Sahi,Nevruz neydi ?

bir de madem konu açıldı bu kitabın ve sümerlilerin bir önemini daha söyleyeyim ,
bildiğimiz gibi tüm dünyada uygarlığın kökeni yunanlılar olarak kabul edilir.Öyle ki sanat tarihi bile yunanlılardan başlatılır,gittiğim sanat tarihi kursunda duymuştum bunu ilk ve çok şaşırmıştım gerçekten.
Ama 19.yy sonlarında bugünkü ırak sınırlarında sümerlilere ait tabletler bulunuyor hatta öyleki önceden akadlar zannediliyor fakat daha sonra akadlardan da binlerce yıl önce yaşamış çok büyük bir medeniyet çıkıyor ortaya.Muazzez Hanım da belki de o dönemin gerekliliği bilemiyorum sürekli kitapta türkler ve sümerlilerle bağlantı kuruyor ,yani sonuçta ben araştırmacı değilim anca kitap okuyabilirm ama yine de bana biraz ters geliyor yani onun dediğine göre binlerce yıl önce ortaasyaya sümerden giden bir kavim Türkler ,sonuçta belki de öyledir bilemiycem ama görüş bu.

Bir de en son yine malum çevrenin gazetelerinde muazzez ilmiye çığın sümerolog olmadığı sümeroloji bölümünden mezun olmadığı yazılıp çizilmişti.
Be ey gafiller diyorum onlara bu kadın ünv başladığında yıl 1930 lar o zaman ankara ünv de sümeroloji bölümü var mıydı ??* kendisi hititoloji bölümü mezunudur ve müze görevlisi olarak çalışmış bir araştırmacıdır.Şimdi müze görevlisi deyince yine bu malum çevre müzede oturan bekleyen kişi anlayacak ama kendisi binlerce sümer tabletini okuyup,bulup ,birleştirip tasnif etmiştir.Hani şu cumhuriyetten önce bilime ,sanata ,tarihe gereken önem gösterilmiyorken tamamen padişahın izni ile topraklarımızdan alıp götürülen tablet parçaları var ya hah işte onları şu anda bizde olanlarla birleştirip okumakla geçmiş bir ömür.

riga....
letonyaymış,benim aklımda kalan olay şu:

Avrupa'nın en önemli geleneklerinden biri olan Noel ağacının süslenmesi ilk kez Riga'da gerçekleşmiş. 1510 yılının Noel gecesi eğlenceler 'House of Blackheads'den dışarı taşmış, 'bekar tüccar ve zanaatkârlar' (blackheads) meydandaki çam ağacının etrafında dans etmeye başlamışlar. Ellerine geçen süsleri ağaca atıp en sonunda da koca ağacı yakmışlar. Bu süslenen ilk Noel ağacı olarak kabul ediliyor. Geleneğe dönüşen bu hareketi Martin Luther ağacı eve sokarak, ateşe vermek yerine de mum asarak şimdi uygulandığı haline kavuşturmuş.
(alıntı)

Zaten bir çok medeniyette geçiyor ağaç süslemek, ilk önce hangisinden çıktı bilemem ama bir çok gelenek farklı kültürlerde birbirlerinden habersiz uygulanmış. Tıpkı bir buluşun aynı anda birbirinden habersiz farklı yerlerdeki iki bilim adamı tarafından bulunması gibi. Bu da Avrupa'da başlamasının hikayesidir.

