Safra Taşları ve Bebek?

Safra taşı var diye acil ameliyat olmanız gerekmez ancak kanal tıkanır ve kese dolmaya devam eder ve patlama riski oluşursa o zaman çok zorlu bir süreç yaşarsınız. Safranın karın boşluğundaki organlara değmemesi gerekir. Bebeğinizin o zaman durumu daha da vahim olur bunu düşünmeniz gerekli bence. Şu an risk çok azken operasyon olmak daha mantıklı benim düşüncem bu yönde.
Siz de başka bir doktorla daha konuşup planlamanızı o yönde yaparsanız içiniz rahat etmiş olur. Geçmiş olsun şimdiden

Oğlumu emzirirken ben oldum safra kesesi ameliyatı, sorun çıkarmıyor. Zaten bedeniniz alışık bebeğinizin kilosuna. Benim operasyon sonrası ağrım filan hiç birşeyi olmamıştı kapalı oldum bende. Uyandıktan hemen sonra tuvalete filan kendim gittim Tabiki gözetim altındayken ama fiziksel olarak kimseye ihtiyacım olmadı. Dusumu aldım giyindim filan yani. Size tek birsey söyleyebilirim safra kesesi taslari hakkında şikayetiniz yokken kurtulun onlardan. Ben kolik geciresiye kadar haberim olmadan yaşadım. Kolik geçirirken evde bebeğimle yalnızdım. Ambulansı aramak zorunda kaldım. Bebeğimle gittik hiç tanımadığım insanlara bebeğimi vermek zorunda kaldım. Ve doktorlara yalvardım kurtarın beni diye. Doğum sancıları yanında halt etmiş. Benim en büyük travmam safra koligim oldu. Ki düşük yapmış biri olarakta yaşadığım travmayı kat kat aşmıştı. İnanın yaşamak istemezsiniz

Haha, keyfine düskün hanim efendi :) Bizdede ayni model var, sana selam yollar

Mecbur kalinca kim bilir içer, denemekten pes etmeyin. Benim kizim meyve puresinden nefret ederdi. Her türlü meyve, miktar, hepsini denedik. En fazla tabagin 1/3'ünü yerdi, çogu zamen sadece 2-3 kasik yerdi. Ben pes etmedim ve her gün taze meyve püresi yapardim.

Simdide meyveyi çok seviyor. Senin kizindada ayni sey olabilir :)

Esin bu arada harika, ne güzel seni düsünüyor. Ve evet, bu amelyat vesilesi ile sende biraz uyumus olursun :) Sadece narkoz ile degil, gerçekten sonradaki günlerde kendine bak. Toparlanman için kendine zaman ver. Bana öyle geliyor ki, bu amelyati çok rahat atlatacaksin. Bende kizim ile ilgili "yaa çok zor olacak, nasil olacak, nasil alisacak" dedigim herseyde, çok rahat atlattik. Bence sendede böyle olacak.

Legal Alien geldim arkadaşım.

Bizim kız gayet rahat. Hiç ağrısı sancısı olmamış bugün tam bir hafta geçmiş üzerinden, rahat hareket ediyor. Karna girilen yerler acıyormuş ama hareket kısıtlayacak kadar değil. Ama doktor ağır bir diyet vermiş, emzirmeyle sürdürülebilir mi pek emin değilim, zorlar gibi. Bebeği oturduğu yerde kucağına alabiliyor ama bir ay ağır kaldırmak yok demiş doktor. Aklıma gelenler bunlar, sormak istediğin bir şey var mı başka?

Legal Alien

çarşıdan misvak alacaksın 4-5 tane sopa şeklinde zaten , yıka ortadan dikine ayır 2 litresuya yakın bir çaydanlık altına
su koy içine misvak ları koy kaynamaya başladıktan sonra 45 dk kaynamaya devam edecek , altını kapat çaydanlıgın ağzınıda kapat dışarı balkona koy kendı kendıne sogusun ,

asıl mesele burdan sonra başlıyor , sabaha karşı saat kuracan kalkıp bir bardak süzüp içip yatacaksın ,
sabah kalkıp gene iç üzerine en az 2 saat gene birşey yiyip içmeyeceksin , bütün mesela aç karnına olman lazım , ve içine birşey koymayacaksın ,

