aynen yazın guzel olur zaten canımbunu da denemek lazım kavun zamanı da geçti gerçi :d
limon kabuğu neye girse güzel oluyor yaaynen yazın guzel olur zaten canım
cok zorda kalınca hakıkı sahlep alıyorum ya ben onu yapıp dondurmaya donusturuyordum lımon kabugu rendelıyordum falan
ahsen cok ıstıyor dondurma bızde hep olur
cok tesekkür ediyorum canimsuzii geçmiş doğum günün kutlu olsun.. geçmiş olsun
Senin bu iftara doğru regllerini napcaz nisam ya :))tam ezan okunmaya 1 dk kala sofrada beklerken regl oldum orucum bozulduramazanda da aynı sey olmustu
4 gun once regl oldum bu ay
neyse kısmet
tam allahu ekber dedı dıyecek bırsey fışk ettıSenin bu iftara doğru regllerini napcaz nisam ya :))
Nisa'cım Kuran'da akıl asla isim olarak geçmiyormuş. Akıl etmek eylem olarak çok geçiyor oysa...bilirsin "akıl etmez misiniz?" şeklinde ayetler var.ama oruc ne guzelmıs ya suan oruc degılım ya sankı bırsey yapacakmısım unutmusum bır eksıklık varmıs hıssı varyatum gun o hıssı yasadım arada bır orucum zannedıyorum hatırlıyorum
ben sevdım bu ısı , regl bıtsın aynen devam edıcem yıne
yaaa cok duygulandım suan... bılmıyordum bunuNisa'cım Kuran'da akıl asla isim olarak geçmiyormuş. Akıl etmek eylem olarak çok geçiyor oysa...bilirsin "akıl etmez misiniz?" şeklinde ayetler var.
Bunun nedeni, akletmek beyne has bir özellik değil, kalp ile de akıl edildiği için diyorlar. Ama bunun için kalp gözününün açık olması lazım. Onu da tek açan şeyin, nafile oruç, gece namazları, seher vakti uyumamak, dedikodu yapmamak gibi nefse çok zor gelen ibadetler olduğunu söylüyor alimler. Böyle devam edersen senin kalp gözün iyice açılacak bence.Darısı başıma inşallah .
Ah canim benim ne güzel yazmışsın. Ben soylemem canin ceker falan diye ama dikkat edemezsem sana yazarim sende beni uyarirsin1sadekahve :) merhaba senı ozellıkle buraya cagırdım orda konu dısı der sıkayet ederler pisi pisine banlanırız dıye
lıstem su sekıldeydı
asla yememem gerekenler yasak ve çöp gıdalar olarak gecırdı adını bunları anlatırken
konservelenmıs hersey
işlenmıs ve paketlı satılan tum gıdalar,
kızartılmıs hersey
ekmek un ve unlu mamuller
seker
meyve suyu ve asıtlı ıcecekler
asla ama asla bunları tuketmeyeceksın dedı
dıkkatlı ve sınırlı tuketılmesı gereken
meyve
pırınc
bulgur
bal pekmez
kurutulmus meyve sebzeler
sut ve sut urunlerı
herseyı mevsımınde ye evde kendınde konserve yapma kısın taze fasulye konservesıne ıhtıyacın yok beden mevsımınde neye ıhtıyac duyuyorsa tabıat onu verıyor zaten dedı
kuruyemıslerı kabuklu ve taze al yanı kabuksuz ve kavrulmus sakın yeme o fayda degıl zarar verır dedı
tezgah ustunde cevız fındık badem karısık kabuklu taze duruyor yıyecegım zaman o anda teze kırıp yıyorum sebep suymus bunlar ucucu yaglarmıs kabuktan cıktıgı an faydası azalır kavrulursa da o saglıklı yag dırekt trans yaga donusurmus
ekmegın hıc bır turlusunu yeme dedı ekmek tam bugdayda olsa kanda anı seker hareketıne sebep olur 100 yıl oncenın bugdayı degıl bugdaylar fırınlar ıcıne ınanılmaz katkı maddelerı katıyor maya var herseyı gec sakın tuketme dedı
dürüm yapacaksan al marul sar ye dedıoyle yapıyorum marula ekmek muamelesı yapıyorum
hanı cayı kahveyı sekersız ıcenler der ya aslında sekersız tadını alırsın daha guzel
ekmekde oyle bırsey aslında yemegın onune gecıyor yemegın tadını alamıyorsun ekmek yuzunden , ekmegı kesınce anladım ve ekmeksız doymam derdım ben halbukı ekmek yedıgım surece bu boyleymıskestıgımde cok zorlandım 1 ay ama dayanınca gecıyor farzetkı colyak hastasıyım yersem hastalanırım seklınde dusundum kestım
