Sağlıklı TUZ hakkında yardım...

solidio

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.394
841
448
Konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum ama.....gurmelere danışmak istedim:34:

Mutfakta harikalar yarattığımı söylerler.......hiç tevazuu gösteremiycem gerçekten öyleyimdir:1:

Tek sorunum son zamanlara kafama çok takılan TUZ:44:

Sağlığımız için tüketmek gerektiğini tamamen hayatımızdan çıkarmanın doğru olmadığını biliyoruz artık...

Peki hangi tuzu kullanmalıyız....

Deniz tuzumu....işlenmiş tuzlarımı.....kaya tuzumu???

En sağlıklı en lezzetli TUZU arıyorm lütfen yardım edin gurmeler:16:

Cnm ben yaklaşık bir yıl once falan şu işlenmiş sofra tuzlarını bıraktım .. Bir tuz değirmeni aldım kendime , şu Kaya tuzları varya hani turşu için kullanılanlar ,Yada kalın tuzlar .. İşte onları kullanıyorum .. Ben memnunum ..bu tuzlarda yemek daha lezzetli oluyor İnan ..

Peygamber efendimiz zamanında kaya tuzu kullanılırmış galiba.daha sağlıklıymış

Cnm ben yaklaşık bir yıl once falan şu işlenmiş sofra tuzlarını bıraktım .. Bir tuz değirmeni aldım kendime , şu Kaya tuzları varya hani turşu için kullanılanlar ,Yada kalın tuzlar .. İşte onları kullanıyorum .. Ben memnunum ..bu tuzlarda yemek daha lezzetli oluyor İnan ..

Kaya tuzları bana neden bilmiyorum sodyum oranı fazlaymış gibi geliyor....genelde turşuya kullanırım çokta memnunum....yemekte hiç denemedim bir ara deneyeyim dediğin şekilde:34:

Peygamber efendimiz zamanında kaya tuzu kullanılırmış galiba.daha sağlıklıymış

Evet efendimiz sofrasında tuzu mutlaka bulundururmuş.....önce tuzla başladığı söylenir bazı hadislerde....şimdi uzmanlarda bunu öneriyor:16::16:

Deniz tuzu kullanan var mı arkadaşlar?

Son düzenleme:
Deniz tuzu hangisi oluyor .. Şu pahalı olan himalaya tuzu mu ki acep ,

kesinlikle deniz tuzunu öneririm.özellikle salata lezzet bakımından baya bi fark görülüyor.daha sağlıklı olduğunu duymuştum.:56:

kesinlikle deniz tuzunu öneririm.özellikle salata lezzet bakımından baya bi fark görülüyor.daha sağlıklı olduğunu duymuştum.:56:

Nerden alıyorsun bitanem.....marka tavsiye eder misin...pahalı mı peki:44:

billur tuzun kini al derim fiyatını hatırlamıyorum.ama pahalı değil zaten şeker gibi çok kullanılan bişey olmadığı için baya bi gider bebekim.

Deniz tuzu hangisi oluyor .. Şu pahalı olan himalaya tuzu mu ki acep ,

canım himalaya tuzu farklı oluyomuş o hem çok pahalı bu hani turşu felan kuruyoruz kaya tuzu gibi gri değil beyaz iri olan yemeklere salataya kullanırken değirmende çekmek gerekiyor

billur tuzun kini al derim fiyatını hatırlamıyorum.ama pahalı değil zaten şeker gibi çok kullanılan bişey olmadığı için baya bi gider bebekim.

Tamam fıstıklı lokumum:54:
Hemen eşime söyliyim alsın ....olumsuz bişi gelmediğine göre sen de memnunsan tamamdır:16:
Bu aralar sürekli tuz yiyesim var...bari sağlıklı yiyim de tansiyon yapmasın:1::1:

hehehehe bildiğin tuz hayatım bi dene beğenmezsen değiştirirsin meleğim.:7:

Konu ilgili başlık altına taşınmıştır...

Son düzenleme:
Kaya tuzu sağlıklı olanıymış. Fakat ne kadar atarsanız atın tad vermiyo :S

Back
X