• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık "Sağlık Uygulamaları Tebliğ"ne göre ücret iadesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
O konuda bilgim yok
Ben faturadan yürüdüm cok kolay oldu sonuçta fatura keserlerse iş buyur ispat etmeniz zor olur.
Fatura keserlerse ispat etmek daha kolay değil mi
Bana bu faturayi verdiler ama bu kadar ödeme alamazlar diye sağlık bakanlığına başvurmak ispatli belgeli olur ki

Fatura vermemesi fazla para almasından daha büyük bir suç.
Şikayet etmek gerekiyor böyle bir durumda. Bir de dosyayı iyi incelemek lazım. Hemşire bir tanıdığım, bu geri ödemeler yaygınlaştığı için yapmadıkları işlemleri bile yazıyorlar demişti
Mayısta doğum yaptım bana vermedikleri ilaçları falan vermiş gibi göstermişler e nabızda gördüm bende

Bu suçtur diye hangi hukuk maddesini gözlerine sokabilirim bilginiz var mı 😅 ?

213 sayılı Vergi Usul Kanunu 353. maddesine göre, fatura kesilmesi ve alınması gerektiği halde, bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda hem satışı yapan hem de satın alan tarafa cezai işlemler uygulanır.
şeklinde bir şey yazıyor 🙊

Ben yatılı bir işlem için ayrıntılı fatura istedim. Tam yilbasi idi, kesilmemesi imkansizdi.
İşlem sonrası yeni yılda fatura istedim önce vermek istemediler sonra yılbaşı kesildi fln diyince anında aldim
2 fatura geldi. Tam 2ye bölünmüş biri hizmet bedeli diğeri ayrıntılı idi.
Yine o gün üstüne düşmedim bir kaç gün sonra aradım gayet iyi bir şekilde merak ettim açıklaması nedir dedim
Gelin iade edelim dediler
Ve aynı gün nakit olarak aldim
Kk ile ödemiştim
O kdr suçlular ki kk iadesi bile yapmadilar

Gerçekten üstüne düşmek gerekiyor sanırım. Çünkü bahsettiğimiz rakamlar hiçte az değil. Gerçi az bile olsa neden fazla para ödeyeyim ki?

Faturada sıkıntı yok. Ama ben o ilacı bana vermediler diycem. Onlar verdik diycekler. Bunu ispat edemem ki vermediklerini.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle iki tarafın farklı bir şey söylemesi durumunda sigorta genel olarak hastayı haklı görüyormuş yani zaten onlar da biliyor neler döndüğünü. Denemkten zarar gelmez bence

O ayrintili islemler ilaclar yani size dogum aninda verilen agri kesiciler, veya ekipmanlar olduguna emin olun. Cunku e nabizda gozukenler serum icindeki agri kesiciler dahil olmaz uzere verilen narkoz da yaziyor.
Yok bunu biliyorum akşam parol başlayacağız dedi ama başlamadı. Bu e nabızda yazıyor mesela.

Back