Valla kaç avucuz orasını bilemem de,Gezi'yi destekleyen herkesin Chp'yi desteklemediğini iyi biliyorum.Facebook listemde bile yaklaşık 170 kişi var hepsi de Gezi'yi destekliyordu ama içlerinden CHP'ye oy veren belki 50 kişi çıkar ancak.
Ben Gezi'ye gidemedim,o yüzden bütün haber kaynaklarını takip ettim,sizin neyi ne kadar gördüğünüzü gayet iyi biliyorum yani.İlk 3 gün haber yapmak yerine penguen belgeseli izlettiler millete.
Size hiçbir vicdan dersinin kar etmeyeceğinin çoktan farkındayım,o yüzden öyle bir niyetim yok yani.
Siz sokağa döküldüğünüzde kafanıza gaz fişekleri atıldı mı?Öldüresiye dövüldünüz mü?Gözünüze plastik mermi sıkıldı mı?Bunlar başınıza gelseydi o zaman görürdük ne kadar sağduyulu olduğunuzu.
Kin gütmediğiniz çok belli,her mesajınızdan zehir akıyor adeta
Gezi aklı selim bir eylem olmasaydı çoktan iç savaş çıkmıştı zaten.Bir tane eylemcinin eline silah alıp sokağa çıkmasına bakardı iş,ama çok şükür böyle birşey olmadı.
Gezinin halk hareketi olduğunun kanıtı hala siyasi bir kuruluş haline gelememiş olmasıdır zaten.Gezi'de farklı siyasi görüşlerden birçok insan vardı ve hepsinin ortak noktası ülkede yaşananlar yüzünden patlama noktasına gelmiş olmalarıydı.Siz muhalefet eden herkesi CHP'li sanıyor olabilirsiniz ama öyle değil işte.
Neyse size bugünlük bu kadar bilgi yeter heralde.Zaten anlayana sivri sine saz,anlamayana davul zurna az.
tabiki hepsi chpli değil gezicilerin ,içerisinde dev-solcular ,dhkp-cliler de var ,onları unutmuşum ..
lakin chp sponsorluğunda olduğunu artık biliyoruz
kılıçdaroğlunun icraatıydı ,gazı da o verdi ,insanları da o kışkırttı ,polise suç atmak kolay tabi ama polis açısında hiç bakanınız yok tabi
acaba ne taşkınlıklar yapıldı da polis zor kullanmak zorunda kaldı diye sormazlar mı adama ?
biz de eylemlere katıldık ,polisleri de biliriz az çok ,poliste yanlış yapanlar da var onu kabul ediyorum ,yanlış yere kuvvet kullananlar da var .
fakat aynı zamanda polisi kışkırtıp ,sınırları aşıp ,yakıp ,yıkıp dökmeye çalışan bir kitle de vardı ki bunlara polisin müdahale etmesi de çok normal bir şey.
Bugün bir ak parti mitinginde de devlete zarar verilecek bir şey yapılsa ben onun da karşısındayım .
Ne olursa olsun insanlar adam gibi savunsunlar fikirlerini ,bu ülkeyi yakıp yıkarak değil.
Bize saldırıldı diye madur edebiyatıyla çözülmüyor bu işler ,hakeza o durumda bizim madur edebiyatımızdan bahseden sizler asıl madur edebiyatını yapmış oluyorsunuz.
son cümle çok doğru ,anlamayan ne desen boş.
Yanan o ampül bir gün elinizde bom idye patlayacak ..
o günleri rüyanızda göremeyeceksiniz
ampul patlasa da bu ülkede sol dönem kapandı artık ve asla da gelmeyecek ,bizler izin vermeyeceğiz
Darbe olsaydı bundan saha kötü bir halde olmazdık. Darbe yi bişeyleri ört bas etmek adına kullandığı kelimeyi siz ağzınızdan düşürmez oldunuz. Baş örtüsü, darbe, montaj, parelel yapı yaw bana laf kalabalığı ile gelme bana kanıtınla gel , onla bunla aşık atma doğruyla gel.
Chp yi savunan kim ? Onlarında kökü kurusun senelerdir bi halt ettikleri yok . Biz hangi kesimiz sağ - sol muhabbetiyle de çözüm değil . Söylediklerinizin tutulası bi yanı yok . Söylediğiniz sözler misal bir dal uzattığınızı düşünelim insanın elinde kalıo , Sonu yok , uçurum... İki ucu b.klu değnek kısaca.
