Tam 2 yıldır mide rahatsızlıgı,şişkinlik, sırt ve kemik agrısı ,üst solunum yollarına kadar vuran agrı şikayeti ile gitmedigim dr kalmadı, üstelik hepsi prof (pehhh!) ! Önce agrı sol koluma vurdugu için (o ara düşmüştüm) ortopediste gittim, kol mr ı ve fizik tedavi verdi; sonra kalp hastalıkları prof'u (tetkik , tetkik ...''birşey bulamadı ) ; sonra akciger kontrolleri (mr ve bt ile araya taraya 3-4 mm lik nodül buldular zorla 3 prof ,Allah'tan ikisi önemli degil dedi fakat biri (ki çok ünlü bir aktörün ameliyatını yapan prof) ''valla kanser de diyebiliriz eger büyüme olursa ''demez mi ?!=)) (Güldügüme bakmayın , çok sinir bozucu ) Sırf bu yüzden 3 ay arayla 3 bt çekildi, sonuç ''küçülmüş efemmm ''!! Agrılar artarak devam ettiginden bu kez çok ünlü bir hastanenin genel cerrahi prof'unun '' mide fıtıgı ,hemen ameliyat yapayım ''demesine kanmayıp ( artık gözüm açılmıştı ) yine Bagdat caddesinde ünlü bir gastrolog prof'a gittim , bu kez adam aynı gün ve derhal hem gastroskopi hem kolonoskopi yapacagım , çünkü kolon kanseri belirtileri var demez mi ( üstelik ultrason için de çok ünlü bir prof arkaşına yollamıştı , ayrıca çeşitli kan tahlil ve röntgenler de cabası )!! Adamlara agrının tam yerini tarif ediyorum, üstelik genetik faktörleri (annem ve anneannem ) sayıyorum ve ısrarla safra kesemde ya çamurlaşma ya da taş var diyorum , nuh diyorlar peygamber demiyorlar . Durun ,daha bitmedi ; ardından başbakanının da doktoru bir prof a defalarca gitmeme ve gastroskopi yapmasına karşın koydugu teşhis = İBB (İrretabl barsak sendromu ) yani psikolojik demenin kibarcası ! Israrımla kontrastlı bt (tam 20 dakika direkt şua aldım ) ,ardından mr ve söyledigi söz =''eee,şimdi ne yapacagız , çok takmayın bence !'' Veee giderek artan artık kıvrandıran , gece acile götürten bıçak saplantısı ,nefes kesen şiddetli ve dinmeyen agrılar ...! Sonunda , çok yakın bir dostumuz genel cerrahi prof'unun araya girmesiyle ,onun gönderdigi arkadaşının mrcp ile koydugu teşhis = acil safra kesesi lapraskopik ameliyat ( 2 gün sonra ve dr un söyledigi '' eger biraz daha oyalansaymışım pankreatite sebep oluyormuş safra kesem !) Bunu neden yazıyorum ,1,5 -2 yılda bireysel ve özel sigortamın ödedigi para ile herhalde bir bt veya mr makinesinin en az iki aylık leasing taksiti parası benden saglandı . Bu yetmedi , belki de 45 dakika veya 1 saatte çıkacagım ameliyatın uzama riski var ve bu beni deli ediyor . Ameliyat sonrası iyileşme sürecinden sonra son 3 prof u tek tek ziyaret edip hal hatırlarını soracagımdan emin olun .