mesela hangi markalar kullanıyorsunuz mutfağınızda veya banyonuzda.. bi de nelere dikkat ediyorsunuz alışveriş yaparken..
ben bimden alışveriş yapınca, bazı arkadaşlar çok yadırgıyor ürünlerinin sağlıksız olduğunu iddia ediyor, nelere dikkat etmek lazım?

Şimdi Bim'den alışveriş yapan insanları yadırgamam, yargılamam ve küçümsemem. Bütçesi ona yetiyordur, orası onu memnun ediyordur. Tercih meselesi.
Mesela bu forumda ordan alışveriş yapıp mutfak bütçesini düşürenler okumuştum. Berk Çay idi galiba biri o çaydan alıyormuş. Ben o çaya bakmıştım onu alacağıma siyah çay içmem daha iyi.Ya da daha az çay tüketirim az alırım ama kalite markadan almayı tercih ederim.
Bence arkadaşlarınız iyi niyetle söylemiş.Orda satılan ürünlerin kalite sorunu olduğu çok açık.Bim özellikle öğrenci kesimin gözbebeğidir.
Şahsen Migrostanda alışveriş yaparım Bim'den de. Bim'den sadece Banvit Hindi göğüs alıyorum mesela. Migroslarda bulamıyorum bunu.
Alışveriş yaparken mutlaka etiket okurum.Kalite belgeleri var mı ona bakarım. Yumurta mı alacağım mesela üretim ve son kullanma tarihi ne zaman mutlaka bakarım.
Hangi markaları kullanacağınızı deneme-yanılma yöntemi ile belirleyebilirsiniz. Marketlerde bir keşfe çıkmanız lazım. Hangi ürünlerde hangi markalar var diye. Benim mesela her şey için belirlediğim markalar vardır bunların dışına çıkmam.
Su - Erikli.
Maden Suyu- Uludağ ve Kızılay.
Tam Buğday Makarna- Barilla
Siyah Çay- Lipton
Yulaf Ezmesi- Eti
Zeytin - Marmarabirlik
Süt ve Türevleri- Sütaş ve Pınar
Liste böyle uzar gider. Temizlik ürünleri için Rossmann'a bakabilirsiniz. Domol idi galiba bu markadan memnun olan çoktu. Onların yalancısıyım şahsen henüz deneme fırsatım olmadı.