Ben gayet açık bir soru sordum. Ama aldığım cevaplar nedense cevap niteliğinde olmadı. Yoksa anlamını bilmediğiniz sadece vurgu için kullandığınız kalıp cümlemiydi o?
Ayrıca hükümet mükemmel demedim. Ama sürekli oy verenlerinde düşünme yetisi yok gibi hatta ve hatta vatan haini olarak görmenize anlam veremiyorum.
Oy vermek kişinin bireysel hakkıdır. Siz bunu sorgulayamazsınız.
Bir insanı sevmeye bilirsiniz ama saygı göstermek zorundasınız. Sizin gibi düşünmeyen 20 milyon ''insan'' var.
Eleştiri herkesin hakkıdır. Ama sınırlarını bilmek lazım. Kimse kimseyi çirkin sözlerle itham edemez. Emin olun ülkesini düşünen bir tek sizler değilsiniz.
Bir partiye oy vermek ölümüne bağlı olmakta hatalarını görmezden gelmek, kulaklarını tıkamak değildir. Şimdiye kadar gördüğüm en çok icraat yapan hükümet bu hükümet.
Ama eksisi yok değil. Örneğin bu açılıma karşıyım. Teröristlerle muhattap olmak. Sonra vergi miktarları çok yüksek olması vs. Ama ülkenin gelişmesi adına yapılan icraatları, yurtdışındaki yarattıkları misyon vs. daha ağır bastığı için oyumu verdim. Zamanında muhalefet partilerininde ülkeyi nasıl batırdığına tanık olduk. Terörist başını astırmamak için çabalarını gördük. Şimdi söyleyin bana bu hükümetten başka kim bu ülkeyi kalkındıra bildi? Kim kalkındırabilir?
Samimiyetimle soruyorum. Sizler kimi örnek görüyorsunuz? Gelin güzel güzel tartışalım bu konuyu. Saygı çerçevesinde.

Bu sözleri nasıl yorumluyorsunuz peki?

ülke kalkınacağına daha doğrusu kalkınma denilen kimilerinin cebini dolduracağına ,milletimiz bu duruma düşürülmeseydi keşke.
Sizi bilemem ama bu ülkenin vatandaşlarının vicdanında şehitlerimizin ,gazilerimizin değeri hiç birşeyle ölçülemez.Aynı insanların olduğu gibi milletlerin de onuru,gururu vardır. burada vicdan sahibi bir milletin boynunu yere eğdirdiler.
Her şey para değil keşke ekonomi batsaydı da bu duruma düşmeseydik.Komşumuzla savaşın eşiğine gelmeseydik.
Bir yandan içimize kadar girmiş onlarca vatandaşımızı öldürmüş askerimizi şehit etmişlere karşı barış diyorlar komşumuza karşı abd ve israilin emirlerine istinaden savaş diyorlar.Ülke savaşa girdikten sonra kalkınmayı ben neyleyim.
Zaten kalkınma da neyse yabancıların sıcak parası mı?? yarın savaş çıktığında hepsi çekecekler paralarını öyle birşey kalmayacak zaten emin olun.

Akp silah alıp asker öldürmüyor. Teröristler 30 yıldır kan döküyor. Sürekli farklı yöntemler deneniyor. En son çok rahatsız olacağımız bir süreç başladı. Terörist başının sözleri umrumda değil. Yok akp yi onlar getirmiş vaza viza. Ben terörist değilim. Eşim dostum değil. Eee nasıl oluyor ozaman bu iş?
Hükümetin yaptıkları herzaman ortada. Ülkenin gelişimini reddemezsiniz. Bir kaç senedir yurtdışındayım. İnanın ne beklentilerle geldim ne buldum. Ablam 20 yılı aşkın yurtdışında. Farkı karşılaştırma yaparakta anlayabiliriz.
Peki siz ne düşünüyorsunuz? Başka nasıl çözülür bu mesele? Kimleri önerirsiniz?

şimdi burası sen hangi partiye oy attın sen kime attın tartışma yeri değil ,size özelden yazıcam nereye oy vereceğimi.

Sonuçta bir gerçek var ki vatansever bir insanın milletine bu kepazeliği yaşatanlara oy vermesi mümkün değil.

Son düzenleme:
Bu sözleri nasıl yorumluyorsunuz peki?

Eki Görüntüle 665459

İT ULUR , KERVAN YÜRÜR.

İki tane bakış açısı vardır bu olaya net olan , biri alın işte ortaklığı görün daha kör gözünüze parmak mı lazım der ?

Diğeri , anlamıyor musunuz ? Bu hükümeti halk gözünde al aşağı etmenin yolunu arıyorlar , bu oyuna düşmeyin der.

Benim nazarımda iki görüşüde benimseyenlerin ortak noktası ülkesi adına korkulanın başa gelmemesidir ama kimse diğerine kendi

bakışını onaylatamaz.Birbirimize düştüğümüzle kalırız.İşte vahim olan odur ki ,o zaman kervanın vay haline.

ebushh arkadaş listemde olmadığı için mesaj gönderemiyorum ,bu yeni mi çıktı ya????

