Sağlıklı Yaşam

Bugün diyetisyenime “ bu hafta güzel ilerliyorum umarım tartıya yansır “ dedim bana şöyle bir cevap yazdı sizinle de paylaşmak istedim.

Evet … Hanım tabii ki görmek istiyor ama dediğim gibi kilo kaybının bir normali vardır bu normal dediğim şey de her hafta kilo kaybının olmayacağı noktasıdır yani genellikle insanlar her hafta kilo kaybederek ilerleyebileceğini düşünüyor ama kilo kaybı böyle bir süreç değildir bazen sabit kalırız bazen hafif artışlar olur bunlar da süreç içerisinde beklenen normal durumlardır ona aktarmaya çalıştım aslında ben de, bununla birlikte kişilerin atladığı bir nokta daha var biz vücut için her ne yaparsak yapalım iyi veya kötü fark etmez bunu vücut işliyor ve vücutta olup biten her şeyi bize gösterebilecek bir alet değildir tartı bu hafta sabit kalırız ama bu vücutta bir şeylerin değişmediği anlamına gelmez örneğin
Kilo kaybı sürecinin normalinin ne demek olduğunu bilen kişi yoluna devam edebiliyor ve hedefine varabiliyor ben de o nedenle size bu sürecin normallerini aktarıyorum ..

Bu bir süreç tartı tek dönüş değil

Herkese Selam!

Bugün tartı sonucuma göre bu hafta 700 gram vermişim ve totalde 5 cm incelmişim :) mutluyum.
süreli bir durum olmadığı için sonuçtan memnunum .

Haftasonu bi tık esnetiyorum bişeylerin tadına bakıyorum. Mesela bu haftasonu kahvaltıya gittik ailece ve normal ekmekten yedim. akşam yıldönümümüzdü orda da öyle... yani hayattan soyutlanmışcasına sadece diyetteym havasında değilim....
Bu sayede sürdürülebilirlik oluyor sanırım.
Geçen hafta hiç spor yapmadım. hem hastalık hem de canım istemedi...

Yoldayız :) sakin ve dingince sessizce devam ediyorum... sonucu güzel oluyor evelallah.. dinç enerjik hissetmek şükürdolu...
aZ AZ toplanınca çok oluyor...
700gr -1kg-2 kg derken :) bi bakmışım ideal kilomda sabit kalabiliyorum .. bedenimi seviyorum..

Selam hanimlar sizin sayfaya gecen hafta denk geldim. Ben de elimden geldigince dikkat ediyorum. Oncelikle biraz kendimden bahsedeyim.
Yurtdisinda yasiyorum, calisiyorum. Is baslayinca ve heryere araba ile git gel olunca 6 kilo aldim. Ilk hedefim su 6 kiloyu vermek.

Sonrasinda 2-3 kilo daha vermek .

Bugun sabah tartildim 74.2 yim ;(
Boyum 1.57 ,bakalim ne kadarda verebilecegim .

Evde kondisyon bisikleti var günde 25 30dk biniyorum.
Gönül ister ki disarda acik havada bisiklet sürelim ama zaman kisitli.
Hem is hem ev cocuklar ve bi taraftan egitimlerim...Elden geldigince artik...

Herkese kolayliklar diliyorum....

Selamlar Hanımlar,

Tatilden dün akşam döndük. Tatilde yedim valla:) Yemekleri çok güzeldi, ben de denemek istedim. Sonuç 77 kg
Bu hafta tekrar başlayacağım bakalım.
Hoş geldiniz ..
Tatil dönüşü , yolculuk derken zaten onun en az 1,5 kg ı ödemdir ... bu hafta dikkat edersen bedenin çabuk toparlar . ki yolumuz varış noktasına endeksili değil, yaşam tarzı haline getirmek olduğundan hiç hiç problem değil..

Herkese Selam!

Sağlıklı beslenmede 1. ayı tamamladım. Geçen bir ayda her öğünde her besine alternatif üretmeyi öğrendim. Dışarda yemek yenilecekse de kendime göre ne yiyebilirim'e göre aksiyon alıyorum. Toplumdan da soyutlanmıyorum bazı şeylerin tadına bakıyorum :)

Olabildiğince hareketli olmaya gayret ediyorum. Egzersiz, esneme, yürüyüş vs gibi...

Bedenimde hem kilo kaybı hem de incelme mevcut ki bence incelme ağırlığa göre daha yoğun. 1haftalık otel tatili etkilese de yolumuzdayız . 1 ayda 3,5 kg verdim. Devam bakalım .. öğreneceğiz dengeyi sağlıklı beslenmeyi...

Herkese Selam!

dün akşam yemeği hızlı ve salata olmadan yedim. yediğimden bişey anlamadım. (oğlumun kursuna yetişmek içindi)
akşam 7gibi çerez yedim bir de kurabiye

bu sabah ise omlet yaptım yedim sadece .

akşam nasipse kızlarla buluşacağız italyan restoranına gideceğiz ve muhtemelen makarna /pizza yiyeceğim :) olsun beee değer.

