- 12 Temmuz 2006
- 3.036
- 3.085
Aynen canım sonuç ortada tavsiye ederim. Ustelik devlet hastanesine girmiştim, Dr metformin içerikli ilaç vermişti, ancak mideme dokunduğu için ilacı hiç icemedim o 3 ay boyunca, yalnızca karatay beslenmesi ve günde en az 30 dk yuruyus ile bu dusus oldu. Canan hoca ilacı icmedigimi duyunca kizdi, su anda icmen lazım,kafana gore birakamazsin sen şeker hastasiyim dedi. Mideme dokundu deyince akşamları yarım ile başla yavaş yavaş günde ikiye çıkar dedi. Gerçekten öyle yapınca artık ilaç da dokunmuyor ama günlük ilaç kullanmak bana çok zor geliyor hep unutuyorum. Genel olarak doktorlar Canan hocaya gicik oldugu için de devlet hastanesindeki doktora hiç söylemedim ne yaptığımı. O garibim beni verdiği ilacı içiyor diye biliyor. Oysa şimdiye kadar 9 kutu ilaç bitmiş olması gerekiyorken ben henuz 3. Kutuya basladim Son gittiğimde bana aynen devam dedi, ben de tamam dedim Aynen Karatay a devam, ilacı da ihmal etmemeye çalışıyorum ama Canan hoca dediği içinBu sekilde düşününce mantıklı geliyor ay kafam allak bullak oldu. Zaten insülinin düştüğüne göre demekki işe de yarıyor.
Doktora bi sorayım olmazsa bayramdan sonra ben de denerim karatayı.
Bende de hasimoto ve insülin direnci birarada malesef.
Sen de doktoruna soyle ama tepki alabilirsin. Canan Hocanın dedikleri doktorların ezberlerine uymadığı için maalesef genelde tepki gösteriyorlar. Ama Karatay beslenmesi şifaya kavuşturuyor, diğerlerinin dedikleri eninde sonunda şeker hastalığını getiriyor,ve genetik deyip omur boyu ilaca mahkum ediyor.
İşin mantığını kavramak için ;
Canan Karatay, Ümit Aktaş kitaplari ile yabancı yazarların Buğday göbeği ve Tahıl beyin kitaplarını tavsiye ederim.