• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

bak şöyle yapın en ıyısı benım kupam baya buyuk bır kupa tam ölcu verıcem nokta atısı olsun benım kupan yarım lıtre buyuklugunde de :KK70:
yarım lıtre sute 1 tam cay kasıgı sahlep katın sız ben baya muhallebı kıvamında sevdıgımden 1 tepeleme cay kasıgı koyuyorum cok koyu oluyor ıcıne pıstıkten sonra 1 cay kasıgı da bal koyuyorum
yavas yavas sahlebı serpıp bır yandan cırpınca asla topaklanmaz belkı tencereden kaynaklanan bır topaklanma da olabılır bazı tencereler hemen ısıyı dagıtır kımısı yavas yavas pısırır ondan da olabılır ben sos tencerelerı var saplı derın onda yapıyorum

eczanede hepsı bı arada vıtamın ıstıyorum de bence benım gunluk kullandıgımın ıcınde bıotın b12 folık asıt falan hepsı var dıl altı gıbı bırsey yutmalı cıgnemelı degıl dıl altına koyuyorsun kendı kendıne erıyıp gıtmesını beklıyorsun regl oldugumuz ıcın bızım gunluk destek almamız gerek kaybımız var :)

omrumun yarısını ankarada gecırıpde bunların hıc bırını bılmemek :KK70:
hepsıne gıdıcem
Canım süpersin yaa, hepsini not alıyorum. Benim kesin bişeylere ihtiyacım, acayip saçlarım dökülüyor yaa. Sinir bozucuu.

Salebii inşallah bulurum bu hafta sonu. Çok canım çekti. Dediğin gibi yapıcam :kahve::KK36:

Küçük kahve fincanı di mi? Bir kupa filan içme sakın :KK70:

Evde yapılır elbet, ama ilaçsız doğal elma bulmak zor. Ben aktardan alıyorum. Marketten alma sakın. Doğal fermente olması lazım. Hani şu içi bulanık, tortulu olanlardan. Organik elma sirkesi diye aktardan al, 20 TL civarı şişesi.
rahmetle annanem kendısı yapardı sırkesını eskı zaman tursu küplerı olurdu ya onda yapardı nasıl yapardı keske ıncelıklerını ogrenseymısım hep hazıra kondum
annemde yapıyor ama annanemınkı gıbı olmuyor :)

Evde yapılır elbet, ama ilaçsız doğal elma bulmak zor. Ben aktardan alıyorum. Marketten alma sakın. Doğal fermente olması lazım. Hani şu içi bulanık, tortulu olanlardan. Organik elma sirkesi diye aktardan al, 20 TL civarı şişesi.
:KK70::KK70:en minik kahve fincanıyla.kupayla içsem çatlarım sanırım:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

bişey diyim gülme. yaptığım sirkenin içi tortulu üstü beyaz beyaz olunca döktüm.okadar emek etmiştim:KK70::KK70:

rahmetle annanem kendısı yapardı sırkesını eskı zaman tursu küplerı olurdu ya onda yapardı nasıl yapardı keske ıncelıklerını ogrenseymısım hep hazıra kondum
annemde yapıyor ama annanemınkı gıbı olmuyor :)

Canım sen en alasını yaparsın ya, senin elinden ne kaçar. Orada bahçe falanda var sizin anladığım kadarıyla. İnternet 2 video bak, ingilizce, Türkçe, 10 numara 5 Yıldız yaparsın bence. En son girdiğim aktar 500 ml sine 32 TL dedi, yuh dedim yanii. Birileri sirkenin kaymağını yiyiyor :D
bişey diyim gülme. yaptığım sirkenin içi tortulu üstü beyaz beyaz olunca döktüm.okadar emek etmiştim:KK70::KK70:

Suhaaaan! Alemsin yaaa :rolleyes::D Yaw bi tadına bakaydın bari, öldürecek mi? Yazık olmuş, kaç litreydi. 40 TL x Litre çöp :olamaz:

Canım sen en alasını yaparsın ya, senin elinden ne kaçar. Orada bahçe falanda var sizin anladığım kadarıyla. İnternet 2 video bak, ingilizce, Türkçe, 10 numara 5 Yıldız yaparsın bence. En son girdiğim aktar 500 ml sine 32 TL dedi, yuh dedim yanii. Birileri sirkenin kaymağını yiyiyor :KK70:

Suhaaaan! Alemsin yaaa :rolleyes::KK70: Yaw bi tadına bakaydın bari, öldürecek mi? Yazık olmuş, kaç litreydi. 40 TL x Litre çöp :olamaz:
:olamaz::olamaz::olamaz::olamaz::olamaz::olamaz::silah:yaklaşık 3lt vardı yani heralde:KK70::KK70:

:olamaz::olamaz::olamaz::olamaz::olamaz::olamaz::silah:yaklaşık 3lt vardı yani heralde:KK70::KK70:
Neyse zahmetli yoldan da olsa, iyi bir ders olmuş aslında. Niye market yoğurdu yemeyin diyorlar mesela? 3 ay dolabta bekletsen bile ekşimez o meret. Küflenir ama yine ekşimez. Çünkü canlı değil. Canlı değilse prebiyotik bi yanı yok. Zararı olabilir ama faydası yok.

