• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam

Merhaba ne zamandır yazmamışım 76.3 ile devam ediyorum. Bu haftayı 300 gr eksi ile kapattım hafta sonu biraz yoğun geçti. 4 haftadır sağlıklı besleniyorum ve 3.5 kg gitti. Gidişattan memnunum.
Ancak depresif ruh hali ile başım belada. Kolumu kaldırasım gelmiyor zihnim sürekli konuşuyor. Ev darmadağın oldu ufak ufak toplamaya başlamam kendime keyif aldığım aktiviteler için zaman ayarlamam lazım. Hiç bir şeyden keyif almayacağım gibi hissediyorum ama biliyorum ki bu depresyonun yanılgısı. Bugün itibari ile evimi derleyip toplamaya niyet ediyorum ne kadar sürdüğünün önemi yok. Önemli olan yolda olmak mücadele vermek.

Bu gece rüyamda eşim beni aldatıyordu ben bu rüyaları benlik algım düştüğünde kendime acımaya başladığımda görüyorum genelde. Sonrası da derin bir depresif dönem oluyor şu anda bu yolu geri çevirmeye niyet ediyorum kendimi zorlayarak da olsa hayatın içinde kalmaya niyet ediyorum
ben de depresif hissetmeye başladığım an güel dizilir izliyorum , spor da yapıyorum çok iyi geliyor

Selamlar yazan yok mu ?
Burda yazilanlari okumak beni motive ediyordu.

Ben de bu yola girdim Düse Kalkar ilerliyorum.

Selamlar Hanımlar,

Günlük şu program ile ilerlemeye gayret ediyorum.

06:00 500 ml su

10:00 Elma sirkeli su / Bitki Çayı

11:30 2 haşlanmış yumurta, beyaz peynir, 4 zeytin, 3 ceviz, 1 parça tahin ekmeği, 1tk şekersiz yer fıstığı
D3K2 / Krill Yağı takviyesi

13:30 Türk Kahvesi

15:30 Türk Kahvesi ve 10 adet badem

16:30 Prebiyotik Takviyesi

18:30 1 tabak yemek + salata + turşu + yoğurt

22:00 1 maden suyu ve magnezyum takviyesi

Merhaba,
Düzenli yazamıyorum bu ara, fırsat buldukça yazıyorum. Nasıl bir program izliyorsunuz?
Merhabalar, takip ettigim belli bi program yok. Sizlerden ilham alarak kendime rota olusturmaya calisiyorum.
Sabahlari genelde kahvalti yapmiyorum alirsam yanima meyve.
Sabahtan ögleye kadar iste oluyorum, 13.30 da eve geliyorum o zamanlar yiyorum biseyler. Bazen hafta da 1 kezde okulda yemek bölümü ögrencileri Sandwich satisi yapiyor ordan yiyorum.

Ilk hedefim aksami olabildigince hafif gecirmek. Yemeyecegim deyip sonrasinda pismanlikla sofradan kalkiyorum. Aclik hissine bi alissam devami gelecek umuyorum.

Son 2 haftadir düzenli pilates yapiyorum. Tartida etkisini görmedim henüz ama kiyafetlerimden etkisi anlasiliyor. Hem bedenen hem ruhen rahatlatiyor beni.

Herkese Selam!

Glütensiz şekersiz beslenmeye devam ediyorum. İncelme yaşadım. 16 günün sonunda 3.5 kg verdim. Son 6 günüm.

2 öğün besleniyorum.

Kahvaltı yumurta peynir salata karabuğday ekmeği zeytin vs.

Sdm içeceği içiyorum.

2.5 kg su tüketiyorum.

Akşam sebze kurubaklagil et tavuk salata ayran . Tüketiyorum.

Yemekten sonra bişey yemiyorum .

Dün yaptığım yulaflı tarifi paylaşmak istiyorum:

Bu hesapta çok güzel tarifler var. Gulnar.gün “ hesabı.
Şöyle bir masada da yedim 🫶✨

Eklentiler

• IMG_8137.jpeg
    IMG_8137.jpeg
    130,1 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_8112.jpeg
    IMG_8112.jpeg
    207 KB · Görüntüleme: 35
Merhaba:)
Uzun zamandır ufak kaçamaklar yapıp sabit kilolarda gidiyordum. Kilo veremesem de neyse aynıyım diye kendimi teselli ediyordum. Ancak iki hafta önce emzirmeyi sonlandırmamla birlikte yemem aynı devam etmekle birlikte haftada yaklaşık 1 kilo almaya başladım. Dünkü tartı sonucundan sonra kendime çeki düzen vermeye başladım. Diyetisyen listesine uyacak motivsyonum yok, haftaiçi üç öğün şeklinde besleniyorum, bunu azaltamam. iki haftalık uyulacak listesi hazırlıyorum kendime:
-iş yerinde meyve dışında ara öğün yok, evden meyve götürülecek
-akşam yemekten sonra atıştırma yok
-akşam yemeği hafif yenilecek. Öğle ve akşam yemeğinde pilav-makarna-ekmek tüketimi sınırlandırılacak
-en az 2 lt su içilecek
-iş yerinde mümkün oldukça kısa yürüyüşler yapılacak

Herkese Selam!

