• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağlıklı yaşam..

güzel konu olmuş, ben kendime çok bakmıyorum galiba bu ara gluten olayına taktım unlu tahıllı şeyler yememeye çalışıyorum, yağ olarak zeytinyağ ve tereyağı tüketiyorum, keşke spor yapabilsem yanlız yürümekten sıkılıyorum ya:işsiz:

Her gün 30 dk olasada yürüyorum. Beyaz ekmek.serbetli tatlilar yok cikolata yok. Pilav ve makarna hayatimdan cikmadi maalesef. Beyaz ekmekte yok. Her gun bir adaçayı içiyorum. Evde kendi capimda spor yapmaya çalışıyorum.

Yapabilecek daha çok şey varken maalesef günümüz şartlarına ve albenisi yüksek pazarlama taktiklerinin sonucu halen paketli hazır gıdalardan tamamıyla vazgeçebilmiş değil tesellim kolayı eve sokmamak.ama gazoz meyve suyu alınıyor yine de.hazır çorba da almam ama tavuk bulyon alıyorum.tuz alışkanlığımız yok bi tencereye en fazla 1 tatlı kaşığı tuz atarım.kimisi bulaşık makinesi ne bile çamaşır suyu döküyor ben inanamıyorum .hayatta gıda tükettiğimiz kap kacağa çamaşır suyu kullanmam .kaldıki makine tabletleri bile iyi duruluyor mu diye vah vahlanırken bana çamaşır suyu ile bardak tabak temizliği intiharmış gibi geliyor.birde temizlik mslxemelerinş koyduğum dolabı sadeleştirmem lazım her yere farklı Bir kimyasal off ki ne off.hep diyorum sadece sirke karbonat Arap sabunu ve domestos -cif bırakıcam dolapta diye ama birgün mutlaka yapıcAm.

fisfis canım şimdi sıra ben de :)
Öncelikle asla dışarıdan mecbur kalmadıkça hazır gıdalar almam.cola vs çok ender içerim.Ayran tercihimdir onu da meyve suyumu da kendim yaparım.(şimdi zaten çok kolay aletler var).Patates kızartması çok severim ama korkuyordum yemeğe ,tefal aldım rahat ettim.artık az yağla da keyifle yiyorum.
Margarin bazen kek vs.yaparken kullanırım:hamarat:.Tereyağ her zaman tercihimdir ama katkısız olacak.Zeytin yağını da salata vs.çok kullanırım.Yemeklerimi de ay çiçek yağıyla yaparım.Etli yemeklere asla yağ eklemem kendi yağıyla pişiririm.
Her şeyi diyet ürünü alıp kullananlara da karşıyım:KK12:.
Eğer bir rahatsızlığınız yok ise kararında yemek en güzeli:kk77:.
Az yiyerek kilo alıyorsanız nedenini bulana kadar araştırın derim.Uzun yıllar evvel bir ara başıma geldi çünkü. hipotroid problemim olduğundan metabolizmam az çalışıyormuş tedavisini gördüm eski kiloma döndüm çok şükür.:nazar:
Kalite illaki pahallı ürünler değildir.pahallı ürünler de kaliteli olacak diye bir şey söz konusu değildir.Maliyetine satışlar da var.Ucuz ürüne de kalitesiz diyemeyiz.
Seçme şansınız var.Alış verişi bilinçli yapmak en güzeli.ihtiyaç kadar alıp israftan kaçının.:KK20:Boşa para verip,ürünlerin bozulmasına sebep vermeyin, ürün atmayın.
Attığınız ürüne muhtaç ne kadar canlılar var düşünün derimo_O.
Kahvaltısız asla olmaz.Açma poğaça börek vs.severim ama sabah onlardan alınmış olsa bile en önce ekmek ile başlarım sonradan onları yerim.Mideme ilk önce yağlı şeyler girmesin.Aşırı ekmek yemem ekmeksiz de olmaz.Bu tarz kahvaltıları hafta sonuna saklarım.Her gün yenmez.Öğlen çok hafif geçiştiririm.Akşam yemeğimi her gün taze yaparım.Çok beklemiş yemekler bakteri üretir.Tatlı da severim ama durmayı bilmek lazım.Yaş ilerliyor.Meyve de aşırı yenirse tatlı kadar zarar verir onda da şeker var.
Sporumu uzun süre bazı nedenlerden ara verdim tekrar başladım.evde yapıyorum.:spor:Suyu da az içerdim onu da yavaş yavaş arttırıyorum.ama onun da aşırısı zarar.ileride çıkıyor zararı.Sağlıklı yaşamak için aşırıya kaçmamak gerekli.Sadelik her zaman iyidir.
Sigara asla kullanmadım.İçki çok ama çok özel anlarda az olmak kaydıyla almışlığım vardır.:KK50:O da senede bir kez desem yeridir.Olsa da olur olmasa da.
Öfke ömrü kısaltır.İlaç kullanmaya karşıyım gerekmedikçe.Antibiyotik senede belki bir kez mecbursanız kullanın derim.Özellikle de sinir ilaçları bünye bozar.Başka rahatsızlıklar çıkar.Onun yerine hobiler daha iyi gelir:KK69:.
Sevgi dolu yaklaşımlar hep iyidir:KK5::KK74::KK60:
İnsan kendi kendisinin doktoru olmalı.Bünyesini iyi tanımalıdır.Tüm bu yapılanlar sağlıklı yaşamak için ama Ne kadar yaşarız onu bilemeyiz.ALLAH bilir.
Sağlıkla kalalım, mutlu kalalım ...:KK200::KK200::KK200:

fisfis canım şimdi sıra ben de :)
Öncelikle asla dışarıdan mecbur kalmadıkça hazır gıdalar almam.cola vs çok ender içerim.Ayran tercihimdir onu da meyve suyumu da kendim yaparım.(şimdi zaten çok kolay aletler var).Patates kızartması çok severim ama korkuyordum yemeğe ,tefal aldım rahat ettim.artık az yağla da keyifle yiyorum.
Margarin bazen kek vs.yaparken kullanırım:hamarat:.Tereyağ her zaman tercihimdir ama katkısız olacak.Zeytin yağını da salata vs.çok kullanırım.Yemeklerimi de ay çiçek yağıyla yaparım.Etli yemeklere asla yağ eklemem kendi yağıyla pişiririm.
Her şeyi diyet ürünü alıp kullananlara da karşıyım:KK12:.
Eğer bir rahatsızlığınız yok ise kararında yemek en güzeli:kk77:.
Az yiyerek kilo alıyorsanız nedenini bulana kadar araştırın derim.Uzun yıllar evvel bir ara başıma geldi çünkü. hipotroid problemim olduğundan metabolizmam az çalışıyormuş tedavisini gördüm eski kiloma döndüm çok şükür.:nazar:
Kalite illaki pahallı ürünler değildir.pahallı ürünler de kaliteli olacak diye bir şey söz konusu değildir.Maliyetine satışlar da var.Ucuz ürüne de kalitesiz diyemeyiz.
Seçme şansınız var.Alış verişi bilinçli yapmak en güzeli.ihtiyaç kadar alıp israftan kaçının.:KK20:Boşa para verip,ürünlerin bozulmasına sebep vermeyin, ürün atmayın.
Attığınız ürüne muhtaç ne kadar canlılar var düşünün derimo_O.
Kahvaltısız asla olmaz.Açma poğaça börek vs.severim ama sabah onlardan alınmış olsa bile en önce ekmek ile başlarım sonradan onları yerim.Mideme ilk önce yağlı şeyler girmesin.Aşırı ekmek yemem ekmeksiz de olmaz.Bu tarz kahvaltıları hafta sonuna saklarım.Her gün yenmez.Öğlen çok hafif geçiştiririm.Akşam yemeğimi her gün taze yaparım.Çok beklemiş yemekler bakteri üretir.Tatlı da severim ama durmayı bilmek lazım.Yaş ilerliyor.Meyve de aşırı yenirse tatlı kadar zarar verir onda da şeker var.
Sporumu uzun süre bazı nedenlerden ara verdim tekrar başladım.evde yapıyorum.:spor:Suyu da az içerdim onu da yavaş yavaş arttırıyorum.ama onun da aşırısı zarar.ileride çıkıyor zararı.Sağlıklı yaşamak için aşırıya kaçmamak gerekli.Sadelik her zaman iyidir.
Sigara asla kullanmadım.İçki çok ama çok özel anlarda az olmak kaydıyla almışlığım vardır.:KK50:O da senede bir kez desem yeridir.Olsa da olur olmasa da.
Öfke ömrü kısaltır.İlaç kullanmaya karşıyım gerekmedikçe.Antibiyotik senede belki bir kez mecbursanız kullanın derim.Özellikle de sinir ilaçları bünye bozar.Başka rahatsızlıklar çıkar.Onun yerine hobiler daha iyi gelir:KK69:.
Sevgi dolu yaklaşımlar hep iyidir:KK5::KK74::KK60:
İnsan kendi kendisinin doktoru olmalı.Bünyesini iyi tanımalıdır.Tüm bu yapılanlar sağlıklı yaşamak için ama Ne kadar yaşarız onu bilemeyiz.ALLAH bilir.
Sağlıkla kalalım, mutlu kalalım ...:KK200::KK200::KK200:
o kadar doğru o kadar samimi ve o kadar mantıklı ki, iyi ki varsın canım..
dediğin gibi insan evvela bedenini tanımalı kendi doktoru olmalıdır.
teşekkürlerrr canımmm benimmm :KK15:

Bende geldim hayirli olsun topik

Suan sütlac yapiyorum konuya cuk oturdu köy sütünden hemde.

Esim köy sütü ve köy yumurtasi alıyo
Yogurt mayaladim biraziyla biraziylada sütlac pisiriyorum(gec saate kaldi ancak)
Esimim ofisinin yakininda köy var
Tereyag, köy ekmegi,yazin kiraz,kayisi alıyo.
Pasta,pogaca,kurabiye tarzi herseyi evde yapmaya calisiyorum.

