 1 önceki seneyle aynı sorulara sahip tus sınavı? zoraki imam hatip yapılan okullar? 4+4+4 yüzünden okuldan alınan 190 bin öğrenci? ingilizce branşına sınıf öğretmenlerinin atanması? ziraat mühendislerinin türkçe dersine girmesi?
siyasi ilişkiler? önce kardeşim esad, sonra düşman esEd?
ne sizi memnun eden? alkışladıklarınız neler? ben daha çok sayarım da, insanın kendi gözü görmüyorsa, okumakla da değişmez.
öncelikle kırmızı ile işaretlediğim yerlerden sizin ne anladığınız önemli. size göre icraat nedir? size göre ülkeyi batırmak nedir?
bana göre ülkeyi batırmak işte son yıllarda olanlardır. güzel bir şey olmasa da eskiden kürdüm demeye çekinirdi insanlar (bunu desteklemiyorum elbette) ama şimdi apo itine özgürlük istiyorlar, kürtlüğü bırakalım pkklı olduklarını belirtmekten çekinmiyorlar, apo liderimiz diyorlar, dağdan rahatça inip kutlamalara katılıp yine rahatça dağa çıkıyorlar. bunlar icraat mı sizce? bunlar kalkındırmak mı sizce?
teröristlere yardım yapılacakmış, maaş bağlanacakmış! yazıklar olsun! haram olsun verene de alana da.
bu ülkede artık cumhuriyet bayramları kutlanamıyor, siz ne hakkında konuşuyorsunuz? türk bayrağı var diye elinde, göz altına alınıyor insanlar?
ha ama siz şimdi tutar hastane de bilmem ne dersiniz, gidin bir hastanedeki hemşire ile konuşun o anlatır sizin bilmediklerinizi. hastaneler ücretsiz! bekleyin ücretsiz, eczanede kesiyorlar o parayı sizden, sonra da eczacılar suçlu oluyor. randevu almak için aradığınızda ayrı para gidiyor (182yi aramak), randevu almak zaten mucize kaç ay sonraya.
ha yol mu bahsettiğiniz? boz boz tekrar yap, maşallah çok çalışıyor belediyeler.
eğitim sistemi mi bahsettiğiniz? kpss soruları? 1 önceki seneyle aynı sorulara sahip tus sınavı? zoraki imam hatip yapılan okullar? 4+4+4 yüzünden okuldan alınan 190 bin öğrenci? ingilizce branşına sınıf öğretmenlerinin atanması? ziraat mühendislerinin türkçe dersine girmesi?
siyasi ilişkiler? önce kardeşim esad, sonra düşman esEd?
ne sizi memnun eden? alkışladıklarınız neler? ben daha çok sayarım da, insanın kendi gözü görmüyorsa, okumakla da değişmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?