• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahi, Gezi’ciler nerede?

kitap okuyup sohbet ediyorlarmış sonra polis gelmiş :))
hangi masaldan bu kırmızı başlıklı kızın yeni versiyonu felan mı :))

ya gerçekden öyle olduysa, ya orda sabahın altısında çadırlarımız parçalanarak uyandırıldıysak. Bunu gören göz bilir, izlediğin 3-5 satılık kanaldan gördüklerinizle bitmiyor olaylar. Gerçi ne izlerseniz izleyin bir taraf olarak baktıkdan sonra siz hiç birşey ifade etmiycektir.

zaten polisin görevi bir yerler yakılıp yıkılırken
aaa aşk olsun ne yapıyorsunuz çok ayıp ama bu yaptıklarınız bakın hiç hoş bulmadım demektir :))
gözü dönmüş eylemcilere ne yapacaktı acaba ?

kitap okuyup sohbet ediyorlarmış sonra polis gelmiş :))
hangi masaldan bu kırmızı başlıklı kızın yeni versiyonu felan mı :))

Yok o kısım hakikaten doğru alaraey, siz olay ilerledikten sonrasını yorumluyorsunuz, ilk olay 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece sabaha karşı yaşandı, çadır kurup kitap okuyan bir avuç insan vardı önce, sonra sabaha karşı çadırları dağıtıldı, su sıkıldı vs böyle olunca başka insanlar ne oluyor, sessiz sedasız eylem yapanlara bu yapılır mı diye sokağa döküldüler, başta o bir avuç insanın yaptığı eyleme suyla, çadır yıkmayla falan müdahale olmasaydı bu kadar büyümezdi.
İnsanların tepkisini çekti yaklaşım, yani aslında bir nevi ilk başlangıçta yanlış politika sebep oldu eylemin körüklenmesine.

Hatta hatta sabaha karşı o olay olana kadar medya bile çok üstünde durmadı, ara sıra eyleme devam ediyorlar deniyordu o kadar.

zaten polisin görevi bir yerler yakılıp yıkılırken
aaa aşk olsun ne yapıyorsunuz çok ayıp ama bu yaptıklarınız bakın hiç hoş bulmadım demektir :))
gözü dönmüş eylemcilere ne yapacaktı acaba ?

tabii kırmızılı kızda gözü dönmüş eylemciydi. bakın nasıl gözü dönmüş. fena helde:ssz:
ekran_resmi_2013_05_30_09_37_17.png

Benim su sorularima cevap verebilecek biri var mi?
Yoksa hic burada sidik yarisi kivamindaki yorumlara bakmayayim gideyim..

Gezi eylemlerinin starti gibi görülen Kemal Kilicdaroglu nun " saldiracagiz ve bu hükümeti düsürecegiz" aciklamasini bu agac eyleminin neresine koyacagiz?

Muhalefet lideri kalkip " saldiracagiz ve hükümeti düsürecegiz" diyorsa ve arkasindan gezi eylemi basliyorsa, hükümet ne yapmaliydi ve bu eylem siyasi olmuyor mu?

Gezi eylemlerinin starti gibi görülen Kemal Kilicdaroglu nun " saldiracagiz ve bu hükümeti düsürecegiz" aciklamasini bu agac eyleminin neresine koyacagiz?

Muhalefet lideri kalkip " saldiracagiz ve hükümeti düsürecegiz" diyorsa ve arkasindan gezi eylemi basliyorsa, hükümet ne yapmaliydi ve bu eylem siyasi olmuyor mu?

Bu bir tesadüf olabilir weiss, saldıracağızdan kasıt gezi eylemi olmayabilir, başta bu kadar insan yoktu eylemde, birkaç çadırdan bir avuç insandan ibaretti, ilk açıklamaları anımsarsınız, ağaçlar için orda olduğunu söyledi o bir avuç insan.

O zaman bende sana şöyle bir sorayım, geziye ilk müdahale yani bir avuç insanın çadırının yıkılması, su sıkılması, hükümet eyleme böyle bir müdahale yapmasaydı, eylem büyür müydü?
Birde eylemin büyümesi, insanların çapulcu olarak nitelendirilip benim sağduyulu vatandaşım evde, işte onlardır asıl vatansever söylemi hükümete mi yoksa muhalefete mi daha çok yaradı?

hey yarabbim 3 ün 5in hesabını yapıyoruz şimdide:ssz:. neyse ya. mevlena seni tekrar anayım ben:51:

Bu bir tesadüf olabilir weiss, saldıracağızdan kasıt gezi eylemi olmayabilir, başta bu kadar insan yoktu eylemde, birkaç çadırdan bir avuç insandan ibaretti, ilk açıklamaları anımsarsınız, ağaçlar için orda olduğunu söyledi o bir avuç insan.

O zaman bende sana şöyle bir sorayım, geziye ilk müdahale yani bir avuç insanın çadırının yıkılması, su sıkılması, hükümet eyleme böyle bir müdahale yapmasaydı, eylem büyür müydü?
Birde eylemin büyümesi, insanların çapulcu olarak nitelendirilip benim sağduyulu vatandaşım evde, işte onlardır asıl vatansever söylemi hükümete mi yoksa muhalefete mi daha çok yaradı?
kesinlikle büyümezdi. birazcık sağduyu yeterdi.