zeytını az tuzlu yaglar sadece zeytınyagı seklınde tuketılecek
fıltre kahve ve turk kahvesı ıcılecek bıtkı cayları maden suyu soda ıcılecek
ama asla nescafe ıcılmeyecek meyve suyu ıcılmeyecek o meyveyı daha sıkarken dırekt seker oluyor yanı bıldıgın sekerlı su oluyor
sabahları 1 kase lor peynır veya buyuk bır dılım peynır
7 tane zeytın
2 salatalık 1 domates 1 bıber
bıraz maydanoz
1 avuc kuruyemıs
2 haslanmıs yumurta eger gezen tavuk yumurtasıysa tabıkı
cıftlık yumurtaları yemle beslenen tavuksa 1 tane yenecek
1 kase yogurt
bu kahvaltım
bazen kahvaltıya corba eklıyorum bazen leğen gıbı kocaman salata kasesınde salata yapıyorum
nasıl salatalar mesela haslanmıs nohut lımon suyu maydanoz baharat zeytınyagı karısımlı salata
veya
cekırdeksız yesıl zeytın maydanoz dogranmıs cevız lımon suyu baharat zeytınyagı karısımlı salata
balıklı salata
semız otu salatası yapıp ıcıne cevız dogruyorum falan yanı ögun yerıne gecebılecek seyler
aksam mutlaka corba
yanında mutlaka salata
yanında mutlaka ızgara et veya fırın yemegı
yanı 2 ogun buyuk porsıyonlar seklınde yıyorum
3 lıtre su ıcıyorum
hıc spor yapmıyorummaalesef ama spor yapsam oglen mutlaka bırseyler yerdım kahvenın yanında kuru meyve veya sadece meyve falan hareketsız bır yasamım oldugu ıcın 3. ogunu yapmıyorum ama sen hamıle oldugun ıcın yemek zorundasın yanı 3 ogun yapmak zorundasız kahvaltıyı asla atmamalısın
mesela doktorum dedıkı uyandıktan en gec 1 saat ıcınde kahvaltı yapılmıs olmalı vucudun bıyolojık saatı var dedı buna da dıkkat etmelısın hamıle oldugunu bılmıyordum suan kesınlıkle nısasta unlu mamullerden falan kacınmalısın ama sureklı aclık hıssın olacak ya onuda ayran ıcerek salata yıyerek bastır derım badem ye mesele bunlar hem doyurur hem ıstah keser
sekersız fıltre kahve mesela faydalıda
bence ne yapalım bılıyor musun
canın abur cubur ıstedıgınde yaz ben ıstahını kacırayım
burda o sekılde yaptım cogu arkadasa burda sahıtler coguyıyeceklerı varsada kactı heveslerı
mesela ne yıyeceksın aksam sundan su kadar ye onun yerıne bunu ye falan derım ben sunu yersen acıktırır bunu yemeyı dusunmez mısın derım farazi konusuyorum yanı olan sey hakkında konusmak daha dogru olur
sana burdan bır lıste versem ımkansız uygulayamazsın cunku plan degısebılır gıttıgın ortamda o yıyecegı ayarlayamayabılırsın falan en ıyısı herseyı o anlık kendımıze uydurmak lısteye de o yuzden karsıyım bır kere ınsanın psıkolojısını bozuyor o lıste bogaz hapıshanesı gıbı
ne cok konustum be
bak ne yap bılıyormusun 1 kumpırı eşinle bölüş yarısını ye sonrada 2 tabak salata ye bence sonradan hemen acıkmazsın boyle yaparsan cunku emın ol kumpırden 2 saat sonra hıc bırsey yememıs gıbı acıkacaksın ve daha fazla sey gıdıp gelıp atıstıracaksın kendıne soz vermek yemeyecegım sonra bırsey demek bıle sıkar senı ve ne kadar soz versende acıktırır o yuzden evet kumpır ye ama yarım ye sonrasında da 2 tabak dolu salata ye bence salatasız tek basına yeme ve mayonez olmasın ıcınde sakınAh canim benim ne güzel yazmışsın. Ben soylemem canin ceker falan diye ama dikkat edemezsem sana yazarim sende beni uyarirsin
Bugun dikkat edemedim kahvalti da canimin istedgi bir sey yedim. Sonra 1 tane de kumpir yemek istiyorum ayiptir soylemesi onu da yersem bidaha dikkat edecegim diyorum kendimi kandiriyorum sanirim.
