• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Alanı

inci61inci

Azra'm tatlı kızım geliyo
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
2.822
23
118
35
Antalya
Kızlar kız kardeşim hemşirelik alanını kazandı.Sonuçlar bugün açıklandı.En çokta ben istedim sağlıkta okumasını.Daha kolay iş bulur diye.
Öğretmen Lisesi yazalım demişti okul müdürü hatta kendi adam tercihlerini yapmıştı.Bende telefonla aradım kızdım söylendim kardeşiminin hayatına sen niye burnunu sokuyorsun.Bu arada ben farklı şehirdeyim.
Müdür annem ve kız kardeşime ''okulun adı duyulsun diye öğretmen lisesi yazdım'' dedi.Ne kadar düşünseciz insanlar var işte.
Ve sonuç hemşirelik ve üstelik okul eve yakın.Her konuda rahat edecek diye düşünüyorum.Sizce bir sıkıntı olur mu iler ki yıllarda? İş konusunda..:44:

sanmıyorum sağlık alanında meslek sahibi olunca devlete girmesne bile özel sektörde iş bulunuyo babamın bi arkadaşı röntgen teknisyeni oğlunun puanı daha yüksek okullara da yettiği halde tercih listesinde birinici sıraya salık meslek lisesi röntgen teknisyenliğini yazmışlar şimdi de çocuk birinci girmiş okula o yüzden rahat olun bence :34:

Sağolasın canım yorumunu için.
3.cü ve 4.cü sınıftada çalışmaya başlıyorlar diye biliyorum.

Merhabaa , sağlık meslek son sınıf öğrencisiyim hayırlısıyla az kaldı bitirmeme :61:
Çok memnunum bu okulda olup bu işi yapmaktan benim de bölümüm hemşirelik.
3. sınıfta staja başlanıyor özel hastane veya devlet hastanelerinde okul ve öğrenci birlikte belirliyor bunu ayrıca devlet ufacık bir miktar da maaş veriyor öğrenci için yeterli geliyor tabi :61: ayrıca sigortanıda başlatıyorlar.
Sevdiğin zaman iş gerçekten güzel bir iş tabi sevmeden yapılmayacak bir iş.
Bir senedir devlet hastanesinde staj yapıyordum yazınsa yaz stajına aynı yerde devam ettim biraz yorucu oluyor okul iş dershane ödevler staj dosyaları derken yoruluyorsun:61:
Sağlık meslekten mezun olduktan sonra sınavsız geçiş alanları da var eğer hemşirelik yapmak istemezse paramediklik, fizyoterapi, diyaliz, lab. teknikerliği vs gibi diğer sağlık alanlarına geçişler var ve ayrıca alan içi tercih yaparsa hemşirelik gibi ek puan geliyor tabi bir de okul puanı geliyor bu şekilde birazda çalışırsa açıkta kalmaz kimse diye düşünüyorum. Eğer kaldırmazlarsa bizim için kpss'yi onun dönemine kadar olursa lise bitirdikten sonra kpss'ye girip iyi bir puan alırsa atanadabiliyor :61: Hem üni kazanıp hem atanırsa o da ayarlanıyor. Hem lisans mezunu oluyorsun hem de devlet memuruu
Seneye hem üni için gireceğim hem kpss'ye gireceğim bakalım hayırlısı emeklerime değer umarımm :94:

Hiç olmaz canım ben üniv olarak okudum ama mezun olunca 1 sene özelde calıştım sonra hemen 4bli olarak atandım bak şimdi kadroyada gectim.rahatım.Ama kpssye cok iyi hazırlansın benim eşim sml mezunu 10.yılında atandı

Merhabaa , sağlık meslek son sınıf öğrencisiyim hayırlısıyla az kaldı bitirmeme :61:
Çok memnunum bu okulda olup bu işi yapmaktan benim de bölümüm hemşirelik.
3. sınıfta staja başlanıyor özel hastane veya devlet hastanelerinde okul ve öğrenci birlikte belirliyor bunu ayrıca devlet ufacık bir miktar da maaş veriyor öğrenci için yeterli geliyor tabi :61: ayrıca sigortanıda başlatıyorlar.
Sevdiğin zaman iş gerçekten güzel bir iş tabi sevmeden yapılmayacak bir iş.
Bir senedir devlet hastanesinde staj yapıyordum yazınsa yaz stajına aynı yerde devam ettim biraz yorucu oluyor okul iş dershane ödevler staj dosyaları derken yoruluyorsun:61:
Sağlık meslekten mezun olduktan sonra sınavsız geçiş alanları da var eğer hemşirelik yapmak istemezse paramediklik, fizyoterapi, diyaliz, lab. teknikerliği vs gibi diğer sağlık alanlarına geçişler var ve ayrıca alan içi tercih yaparsa hemşirelik gibi ek puan geliyor tabi bir de okul puanı geliyor bu şekilde birazda çalışırsa açıkta kalmaz kimse diye düşünüyorum. Eğer kaldırmazlarsa bizim için kpss'yi onun dönemine kadar olursa lise bitirdikten sonra kpss'ye girip iyi bir puan alırsa atanadabiliyor :61: Hem üni kazanıp hem atanırsa o da ayarlanıyor. Hem lisans mezunu oluyorsun hem de devlet memuruu
Seneye hem üni için gireceğim hem kpss'ye gireceğim bakalım hayırlısı emeklerime değer umarımm :94:
canım benim çok güzel bir bölüm okuyorsunuz.Meslekle ilgili çok yararlı bilgiler verdin tatlım.Kardeşimede anlatacağım bu dediklerini.:46:
Hiç olmaz canım ben üniv olarak okudum ama mezun olunca 1 sene özelde calıştım sonra hemen 4bli olarak atandım bak şimdi kadroyada gectim.rahatım.Ama kpssye cok iyi hazırlansın benim eşim sml mezunu 10.yılında atandı

sağol canım.Kardeşime okulda bu sene hemşirelik son demişler öğretmenleri.Artık seneye hemşirelik kadrosu açmayacaz demişler.Sanırım artık lise mezunu hemşire olunmucak.İlla ki üniversite okumak lazım.Ama olsun sağlığın önü heryerde açık.

Son düzenleme:
Back