Siyasi ama kime göre siyasi ? Tepki toplamak amacında bir çok şeyin arkasına sığınılabilir. Bugün ki yaşadıklarımız gibi herşeyin bir kılıfı hazır. Dediğim gibi gezi bardağı taşıran son damlaydı sadece ama halk şiddetle bir şekilde bastırıldı bu da bana göre hainceydi. Chp insanları kışkırtacak yapıya sahip değiller ve çoğu insan tarafından da pek kaileye alınmıyor . Ben o partiyi de dinliyorum ama sözlerine itimatım yok çünkü 'kaypakça' konuşma üslubu içerisindeler yapıcı olamadılar hiç bir zaman . Şiddeti ön görenler gezi de kendilerini bize doğru ifade ettiler, kısacası halka gözdağı verilmek istendi . Yani göründüğü gibi asker bitik polis devleti tam gaz ileride...

aynen böyleydi. benim demek istediğim bu işte.

Ben tv'den ve hepiniz biliyorsunuz sitede açılan topikten sıkı takip ettim, olayı aşama aşama ezbere biliyorum nerdeyse, topiğe de sizleri lütfen fanatizm yapmayın, hakaret etmeyin diye uyarmak için girmiştim ama gezi başlangıcından söz açıldığını okuyunca bildiğim birşey olduğundan yazayım dedim:34:

Ben tv'den ve hepiniz biliyorsunuz sitede açılan topikten sıkı takip ettim, olayı aşama aşama ezbere biliyorum nerdeyse, topiğe de sizleri lütfen fanatizm yapmayın, hakaret etmeyin diye uyarmak için girmiştim ama gezi başlangıcından söz açıldığını okuyunca bildiğim birşey olduğundan yazayım dedim:34:
ben açmıştım konuyu. adım gibi biliyorum. saldırı olmasaydı bu hale gelmeyecekti asla.

aynen böyleydi. benim demek istediğim bu işte.

Kışkırıtldı , büyüceğini düşünemediler , büyüdü ve birileri koltuğunu sağlama almak amacıyla insanların gözlerinin çıkmasını, ölmesine göz yumdu ve mesaj verildi bizlere.

Mune..
Tesadüf ile aciklamayi kabul edemeyecegim zira, eylem sonrasindada ayni kivamda aciklamalar hatta eyleme fiilen destek vermeler devam etti..
Madem tesadüftü, Kilicdaroglu nun bahsettigi " saldiracagiz" daki saldiri hani nerede?

Eylemin baslamasindan önce muhalefet lideri saldirmaktan, hükümeti düsürmekten bahsediyorsa, devletinde istihbarati var, elbetteki kendine göre olaylarin önünü alacak.
Eger inansaydim bu eylem agac icindi oldu destekleyelim..
Eylem siyasiydi, destek veren partide ortada..
Yaplmasi gereken yapildi bence..
Ayrica burada elestirilmesi gereken neden elestirilmiyor?
Her secimde büyük yenilgiler alan hatta kazanabilmek icin taban tabana zit oldugu topluluklarla, partilerle isbirligi yapan, koltuguna yapismis gibi, koltuktan kalmayan, beceriksiz bir muhalefet liderinin " saldiracagiz, hükümeti düsürecegiz" aciklamasi nasil elestirilmez!
Nerede yasadigini saniyor bu adam?
Kendisini destekleyenleri hayal kirikligina ugrattigi yetmiyor gibi birde cikmis " kaos kargasa, saldiri" ile hükümet devirmeye kalkiyor..
Kardesim o senin görevin, sen iyi bir muhalefet edip, fikir üretip sen devireceksin o hükümeti.
Nerede? Sandikta.
Seni destekleyen insanlara " saldir ve hükümeti düsür" emri verirsen, benim gözümde sensindir ölen bütün insanlarin katili..
Artik birraz dogrulari konusalim lütfen ya..

Böyle gitmiyor, olmuyor, olmayacak..
Ya adam gibi muhalefet yada böyle tek partili dönemmis gibi yasamaya devam..
Yok baska caresi!!

Son düzenleme:
Yok o kısım hakikaten doğru alaraey, siz olay ilerledikten sonrasını yorumluyorsunuz, ilk olay 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece sabaha karşı yaşandı, çadır kurup kitap okuyan bir avuç insan vardı önce, sonra sabaha karşı çadırları dağıtıldı, su sıkıldı vs böyle olunca başka insanlar ne oluyor, sessiz sedasız eylem yapanlara bu yapılır mı diye sokağa döküldüler, başta o bir avuç insanın yaptığı eyleme suyla, çadır yıkmayla falan müdahale olmasaydı bu kadar büyümezdi.
İnsanların tepkisini çekti yaklaşım, yani aslında bir nevi ilk başlangıçta yanlış politika sebep oldu eylemin körüklenmesine.

Hatta hatta sabaha karşı o olay olana kadar medya bile çok üstünde durmadı, ara sıra eyleme devam ediyorlar deniyordu o kadar.

Ben gece canlı yayından izliyordum görme engelliler için kitap okuyordu bir kişi, diğerleri de dinliyordu hiç kimseden de çıt çıkmıyordu şaşırmıştım hatta sessizliğe bende dinliyordum evde hatta bir yandan da odayı topluyordum izleyici sayısıda sitede 15.000 falandı kitap okuma bitti şarkılar falan söylediler, halay çektiler sonra da yatmaya gittiler 3 sularında da yayın bitti uyumamıştım 1-2 saat sonra çadırların yakıldığı haberini duyduk fotoğraflar videolar peş peşe geldi zaten!! insanlar uyurken çadır yakmak nedir yani, olay ondan sonra da koptu :ssz: Bir belediye başkanın halledebileceği olayı nerelere getirdiler bununda baş sorumlusu hükümet:ssz:

Back