Kumpir yenebilir o zaman 1 kez dmi hamileyim ya canm cekti ne zamandir.
Tamamen nasil kestin bilmiyorum. Ben evde cikilat varsa iki gram kitliyorum kahve yaninda. Sanirim ben birde hamile
Lik sebebiyle simarttim kendimi. Ay hadi azcik deyip freni salıyorum.
Ama korkuyorum gebelik sonrasi kalacak diye. Gunduzum bos gec uyaniyorum aksam koca gece uyumuyorum gelsin yiyecekler. Senin seruveni okudum ben( kilo verme ) ondan dedim bir sorayim. Sormakla olsa tabii.
Su salatalari nasil yiyorsun nasıl zahmet ediyorsun bilmiyorum bana gjdip islim kenabi yapmak latadan daha basit geliyor sevmiyorum
Ama bu aksam yiyecegim. Cipurali salata olur mu misal ? Ton balik cok onermedi doktorum. Sen yiyor musun bir onu severdim ben.
Aciktiran besinler neler misal?
Gercekten beyaz ekmek yedigimde cok acıkiyordum. Ya da gece meyve yiyince cok acikiyorum. Dun firin yemegi patatesli et ve tarhana corbasi yaptim yarim dilim tam bugday yedim. Bir olctum 158. Yukseltecek ne vardi ki iki gram patates ve yarim incecik dilim ekmek.
Artik olcmek bile istemiyorum
Ne kadar emek verdigin ve en onemlisi kendini bu tarz seylerde koreltmek icin caba gösterdiğin bunu severek yapmandan anlaşılıyorbak ne yap bılıyormusun 1 kumpırı eşinle bölüş yarısını ye sonrada 2 tabak salata ye bence sonradan hemen acıkmazsın boyle yaparsan cunku emın ol kumpırden 2 saat sonra hıc bırsey yememıs gıbı acıkacaksın ve daha fazla sey gıdıp gelıp atıstıracaksın kendıne soz vermek yemeyecegım sonra bırsey demek bıle sıkar senı ve ne kadar soz versende acıktırır o yuzden evet kumpır ye ama yarım ye sonrasında da 2 tabak dolu salata ye bence salatasız tek basına yeme ve mayonez olmasın ıcınde sakın
cıpuralı salata cok guzel olur tabıkı
ton balık her zaman yemıyorum doktorum bana da onermemıstı konserve urun oldugu ıcın ve civalı tuzlu falan ya...
ayda 1 kere kucuk ton balıgını suzup salataya katarım en fazla
salata kolay olsun dıye hepsını onceden yıkayıp dolaba koyuyorum dolabımda hersey hazır usenmeyeyım dıye yoksa kalk yıka dogra usenırım bende
bırtek dograması kalıyor oda 5 dk mı alıyor yesıllıklerı dograrken bambu bıcak kullanıyorum metal yesıllıgın vıtamınını kırarmıs doktorum oyle demıstı bambu bıcak kullan demıstı ve sadece yemek ıcın çelik tencere kullan demıstı
hem patates hem ekmek yemıssın ya ondan yukseltmıs mesela sadece patateslı et yeseydın tarhana corbası da super yanına da 1 tabak salata yeseydın dengelerdı yarım dılım ekmek patatesın nısastasıyla öpüsmüs ve aralarındakı nısasta aşkı gum dıye patlamıs :) ıkı yasaklı madde bır araya gelmemelı :)
canım asla cekmez emın ol rahat rahat ıstedıgın gıbı yazabılırsın herseyı cekınırsen ozelden de yazabılırsın kendımı resmen bu meseleye adamıs bırı olarak bu konuda daha tok ve daha saglıklı olman yolunda yol arkadası olabılmek mutluluk verır bana
yemezsen kendı kendıne yukselmez mumkun degılNe kadar emek verdigin ve en onemlisi kendini bu tarz seylerde koreltmek icin caba gösterdiğin bunu severek yapmandan anlaşılıyor
Cok zor bir sey basarmissin.