Market sirkeleri de öyle ne olduğu belirsiz...ama senin döktüğün, fıkır fokur içilmez bu, dediğin bağısaklara şifaydı. :p

Neyse zahmetli yoldan da olsa, iyi bir ders olmuş aslında. Niye market yoğurdu yemeyin diyorlar mesela? 3 ay dolabta bekletsen bile ekşimez o meret. Küflenir ama yine ekşimez. Çünkü canlı değil. Canlı değilse prebiyotik bi yanı yok. Zararı olabilir ama faydası yok.

Market sirkeleri de öyle ne olduğu belirsiz...ama senin döktüğün, fıkır fokur içilmez bu, dediğin bağısaklara şifaydı. :p
tekrar deneyeyim madem.süt hakkında ne düşünüyorsun

Yavuz Dizdar paylaşımlarına bak mesela.. UHT süt için kesinlikle o süt değil, kahve beyazlatıcı en fazla diyor.

Pastorize cam şişe sütler konusunda ciddi şüpheliyim. Aldım bir kere, göya 2-3 gün raf ömür var di mi? Dolabımda en az 45 gün unuttum, dökerken korktum kokacak diye... resmen al iç...o derece ilk günkü kalitede duruyor. Yaw bu nee böyle ki bozulmaz :KK57: Margarine konmayan sinek misali.

Ben hazır süt nadir tüketiyorum; o da ancak Baltalı'nın günlük keçi sütü. Bildiğin sütçü varsa, en iyi evde kendi kaynattığın bence.

Canım sen en alasını yaparsın ya, senin elinden ne kaçar. Orada bahçe falanda var sizin anladığım kadarıyla. İnternet 2 video bak, ingilizce, Türkçe, 10 numara 5 Yıldız yaparsın bence. En son girdiğim aktar 500 ml sine 32 TL dedi, yuh dedim yanii. Birileri sirkenin kaymağını yiyiyor :KK70:

Suhaaaan! Alemsin yaaa :rolleyes::KK70: Yaw bi tadına bakaydın bari, öldürecek mi? Yazık olmuş, kaç litreydi. 40 TL x Litre çöp :olamaz:
aynen oyle benım yerım musaıt bag evımız de var balkonum da musaıt denıcem de usenıyorum :D
:D :D :D alemsın

sahsen ben bırtek sahlep ıcın sut tuketıyorum oda kayınpederımın cıftlıgınden gelen ınegın sutu gormuslugum ınekle tanısmıstıgım var bıldıgım ıcın
bırak hazır sutlerı gunluk sutlerı ıneklerden dırek gordugun sutler bıle sut degıl artık
eskıden ınekler gezerdı gunes alırdı dolasırdı sımdı ıneklerın hepsı antıbıyotıklı ve ılaclı e halıyle sutlerı de... bende mantık su 100 yıl oncesının sutunun faydasını alamıyorsam hıc zararını da almayayım hıc tuketmesem de olur mantıgı.
peynır bıle sabah 1 dılım antep peynırı oda 1 catak bırsey kı nasıl yapıldıgını bıldıgım halde ınegın kendısının dogal olmayan kosulundan mütevellıt kacınıyorum

aynen oyle benım yerım musaıt bag evımız de var balkonum da musaıt denıcem de usenıyorum :KK70:

:KK70: :KK70: :KK70: alemsın

sahsen ben bırtek sahlep ıcın sut tuketıyorum oda kayınpederımın cıftlıgınden gelen ınegın sutu gormuslugum ınekle tanısmıstıgım var bıldıgım ıcın
bırak hazır sutlerı gunluk sutlerı ıneklerden dırek gordugun sutler bıle sut degıl artık
eskıden ınekler gezerdı gunes alırdı dolasırdı sımdı ıneklerın hepsı antıbıyotıklı ve ılaclı e halıyle sutlerı de... bende mantık su 100 yıl oncesının sutunun faydasını alamıyorsam hıc zararını da almayayım hıc tuketmesem de olur mantıgı.
peynır bıle sabah 1 dılım antep peynırı oda 1 catak bırsey kı nasıl yapıldıgını bıldıgım halde ınegın kendısının dogal olmayan kosulundan mütevellıt kacınıyorum

Ben de aynen, bir tek canım çok çikolata çekerse falan, süte kakao katıp içiyorum.

Şunu da buraya iliştireyim:

Ben de aynen, bir tek canım çok çikolata çekerse falan, süte kakao katıp içiyorum.

