• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sağlıklı yaşam..

fisfis

yalansın dünya..
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
610
599
103
kızlar sağlıklı yaşam adına yaptıklarınızı yazar mısınız?
mesela hangi markalar kullanıyorsunuz mutfağınızda veya banyonuzda.. bi de nelere dikkat ediyorsunuz alışveriş yaparken..
ben bimden alışveriş yapınca, bazı arkadaşlar çok yadırgıyor ürünlerinin sağlıksız olduğunu iddia ediyor, nelere dikkat etmek lazım?

Ambalajlı gıda almamaya çalışıyorum. Ucuzu pahalısı hepsi aşağı yukarı ayni b.k bence.

Taze meyve sebze tuketiyorum.

Çay kahve az iiçmeye çalışıyorum.

Spor yapıyorum.

Asitli, alkollu şeyleri cildime sürmüyorum banyomda doğal sabun var, sampuanim bio duş jeli vb kullanmıyorum.

Son düzenleme:
meyve sebzeyi pazardana aliyorum. aslinda pazar degil de bizim burda hergun pazar gibi kurulan manav gibi bi cadde var. bir de mevsiminde aliyorum. spor yapiyorum. cips kola tuketmiyorum (sevmem zaten)
pekmezimi ve balik yagimi hergun iciyorum. sutu koyden aliyorum yogurdu da ondan yapiyorum ya da onu da koyden aliyorum. fabrika yapimj seyler tuketmemeye calisiyorum. hepsi katki maddeli sonucta. aklima bunlar geldi. oyle iste...

Her gün kefir ve maden suyu içmeye çalışıyorum. (İkisi de faydali icecekler)yeşil çay da mutlaka içiyorum. Badem,ceviz ,hurma gibi yiyecekleri de kahvaltıda mutlaka yiyorum.ekmek yememeye çalışıyorum.yersem tam buğday ekmeğini tercih ediyorum.cips,kola,dondurulmuş gıdalardan uzak duruyorum.

Isırgan otu çayı içerim, tadı b.k gibi ama demir deposu.
Cherry daha öncede yazmıştınız bunu.
Isırgan otunu aramıştım ama sonra doktora sormadan almak içime sinmedi.
Benim mide hayli hassastır da.
Cidden faydasını görüyor musunuz? Kan değerlerinde artış oluyor mu?
Yeminle bıktım yıldım demir hapı içmekten. :olamaz:

mesela hangi markalar kullanıyorsunuz mutfağınızda veya banyonuzda.. bi de nelere dikkat ediyorsunuz alışveriş yaparken..
ben bimden alışveriş yapınca, bazı arkadaşlar çok yadırgıyor ürünlerinin sağlıksız olduğunu iddia ediyor, nelere dikkat etmek lazım?

sevgili fisfis her evin butcesi ve o butceyi kullanma sekli farklidir. misal ben butun yil tek bir urun kullanirim, baskasinin 100 tane alacagi meblagaya bir tane alirim. tercih meselesi, arkadaslarinizin yargilamalarina takilmayin.

su an gorev geregi yurt disindayim, dolayisiyla marka-urun belirtmem cok saglikli olmayacaktir.

Bim ve benzeri yerlerden alisveris yapmiyorum.Buyuk firmalara ikinci kalite uretim yaptirtiyor hepsi.
Sebzeyi meyveyi zamaninda tuketiyoruz
Hazir icecekler yok
Sosis salam yemiyoruz gibi birsey
Meyvenin sebzenin en kalitelisi secilmisi girer evimize az olsun oz olsun
Cam celik esyalar kullaniriz
Ama kimyasali cok kullanirim malesef deterjan gibi.

