Sağlıklı bir ilişki nasıl başlamalı?

Öncelikle mutlulular dilerim.
Ben ilk günden evlilik kafasında değilim,yani ilk günden evlilik konuşmak,karı koca havasında takılmak benlik değil.
Ben zamana yayalım dediğim için bunları yaşıyorum.

Anlatmaya çalıştığım şey tam olarak buydu.Teşekkür ederim.

Kesinlikle öyle.Duygu hissetildiğinde sevişmek kendiliğinden gelişen bir şey.Ben zaten çekim hissetmediğin biriyle olamam.Karşımdaki kişideki sırtlanlığı fark edince daha da geri durdum.
Ama şunu fark ettim,ilk buluşmada his yoksa,en ufak bir negatif enerji aldıysanız bitirmek mantıklı.

Teşekkür ederim yorumunuz için,bir kısırdöngünün içinde olduğumun bilincindeyim ,terapi desteği alıyorum.
Aslında çocukluğumdaki taciz olaylarına bağlıyorum,şu an bunu çalışıyoruz emdr işe.
Erkeklere tacizci gözüyle bakıyorum elimde olmadan,hatta bazılarını hayvansılaştırıyorum,onların niyeti cinsellik olmazsa bile öyleymiş gibi davranıyorum,bu da onlara cazip geliyor olacak ki o tarafları meydana çıkıyor.
Travmalarımı iyileştirdikten sonra daha şyş olacağına inanıyorum.

Hah, belki de sen erkekleri kafadan tacizci,sapik,aklı seyinde olarak kodluyorsundur hiç istemeden. Ya da öyle bir enerji yayıyorsundur ki tüm abazalar seni buluyordur.
Çünkü tüm bu numunelerin sana gelmesi normal değil. Ben çok flortoz biriyimdir (biriydim mi demeliyim,bilemedim) o kadar çeşit insan girdi hayatıma. Ama hiç bu bahsettiğin tarzda adamlar görmedim. Bir yakın kız arkadasim var, o da kendince aynı adamları çekip duruyor. Onunkiler de numunelik ama senin bahsettiğin gibi değil, onunkiler de. İnanıyorum, kesinlikle bu tarz erkekleri bulman senden kaynaklanan bir şey. Ve terapi sürecin sonlaninca bir de bakacaksın ki hayatına tam da istediğin gibi biri girmiş bu arada 33'te ne var ya? Ben de 91liyim. Mis gibi, çıtırız işte. Yasa takılma bence

Aynen devam etse ne olacak sanki.anca sinir olduğunla kalıyorsun.ne hissediyorsan odur.biz kadınız bir mesajdan anlarız adam nedir ne değildir.diğer arkadaşlar gibi şans vermek lazım falan diye düşünmüyorum.. mesajlaşırken de şans vermiş oluyorsun zaten.

Ben katılmıyorum ya.bir erkek yaklaşmayı biliyorsa o iş oluyor.hepimiz bu tarz şeyler yaşadık.erkeklerin geneli zaten kalitesiz.ee önyargı olması kadar normal birşey yok.bazı arkadaşlar hayatın aşırı pozitif bakıp gerçeklerden kaçmayı tercih ediyor bence.sorsan hayatınızda kaç tane kaliteli erkeğe denk geldiniz, kaç tane sağlıklı ilişki yaşama imkanınız oldu da önyargılı olmayın diyorsunuz yani? Kırk yılda bir bulan da evleniyor, ya da uzun ilişki yapıyor zaten.ama denk gelene kadar da anan ağlıyor yani.ben nasıl diyim şimdi genelleme yapma diye.yengenç denen arkadaş sürekli çapkınlığıyla övünüyor ama hayata o kadar pozitif bakıyor ki ne saçma sapan herifleri bile güzel bir anı olarak hatırlıyor.biz ise lanet ederek ve umutsuzluğa düşerek.fatk bu.erkeklerin rezilliği yine aynı.kimse daha şanslı ya da daha şanssız değil.bazı kadınlar kendini kandırmayı becerebiliyor bazıları beceremiyor sadece.burada sana aklı öğretmenler çok mu farklı sanki.kuyruğu dik tutacaklar işte.

Son düzenleme:
valla herkese göre değişir bu. ilişkiden beklentiye ve karaktere göre farklılık gösterir. hızlı da başlayabilir yavaş yavaş da. benim esim de beni hiç görmemesine rağmen konuşmanın 2.haftasında aşığım ben diyip beni de ona aşık olduğumu söylemeye zorluyordu o dönem ben de rahatsız oldum hatta konusmayı kesmek için çok çabaladım. ama onla konusmaktan da keyif alıyordum. zamanla konusarak anlattım derdimi.. o da anladı ama yine de ben şöyle aşığım, böyle aşığımlara devam etti sonra birbirimizi tanıyıp vakit gecirince zaten ilişki doğal hızında devam etti hatta coğu zaman bize rağmen devam etti.

hemen cinselliğe yönelmek bence de yanlış. önce bir bağlılık ve güven olması lazım. bu seyler doğal akılında olur zaten zorlama olmaz. illa ki kafası size uygun ve sizi rahatsız hissettirmeyecek birini bulacaksınız. bazı konularda net cizgilerinizin olması güzel bir sey. ama cok da düsünüp kasmayın bazı seyleri. ilişkiye, sürece ve kendinize biraz zaman tanıyın. bazen basta size hiç uymaz gibi görünen bir sey zamanla hayatınız boyunca beklediğiniz bir seye dönüsebilir.

Yani 30+ yaşta pastane aşkı bekliyorsanız görücü usulü daha uygun çünkü.

Off bu forumdaki bu klişe "pastane aşkı" lafından da gına geldi açıkcası.

Asıl 20 yaşlarda hormonların etkisiyle cinsellik odaklı bir ilişki olağan olabilir. 30+ yaşındaki adamların ise ilk andan bu kadar seks odaklı olması itici.

Herkes cinsellik yasamak istemeyebilir zorundada degil. Hemen ilk gorusmeden cinsellik isteyeninde amaci bellidir zaten.

Bunu ben de ögrenmek istiyorum. 30 yasina gelince ne oluyor da birden cinsellik yasama arzusuna terfi ediliyor? 29da olmayip da 30da olan sey, sinif atlatan sey nedir?

Okudugunuz kitaplarin ve video sahiplerinin isimlerini paylasirmisiniz belki bize de isik olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…