21gün şekersiz/glutensiz beslenmenin ikincisindeyim :) Sanırım 4. ya da 5. gün . artık sayamıyorum filan :)
akışta ilerliyorum. egzersiz ve spor yapamadım 1 aydır zira ayağım yeni yeni iyileşti.

65-68 kg bandı benim için güzel bir aralık. Tabi ki o civarda çok uzun süre kalamdığımdan böyle düşünüyorum belki o banda gelip sabitleyince 60a inmek isteyeceğim bilmiyorum . Ama şu an gittiğim yoldan memnunum. çok şükür.

iki öğün besleniyorum. saat 11.00-17.30 yeme saatlerim. Meyvemi , kuruyemişimi kahvaltı ile akşam yemeği arasında bi vakitte yiyorum. Akşam yemekten 1 saat sonra maden suyu ve magnezyum tekviyemi alıyorum.
Bol su içiyorum.

Glutensiz şekersiz benim için daha uygulabilir oldu çünkü kaçamak yapmıyorum böyle zamanlarda. uzun soluklu böyle gider mi tabi ki hayır. Şu an için mümkün .

Sizler nasıl ilerliyorsunuz?
elecda elecda yazmamışsın , ne durumdasın, kilolarımız yakın başladık ilerlememizde birlikte idi. umarım devam ediyorsundur . Çok emek verdin çünkü.

Herkese Selam!

21gün şekersiz/glutensiz beslenmenin ikincisindeyim :) Sanırım 4. ya da 5. gün . artık sayamıyorum filan :)
akışta ilerliyorum. egzersiz ve spor yapamadım 1 aydır zira ayağım yeni yeni iyileşti.

65-68 kg bandı benim için güzel bir aralık. Tabi ki o civarda çok uzun süre kalamdığımdan böyle düşünüyorum belki o banda gelip sabitleyince 60a inmek isteyeceğim bilmiyorum . Ama şu an gittiğim yoldan memnunum. çok şükür.

iki öğün besleniyorum. saat 11.00-17.30 yeme saatlerim. Meyvemi , kuruyemişimi kahvaltı ile akşam yemeği arasında bi vakitte yiyorum. Akşam yemekten 1 saat sonra maden suyu ve magnezyum tekviyemi alıyorum.
Bol su içiyorum.

Glutensiz şekersiz benim için daha uygulabilir oldu çünkü kaçamak yapmıyorum böyle zamanlarda. uzun soluklu böyle gider mi tabi ki hayır. Şu an için mümkün .

Sizler nasıl ilerliyorsunuz?
elecda elecda yazmamışsın , ne durumdasın, kilolarımız yakın başladık ilerlememizde birlikte idi. umarım devam ediyorsundur . Çok emek verdin çünkü.
Devam ediyorum ama burayı çok güncellemedim. Ara sıra gluten tükettim ama oldukça azalttım ben de.

Selamlar buralari okuyunca bende bi uyanma oldu.;)
Dikkat ediyorum artik ve inise gectim sanki. Hedefim 5 kilo vermek, sonrasinda 3 versem yeter.

Hareketi arttirdim hayatimda , sadece kendimde degil ,cocuklari da sürüklüyorum. :)
Ya yürüyüse cikiyoruz ,yada bisiklet sürmeye cikiyoruz. Bana da onlara da acik hava orman iyi geliyor.

Selamlar Hanımlar,

Bugün ilk öğünümü 12:30'da şirket yemekhanesinde yaptım. Tavuk-pilav vardı. Sadece tavuk, yanına salata ve biraz zeytinyağlı pırasa yedim. Şimdi Omega-3 ve probiyotik takviyelerimi içeceğim. Akşam yemeğinde mercimek çorbası ve portakallı ayvalı kereviz turşu ve yoğurt var.

