• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağlıklı yaşam..

Şöyle diyeyim mideyi bayağı rahatlatıyor.

Doktora danışın tabi :)

Ben kan değeri pek olcturmem igneden korkarım :) Ama şu kadar soyleyeyim yorgun ya da kötü hissediyorsam içiyorum bir bardak üstümdeki tüm kırgınlığı alıyor.

Normalde kansizligim ya da başka bir problemim yok. Bir ara saçım çok döküldü o yüzden demir işini düzenli kontrole karar verdim. Çiğ ıspanak salatası haftada 2 -3 kez yemeye kendimi alıştırdım. Isırganı da alışkanlık o ara edindim. Tahlil yaptirmiyorum ama vücuduma kulak veriyorum diyeyim :)
Şimdi daha iyi anladım. :) Kendinize iyi bakıyormuşsunuz bu güzel fakat tahlilde gerekli maalesef. :olamaz:
Kafama göre ot suyu içmekten biraz korkuyorum.En iyisi önce çiğ ıspanak salatasını deneyeyim (bunu da sizden duydum:) ) ve sonra doktora danışayım.Çok teşekkür ettim cherry. :KK66:

Her sebze ve meyveyi mevsiminde yiyorum.Kışın domates almak resmen intihar.
sera olduğu için mi?
Isırgan otu çayı içerim, tadı b.k gibi ama demir deposu.
kahkaha attım resmen yaaa :KK53:
çare pazar, manav, aktar... ambalajlı ürün marka önemli değil hepsi katkı maddeli. bimi niye gömdün anlamadım :KK53:
bimi severim hala da alışveriş yaparım
Her gün kefir ve maden suyu içmeye çalışıyorum. (İkisi de faydali icecekler)yeşil çay da mutlaka içiyorum. Badem,ceviz ,hurma gibi yiyecekleri de kahvaltıda mutlaka yiyorum.ekmek yememeye çalışıyorum.yersem tam buğday ekmeğini tercih ediyorum.cips,kola,dondurulmuş gıdalardan uzak duruyorum.
dondurulmuş gıda derken, ne gibi zararı var peki?
bu konularda biraz cahilim sanırımo_O

Uzun bir ilaç kullanımdan sonra deli gibi kilo aldım ve vermek için şimdi sağlıklı beslenmeye kafayı takmış durumdayım. Şu anda mutfağım tadilatta yemek pişiremediğim için bu ara abur cubura çok kaydım ama son 2 aydır uyguladıklarımı yazayım.
Temiz içerikli şampuan ve krem vs kullanmaya çalışıyorum. En azından paraben içermemesine dikkat ediyorum. Bu zaten uzun yıllardır uyguladığım bir şey.
Yiyecek içecek konusunda...
Evime asla paketli gıda almıyorum, cipsmiş, bisküviymiş, maden suyu hariç gazlı içecekmiş, asla. Kuru yemiş alıyorum abur cubur yerine, bir de çikolata çok sevdiğim için kakao oranı en yüksek olan bitter çikolatalardan alıyorum.
Süt seviyorum ama genellikle yoğurt ve ayran tüketmeye çalışıyorum. Ben Ege Tire ürünlerini kullanıyorum, ne kadar doğrudur bilmem ama bana Koop. ürünü olduklarından daha doğal geliyor. Arada bir nohut mayası hazırlayıp kendim yoğurt yapıyorum.
Bim'in yoğurdunu tavsiye etmem ama bana kalıp gibi geliyor, daha az homojen ürünler daha sağlıklı geliyor bana.
Kefir sevmesem de içmeye çalışıyorum ama başarılı değilim.
Alkol eskiden haftada bir kaç kez kullanırdım, bazen hafta bir bazen hiç.
Ekmek yemiyorum. İnanın bağırsaklarınızın ne kadar rahatladığına şaşıracaksınız. Bence ekmekler çok sağlıksız, eğer yapabiliyorsanız kendiniz yapın yiyecekseniz de.
Şeker kullanmıyorum.
Düzenli olarak tahıl ve lif içeren ürünler kullanmaya gayret ediyorum. Mevsiminde olmayan hiçbir meyve ve sebze yemem. Kışın ağzıma domates salatalık sürmem mesela.
Yemeklerde mutlaka ve sadece zeytinyağı kullanırım, katı yağ kullanmam gerektiğinde köy tereyağını tercih ediyorum. Ay çiçek yağıyla asla yemek/salata vs yapmam. Diğer sıvı yağları zaten evime sokmadım hiç.
Yumurta mutfağımdan asla eksik olmaz.
Şu aralar çok boşladım ama normalde en az 4 gün sporum vardır.
Böyle işte.
Ha bir de, bitki çayı olmadan yaşayamam ben, hepsini aktardan alır, kendim taze demlerim, poşet bitki çaylarını artık evime sokmuyorum
öncelikle ağzınıza sağlık teşekkür ederim..
ege tire ürünlerine hiç rastlamadım..
mevsiminde sebze meyve yememek konusunda daha ayrıntılı bilgi rica etsem, pek bilmiyorum bu konuları..
neden sıvı yağ kullanmıyorsunuz?

