- 19 Mayıs 2012
- 108
- 2
Selam kızlar ben bugün tekrar dr.a gittim (4 ay önce mide ağrısı diye gidip 16,5 mm safra taşı olduğunu öğrenmiştim) o zaman ki usg sonucumu da götürdüm ve dr bana"istersen önce endoskopi çekelim belki de sorun midendedir toplumun %60'ı taşla yaşıyor ve farkında değiller ben ameliyata henüz sıcak bakmıyorum safra keseni alırız sonra belki yine bana mide ağrısıyla gelirsin" dedi.4 aydır bi şikayetim de yok biraz gözlemleyelim önce dedi..Benim de kafam karıştı sanırsam ağrım sızım olmasını bekleyeceğim gibi...
Endoskopiyi de yaptıracağım ama bakalım biraz daha erteleyeceğim sanırsam..
Allahım şifa versin hepimize inşallah..
bana da gastroenterloji doktoru midedendir dedi. tahliller istedi. zorla ultrason çektrdim taş çıktı. aaa ben onu düşünememiştim dedi ve bi dünya daha test istedi. zaten taş da az daha büyüsün öle gel dedi. Bu saçma cümleden sonra, direk prof'dan randevu aldm. İlk boş gününde ameliyat için tarih verdi. küçük olan taşların kanalı tıkama riski var. teyzemin tıkamıştı ve sarılıkla da uğraştı. 20.00 mm ve üzeri olanlar da kansere neden olabiliyormuş. Kesinlikle beklemenin bi anlamı yok. Bir de atak geçirmekten korktuğun için sosyal hayattan da kopuosun zamanla. ben tek başıma markete pazara gitmeye korkuyrdum
bu linkte biraz bilgi var. istersen bir oku http://safrakesesihastaliklari.org/sayfalar.124.safrakesesi.html
çok geçmiş olsun