31 martta seçimde gösterdik bilmem ne sözler hep aynı kapıya varıyor . Anlaamıyorum egonuzumu okşuyorsunuz, parmak egzersizi mi yapıyorsunuz , yani insanlara burda 1. sen 2. olanıda var isimlerini kullanmak istemiyorum ama herkes biliyor burda bile kaos ortamı diyorsunuz bunu da burda siz yaratıyorsunuz , farkında mısınız? Bize hiç birşeyi kanıtlamak durumunda değilsiniz , yani sen bizim muhattabımız değilsiniz.
Ben TC vatandaşıyım ve benim ülkeme karşı sorumluluklarım var , eğer ki başbakan bizlerin oyları bizlerin paraları ile orada makam sahibiyse ben onu her türlü eleştiririm iyi veya kötü. İyi yaptığı şeyler kötü taraflarını bastırmamalı bu ülkemiz için savaş demektir, buyük bir tehdit demektir. Siz nasıl erdoğanı savunacaksanız biz vatanımızı ve halkımızı savunucaz. Dış tehditlerin yaktığı ampül varya onu bir gün kafamızda kıracaklar işte o zaman çok sevgili başbaknınız burada olmayacak görevini tamamlayıp bilalini sümeyyesini alıp kaçacak.
Polisleri istediği gibi ordan oraya gönderiyor , savcıları değiştiriyor, ysk yı parmağında oynatıyor, hırsıza 2 yıl ceza tecavüzcüye 20 yıl ceza cinayete 10 yıl ceza askere müebbet gazeteci mapusta ya hani özgürlük , hani adalet , hani başbakan , şehitlerimizin kemikleri sızlıyor utanıcaksınız kendinizden.
Bugün ampüllerde gelir geçer kimse bu dünyaya kazık çakmadı. Cebi dolduran çemkiriyor zaten insan ölmüş kimin umrumda menfaat nerde ak parti orda ! Sizin dünyanız küçük olabilir ama bizim dünyamız seninkisinden daha farklı . Böyle bir ülkede mutlu mesut yaşayabiliyorsanız sizin adınıza ne mutlu.
valla sizin argümanlarınız yanında bizimkiler çok iyimser kalıyor
bildiğiniz üç şey : başbakan hırsız ,ayakkabı kutuları ,gemicikler ..işte bu kadar ..bundan başka bir fikri savunmanız mı var ,sıkışınca bunlara dalıp olayın içinden çıkmaya çalışıyorsunuz
asıl siz en kör noktadasınız ve sizin dışınızdaki herkes de bunun farkında ..
siz bu ülkeyi sadece kendinizden ibaret sanıyorsunuz lakin sizi 3e 5 e katlayan da sizin gibi düşünmeyen bir halk kitlesi var .
zorunuza gitse de gitmese de buna katlanacaksınız ,hakeza demokrasiden bahsediyorsanız buna mecbursunuz
ha demokrasi istemiyor ,illa kendi istediğiniz fikir ülkede yer alsın istiyorsanız işte böyle illegal yollarla kendi aklınızca hükümeti düşürmeye çalışırsınız ,adını da özgürlük dersiniz ama yine nafile yine nafile .bir işe yaramadı ,hiçbir zaman da yaramayacak .
çünkü yanlış hesap bağdattan döner her zaman ,haklı olmayan ,haklı yapılmayan bir eylem de böyle yarı yolda kalıverir dımdızlak..
ya siz gerçekten bilgisizsizniz bazı konularda ..
sanki bu ülkenin polisi de ,savcısı da ,hakimi de başbakan ..
hayret bir şey .o cezayı veren hakime sorun onun hesabını .
bu yasalar eskiden beri var ,bütün hükümetler zamanında vardı ,neden o zaman o hükümetlerin başına hesabı kesmediniz de şimdi herşeyi başbakana kesiyorsunuz
sebebini söyleyeyim :hazmedemiyorsunuz halk iradesini ,alışmışsınız darbeciliğe ,alışmışsınız kendi diktatörlüğünüzü insanlara empoze etme alışkanlığına
şimdi bunlar olmayınca ,üstüne bir de halk inadına kendi iradesini ortaya koyunca zorunuza gidiyor ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz.
biz ülkede memnun yaşıyoruz ,sevmeyen çeksin gitsin .
biz sizin gibi ülkesini terkedecek yapıda insanlar değiliz,çektiğimiz onca zulme rağmen bırakmadık biz buraları
sevmeyene kapı açık zorla tutan yok ,işte sizin zihniyetiniz de ancak bu kadarını karşılar zaten ,sizin gibi insanlara da bu ülkenin ihtiyacı yok .