Nasıl bir şansmış sizinki. Evli ve bir çocuklu olarak atandım. O veli ziyaretlerini okuldaki evli ve küçük çocuklu tek kadın öğretmen olarak(toplam 80 civarı öğretmen vardı okulda) arabam var diye en ücra köşedeki mahallede yapmıştım. Hem de herkes bir kadın bir erkek öğretmen giderken ben “ay oraya giremem ay bunu yapamam” diyen çıt kırıldım bir öğretmen arkadaşımla gitmiştim, tek gitsem daha rahat ve kolay olacaktı. Hiçbir görevden muaf olmadığım gibi hepsini de severek ve özveri ile yaptım ve yapıyorum.
Bunca yıldır okuldan tek bir isteğim oldu ilk saat derslerimin olmaması(çocukları okula bırakıyorum ve ilk saat dersim olunca onların okulları açılmamış oluyor, uzak mesafede benim okulum). Sağolsun idare onu da yaptı, ama tüm diğer arkadaşlarımın isteklerini de maksimum hep yapmaya çalıştı, bekar evli çocuklu demeden. Ama hakkaniyetli idarelerle çalışmamdan kaynaklı olabilir. Yoksa dediğiniz bekar sorunlarını program hazırlanırken başka okullardaki arkadaşlardan da duydum, ama görevden muafı ilk defa duyuyorum.