• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi sağlık ocağımı yoksa özel hastanemi?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

pinar123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
166
20
68
İstanbul
arkadaşlar merhaba. bebişim daha doğmadan aşılarını nerede yaptırmalıyım diye düşünmeye başladım. evime çok yakn olan dora hastanesi var. havada soğuk olacağından dolayı acaba oradamı yaptırmalıyım yoksa sağlık ocağındamı. kış ayına geleceği için hastane daha yakın. tecrübeli anneleerr lütfen yardım edin bana...

ben hep sağlık ocağında yaptırıyorum aşı sirkülasyonu fazla olduğu için hem deneyimliler hem de aşılar devamlı yenileniyor.

Bende sağlık ocağında sirkulasyon olduğu için sağlık ocağını tercih etmiştim. İlk ay kontrolünü ve hepetiti-b aşısını doktoruna yaptırdım. İkinci ay pinomokok-karma ve verem aşısını sağlık ocağına yaptırdım. Rota virisünü doktoruna yaptırmıştım. Fakat 2. ay da ben annemin yanında izmirdeydim ve oradaki sağlık ocağının özel hastaneden farkı yoktu çok memnun kalmıştım hem ilgi ve alakadan hem tertemiz pırıl pırıl biryerdi. 4. aydaki karma ve pinomokök aşısında İstanbulda kendi evimdeydim bizim bağlı bulunduğumuz sağlık ocağına götürdüm götürmez olaydım inanılmaz kötü ve pisti ayrıca çok kalabalıktı bir sürü hasta olan insan bebeklerin yanında bekliyorlar hemşireler inanılmaz kaba ve saygısızdı bebeğime hiç beklemeden dan diye vurdular aşıyı garibim acayip korktu ogün tüm gece uykusunda sıçradı oysaki İzmirdeki hemşireler önce bebeği sevdiler biraz oyaladılar sonra yavaş yavaş yaptılar bu nedenle artık kendi doktorumuza yaptırıyorum aşılarını özel bir üniversite hastanesinde. Tabi heryer aynı değildir önce sağlık ocağını öneririm ama önümüz kış birsürü hasta insan bir arada oluyor sağlık ocaklarında ben birazda bu nedenle artık gitmiyorum sağlık ocağına

bende sağlık ocağında yaptırdım ve de hala yaptırıyorum bence heryer aynı değil burda hem ilgi ve alaka var hemde aşılar sürekli yenileniyo genelde sağlık ocağında aşı yaptıkları için aşılar sürekli tazelenir ama hastahanede öyle değilmiş diye duydum...

devletin karşıladıklarını sağlık ocağında yaptırıyom çünkü benm kendi dktorum bile dedi aşılar daha taze oluyor bizim yeni olduğu için çok temiz birde başlarda çok aşı oluor maddi açıdan baya zor oluyor hem muayne hem aşı ücreti falan imkanın varsa ortam temizsse sağlık ocağında yaptır derim

arkadaşlar merhaba. bebişim daha doğmadan aşılarını nerede yaptırmalıyım diye düşünmeye başladım. evime çok yakn olan dora hastanesi var. havada soğuk olacağından dolayı acaba oradamı yaptırmalıyım yoksa sağlık ocağındamı. kış ayına geleceği için hastane daha yakın. tecrübeli anneleerr lütfen yardım edin bana...

Sağlık ocağına hep gitmen lazım zaten. Özeldeki doktorlar da seni oraya yönlendirecekler. Oraya hamile olduğunu bildireceksin, her ay gideceksin kontrollerini yapacaklar. Doğumdan sonra 3 güne kadar hastanede topuk kanı alacaklar, bizi aradılar sağlık ocağından orada da topuk kanı alındı. Onun haricinde hamilelik takibi için istediğin hastaneye git.

aslında soğuk zincir nedeniyle aşılar sağlık ocaklarında daha tazeymiş hemşire arkadaşımdan aldığım bilgiye göre, ancak ben hastanede yaptırıyorum buradaki sağlık ocağındakilere kızdığımdan

bence hanqisi daha temiz ve neresi daha qüzel ilqileniyorsa orada yaptır
ben aylık muaynemize qittiğimde aşı zamanımıza denk qeldiyse hastanede yaptırıyorum
ki doktorumuzun eli çok hafif hiç ağlamıyor,temiz ve qüzel ilqileniyorlar...
ama sağlık ocağımızda çok temiz ordada qüzel ilqileniyorlar
normal zamanda da oraya qitmeyi tercih ediyorum.

bende oglumun asılarını doktoruna yaptırıyorum.bır kez saglık ocagına yaptırdım pışman oldum.o kadar hızlı yapıyolarkı ası yaptıgı yerı kapatma nezaketınde bıle bulunmuyorlar.tabı her yer aynı degıldır.ama doktoruna gıdıyorum hem aylık muayenesını yapıyo hemde asısını.aşısını yaptıktan sonrada sterıl bı şekılde kapatıp bantlıyo.ben rahat cocugum rahat.

Açıkcası sağlık ocaklarıda ilgili fakat biz baştan beri aşısını kontrollerini doğum yaptığım hastaneye(özel) aynı doktor ve hemşireye yaptırdığımız için değiştirmek istemedik.Çok şükür memnunuz şu ana kadar sıkıntı yaşamadık hastanede.

hastane tabiki.saglık ocaklarında kilo boyl ölçümlerini cok bastan savma yapıolar

kesinlikle sağlık ocağında aşılarını yap derim bende kuzucuğumu özel hastaneye götürüyordum ama bizim doktor çocuğun aşısını karmaları üst üste yapdı nedeni ise zature olması gereken aydı elerinde vay efendim zature aşısı yokmuşta bizde boşuna gelmiş olmuyalaım açıklamaya bakın.okadar korktum ki çocuğa bir şey olacak diye neyseki yapdığımız araştırmalar sonucu birşey olmaz dendi ancak zamanında yapılan aşılar daha etkili olur şimdi çocuğun aşılarını sağlık ocağına götürüyorum burdada başımıza geldi elerinde aşı yokmuş ama bize aşımız yok gidin birkaç günsonra gelin dendi tarih verildi çok şükür sağlık ocağından memnunum kaldıki doktor boy ve kilo takibi yapıyordu sağlık ocağıda aynısını yapıyor

Bende istanbuldayım.Burdaki sağlık ocağı pis heryer hasta kaynıyor ve hemşireler ilgisiz.Özelde daha iyi ilgililer ve temiz.Ayrıca sağlık ocağındaki tartı ile hastanedeki tartı arasında 400 gr farkediyor sağlık ocağında daha fazla tartıyorlar özensiz davranıyorlar.Tabi heryerde aynı değildir.Neresi iyi ise oraya gidersiniz zaten.Bebebğinizin sağlığı herşeyden önemli

Back