arkadaşlar bi de marka rica etsem, bakliyat yağ veya diğer markalar, güvendiğiniz üretimini bildiğiniz veya duyduğunuz..

Şimdi daha iyi anladım. :) Kendinize iyi bakıyormuşsunuz bu güzel fakat tahlilde gerekli maalesef. :olamaz:
Kafama göre ot suyu içmekten biraz korkuyorum.En iyisi önce çiğ ıspanak salatasını deneyeyim (bunu da sizden duydum:) ) ve sonra doktora danışayım.Çok teşekkür ettim cherry. :KK66:

O zaman tarif şart oldu:

Bebek ıspanak yoksa düz ıspanak hafifçe kıyılmış da olur
Roka
cherry domates
ceviz
peynir ben beyaz + rende kaşar koyuyorum
isterseniz siyah zeytin dilim ya da çekirdeksiz

sos için ben balzamik sirke yakistirdim

Hepsini karıyoruz sonra hupluyoruz :)

mevsiminde sebze meyve yememek konusunda daha ayrıntılı bilgi rica etsem, pek bilmiyorum bu konuları..

arkadaşlar bi de marka rica etsem, bakliyat yağ veya diğer markalar, güvendiğiniz üretimini bildiğiniz veya duyduğunuz..

Şöyle diyeyim ayçiçek yağı hakikaten berbat.

Dayım kamyoncu, tarladan aycicekleriyle beraber fare, köstebek ne varsa kepçe alıyor, fabrika da presliyor demisti.

Pislik karismasa bile pek saglikli degiller zaten en iyisi zeytinyagi.

Mevsiminde yetismeyen sebze meyve zaten doğaya aykırı, yetismeleri icin dogal olmayan yontemler + hormonlar, kimyasal ilaclar kullanılıyor. Her şeyi zamaninda yemek dogru.

Rica ederim. Ben İzmir'de yaşıyorum, burada Ege Tire ürünleri çok olur, her köşe başında bulabilirsiniz neredeyse, sizin yaşadığınız yerde olmayabilir, denk gelmediyseniz.
Mevsiminde olan sebze doğaldır. Güneş ışığıyla, toprakta büyür.
Yaz domatesini kestiğinizde kıpkırmızı olur içi, kışın ise daha turuncumsu, olur. Salatalıklar zaten bebek kolu kadar, kışın.
Elbette hormon vs'den yazın bile tam olarak emin olamıyoruz ama ben her meyveyi sebzeyi doğal yetişme zamanında yemeyi tercih ediyorum.
Örneğin bamya yaz sebzesidir. Yazdan ayıklayıp buzluğa atmadıysam kışın gidip marketten almam, gibi.
En sağlıklı sıvı yağ zeytinyağ. Hem yağ yakmanıza yardımcı olur, kalitelidir, hem daha az işlem görür, (ben soğuk sıkım alıyorum zeytinyağını) hem de besleyicidir.

