Uzun bir ilaç kullanımdan sonra deli gibi kilo aldım ve vermek için şimdi sağlıklı beslenmeye kafayı takmış durumdayım. Şu anda mutfağım tadilatta yemek pişiremediğim için bu ara abur cubura çok kaydım ama son 2 aydır uyguladıklarımı yazayım.
Temiz içerikli şampuan ve krem vs kullanmaya çalışıyorum. En azından paraben içermemesine dikkat ediyorum. Bu zaten uzun yıllardır uyguladığım bir şey.
Yiyecek içecek konusunda...
Evime asla paketli gıda almıyorum, cipsmiş, bisküviymiş, maden suyu hariç gazlı içecekmiş, asla. Kuru yemiş alıyorum abur cubur yerine, bir de çikolata çok sevdiğim için kakao oranı en yüksek olan bitter çikolatalardan alıyorum.
Süt seviyorum ama genellikle yoğurt ve ayran tüketmeye çalışıyorum. Ben Ege Tire ürünlerini kullanıyorum, ne kadar doğrudur bilmem ama bana Koop. ürünü olduklarından daha doğal geliyor. Arada bir nohut mayası hazırlayıp kendim yoğurt yapıyorum.
Bim'in yoğurdunu tavsiye etmem ama bana kalıp gibi geliyor, daha az homojen ürünler daha sağlıklı geliyor bana.
Kefir sevmesem de içmeye çalışıyorum ama başarılı değilim.
Alkol eskiden haftada bir kaç kez kullanırdım, bazen hafta bir bazen hiç.
Ekmek yemiyorum. İnanın bağırsaklarınızın ne kadar rahatladığına şaşıracaksınız. Bence ekmekler çok sağlıksız, eğer yapabiliyorsanız kendiniz yapın yiyecekseniz de.
Şeker kullanmıyorum.
Düzenli olarak tahıl ve lif içeren ürünler kullanmaya gayret ediyorum. Mevsiminde olmayan hiçbir meyve ve sebze yemem. Kışın ağzıma domates salatalık sürmem mesela.
Yemeklerde mutlaka ve sadece zeytinyağı kullanırım, katı yağ kullanmam gerektiğinde köy tereyağını tercih ediyorum. Ay çiçek yağıyla asla yemek/salata vs yapmam. Diğer sıvı yağları zaten evime sokmadım hiç.
Yumurta mutfağımdan asla eksik olmaz.
Şu aralar çok boşladım ama normalde en az 4 gün sporum vardır.
Böyle işte.
Ha bir de, bitki çayı olmadan yaşayamam ben, hepsini aktardan alır, kendim taze demlerim, poşet bitki çaylarını artık evime sokmuyorum