bana doktorum şeker yüklemesi sırasında aldığın şeker 2 dilim baklavayla eşdeğer demişti o şekilde ikna olup yaptırmıştım ki gerçekten içtiğim şey (kutu şeklinde ve elmalıydı) şekerli gelmemişti bana
Hamile değilim, olsaydım da yaptırmazdım.
Canan Hanıma (Karatay) çok güveniyorum, onun dediklerini yaparak kullandığı ilaçlardan kurtulan insanlar gördüm; buna insülin iğnesi olan da dahil. Bu sebeple kendisi yapılmamalı dediği için yaptırmazdım.
Siz onların ya da buradakilerin dediklerinden ziyade dediğiniz gibi doktorunuzla konuşun, güveniyormuşsunuz zaten ne güzel
Geçenlerde yine şeker yüklemesinin çocuklarda kansere yol açtığını söyledi. Külliyen yalan.
Yeğenim kanser tedavisi gördü ama ablam şeker yüklemesi yaptırmamıştı..
Aşırının aşırısı abartıyor. O da böyle nemalanıyor işte..
Zeytinyağı konusunda dediklerine katılıyorum, ama şeker yüklemesi konusunda abartılı tepkileri var.
Ya buna inanan hamileler yaptırmayıp şeker olursa gerekli tedavi ve diyet uygulanmazsa ve bebekte bir organ yetmezliği veya anomali oluşursa vebali kime?
Keşke sağlık bakanlığı her aileden imza alsa yaptırmadığı aşılarla ilgili bir hastalıkta tanı ve tedavi masraflarına sadece aileden karşılasa. Şu aralar kızamık tekrardan çıktı ortaya 2017 de 9 ay kızamın aşısı vaka yok diye kaldırılmıştı.Onları boşverin de bu şarlatanın peşinden gidip aşı yaptırmayan aileler yüzünden aşılı çocuklarımızın da risk altında olması peki? İşin içinden biri olarak emin olabilirsiniz çok fazla yaptırmayan aile var. Yazık o kadın daha hiç çocuk felcinden ölen bi çocuğu çaresizce, elinden hiçbir şey gelmeden izlemerk zorunda kalmamış demekki. Sspe hastası çocuğun yavaş yavaş ölümüne tanık olmamış.. şimdi konuşuyor öyle bik bik
Bencede. Zaten normalde bulaşıcı hastalıklarla savaş türkiye açısından çok çok iyi ilerliyordu ta ki bu ve bunun gibiler ailelere aşılarda aliminyum var şu var bu var diyene kadar. Kadının diplomasına bile el konuldu yine de devam ediyorKeşke sağlık bakanlığı her aileden imza alsa yaptırmadığı aşılarla ilgili bir hastalıkta tanı ve tedavi masraflarına sadece aileden karşılasa. Şu aralar kızamık tekrardan çıktı ortaya 2017 de 9 ay kızamın aşısı vaka yok diye kaldırılmıştı.
Katılıyorum,pirinç,bulgur,kuru fasulye,patates,hemen hemen bütün meyvelerde şeker var,eğer konu sahibi meyve suyu tatlı vs tüketiyorsa onlarda şekerli,doktoru yaptırmasını isterse yaptırsın hemşirelerde haklı gebelikte şekeri çıkan bir sürü insan oluyor.Sizin ve bebeğinizin Sağlığınızı düşünüyorlar.. keşke bu işin eğitimini almış insanlara google kadar güvenebilsek.. yediğiniz 3 kaşık pilavda da aynı miktar şeker varken neden sağlığınızı riske attığınızı düşünerek sinirlenmiş olabilirler..