Ben kendi görüşümü söylemedim zaten, merak ettim oy veren insanlar bunları görünce duyunca ne düşünüyor diye. Tabi ki körü körün her çıkan habere inanılmaz ama insan bir "acaba" demez mi onu merak ettim cevap alamadım. Hiçbir zaman kendi fikirlerimi empoze etmeye çalışmadım, insanın kendi gözleriyle göremediği gerçeğin değeri yoktur çünkü. Yalnız ülke diğer yarının yaşamak istemediği bir yer haline gelmeye başladı, ne yapacağız? Ülkeyi terk mi edelim? Bunu düşünüyorum, çocuklarım olursa burada büyüsünler istemiyorum.

ne olacak biliyor musunuz, ben söyleyeyim, bizim milletimiz o kadar duyarsız ki ve o kadar gündemi takip etmiyor ki, gidecek yine oy verecekler "istikrar" diye... bu hükümet yine seçilecek... artık iyimser olamıyorum ben...

öncelikle kırmızı ile işaretlediğim yerlerden sizin ne anladığınız önemli. size göre icraat nedir? size göre ülkeyi batırmak nedir?

bana göre ülkeyi batırmak işte son yıllarda olanlardır. güzel bir şey olmasa da eskiden kürdüm demeye çekinirdi insanlar (bunu desteklemiyorum elbette) ama şimdi apo itine özgürlük istiyorlar, kürtlüğü bırakalım pkklı olduklarını belirtmekten çekinmiyorlar, apo liderimiz diyorlar, dağdan rahatça inip kutlamalara katılıp yine rahatça dağa çıkıyorlar. bunlar icraat mı sizce? bunlar kalkındırmak mı sizce?

teröristlere yardım yapılacakmış, maaş bağlanacakmış! yazıklar olsun! haram olsun verene de alana da.

bu ülkede artık cumhuriyet bayramları kutlanamıyor, siz ne hakkında konuşuyorsunuz? türk bayrağı var diye elinde, göz altına alınıyor insanlar?

ha ama siz şimdi tutar hastane de bilmem ne dersiniz, gidin bir hastanedeki hemşire ile konuşun o anlatır sizin bilmediklerinizi. hastaneler ücretsiz! bekleyin ücretsiz, eczanede kesiyorlar o parayı sizden, sonra da eczacılar suçlu oluyor. randevu almak için aradığınızda ayrı para gidiyor (182yi aramak), randevu almak zaten mucize kaç ay sonraya.

ha yol mu bahsettiğiniz? boz boz tekrar yap, maşallah çok çalışıyor belediyeler.

eğitim sistemi mi bahsettiğiniz? kpss soruları? 1 önceki seneyle aynı sorulara sahip tus sınavı? zoraki imam hatip yapılan okullar? 4+4+4 yüzünden okuldan alınan 190 bin öğrenci? ingilizce branşına sınıf öğretmenlerinin atanması? ziraat mühendislerinin türkçe dersine girmesi?

siyasi ilişkiler? önce kardeşim esad, sonra düşman esEd?

ne sizi memnun eden? alkışladıklarınız neler? ben daha çok sayarım da, insanın kendi gözü görmüyorsa, okumakla da değişmez.

filtre kahve, sadece beğenip geçemedim bu yazdıklarını.. tebrik ederim.

Ben okulumdan bıktım artık. Daha birinci sınıfta mesleki tanıtım semineri düzenledik diye, özel bankalar, kamu kurumları geldi diye faşist olduk. Fakültede bölücü başının posterleri asılır ses çıkaramaz olduk. Derslerimiz varken sınavlarımız varken gümbür gümbür okul içinde sloganlar atıldı ses çıkaramaz olduk. Okulda hiç bir resmi bayramın adı geçmezken ger gün her tarafta politik pankartlar asılır. Eğitimin temel sorunlarını da savunurlar ki öğrenci çekelim ama bunlar pkk ile ilgili bayrak asan herkese alkış tutarlar. Sol, sol değil. Güvensiz ortam vs. Bitse de gitsem diyorum artık okuldan. Vatanını sevenler için böyle ortamlarda okumak psikolojik açıdan zor oluyor. 3 gündür okul tatil sınavlarımız iptal. Saatlerce çalışıp gidiyorum, neler nelerle karşılaşıyorum. Sınavlar iptal dön eve. İki gündür bütün gün uyuyorum. Çalışıp çalışıp giremediğim sınavlar yüzünden sinirim bozuldu.