11:00 Türk kahvesi

12:00 Kahvaltı
  • 2 yumurta,
  • Parmesan peyniri
  • Dil peyniri
  • 5 zeytin
  • 3 ceviz
  • Domates kurusu
  • Yeşil ve kapya biber
12:30 Takviyeler (Krill yağı ve probiyotik)

Günaydınlar hanımlar sağlıklı yaşam başlığını canlandıralım bence artık vakti geldi. Ben bugün itibari ile glutensiz şekersiz ve sağlıklı beslenmeye spor yapmaya yeniden niyet ediyorum bismillah

Alacağım aksiyonlar ise şöyle
Güne sirkeli su içerek başlamak
Gün içerisinde en az 2,5 litre su içmek
2 öğün beslenmek- 12.00- akşam 18.00
maden suyu + magnezyum
Beyaz çay/ yeşil çay

0 şeker 0 gluten ilk hafta

Ekliptik bisiklet i akşam içeri aldım
20 dk ekliptikte çalışacak / yürüyüş + 20 dk pilates topu lastiği ve ağırlık çalışacağım

Öğle arasında 10 squat

Son düzenleme:
Günaydınlar hanımlar sağlıklı yaşam başlığını canlandıralım bence artık vakti geldi. Ben bugün itibari ile glutensiz şekersiz ve sağlıklı beslenmeye spor yapmaya yeniden niyet ediyorum bismillah

Alacağım aksiyonlar ise şöyle
Güne sirkeli su içerek başlamak
Gün içerisinde en az 2,5 litre su içmek
2 öğün beslenmek- 12.00- akşam 18.00
maden suyu + magnezyum
Beyaz çay/ yeşil çay

0 şeker 0 gluten ilk hafta

Ekliptik bisiklet i akşam içeri aldım
20 dk ekliptikte çalışacak / yürüyüş + 20 dk pilates topu lastiği ve ağırlık çalışacağım

Öğle arasında 10 squat
Merhaba ben de son günlerde kil aldığımı hissediyorum. Önceden bölgesel egzersiz falan yapardım son haftalarda aşırı enerjisiz hissediyorum kendimi, sanırım vitamin takviyesi almam lazım. Üstüne bir de üsye oldum. En kısa zamanda toparlanıp yürüyüş/leslie/bölgesel sçeneklerinden birine başlamayı planlıyorum.
Paketli gıda neredeyse hiç yemiyorum. Hedefim bol su içmek ve akşam yemeğinden sonra bir şey yememek

Beslenme
İki haşlanmış yumurta biraz peynir ve zeytin öğleden sonra bir adet Cennet meyvesi akşam yemeği olarak dört köfte salata bir bardak ayran

Spor
20 dakika Ekliptik ekliptik bisiklet
20 dakika egzersiz

2,5 litre su

Görev tamamlandı kendimi çok enerjik ve doyum içinde hissediyorum

İlk gün başardım

Beslenme
İki haşlanmış yumurta biraz peynir ve zeytin öğleden sonra bir adet mandaline ve elma akşam yemeği olarak sulu köfte salata yoğurt

Spor
20 dakika Ekliptik ekliptik bisiklet
20 dakika egzersiz

2,5 litre su

Görev tamamlandı kendimi çok enerjik ve doyum içinde hissediyorum

Magnezyum içtim
Madensuyu içtim

İkinci gün başardım

Merhaba hanımlar..

Hafta sonu esnek davransam da Ölçülü ve yeterli beslendim. Protein ağırlıklı ve yeşillik ağırlıklı yedim. Kahvaltıda dayanamadım ve pide kaymak bal yaptım ama pişman değilim iyi ki de öyle yaptım sürdürülebilirlik açısından beni kamçıladı.

Su yeterince içtim.
İki gün boyunca da 30 dakika yürüyüp 30 dakika egzersiz yaptım günde 1 saat sporu tamamladım.

Bugünse oruca niyetlendim. Akşama da avcı kebabı pirinç pilavı ve mercimek çorba yanına da bol salata yapmayı planlıyorum nasipse.

Akşam bol bol su içmem gerek.

Su içiyorum.

30 dk ekliptik yaptım
10 dk egzersiz

Yola devam .

bugün kolaya kaçarsam yarın zorlaşır. Bugün emek verirsem yarın büyük resmime göre şekil alır . Evelallah ✨

Tek öğün beslendim.

Akşam mercimek çorba kurufasülye pirinç pilavı turşu yoğurt yedim
Ardından kuru üzüm fıstık Antep fıstığı filan yedim.

30 dk ekliptik ardına 10 dk egzersiz yaptım kol bacak göğüs çalıştım.

Şimdi magnezyum ve maden suyu içeceğim.

Tek öğünlü bir gün bitti

Akşam yeşil fasülye bir dilim peynirli börek ayran yedim içtim

Fıstık Antep fıstığı bir kuru incir ile Türk kahvesi içtim.

Maden suyu ve beyaz çay içti m

45 dk ekliptik yaptım

Yarın tartı günüm bakalım 😍

Back