Şunu da buraya iliştireyim:

Ahh ben bu süt olayının yüz karasıyım samsonncan:(Sürekli sütlü kahve içen bir bağımlıyım.Bütün bu anlattıklarınızı hep biliyordum tabii ama işte yine de devam..Bırakmam lazım şu sütlü kahve olayını.

bugun esımle dızımız var canım tatlı bırseyler yemek ıstedı annemın en cok yaptıgı tatlıyı pancar tatlısını yapıcam
pancarin_mucizesi_saymakla_bitmiyor_1418715815_6644.webp

pancarı alıyoruz düdüklüye koyup buyuk boysa 1 saat kucuk boysa 45 dk pısırıyoruz
dudukluye pancarı pısırmek ıcın koydugumuzda ustunu gececek kadar su 1 cubuk tarcın 1 karanfıl atarsanız daha muhtesem oluyor

butun halde attıgınız pancar pıstı
cıkarıp ılıyınca (ılık yenır sogukken tadı bellı olmaz pek )
buyuk buyuk dılımleyıp ustune antep fıstıgı arzuya gore kaymak veya hakıkı 1 kasık maraş dondurması cevız ıle ıkram edebılırsınız

pancar tatlıdır bıldıgınız ayva tatlısı yıyormussunuz gıbı bır tat alırsınız ama ıcınde seker yok kendısının has tatlılıgından ve faydası cok fazla

bızde kış mevsımı demek pancar tatlısı demek kızım da bayıla bayıla yıyor kendısını :)

Ahh ben bu süt olayının yüz karasıyım samsonncan:KK43:Sürekli sütlü kahve içen bir bağımlıyım.Bütün bu anlattıklarınızı hep biliyordum tabii ama işte yine de devam..Bırakmam lazım şu sütlü kahve olayını.
Canım nescafe içiyorsan o da berbat bişey, gizli şeker. Nisa daha iyi biliyor. Arada bir süt keyfim var diyorsanda bahsettiğim keçi sütünü dene bence. 3 gün dolapta bile kalsa açıldıktan sonra bozuluyor. Diğer süt taklidi yapan kirecli sular gibi değil.

bugun esımle dızımız var canım tatlı bırseyler yemek ıstedı annemın en cok yaptıgı tatlıyı pancar tatlısını yapıcam
Eki Görüntüle 2231411
pancarı alıyoruz düdüklüye koyup buyuk boysa 1 saat kucuk boysa 45 dk pısırıyoruz
dudukluye pancarı pısırmek ıcın koydugumuzda ustunu gececek kadar su 1 cubuk tarcın 1 karanfıl atarsanız daha muhtesem oluyor

buyuk buyuk dılımleyıp ustune antep fıstıgı arzuya gore kaymak veya hakıkı 1 kasık maraş dondurması cevız ıle ıkram edebılırsı:kk77:nız

pancar tatlıdır bıldıgınız ayva tatlısı yıyormussunuz gıbı bır tat alırsınız ama ıcınde seker yok kendısının has tatlılıgından ve faydası cok fazla

bızde kış mevsımı demek pancar tatlısı demek kızım da bayıla bayıla yıyor kendısını :)
Nisaa bu nasıl enfes gözüküyor ya! Pancarın çok yararlı olduğunu hep duyuyoruz da, tatlisinin olacağını hiç duymamıştım. Hem de şekersiz. Ay kaymakla çok güzel gider bu :kk77:

Canım nescafe içiyorsan o da berbat bişey, gizli şeker. Nisa daha iyi biliyor. Arada bir süt keyfim var diyorsanda bahsettiğim keçi sütünü dene bence. 3 gün dolapta bile kalsa açıldıktan sonra bozuluyor. Diğer süt taklidi yapan kirecli sular gibi değil.

Nisaa bu nasıl enfes gözüküyor ya! Pancarın çok yararlı olduğunu hep duyuyoruz da, tatlisinin olacağını hiç duymamıştım. Hem de şekersiz. Ay kaymakla çok güzel gider bu :kk77:
deneyın pancarı gercekten cok seversınız
kucuk boylar genelde daha az oluyor tatlısı buyuk boylar bıldıgın tatlı yanı baya baya kabak veya ayva tatlısı yıyormussun gıbı tatlı
dılımın ustune kaymak ustune cevız veya fıstık muhtesem oluyor ben oylece dılım dılım yıyorum ama mısafıre kaymaklı servıs yapıyorum :)

bu arada yıne guzel bır noktaya degındın nescafede kahve yok :) o kahve degıl bır cesıt ıcecek alternatıfı yag oranı fazla vucutda dırek yaga donusen katkı maddesı

Anam nasıl gizli şeker?Ayy bana bir anlatın onu.

Eki Görüntüle 2231411

buyuk buyuk dılımleyıp ustune antep fıstıgı arzuya gore kaymak veya hakıkı 1 kasık maraş dondurması cevız ıle ıkram edebılırsınız

Bu şeker pancarı mı yoksa kırmızı pancar mı? Kırmızı pancara benzettim ama kendinden şekerli olduğunu okuyunca kafam karıştı. Sonuçta bunun turşusu yapılmıyor mu? Şekerli olsa nasıl yapılacak bilemedim :KK64:

Bu şeker pancarı mı yoksa kırmızı pancar mı? Kırmızı pancara benzettim ama kendinden şekerli olduğunu okuyunca kafam karıştı. Sonuçta bunun turşusu yapılmıyor mu? Şekerli olsa nasıl yapılacak bilemedim :KK64:
Valla şeker veya kırmızı diye belirtmedim direk pancar dedim verdi
Screenshot_2019-02-02-21-00-49-047.webp

Back
X