Geçmiş olsun annenize.Ben safra kesesi ameliyatı olalı bir hafta oluyor.Küçük taşların eriyip,düşmesi için bir takım kürler var.Lakin,herkese iyi gelmiyor.Ya da taşlar büyükse erimeyebiliyormuş.Annemin bugün safra kesesinde taş olduğunu öğrendik en büyüğü 7 mm bi kaç tane var sanırım pazartesi genel cerraha gidecek daha önce başına gelen varmı yada ameliyatsız düşüren nasıl bir tedavi oldunuz
Sanırım tek çare ameliyat evet sizede çok geçmiş olsun taşlar küçük olduğu için kanala düşme ihtimali yüksek oluyormuş sanırım sizin taşlar boyutu tam olarak ne kadardı hastaneden sonra şikayetleriniz azaldı mı kaç gün yattiniz hastanedeGeçmiş olsun annenize.Ben safra kesesi ameliyatı olalı bir hafta oluyor.Küçük taşların eriyip,düşmesi için bir takım kürler var.Lakin,herkese iyi gelmiyor.Ya da taşlar büyükse erimeyebiliyormuş.
Cerrahlar operasyon önereceklerdir.Bence de en temizi ameliyat olup kurtulmak.Ameliyattan korkan bir insan olduğum için,alternatif tedaviler varmıdır diye biraz araştırmıştım.Çok korkacak bir şey yokmuş.Annenizede acil şifalar dilerim.
Öyleymiş evetBen ameliyatsız çözüm bulan görmedim
Sizede çok büyük Geçmiş olsun atlasmissiniz ne güzel rabbim birdaha göstermesin inşallah bende biraz korkagim tedirgin oldum ilk baş nasıl olacak diye olmazsa daha tehlikeli taşlar küçük olduğu için kanala düşme ihtimali yüksek biraz içim rahatladı çok sağolun anksiyetem var sanırım ondan rahat olamıyorumTaşlar ve çamurlar vardı...Nisan ayında ameliyat oldum ve kurtuldum..Böbrektekini duydum da amelıyatsız dusuren safra duymadım.. 8 cm'di benimde en büyüğü..
Saatli bombayla yaşamak gibi birşey bu...Ameliyat öncesi komaya girmiştim..Lipaz 9000'leri görmüştü..ERCP yapıldı ve sonrası ameliyat..
Ertesi günü çıkıyorsunuz hastaneden...Öyle çok ağrıda çekmedim..Küçük kesiler atıyorlar ve çabuk kapanıyor yaralarınızda...
Annenize acil şifalar diliyorum
Çok sağolunSizede çok büyük Geçmiş olsun atlasmissiniz ne güzel rabbim birdaha göstermesin inşallah bende biraz korkagim tedirgin oldum ilk baş nasıl olacak diye olmazsa daha tehlikeli taşlar küçük olduğu için kanala düşme ihtimali yüksek biraz içim rahatladı çok sağolun anksiyetem var sanırım ondan rahat olamıyorum
Çok üzüldüm rabbim bir daha göstermesin sizin taşlar küçükmüş demekki kanala indiği için annemin de küçük bende kanala düşme ihtimali yüksek olduğu için biraz korkuyorum hemen ameliyat olamıyor çünkü kansızlık ve kanında mikrop çıktı onların tedavisini görmeden olamıyor ameliyatı kan değerleri düzeltmeden olmayacak o zaman kadar ağır kaldırma falan dikkat etmesi gerekiyormuş düzelsinde ameliyatı yine kolay kan değerleri biraz düzelsinde çünkü çok rahatsız oluyor üşüme titreme terleme baş dönmesi iştahsızlık çok oluyorÇok sağolunKanallarımı tıkadıgı için sarılık geçirdim ambulansla kaldırdılar öyle bir sancı ki morfin vurdular ve etki etmedi...Ameliyat olmak kurtuluş oldu benim için..
Bende çok korktum ama büyüttüğüm kadar değilmiş ameliyat..Hiç paniklemeyin..O şekilde yaşamakta çok zor çünkü
Ameliyata kadar yumurta tüketmesin ki ben ameliyattan sonrada nerdeyse tüketmiyorum çok nadir..Kızartmalar,yağlı yiyecekler tüketmesin...Bu yiyeceklerin sindiriminde aktif çalıştığı için safra kesesi atıkları atarken o taslarıda ıttırıyor kanala..Çok üzüldüm rabbim bir daha göstermesin sizin taşlar küçükmüş demekki kanala indiği için annemin de küçük bende kanala düşme ihtimali yüksek olduğu için biraz korkuyorum hemen ameliyat olamıyor çünkü kansızlık ve kanında mikrop çıktı onların tedavisini görmeden olamıyor ameliyatı kan değerleri düzeltmeden olmayacak o zaman kadar ağır kaldırma falan dikkat etmesi gerekiyormuş düzelsinde ameliyatı yine kolay kan değerleri biraz düzelsinde çünkü çok rahatsız oluyor üşüme titreme terleme baş dönmesi iştahsızlık çok oluyor
Çok sağol bilgin için Allah razı olsun söylerim yağlı şeyleri yemiyor zaten doktor yasakladı yumurtayı bilmiyordum onuda söylerim sağolasınAmeliyata kadar yumurta tüketmesin ki ben ameliyattan sonrada nerdeyse tüketmiyorum çok nadir..Kızartmalar,yağlı yiyecekler tüketmesin...Bu yiyeceklerin sindiriminde aktif çalıştığı için safra kesesi atıkları atarken o taslarıda ıttırıyor kanala..
Allah kimseye yaşatmasın gerçekten çok zor
Küçüklerde kanala düşme ihtimali yüksek oluyormuş o yüzden ameliyat önerdiler çünkü taş oranı çok ve küçük taşlar var keşke gerek olmasa ameliyata ama kanala düşerse daha kötüFarkli bir doktora daha gorunun derim, ozellikle gittiginiz yer ozelse bir de devlette bakilmali beni nerdeyse acil ameliyata aliyordu ozelde bir hekim en büyüğü 10 mm idi devlet hastanesine gittim bir de ve gerek gormedi bile 7mm ile ameliyat biraz sanki arastirilmali en iyisini hekimler ve siz bilirsiniz tabiki. Safra tasi kendisi dusmuyor takip gerekiyor.
Hayir yani sunu demek istedim vucuttan atilmiyor. Cok cok gecmis olsun insallah ameliyata gerek olmazKüçüklerde kanala düşme ihtimali yüksek oluyormuş o yüzden ameliyat önerdiler çünkü taş oranı çok ve küçük taşlar var keşke gerek olmasa ameliyata ama kanala düşerse daha kötü
Teşekkür ederim ama büyük ihtimalle ameliyat yaptıracaz kanala düşme ihtimali yüksek oluyormuş küçük taşlardaHayir yani sunu demek istedim vucuttan atilmiyor. Cok cok gecmis olsun insallah ameliyata gerek olmaz
Düşüren daha duymadım ben çıkış olmadığı için safrada düşmüyormus düşmesi tehlikeli sakın öyle birşey yapma Allah korusun doktora danış önce kaç tane taş var boyutları ne senin taşlarınSadeax verdi dr bana safra taşı için kullanan var mı veya bitkisel kürle düşüren
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?