az önce haberlerde verdiler kck davasındaki mit dosyası kapatılmış ? manidar değil mi ? şimdi hala barış için demokrasi için diyenlere hala inananlar var mı acaba çok merak ediyorum.

saglık konusuna ayrı bir katılıyorum devlet hastanesine gidiyorum doktor bana bobreginde şişme var acil tomografi diyor gidiyorum tomografi sırası almaya bana tam 1 ay sonrasına randevu veriyorlar dusunebiliyormusunuz bobrekte şişkinlik var ve ben tam bir ay sonrasında tomografiye gidebilicem napıyorsun hastane hastane dolasıp en erken randevu vericek yeri arıyorsun..gecenlerde bir yakınım rahatızlandı acile gittik ama 2 ssaat sıra bekledik acil adı ustunde ama personel yetersiz 2 tane muayne odası acmıslar yetmiyor hani bazen diyorum heralde biz bu memleketin farklı bir boyutunda yasıyoruz digerleri gibi gulluk gulistanlık goremiyorum ben durumu cunku..gelen faturalara bakıyorsun tukettigim enerjiden daha fazla vergi var neredeyse.. 20 lira tuketmişsem olmus o 50 lira hadi bunu gectim emekliye verilen maaslarla 400-450 lira kira odeyen cocuk okutan bir aile nasıl gecinecek bana bu kosulları iyileştirmezlerse nasıl mutlu olabilirim yol yapmakla battı cıktılarla etrafı doldurup park bahceyle olmuyor bu işler..insanlar surekli saygı duyun oy verenlere diyor amenna ama sen verdigin oyla sadece kendini etkilemiyorsun bende yanıyorum neden saygı duymak mecburiyetindeyim oy verdigin hukumet seni yonetse sadece sorun degil ama bende arada kaynıyorum bir kere oldu tamam ama ust ustte surekli olursa saygı maygı duymaz kimse benim oy vermeye basladıgım parti suan bana hicde olumlu işler yapıyormus gibi gelmiyor bu nedenle farklı bir partinin politikasına yoneldim bana yararı yoksa zararı varsa neden onu destekliyimki neticede benim ve cocuklarımının ulkemin gelecegi soz konusu suan etrafda ben olumlu birsey goremiyorum..

Son düzenleme:
Simdi sunu iyi okuyun

DTK Genel Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Kürtler’in 90 yıldan bu yana haklarından mahrum bırakıldıklarını belirterek, "Kürtler direndiler ve kazandılar. PKK ve onun önderi sayın Öcalan, yeni bir süreç başlattı. Bu süreci artık silahlar değil, demokratik siyasetle haklarımızı alma süreci olarak görebiliriz. Silahlı siyasetten, silahsız siyasete geçiştir. Sayın Öcalan çok önemli bir aktör. Türkiye’de onu terörist olarak gösterseler de Kürt halkı açısından bir önderdir. Yeni bir süreci başlatma cesaretini gösterdi" diye konuştu
.

Bu itler 1999´da da silah birakmamismiydi? Peki ya sonra noldu? Leyla Zana denen sahis hapisten meclise nasil gecebildi? Bunlarin neyin tavizi ne icin? Benki kendimi bildim bileli asiri bir milliyetciyken artik kendi ülkemden sogur oldum. Nasil olurda bir cogu bu sürecten memnunuz der benim aklim almiyor artik. Bu gidisle federal devlet sistemi yakindir arkadaslar. Zaten erdogan bunu yeterince dile getirdi emin adimlarlada ilerliyor sagolsun. Bir sonraki secimde yine AKP hükümetini görmekten simdiden utanc duyuyorum ama malesef yine basa gececekleri asikar. Bu arada tek eksigimiz fethullah gülen beyefendi oda seneye eminim nevruz kutlamalarinda ön safhada yer alir eeee artik türkiyeye geri dönüsünün zamani geldi dimi ne dersiniz??

Nede olsa "saidi kurdi" ..... pardon "nursi"´den aldigi bayragi layikiyle tasiyorki biz suan burda bu günleri tartisiyoruz ;-) Tarihi ve siyasi bilgisi olan benim ne demek istedigimi sanirim gayet iyi anladi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…