Ogluma pizza,hamburger,lahmacun yapiyorum.
Cok svmesine ragmen disardaki seylerde akli kalmiyo illede disarda yiyelim demiyo arada bir kacamak oluyo(hijyen önemli)

Margarin cok kullanmiyorum
Hele yemeklerde hic kullanmiyorum.

Olabildigince evde yemek mutlaka oluyo
Ev yemegi kültürünü seviyorum.
Esimde bazen oglen bile yemeden aksam direk evde yiyo.

Patlicanimi,kirmizi biberimi kendim közlüyorum salatasini yapiyorum.
Visne, erik koyuyorum yazin kaynatiyorum

Yogurt,süt,peynir cok tüketmeye ve tükettirmeye calisiyorum.
Yogurt yemezlerse cacik yemezlerse ayran icmezlerse makarnaya yogurtlu sos.
Bir sekilde tüketiyoruz.

Aklıma geldikce yazarim tüm sayfalari bi okim ben

o kadar doğru o kadar samimi ve o kadar mantıklı ki, iyi ki varsın canım..
dediğin gibi insan evvela bedenini tanımalı kendi doktoru olmalıdır.
teşekkürlerrr canımmm benimmm :KK15:
Canım benim sayfanız super.Sizin gibi .Siz de iyi ki sizde varsınız.Tanıdığıma sevindiğim kişilerdensiniz.En Büyük KK
Samimiyet en iyisidir.karşınızdakini kandırabilirsiniz ama kendiniz asla :KK12:.

Yogurt mayaladim biraziyla biraziylada sütlac pisiriyorum(gec saate kaldi ancak)

Cok svmesine ragmen disardaki seylerde akli kalmiyo illede disarda yiyelim demiyo arada bir kacamak oluyo(hijyen önemli)

Bir sekilde tüketiyoruz.

Canım teşekkürler çok güzel yazmışsınız.
Sayfaları okurum demenize şaşmadım.benim sayfamda bile yüzlerce sayfayı okumuştunuz.Hiç bıkmadan.Beni de hiç bırakmadan.:KK19:
Siz de çok iyi bir ev hanımısınız özelden biliyorum .Yazacaklarınızı da sabırsızlıkla bekliyoruz:KK5:

Sayfaları okurum demenize şaşmadım.benim sayfamda bile yüzlerce sayfayı okumuştunuz.Hiç bıkmadan.Beni de hiç bırakmadan.:KK19:
Siz de çok iyi bir ev hanımısınız özelden biliyorum .Yazacaklarınızı da sabırsızlıkla bekliyoruz:KK5:
Cok tesekkurler canım
Sizin topikden gördüm burayida ;)
Paylasiriz her daim.

Canım çok teşekkürler.onlara da bakacağım.
Neruda88 arkadaşımızın açtığı konu var.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ellik-formulleri-kitabi-elele-dergisi.926789/

Türk Kahvemi yapıp önce onu sonra bunları okumaya başlayacağım.
Hepinizi çok seviyorum kızlar :KK200::KK200::KK200:

Bir sekilde tüketiyoruz.

harikasın canım ya maşallah, ben de yapabilsem keşke, özellikle şu yoğurt ve süt meselesi mühim :KK56:

Canım benim sayfanız super.Sizin gibi .Siz de iyi ki sizde varsınız.Tanıdığıma sevindiğim kişilerdensiniz.En Büyük KK
Samimiyet en iyisidir.karşınızdakini kandırabilirsiniz ama kendiniz asla :KK12:.

sağol canım benim, evet iyi ki tanışmışız, bilmukabele.. :KK60:

valla bekliyoruzzz :KK51:

Canım çok teşekkürler.onlara da bakacağım.
Neruda88 arkadaşımızın açtığı konu var.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ellik-formulleri-kitabi-elele-dergisi.926789/

Türk Kahvemi yapıp önce onu sonra bunları okumaya başlayacağım.
Hepinizi çok seviyorum kızlar :KK200::KK200::KK200:

benim sayfada fazla paylaşım yok ama buna benzer konuların linkini verdim, o sayfalar biraz uzun gelebilir ben kaç gündür okuyorum bitiremedim daha ama öğrendiğim çok şey oldu inanın :KK9:
birazdan da Neruda88 in yazısını okuyacağım inşallah :KK49:

Canım eklemek istediklerim var.Çok fazla ekmek yemem.Ama devamlı aynı ekmeği de tüketmiyorum.Çok sık değiştiriyorum.Her çeşitten yemeğe gayret ediyorum.
Bana göre böylesi daha iyi...

Canım eklemek istediklerim var.Çok fazla ekmek yemem.Ama devamlı aynı ekmeği de tüketmiyorum.Çok sık değiştiriyorum.Her çeşitten yemeğe gayret ediyorum.
Bana göre böylesi daha iyi...
en güzeli canım, çünkü hepsinden faydalanmak gerek..
ben de öyle yapayım, iyi fikir, sağolasın.. :KK16:

Back
X