• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saglikli Beslenme Gunlugum

H kubra

Başarısız olmaktan korkma, ölmezsin ;)
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
368
264
18
37
Merhaba kizlar. .
Uzun suredir kendime uygun bir diyet listesi ariyordum. Sonunda dedim ki kendi kendime vucudum da ne oluyorda beni fazla kilolarla cezalandiriyor. Bende isin ozune inmeye karar verdim ve sindirim sistemi nedir? Vucut neleri sindirir neleri depolar dedim. Sindirim sisteminin gizli kahramanini kesfettim KARACIGER. .
Evet karaciger salgiladigi enzimlerle yediklerimizin bagirsaklarda dogru emilimini sagliyor. Acaba karciger ne ister, nasil Saglikli calisir diye arastirirken aslinda sorunun benim yediklerimden kaynaklandigi sonucuna vardim.

Evet Ben yillardir ic organlarimin hic istedigi gibi beslenmedigimin farkina vardim. O benden sogan domates brokoli isterken Ben ona dayadim cipsi sekeri cikolatayi.

dedim ki birak diyeti bilmem neyi. Sen vucudun ne istiyosa onu ye o fazla olan yaglari barindirmaz. Saclarin tirnaklarin cildin piril piril olur. Inanirmisiniz selilutu bile yediklerimizle engelleyebilirmisiz. .

Valla bu dengesiz ve sacma sapan beslenmeye bu ciger bu ince bagirsak cok bile dayanmis. .

Ben artik beslenme duzenimi degistirmeye karar verdim. Burdan paylasimima devam edecegim. .

SAGLIK=MUTLULUK+GUZELLIK e daha ne olsun ;)

Saglikli beslenmeye 3 gunden beri devam ediyorum.

Ve evet sasirtici sonuc

*diyetsiz
*sporsuz
*ve kalori hesabi yapmadan 3 gunde 1.100 gr kaybettim. ..

Simdi kendimi daha hafif hissediyorum. Midem hic yorulmuyor sanki.

Ne var ne yok???
Kepekli ekmek , bol sebze , bol meyve , kuruyemis , et , tavuk , balik , sut , yogurt VAR

SEKER , cikolata , hazir meyve suyu , kek , pasta , borek , pirinc , makarna , hamur isi corbalar , beyaz ekmek YOK

Ustune ustluk saglikli gergin ve parlak bir cilt olusumuna yardimci oluyor. Hucreler yenileniyor. HARIKA BISEY :)

O diyet bu diyet BOSSS. En guzeli dogal ve saglikli beslenme. .

kolay gelsin cnm :)
bende dünden beri senin dediğin gibi aburcuburu bıraktım. porsiyonlarımı azalttım.salataya dayandım.
ama biraz açım :) daha doğrusu gözüm aaaaaç :(
hiç doyaıcakmışım gibi geliyo ama doyuyorum da
çikolata cipse nasıl alıştırdıysam vücudumu yoksunluk krizi geliyo sanki :)

sana da başarılar dilerim cnm. bu zorlu sürecine destek olmak istedim:)
yalnız değilsin ;)

kolay gelsin cnm :)
bende dünden beri senin dediğin gibi aburcuburu bıraktım. porsiyonlarımı azalttım.salataya dayandım.
ama biraz açım :) daha doğrusu gözüm aaaaaç :KK43:
hiç doyaıcakmışım gibi geliyo ama doyuyorum da
çikolata cipse nasıl alıştırdıysam vücudumu yoksunluk krizi geliyo sanki :)

sana da başarılar dilerim cnm. bu zorlu sürecine destek olmak istedim:)
yalnız değilsin :KK66:

Cok sevindim. Iyi dileklerin icin De tesekkur ederim. Evet zor gercekten cok zor. Bugun komsulardaydim. Tatli , milfoylu borek ve rus salatasi vardi yemedim. Cayimda artik sekersiz.

Soyle dusunuyorum baska secenegim yok. Yersem daha kilolu olacam. Abur cubur Yemezsem ve sadece saglikli beslenirsem daha dinc enerjik saglikli ve zayif olacam.
Hepimize kolay gelsin.
Ben burada kilo bildirimim, saglikli ve sagliksiz besinlerle ilgili bildirimlerde bulunacagim. Herkesi beklerim. :)

sende kendini daha dinç ve hafif hissediyosun dimi coktan.
ben artık tatlı yapsam da ikram edilse de canım cekmesin diye içimden konuşuyorum
"hayır bunu yersen eskisi gibi hantal ve umutsuz ve yorgun olursun.kendini seviyorsan lütfen yeme" diyorum ve konuyu kapatıyorum.
bide mide ve bağırsak rahatsızlığım vardı onlarda azaldı baya.midemdeki yanma hissi ve sürekli hazımsızlık çekmem sona erdi.
insallah devam ettirebiliriz.