Herkese selam!
Dün dün akşam arkadaşlarımla buluştum İtalyan kafesi’ne gittik tavuk ve makarna yedim ardından birkaç çatal cheesecake yedim bence dışarıda bir kız gecesinde yenilebilecek en masum şeyleri yedim. İlk öğünümü bugün ise 11:30 gibi yaptım iki haşlanmış yumurta kaju ceviz salatalık domates ve biber yedim. Günlük 2,5 litre su içiyorum. Hâlâ spora tam olarak oturtamadım

Elecdanın konusunu burada gördüğüme çok sevindim. Sağlıklı beslenme konusunda arastırmalar yaparken denk geldiği çok iyi oldu.
Bugun itibari ile ben de sağlıklı yasama adım attım maalesef cok sıkı baslayamayacagım cunkü çom sağlıksız düzenimiz vardı yavas yavas yavaş biçimi haline getirecegim.
Kzım 1. Sınıfa basladı öğretmeni toplantı yaptı ve yanına harclık istemediğini söyledi. Öğlen 1 den aksam 6 ya kadar okulda.Beslenme çantası talep etti. Çok sevindim.böylelikle biz de ailece karar alıp beslenme düzenimizi sağlıklı bir hale getirmek için cabalayacagız.
Haftalık listemizi yaptık, birazdan markete gidip alısverişi tamamlayacagız.
Haftasonu sapancada yürüyus yapıp hafta içi iki gün de leslie yapmayı düşünüyorum.

Merhabalar yine bir boşluğa düşmüştüm ki çabuk toparladım, 79.5 ile tekrar başladım kendime yeter artık kendine gel diyor ve sahalarda tekrardan yerimi alıyorum

Selamlar Hanımlar,

Geçen hafta çarşamba gece bir anda kusmaya başladım. Ardından ishal ve ateş başladı. Tam cumartesi toparlandım, bu sefer önce İpek sonra Ela hastalandı. Bugün iş yerinde toplantı olduğu için işe geldim, eşim kızlar ile evde. Tam toparlandığımda tekrar günlük paylaşım yapmaya başlayacağım.

Herkese sevgiler

çok geçmiş olsun, salgın var bu aralar hem ishal salgını hem solunum yolu enfeksiyonu salgını

gecmiş olsun elecda hanım

Çok geçmiş olsun

Günaydın Hanımlar,

Günün ik öğününü 11:30'da yaptım.

Kahvaltı
  • 2 haşlanmış yumurta
  • Beyaz peynir
  • 5 Zeytin
  • 3 ceviz
  • Domates
  • Yeşil ve Kırmızı biber
  • Salatalık
  • 1Tk şekersiz fıstık ezmesi
  • 1 Tk tahin
  • 1 çk susam ve çörek otu karışımı
Spor
  • 40 dk yürüyüş
Takviye
  • D3K2 ve Omega-3

Merhabalar herkese, pzartesi tahlil yaptırmıştım tahlil sonuçlarım çıktı kolestrol trigliserid yüksek açlık insülin 7 ama insülin direnci değerim normal bu sevindirici d vit ve b12 de takviye olarak verildi

Diyetisyenin ödemesini yaptım geri dönüş yapmasını bekliyorum Nilay Keçecinin indiriminden faydalandım altı aylık aldım inşallah benim için çok güzel bir yol olur ve kalıcı bir çözüm olur. Yeni iş yeri ortamımda insanlar sağlıklı beslenmeye önem gösteriyor bu benim için çok olumlu bir şey. Diyetimi destekliyorlar sağolsunlar

benim de b12 demir ve d vitanimin düşük insülin direncim sınırda ve kolestrolüm kıloya bağlı yüksek çıktı vitaminlerimi düzenli almaya başladım çünkü eksikliği kilo verememede etkiliymiş. pazartesiden beri gluteni de kestim inşallah düzeltiriz değerlerimizi

Merhaba,
Son iki yıla kadar yeme ataklarım çoktu, marketten şuursuzca bir sürü şey alıp ardarda yerdim, sonrasında mide bulantısı ve pişmanlık hissi yoğun olsa da birkaç gün sonra tekrarlardım mutlaka. Bu bir alışkanlığa dönüşmüştü. Onu kestim çok şükür, genel olarak paketli gıda çok sınırlı tükettiğim için kendimi sağlıklı besleniyorum gibi düşünüyorum. Bu aralar akşam çayın yanındaki tatlıyı da kestim. Ama kilom hep bir artı bir eksi gidiyor çok kalori kısıtlaması yapmadığım için. Grupta arkadaşları gördükçe özenmeye başladım 3-4 kilo gerşekten kolay verilecek kilolar. Hadi inci ver şunları da kurtul dedim kendime. Aşırı kilolu biri olmasam da gözüme batan 3-4 kilom var ve karbonhidrat ağrılıklı beslendiğim için hepsi göbek bölgesinde. Şimdilik beslenmemi yoluna koyup sonrasında günde 10-15dk bölgesel egzersz rutini eklemek istiyorum. Artık kilo vermede değil kilo koruma aşamasında kalmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…