Onları boşverin de bu şarlatanın peşinden gidip aşı yaptırmayan aileler yüzünden aşılı çocuklarımızın da risk altında olması peki? İşin içinden biri olarak emin olabilirsiniz çok fazla yaptırmayan aile var. Yazık o kadın daha hiç çocuk felcinden ölen bi çocuğu çaresizce, elinden hiçbir şey gelmeden izlemerk zorunda kalmamış demekki. Sspe hastası çocuğun yavaş yavaş ölümüne tanık olmamış.. şimdi konuşuyor öyle bik bik
İşlenen şekerin vücuda faydası yoktur, bildiğiniz gibi.Aslında şöyle düşünebilirsiniz beyaz şeker dediğimiz şey kimyasal tepkimelerle üretilmiyor, bildiğiniz üzere şeker pancarı da doğaldır aslında. Saflaştırılması sebebiyle yüksek şeker dir sadece. Ki ben aynıdır demedim karaciğer onu kana hücrelerimizin kullanabileceği şekilde sunar dedim.
Size cevap vermem bile kadına hakaret olur. Biyografisini okuyup cehaletinizi bir nebze azaltın.Canan Karatay'a güvenmeyin. Kendisi sadece TV şarlatanı.
Geçenlerde yine şeker yüklemesinin çocuklarda kansere yol açtığını söyledi. Külliyen yalan.
Yeğenim kanser tedavisi gördü ama ablam şeker yüklemesi yaptırmamıştı..
Aşırının aşırısı abartıyor. O da böyle nemalanıyor işte..
Zeytinyağı konusunda dediklerine katılıyorum, ama şeker yüklemesi konusunda abartılı tepkileri var.
Ya buna inanan hamileler yaptırmayıp şeker olursa gerekli tedavi ve diyet uygulanmazsa ve bebekte bir organ yetmezliği veya anomali oluşursa vebali kime?
Ortada veballik bir durum varsa bence o çocuklarına aşı yaptırmayan "duyarlı anne"lerin üstünedir. Normalde şeker zaten zararlıyken, bir de o kadar yükleme bana mantıksız geliyor.
İsteyen yaptırsın, istemeyen yaptırmasın.
Merhaba sevgili hanımlar,
Öncelikle daha hızlı yanıt alabilmem için konumun taşınmamasını rica edeceğim bir süre. Çünkü bu konu hakkında gerçekten bilgisizim ve tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
20+6 haftalık hamileyim. Bugün hem doktor kontrolüm hemde sağlık ocağında gebelik takibim vardı. Önce doktorumun yanına gittim bebeğimi gördüm her şey yolundaydı çok şükür. Daha sonrasında sağlık ocağına gittiğimde aşı yapıldı bazı kontroller yaptılar derken hemşire 3 lü tarama testimde sorun olup olmadığını sordu. Temiz dedim. peki ya şeker yüklemesi dedi. Henüz doktorumun ondan bahsetmediğini renkli ultrason istediğini ama şeker yüklemesi yaptırmayı zaten düşünmediğimi söyledim. Oda da bulunan iki hemşirede kızar gibi neden yaptırmak istemediğimi sordu. açıkçası sağlıklı bulmadığımı ama zamanı gelince doktorumla bunu konuşup öyle net karar vereceğimi belirttim. Hemşirelerden biri yanlış düşündüğümü sıfır şeker tüketen biriysem ancak zararlı olabileceğini zaten artık herkesin böyle saçma sapan düşündüğünü dile getirdi. Açıkçası biraz şaşırdım üslup olarak öncelikle çok kaba buldum. Ve gerçekten bu kadar ısrarla şeker yüklemesi yaptırmanın yararlı olduğunu savunmalarının nedenini merak ettim. İlk bebeğim elbetteki gebelik süreçleri hakkında net bilgiye sahip değilim doktorumla beraber bu tarz şeylere karar veririm çünkü doktoruma güvenim tam.
Şimdi merak ettiğim sağlık ocağı bana ilk gittiğimde de özellikle şeker yüklemesi yaptırmam gerektiğini vurgulamıştı şimdide aynı şeyle karşılaştım. Sizler buna nasıl karar verdiniz ve bu sağlık ocağının ısrarı neden olabilir sizce? Bilgi sahibi çok olmadığım için dona kalıp aval aval yüzlerine bakmakta istemiyorum. Tecrübeli anneler görüşlerinizi almak isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?