sende kendini daha dinç ve hafif hissediyosun dimi coktan.
ben artık tatlı yapsam da ikram edilse de canım cekmesin diye içimden konuşuyorum
"hayır bunu yersen eskisi gibi hantal ve umutsuz ve yorgun olursun.kendini seviyorsan lütfen yeme" diyorum ve konuyu kapatıyorum.
bide mide ve bağırsak rahatsızlığım vardı onlarda azaldı baya.midemdeki yanma hissi ve sürekli hazımsızlık çekmem sona erdi.
insallah devam ettirebiliriz.
Evet kendimi cok hafif hissediyorum. Bende surekli kendi kendimle konusuyorum. Cunku full konsantre lazim. Ve vazgecmemek icin surekli saglikli besinlerle ilgili yazilar okuyorum.
birde kilo yapacak yiyecekleri kesinlikle goz onunde tutmamaya calisiyorum.
Amacim bir anda cok kilo vermek degil, saglikli olmak. Kilo za ten kendiliginden gidecek ben inaniyorum. ;)

Dun ogle yemeginde brokoli kabak ve havucu buharda hasladim. Limon tuz zeytinyagi ve nar eksisi ekleyip yedim. Yaninda 1 aci yesil biber,
1 kase yogurt,
2 3 dilim turp ve
kucuk porsiyon mercimekli bulgur pilavi yedim.

Aksamda 2 kase eV yapimi tarhana cobrasi
3 ceviz
Ve meyve

Ekmek sadece kahvaltida kepekli olandan 2 dilim yiyorum.

He ne var bunlari yemekde diyorsaniz size neleri yemedigimi sayayim. : )
Oglen kayinvalidem koca bi tabak ispanakli tepsi boregi yollamisti (tabak hala sicacikti) : )
Aksam karniyarik ve pirinc pilavi yaptim. Eltimde bir tabak pizza yapmis gondermis. O pek guzel gorunmuyordu : ) ama tadina bile bakmadim. HICBIRININ

Cunku benim vucudumun onlara ihtiyaci yok hepsi bana zarar verecek. Boyle dusunuyorum.

Tebrik ederim cnm.cok kararli gidiyorsun.sanki kendini kendine kanitlama ve iradeni gucunu gosterme zamani gibi.

Tebrik ederim cnm.cok kararli gidiyorsun.sanki kendini kendine kanitlama ve iradeni gucunu gosterme zaman I gibi.
Cok sagol canim ya destegin icin.

Evet bugun duzenli beslenmemin 9. gunu 77.9 dum Simdi 76.2 yim.
Tabiki amacim fazla kilolardan kurtulmak ama dinç ve saglikli bir Vucut ve saglikli bir durus istiyorum.

KACAMAK! !!! Bu 9 gunde Kacamak olmadimi oldu :)
1 bitter cikolata % 60 kakaolu
1 kase asure de yedim.

Olmedim ya ;)

Dun oglen kuruyemis fasulye salata ve bulgur pilavi yedim.
Aksamda mantarli do mates cobrasi uydurdum :) bi kase ictim yaninda bir dilim kepekli ekmekle. . Sonrada 1 yas hurma 2 mandalina yedim.

Sabah kahvaltiya kabak , patates, patlican , yesil biber, kirmizi biber kizartmasi yaptim ama tabiki YEMEDIMMMMM

Evet kendimi cok hafif hissediyorum. Bende surekli kendi kendimle konusuyorum. Cunku full konsantre lazim. Ve vazgecmemek icin surekli saglikli besinlerle ilgili yazilar okuyorum.
birde kilo yapacak yiyecekleri kesinlikle goz onunde tutmamaya calisiyorum.
Amacim bir anda cok kilo vermek degil, saglikli olmak. Kilo za ten kendiliginden gidecek ben inaniyorum. :KK66:
tek kelime ile süpersin bence ben o yemediğim dediğin şeylerden en az 1 dilimde olsa tadına bakardım ve yemedim derdim kendimce ama sen hiç yemiyorsun çok iyi
şu sağlıklı beslenme ile ilgili yazıları link atarsan bende okurum
bende 2. takımda yarışıyorum ama mart gelince 1 yıl olucak sadece 5 kilo verdim 6 kilo daha vermem gerekiyor inş seni takip ederek onu da vericem

tek kelime ile süpersin bence ben o yemediğim dediğin şeylerden en az 1 dilimde olsa tadına bakardım ve yemedim derdim kendimce ama sen hiç yemiyorsun çok iyi
şu sağlıklı beslenme ile ilgili yazıları link atarsan bende okurum
bende 2. takımda yarışıyorum ama mart gelince 1 yıl olucak sadece 5 kilo verdim 6 kilo daha vermem gerekiyor inş seni takip ederek onu da vericem
Canim burasi cok sakin geldi bana. Bende zayiflama gunlukleri kisminda gunluk actim orda gunluk yaziyorum. Ismi: 3 ayda yeni bir ben.
Beklerim. .
Saglikli beslenerek ve egzersiz yaparak 3 ayda 10 15 kilo vermek hedefim. .

http://beslenme.gov.tr/index.php?lang=tr&page=188 bu sitenin sana cok faydasi olur.

Birde neiyigelir. Com diye bi site var. O da çok guzellll. .

Back