O zaman tarif şart oldu:

Bebek ıspanak yoksa düz ıspanak hafifçe kıyılmış da olur
Roka
cherry domates
ceviz
peynir ben beyaz + rende kaşar koyuyorum
isterseniz siyah zeytin dilim ya da çekirdeksiz

sos için ben balzamik sirke yakistirdim

Hepsini karıyoruz sonra hupluyoruz :)

Parmaklarına sağlık. :) Arayıp bulmama gerek kalmadı.
Not alıyorum, aynen bu şekilde deneyeceğim.Çok sağol.
Farklı salata tariflerini pek severim.:KK66:

Şöyle diyeyim ayçiçek yağı hakikaten berbat.

Dayım kamyoncu, tarladan aycicekleriyle beraber fare, köstebek ne varsa kepçe alıyor, fabrika da presliyor demisti.

Pislik karismasa bile pek saglikli degiller zaten en iyisi zeytinyagi.

Mevsiminde yetismeyen sebze meyve zaten doğaya aykırı, yetismeleri icin dogal olmayan yontemler + hormonlar, kimyasal ilaclar kullanılıyor. Her şeyi zamaninda yemek dogru.
cevap için çok teşekkürler cherry, o fare olayını salça meyve suyu gibi ürünler için de diyorlar da umarım doğru değildir, her ayçiçek yağı için mi geçerli acaba daha iyi firmalarda da bu sorun var mıdır ki :KK43:
Rica ederim. Ben İzmir'de yaşıyorum, burada Ege Tire ürünleri çok olur, her köşe başında bulabilirsiniz neredeyse, sizin yaşadığınız yerde olmayabilir, denk gelmediyseniz.
Mevsiminde olan sebze doğaldır. Güneş ışığıyla, toprakta büyür.
Yaz domatesini kestiğinizde kıpkırmızı olur içi, kışın ise daha turuncumsu, olur. Salatalıklar zaten bebek kolu kadar, kışın.
Elbette hormon vs'den yazın bile tam olarak emin olamıyoruz ama ben her meyveyi sebzeyi doğal yetişme zamanında yemeyi tercih ediyorum.
Örneğin bamya yaz sebzesidir. Yazdan ayıklayıp buzluğa atmadıysam kışın gidip marketten almam, gibi.
En sağlıklı sıvı yağ zeytinyağ. Hem yağ yakmanıza yardımcı olur, kalitelidir, hem daha az işlem görür, (ben soğuk sıkım alıyorum zeytinyağını) hem de besleyicidir.
ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler, her yemekte zeytinyağı ağır olmaz mı peki, ne marka alıyorsunuz zeytin yağını:KK43:

cevap için çok teşekkürler cherry, o fare olayını salça meyve suyu gibi ürünler için de diyorlar da umarım doğru değildir, her ayçiçek yağı için mi geçerli acaba daha iyi firmalarda da bu sorun var mıdır ki :KK43:

ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler, her yemekte zeytinyağı ağır olmaz mı peki, ne marka alıyorsunuz zeytin yağını:KK43:
Ben Manisadan ve Ayvalık tarafından köyden getirtiyorum, zeytinyağını. Siz de alırken Kuzey Ege yağı olmasına bakabilirsiniz. Bir de ben soğuk sıkım daha çok seviyorum.
Bunlar bittiğinde de el alışkanlığı olarak elim Tariş'e gidiyor ama daha iyi markalar da vardır, benimki alışkanlık.
Ben her yemekte alıştım zeytinyağına. Hiç ağır olmuyor. Kızartmada ağır olduğunu söyleyenler var ama ben zaten az kızartma yaparım, çok çok ender, yaptığım zaman da ağır gelmiyor bana.

