- 18 Temmuz 2024
- 52
- 42
-
- Konu Sahibi kitapseverhatun
Ben ilk gebeliğimde kalp atışı olmadığı için düşük yaptım. Sonra bende 1 regl bekledikten sonra yeniden denedim ve hamile kaldım. Hamile olabilirsin çizgi görünmüş gibi çünkü. Korkma nasipte ne varsa onu yaşarsın ben de sürekli korktum kimseye söylemedim ama ikincisinde de aynı sorunu yaşadığım için kürtaj oldum. Ama bu herkeste aynı olcak diye birşey yok özellikle ilk gebeliklerde böyle durumların yaşanması normal sonrasında çok sağlıklı şekilde gebeliği ilerleyen birçok insan var. Evet bence 4 aya kadar kimseye söyleme saklayabildiğin kadar sakla çünkğ ilk 4 ay biraz stresli geçiyor herkes birşey söylüyor boşa strese girmemiş olursun. Ama olumsuz olacak diye düşünme her gebelik aynı geçecek diye bir şey yok kikızlar selam.
23 agustosta 8 haftalık gebelik bebek gelişmediği için saglıksız oldugu için alındı. bir ay dogum kontrol hapı kullandım doktor tavisyesiyle, sonra herşey yolunda deneyebilirsiniz dedi. dün dayanamayıp erken gebelik test yaptım adetime 5 gün vardı silik çizgi çıktı.
bu sefer içimi korku bastı kimseye söyleyemedim de yine aynı senaryo olur bebegim gelişmezse diye korkmaya başladım.
düşük ya da kürtaj sonrası gebelik yaşayanlar yorum yapabilir mi?
iyi ki varsınız. sizi o kadar iyi anlıyorum ki. ben de içim içimi yiyor kimyasaldır belki diye regl günümü bekliyorum ama o toplum baskısı psikolojiyi mahvediyor. ama biz iyiyi düşünelim. bebişlerimizi dogurup temmuzda anniş olalım inşallah. bunaldıkca yazabilirsiniz.Benim de bebegimin 8+4te kalbi durmus kurtaj oldum, doktor rahimde baska problemler oldugu icin (bebek beni zehirledi, bi damarimda problem varmis bebek enfekte olup o damsri curutmus, damarim yirtilmis, enfeksiyon artti, ic kanama gibi kanamam oldu, 1 hafta hastanedr yattim vs) 6 ay hamilelik yok demisti. 6 ay doldu, ben aninda hamile kalmisim nasil oldu anlamadim, dun testle ogrendim sans eseri hic planlamadim umidim yoktu, henuz esime de soylemedim. Bi yandan tum dunyaya haykirmak istiyorum bi yandan kimseye soylemek istemiyorum. Ilk seferinde kimseye soylemedik. Her agizdan bi sey duymak sinirimi bozacak. Bi yandan da ne aci di mi, sirf insanlar uzulmesin, aa yine mi olmadi demesin, her agizdan bi laf cikmasin diye en mutlu gunlerimizi hep icimizde yasiyoruz.
çok teşekkür ederim. inşallah pozitif olur süreç ama o kadar haklısınız ki. Rabbim hepimize anne olmayı nasip etsin inşallahBen ilk gebeliğimde kalp atışı olmadığı için düşük yaptım. Sonra bende 1 regl bekledikten sonra yeniden denedim ve hamile kaldım. Hamile olabilirsin çizgi görünmüş gibi çünkü. Korkma nasipte ne varsa onu yaşarsın ben de sürekli korktum kimseye söylemedim ama ikincisinde de aynı sorunu yaşadığım için kürtaj oldum. Ama bu herkeste aynı olcak diye birşey yok özellikle ilk gebeliklerde böyle durumların yaşanması normal sonrasında çok sağlıklı şekilde gebeliği ilerleyen birçok insan var. Evet bence 4 aya kadar kimseye söyleme saklayabildiğin kadar sakla çünkğ ilk 4 ay biraz stresli geçiyor herkes birşey söylüyor boşa strese girmemiş olursun. Ama olumsuz olacak diye düşünme her gebelik aynı geçecek diye bir şey yok ki
Siz de iyi ki varsiniziyi ki varsınız. sizi o kadar iyi anlıyorum ki. ben de içim içimi yiyor kimyasaldır belki diye regl günümü bekliyorum ama o toplum baskısı psikolojiyi mahvediyor. ama biz iyiyi düşünelim. bebişlerimizi dogurup temmuzda anniş olalım inşallah. bunaldıkca yazabilirsiniz.
Tebrik ederim canım inşallah bu gebeliğin sağlıklı şekilde gelişir hayırlı olsun. Bence kimseyle paylaşma ara ara beta hcg baktır. Yarın sabah ben de kürtaj olucam 8 haftalığım boş kese. 1 ay ben de hap kullanayım diyorum. Hangi hapı kullanmıştın?kızlar selam.
23 agustosta 8 haftalık gebelik bebek gelişmediği için saglıksız oldugu için alındı. bir ay dogum kontrol hapı kullandım doktor tavisyesiyle, sonra herşey yolunda deneyebilirsiniz dedi. dün dayanamayıp erken gebelik test yaptım adetime 5 gün vardı silik çizgi çıktı.
bu sefer içimi korku bastı kimseye söyleyemedim de yine aynı senaryo olur bebegim gelişmezse diye korkmaya başladım.
düşük ya da kürtaj sonrası gebelik yaşayanlar yorum yapabilir mi?
10. Gün kontrolünde doktor yasmin verdi kuzum.teşekkür ederim henüz net bi durum yok daha reglim tarihi de gelmedi 5. Haftanın bitmesini bekliyorum kimyasal gebelik ihtimali için. Sana da çok geçmiş olsun,Tebrik ederim canım inşallah bu gebeliğin sağlıklı şekilde gelişir hayırlı olsun. Bence kimseyle paylaşma ara ara beta hcg baktır. Yarın sabah ben de kürtaj olucam 8 haftalığım boş kese. 1 ay ben de hap kullanayım diyorum. Hangi hapı kullanmıştın?
Merhaba hayırlı olsun ben de kürtajdan sonra 2. Adeti bekliyorum sonrasında yeniden planlicam inşallah durumunuz nedir inşallah sağlıkla ilerliyordur10. Gün kontrolünde doktor yasmin verdi kuzum.teşekkür ederim henüz net bi durum yok daha reglim tarihi de gelmedi 5. Haftanın bitmesini bekliyorum kimyasal gebelik ihtimali için. Sana da çok geçmiş olsun,inşallah en kısa sürede sağlıkla bebişimiz olur
Regl oldum 32. gün kimyasal gebelikti muhtemelen. aşırı da kanamam var hatta kürtaj sonrası düzen yeni oturuyo sanırımMerhaba hayırlı olsun ben de kürtajdan sonra 2. Adeti bekliyorum sonrasında yeniden planlicam inşallah durumunuz nedir inşallah sağlıkla ilerliyordur
Ben de bu ay 2 gün erken oldum 2. adeti. Biraz düzensizlik normalmiş sanırımRegl oldum 32. gün kimyasal gebelikti muhtemelen. aşırı da kanamam var hatta kürtaj sonrası düzen yeni oturuyo sanırım