bu hazırladıgın zaten 2 gunde biter , 3, gunu dr git tekrar film ultrason çektir dr sana ne yaptın taşın nerede diyecek ,
yüzde 100 sonuç alacagın bir tarif , amelıyat masasından kaldırdıgımız taşını erittiğimiz insanlar tanıdıkalrımız var ,

kızlar bu kesın çözüm lütfen deneyin amelıyat olmayın bana dua edersiniz, ama lütfen ama lütfen aç karnına için ve üstüne birşey yiyip içmeyeceksiniz ,

Geçmiş olsun, yengem geçen carsamba ameliyat oldu. 7 gün olmasına rağmen çok ağrım var göbeğinin üstünde diyor yuruyemiyor tam. Yani bence sıkıntınız yoksa bebisin biraz büyümesini bekleyin

Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim, bebeğinizi de sağlıkla büyütün.
Konu hakkında bilgim yok fakat ben yerinizde olsam ikinci bir doktor görüşü alırdım ,hatta şikayetimi de söylemezdim, aynı şeyleri söyleyecekmi bakardım ona göre karar verirdim.

Ben de ingiliz tuzu ile döktüm bir sürü safra taşı. Ameliyat en son çare olmalı bence, taşın doğal yöntemle erimesi gibi bir yol varken ameliyata hiç gerek yok. Misvağın mide problemlerine iyi geldiğini duymuştum safra taşı için kullanıldığını bilmiyordum. Saati kurun derken sabah 5 - 6 gibi bir zamandan mı bahsediyorsunuz?

Çok teşekkür ederim, az önce balkabaklı ıspanak çorbası yaptım hüpürdeterek içti, durmak yok denemeye devam

Eşim sağolsun müthiş bir adamdır, tam bir takım arkadaşı.

Umarım dediğiniz gibi kolay atlatırım, tekrar tekrar teşekkür ediyorum güzel mesajlarınız için, kızınıza ve size keyifli vakitler diliyorum.

Süpermiş, her hastanın hayali :) Umarım ben de hafif atlatırım, diyet konusu zor diyorsunuz yani

Kullanım şeklini tam anlamadım desem?

Aç karnına içilecek, sonra 2 saat aç geçecek, bir sonraki bardak ne zaman içilecek acaba??

Geçmiş olsun, yengem geçen carsamba ameliyat oldu. 7 gün olmasına rağmen çok ağrım var göbeğinin üstünde diyor yuruyemiyor tam. Yani bence sıkıntınız yoksa bebisin biraz büyümesini bekleyin
Sanırım kişiden kişiye çok değişiyor durum :/ geçmiş olsun yengenize de, inşallah bir an önce iyileşir.

Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Aldım ikinci bir Dr randevusu, bakalım o ne diyecek...

Kaç saat yenip içmeyecek birşey. Deneyeyim bi bakayım :) alternatif tıp diye birşey var sonuçta

Kullanım şeklini tam anlamadım desem?

Aç karnına içilecek, sonra 2 saat aç geçecek, bir sonraki bardak ne zaman içilecek acaba?? Legal Alien

en az 2 saat üzerine bir şey yiyip içmeki böbrekler onu süzsün ,
18ml taşı erittik % 100 sonuç alıdıgımız bir tedavi,

evet canım aynen öyle
akşam kaynatacan balkona koyacan soguyacak sabaha karşı 4-5 gibi kalkıp süzüp içecen geri yatacan ,
uyanır uyanmaz gene iç istersen ama üzerine en az 2 saat birşey yemıyecek içmeyeceksin ,
yada aksam 6 gibi yemek yediğini düşürsek gece yatarken bir bardak daha sabaha karşı bir bardak daha
ve suyun bitti zaten ,

İnternetten biraz baktım misvak böbrek ve mesane taşlarına iyi geliyormuş, safra taşında işe yaradığına emin misiniz? Bir de ingiliz tuzu kullanarak dökülen safra taşlarını tuvalette net olarak görebiliyorsunuz mesela, misvakda da görebiliyor musunuz yoksa sadece ultrasonda mı fark ediliyor?

