Merhabalar bende 11.07.13 safra kesesi ameliyatı oldum.Yıllardır mide sorunu yaşadığımı düşünüyordum,yani doktorların teşhisi ve ilaçlarıyla bugünlere geldi.3-4 sene önce bir atak geçirdim acile gelene kadar geçti.Uzanınca daha rahatlıyordum kıvrana kıvrana atakları atlatıyordum mide sanarak tabii.Sonra bir atak daha ve bir yıl içince üç kere daha atak geçirdim.Doktora gittim şikayetlerime göre bir tahlil yapmadan ülser başlangıcı dedi ve ilaçlar verdi
1 ay kullandım şikayetler devam.Son atak ramazana bir hafta kala gelmişti o gün hemen genel cerraha gittim (normalde dahileye gidiyordum).Endoskopi yapılacak dedi ultrasonda 2.5 santim taş görüldü.Safra kesesinin alınmasından başka tedavisi olmayan bir dert bu maalesef.4 doktora gitti aynı şey.Ne taşlar kırılıyor,ne ilaç tedavisi,ne de tek olarak taşları almak çözüm değil.Bekletmeden aldırmak en doğrusu.Çünkü taş kanala düşerse sarılık,iltihap,siroz daha ilerisi kansere yol açıyormuş.Ben kapalı diye girdim teknik sorunlardan dolayı açık ameliyata döndü ve 5 saat ameliyatta kaldım.Narkozdan acıyla uyandım.Bir karış dikişi ve göbek deliğimde ağ gibi mavi bir tel vardı.4 gün hastanede kaldım.Sabah akşam birer serum,antibiyotik,kalçadan iğne yedim.Bir de diren takılmış zaten en çok acıyı veren o idi.İlk ayağa kalmak biraz zor oldu meğer bütün kuvveti karın kaslarından alıyormuşuz.Dengeyi sağlamak zor oldu,tansiyonum falanda düştü bu arada dirende 3 gün durdu ondanda zorlandım.Ama kalkıp yürümek lazımdı ara ara kalkıp bir tur atıp yatıyordum narkozun etkisiyle bol bol uyudum,uyuyakaldım.2 hafta iki büklüm dolaştım.Dikişlerim estetik dikişmiş dışta 2 tane vardı.Öle her gün pasuman olmadım 2 gün sonra açık bıraktılar.1 hafta sonra dikişim alındı banyo yaptım.Ameliyattan birgün önce birgün sonra aç kaldım sonra az az tuzsuz,yağsız şeyler yedim.Eve çıkıncada diyet listem doğrultusunda 2 ay dikkat etmek gerekiyormuş.Şimdi allaha şükür çok iyiyim.1 haftadır oruca bile başladım.Olanlara geçmiş olsun,olmayanlara da acil şifalar hiç bekletmesinler...