Uzun bir ilaç kullanımdan sonra deli gibi kilo aldım ve vermek için şimdi sağlıklı beslenmeye kafayı takmış durumdayım. Şu anda mutfağım tadilatta yemek pişiremediğim için bu ara abur cubura çok kaydım ama son 2 aydır uyguladıklarımı yazayım.
Temiz içerikli şampuan ve krem vs kullanmaya çalışıyorum. En azından paraben içermemesine dikkat ediyorum. Bu zaten uzun yıllardır uyguladığım bir şey.
Yiyecek içecek konusunda...
Evime asla paketli gıda almıyorum, cipsmiş, bisküviymiş, maden suyu hariç gazlı içecekmiş, asla. Kuru yemiş alıyorum abur cubur yerine, bir de çikolata çok sevdiğim için kakao oranı en yüksek olan bitter çikolatalardan alıyorum.
Süt seviyorum ama genellikle yoğurt ve ayran tüketmeye çalışıyorum. Ben Ege Tire ürünlerini kullanıyorum, ne kadar doğrudur bilmem ama bana Koop. ürünü olduklarından daha doğal geliyor. Arada bir nohut mayası hazırlayıp kendim yoğurt yapıyorum.
Bim'in yoğurdunu tavsiye etmem ama bana kalıp gibi geliyor, daha az homojen ürünler daha sağlıklı geliyor bana.
Kefir sevmesem de içmeye çalışıyorum ama başarılı değilim.
Alkol eskiden haftada bir kaç kez kullanırdım, bazen hafta bir bazen hiç.
Ekmek yemiyorum. İnanın bağırsaklarınızın ne kadar rahatladığına şaşıracaksınız. Bence ekmekler çok sağlıksız, eğer yapabiliyorsanız kendiniz yapın yiyecekseniz de.
Şeker kullanmıyorum.
Düzenli olarak tahıl ve lif içeren ürünler kullanmaya gayret ediyorum. Mevsiminde olmayan hiçbir meyve ve sebze yemem. Kışın ağzıma domates salatalık sürmem mesela.
Yemeklerde mutlaka ve sadece zeytinyağı kullanırım, katı yağ kullanmam gerektiğinde köy tereyağını tercih ediyorum. Ay çiçek yağıyla asla yemek/salata vs yapmam. Diğer sıvı yağları zaten evime sokmadım hiç.
Yumurta mutfağımdan asla eksik olmaz.
Şu aralar çok boşladım ama normalde en az 4 gün sporum vardır.
Böyle işte.
Ha bir de, bitki çayı olmadan yaşayamam ben, hepsini aktardan alır, kendim taze demlerim, poşet bitki çaylarını artık evime sokmuyorum

Cherry daha öncede yazmıştınız bunu.
Isırgan otunu aramıştım ama sonra doktora sormadan almak içime sinmedi.
Benim mide hayli hassastır da.
Cidden faydasını görüyor musunuz? Kan değerlerinde artış oluyor mu?
Yeminle bıktım yıldım demir hapı içmekten. :olamaz:

Şöyle diyeyim mideyi bayağı rahatlatıyor.

Doktora danışın tabi :)

Ben kan değeri pek olcturmem igneden korkarım :) Ama şu kadar soyleyeyim yorgun ya da kötü hissediyorsam içiyorum bir bardak üstümdeki tüm kırgınlığı alıyor.

Normalde kansizligim ya da başka bir problemim yok. Bir ara saçım çok döküldü o yüzden demir işini düzenli kontrole karar verdim. Çiğ ıspanak salatası haftada 2 -3 kez yemeye kendimi alıştırdım. Isırganı da alışkanlık o ara edindim. Tahlil yaptirmiyorum ama vücuduma kulak veriyorum diyeyim :)

Şöyle diyeyim mideyi bayağı rahatlatıyor.

Doktora danışın tabi :)

Ben kan değeri pek olcturmem igneden korkarım :) Ama şu kadar soyleyeyim yorgun ya da kötü hissediyorsam içiyorum bir bardak üstümdeki tüm kırgınlığı alıyor.

Normalde kansizligim ya da başka bir problemim yok. Bir ara saçım çok döküldü o yüzden demir işini düzenli kontrole karar verdim. Çiğ ıspanak salatası haftada 2 -3 kez yemeye kendimi alıştırdım. Isırganı da alışkanlık o ara edindim. Tahlil yaptirmiyorum ama vücuduma kulak veriyorum diyeyim :)

Kestane de demir varmış . Ben bıraktım ısırganı dediğiniz gibi hiç kolay içilmiyor faydalı ama . Onun yerine bütün kış kestane yiyerek geçirdim neredeyse .

Köy yumurtası yeriz.
Köy salcasi tuketiriz.
Bulabilirsek doğal zeytinyağı bulamazsak sızma zeytinyağı kullaniriz.
Spor yapmaya yeni başladım
Torku ürünleri katkisizmis genelde Torku alırım.
Köyden süt alıp dogal yoğurt yaparim.
Pekmezi de köyden alirim

Aklıma gelenler bunlar

Back
X