biz zaten safra taşına faydasını görüyoruz canım , içeride eritiyor taşı göremiyorsun diye biliyorum ,

Ben ameliyati 2 ay once oldum laparoskopi yontemiyle
10 gun hicbisey tasimamaniz lazim.
1 hafta agri oluyor, yemek yiyemiyorsunuz surekli gegirme istegi oluyor.
Eger kendinizi zorlayip bebegi kaldirayim derseniz dikisler acilabilir, bnm dikislerimde kana olmustu mesela.
Benim bu ameliyattan sonra mide agrim vs tamamen bitti, iyiki olmusum.
Bu arada hangi doktor bebegi emzirebilirsiniz dedi hemen?
Vucut bidefa narkozun etkisinden hemen cikamiyor,sutte bundan etkilenir

çok uzatmışım üzgünüm ama okuyun lütfen
Öncelikle çok geçmiş olsun dilerim kolaylıkla atlatırsınız.
Ben küçük bebeğim 1 ortanca oğlum 3 yaşındayken iltihaplı safra kesesi nedeniyle laparaskopik cerrahi tekniğiyle ameliyat oldum. Bi olumsuzlukla karşılaşılmazsa bu yöntem tercih ediliyor zaten.
Ameliyattan sonra ilk gece çok ağrılı geçiyor, bende bu dönemde bebeğimi emzirmeye devam ettiğim için bazı ağrı kesicilerden de sakınıldı tabiki. Sonrasında çok iyiydi 1 gün sonra dren çıkarıldı. 3 trokar deliği vardı batın bölgemde 5-6 gün sonra dikişler çıkarıldı.
1 hafta herşey iyi gitti ancak sonrasında yaklaşık 15 gün süren sırt ağrıları yaşadım.(Karaciğeri biraz kurcalamak gerekiyor tabiki işlemi tamamlayabilmek için bu ağrılar normaldi)
Gelelim bebek kısmına; bebeği yan dönerek emzirmekte çok kolay değil çünkü ağrı oluyor kucağına alıp dizlerine oturduğu pozisyonda emzirmek daha rahat, yan pozisyonda kaburgalarda kramp hissi yaşanıyor. (Her iki yanda da aynı şey hani sol tarafıma dönerim sanma batma hissi daha yoğun oluyor)
Bebeği kucaklayıp kaldırmak çok uygun bi davranış değil çünkü bu ameliyatlarda en sık görünen sorun trokar deliği bölgesinden fıtık oluşması ( bu ilk dönemde de daha sonrada karşılaşılabilecek bir sorun) ağır olan şeyleri uzunca bir süre kaldırmamalısın.
Şimdilik bebek ile ilgili aklıma gelenler bunlar
Ben iltihaplı biçimde gittiğim için hemen ameliyata alındım safra doku aralarına sızmaya başlamıştı son 3 gün ağrı yaşadım öncesinde bi sorunum yoktu sebep ameliyattan 4-5 ay önce bu bölge üstüne düşmemdi.
Eğer safra kesenizde şu an tıkanma, çamurlaşma gibi bir sorun yoksa , taşlarınızın boyutu safra kanalına inip tıkanma yada daha farklı bir soruna sebep olacak boyutta değil ise ameliyatı ertelemenizi öneririm.
Ayrıca başka bir uzmandan daha görüş alıp belki sadece taşların çıkarıldığı bir yöntemi tercih edebilirsiniz.
Safra kesesi alınması çok basite alınan bir işlemdir “olmayanda hayatını rahat sürdürebilir” rahatlığı yaşanır ancak eksikliğini sindirim sisteminde, kilo yönetiminde, mide sorunlarında ve fizyolojik olarakta her yan yatışınızda kramp ve boşluk hissi ile yaşayacaksınız.
Önerim eninde sonunda safra keseniz alınacak bile olsa safra kesenizin ve taşlarınızın durumu uygunsa önce taşları aldırın organınız sizde bi 10 yıl daha kalsın hemen vazgeçmeyin. Bi kaç uzmandan görüş alın.

Uygun anestezik ajanlar kullanılıyor emzirme sorun olmuyor ama annenin konforu da önemli tabi
Size de geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…