bir de çikolata çok sevdiğim için kakao oranı en yüksek olan bitter çikolatalardan alıyorum.
Henüz denemediysen tavsiyem budur.Lindt'in kendi sitesinden bakmıştım sadece 1 gram şeker var. Yok böyle bir kakao tadı.Önce nefret ettim sonra bayıldım. Damak zevkine uyar mı bilmiyorum ama bitter çikolata dediğin böyle olur dedirtti bana sonunda. İstersen %90 ,%85 , %70 oranlı olanları da var ama onlarda şeker fazladır haliyle. :KK66:

429.webp
hg.webp

Valla her fabrika aynı panpa, bir kepçe geli ne var ne yoksa alıp kamyona koyuyor. Tarlada ya da fabrikada kimse haşare ya da küçük hayvan ayiklamiyor yani günde yüzlerce sefer geliyor, işçiler hangi birine yetişsin.......meyve ağaçtan geldiği için fare olmaz ama böcek, kurt olur kimse meyvelerden tek tek kurt ayiklamiyor diyeyim öylece presliyorlar.

Henüz denemediysen tavsiyem budur.Lindt'in kendi sitesinden bakmıştım sadece 1 gram şeker var. Yok böyle bir kakao tadı.Önce nefret ettim sonra bayıldım. Damak zevkine uyar mı bilmiyorum ama çikolata dediğin böyle olur dedirtti bana sonunda. İstersen %90 ,%85 , %70 oranlı olanları da var ama onlarda şeker fazladır haliyle. :KK66:

Eki Görüntüle 1824081 Eki Görüntüle 1824088
Severim. Bana da bir arkadaşım vermişti. Sonra unuttum sipariş vermeyi, iyi hatırlattın.

Ben Manisadan ve Ayvalık tarafından köyden getirtiyorum, zeytinyağını. Siz de alırken Kuzey Ege yağı olmasına bakabilirsiniz. Bir de ben soğuk sıkım daha çok seviyorum.
Bunlar bittiğinde de el alışkanlığı olarak elim Tariş'e gidiyor ama daha iyi markalar da vardır, benimki alışkanlık.
Ben her yemekte alıştım zeytinyağına. Hiç ağır olmuyor. Kızartmada ağır olduğunu söyleyenler var ama ben zaten az kızartma yaparım, çok çok ender, yaptığım zaman da ağır gelmiyor bana.
kuzey ege aklımda bulunsun, teşekkürler ederim.. :KK51:
Valla her fabrika aynı panpa, bir kepçe geli ne var ne yoksa alıp kamyona koyuyor. Tarlada ya da fabrikada kimse haşare ya da küçük hayvan ayiklamiyor yani günde yüzlerce sefer geliyor, işçiler hangi birine yetişsin.......meyve ağaçtan geldiği için fare olmaz ama böcek, kurt olur kimse meyvelerden tek tek kurt ayiklamiyor diyeyim öylece presliyorlar.
eyvahlarrr olsunnn :KK17:

Severim. Bana da bir arkadaşım vermişti. Sonra unuttum sipariş vermeyi, iyi hatırlattın.
Sevindim.Şekerden ne kadar kaçabilirsek kar çünkü. Bende arkadaşımdan görmüştüm.Kendisi bir parça tatmış toprak yediğini düşünmüş bir an. :KK48: Bütün paketi bana vermişti.:KK48:

Sevindim.Şekerden ne kadar kaçabilirsek kar çünkü. Bende arkadaşımdan görmüştüm.Kendisi bir parça tatmış toprak yediğini düşünmüş bir an. :KK48: Bütün paketi bana vermişti.:KK48:
Güzel ya, bence. Öyle alıştığımız bir tatlı değil ama ben zaten bir ara tatlı niyetine tarçınlı fırınlanmış elma kurusu falan yediğim için gayet tatlı geliyor bana :D
Yani işte bitter çikolata hariç, onu da her gün yememeye uğraşıyorum, şekeri sadece meyveden almaya çalışıyorum. Genel de günde 1 porsiyon meyve derler ama ben seviyorum, 2 porsiyonu buluyordur benim meyve.