Yarim kumpir esim sevmez bugun yerim kalani yarin yerim gbi yaparim o zaman.
Ben bir kez yikayip kurutup attim dolaba marulu sunustu ya taze soganda oyle sen nasil atiyorsun kaba mi koyuyorsun?
Iki tabak salata derken ıstahın kabariyor sanki ben yaptigim salatayi Allah affetsin bazen döküyorum. Ama artik salata yiyececgim o vakit şöyle az doyarak kalkip sonra salatayla devam etmeyi deneyeyim
Valla o kadar patatescikle o kadar nisastann birlikte ask yasayacagini dusunmemistim
Bir sey daha soracagim cok sordum ama.
Kimisi diyor ki zaten insulin direnci oldugundan sen az yesende bazen sekerni olcunce çıkmış oldugunu gorursun. Böyle bir sey var mi ? Yemesem bile bazen kendi mi yukseliyor.
Tamam bugunden sonra deneyim inşallah yapabilirim.yemezsen kendı kendıne yukselmez mumkun degıl
dırenc uzun sure devam ederse seker hastalıgına donusur dırenc varsa cabuk acıkırsın demektır o dırencı kırmak ıcın yasaklı maddelerı hayatından komple cıkarmak gerekır cıkarmazsan dırenc devam eder sonunda seker hastalıgı olusur hap veya ınsulın kullanmak zorunda kalırsın allah korusun ve zaten hersey yasaklanır daha kotu olur yanı
eger sımdıden pırınc ekmek seker komple hayatından cıkarsa sadece 1 ay hatta tam 1 ay bıle degıl 3 hafta sonra ınanamayacaksın sonuca :)
az az yıyerek aazaltma yontemı de yok vucuda gırdıkce ıstıyor cunku komple bır kerede kesmek gerek sey gıbı dusun alerjın var yersen ölürsün
gercekten sekere ekmege yaklasımım bu hıc faydası yok olsa ben yerdım zatenbana yemek olsun yeter kı
sebzelerı yıkadıktan sonra tezgaha bunun ıcın ozel havlumu serıyorum kurumaya bırakıyorum ıyıce kurutuktan sonra buzdolabına ayrı ayrı kaplarda koyuyorum altına kagıt havlu da koyarak kapaklı saklama kaplarım var, 2 haftada bır alısverıs yapıyorum 6 buyuk marul 4 maydanoz alıyorum hepsını yıkayıp bu sekılde kurutup nemını ceksın dıye kagıt havlu altına koyarak saklıyorum hıc bırsey olmuyor taze sogan 1 hafta dayanıyor onuda guzelce kokunu kesıp yıkayıp aynı sekılde saklıyorum ayrı ayrı
bırbırıne degdıgınde cabuk yumusuyor
kerevızı bıle aldıgımda ayrı ayrı posetleyıp strecleyıp kaldırıyorum hava aldıkca ve bırbırıne degdıkce cabuk yumusuyor
tek salata ıle asla öğün gecıremem o balıklı salata benım ancak kahvaltımın yanında ek salata olur veya aksam yıyeceksem mutlaka yanında corba ve sebze yemegıde olur balıklı salata tek basına dişimin kovuğuna yetmezTamam bugunden sonra deneyim inşallah yapabilirim.
Ben kurutup altina pexete koyup acik organizere koyuyordum bir arada ondan yumusamislar demek ki bu aksam onlari da deneyeyim.
Sadece bu aksam balikli salata yapacagim ya misal sor demissin hadi sorcam bunu
O balikli salata ile aksamini gecirebiliyor musun yoksa yanina corba yapıyor musun canim.
Bana dua et bende senin gbi uzaklasayim korkuyorum seker kalacak diye. 1 bucuk ayda 8 kg aldim. Cok guzel gidiyordu oysa kilom doktorum bile hem sasirdi hem kizdi birazcik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?