Kestane de demir varmış . Ben bıraktım ısırganı dediğiniz gibi hiç kolay içilmiyor faydalı ama . Onun yerine bütün kış kestane yiyerek geçirdim neredeyse .

Kestane yirim de bu ısırgan gerçekten hiç çekilmiyor. :kusmuk::kusmuk: kusmuğu koydukları iyi olmuş:halay:

Son düzenleme:
Güzel ya, bence. Öyle alıştığımız bir tatlı değil ama ben zaten bir ara tatlı niyetine tarçınlı fırınlanmış elma kurusu falan yediğim için gayet tatlı geliyor bana :KK70:
Yani işte bitter çikolata hariç, onu da her gün yememeye uğraşıyorum, şekeri sadece meyveden almaya çalışıyorum. Genel de günde 1 porsiyon meyve derler ama ben seviyorum, 2 porsiyonu buluyordur benim meyve.
Yalnız olmadığıma sevindim genelde iğrenç lafını duyuyorum. :D
Tarçınlı elma kurusu nasıl birşey ki bir bakayım. :))
Evet çikolatayı bile hergün yememek vücudu alıştırmamak lazım aslında.
Ben aylardır bitter çikolata bile yemiyorum.Ve işin ilginç tarafı artık canımda istemiyor. Aynıyız bende meyvede 2 porsiyonu geçmemeye çalışıyorum. Bazı meyvelerden uzak duruyorum.Maalesef fedakarlık yapmadan olmuyor.İyi bir vücudun sırrı iyi bir beslenmeden geçiyor. :KK66:

Yalnız olmadığıma sevindim genelde iğrenç lafını duyuyorum. :KK70:
Tarçınlı elma kurusu nasıl birşey ki bir bakayım. :))
Evet çikolatayı bile hergün yememek vücudu alıştırmamak lazım aslında.
Ben aylardır bitter çikolata bile yemiyorum.Ve işin ilginç tarafı artık canımda istemiyor. Aynıyız bende meyvede 2 porsiyonu geçmemeye çalışıyorum. Bazı meyvelerden uzak duruyorum.Maalesef fedakarlık yapmadan olmuyor.İyi bir vücudun sırrı iyi bir beslenmeden geçiyor. :KK66:
Elmaları dilimleyip tepsiye diziyorsun, üzerine ister fırına verirken ister çıkarınca tarçın serpiyorsun.
Temiz beslenmek bence önemli. Tamam arada bir tatlıyı gömdüğüm doğrudur, seviyorum yani yapacak bir şey yok ama genel düsturum sağlıklı yemek üzerine.

Elmaları dilimleyip tepsiye diziyorsun, üzerine ister fırına verirken ister çıkarınca tarçın serpiyorsun.
Temiz beslenmek bence önemli. Tamam arada bir tatlıyı gömdüğüm doğrudur, seviyorum yani yapacak bir şey yok ama genel düsturum sağlıklı yemek üzerine.
Elma derken kırmızı elmayı kastediyorsun herhalde. Ben sadece yeşil elma yiyorum ona da tarçın yakışır mı bilemedim.Kırmızı ile bir kere deneyeyim merak ettim. :)

Aynen temiz beslenmek birinci şart olmalı zaten.Mideyi çöplüğe çevirmenin manası yok.
Arada bir oldukça pek sıkıntı olmaz tabi. Kendine ödül veriyorsun bir nevi.
Tatlı konusunda ayarı olmayan biriyimdir. Ondan hepten uzak durup rahat ediyorum .:)

-Duru- markasını tavsiye ederim.
Bulgur, Pirinç ve Bakliyat çeşitleri mevcut.
Birde -Yayla- markası vardır.
Bu markadan Basmati pirinç almıştım hayli beğenmiştim.
Migros gibi süper marketlerde bu markaları bulabilirsiniz.

Back
X