Safer Ayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kutes

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
286
192
303
Merhabalar. Nasip olursa 19.09.2020 de doğum yapacağım. Safer ayı 18 Eylül de başlıyor ve ben Allah'ın gücüne gitmesin ama Safer ayında doğurmak istemiyorum Manyakmısın demeyin. Safer ayı uğursuz değil de demeyin. Böyle düşünmek için geçerli sebeplerim var. 2017 Safer ayında annemin kanser olduğunu öğrendik. 1 hafta sonra babam felç geçirdi. O dönem ne yaşadığımı bir ben bir Allah bilir. 2019 Safer ayından 2 gün önce babam yoğun bakıma kaldırıldı ve Safer ayının son günü öldü Bir tanidigimizin çocuğu ileri derecede down sendromlu. Oda Safer ayında doğdu. Bukadar tesadüf olabilir mi ? Allahım nolur burda yazdıklarım evrene mesaj olarak gitsin ve Safer ayında doğurmayayım Amin.

Doğru oda bi mesaj. Belkide bu korkum yüzünden böyle oldu Inşallah gerçek olmaz. 1 hafta önceden doğsun inşallah. Hayırlarla sağlıkla gelsin

Safer ayında belalardan korunma duaları falan var diye biliyorum onlari okursun bol bol dua edersin (özellikle o ay girince ). Bir de öyle düşüncelere kapılma bence olacağı varsa baska bi ayda da olsa olur. Hayırlısıyla sağlıklı şekilde bebeğini kucağına alırsın inşallah.

: konuyu okuduktan sonra ben

Bu kadar inançlısınız ama safer ayının aslında bela ayı olmadığını bilmiyorsunuz. Keşke biraz okuyup araştırsanız belki içiniz de ferahlar çünkü çocuğu istediğimiz gün doğuramıyoruz. Öyle bir şansımız yok.

Safer ayının uğursuz olduğu, bela ayı olduğu cahiliye döneminde ortaya çıkmış hurafelerdir.

Bakın yine söylüyorum, "cahiliye"

Öyle bişey yok arkadaşım, sen bu ay kötü şeyler olacak diye beklersen zaten mutlaka olur, beklenti de duadir.
Madem inanclisiniz Allah in rahmetine ne kadar ters olduğunu düşünün, koskoca 30 gün gökten kötülük mü yağacak, ya bu bahsettiğin ayda güzel şeylere maruz kalan hiç mi yok o zaman.
Böyle safsatalar ile insanları meşgul ederek oyaliyorlar, kimsenin iman diye, Kuran i anlayayim bir derdi yok. Milliyet gibi musluman anne babadan doğmak müslüman olmak için yeterli sanıyorlar.

Safer ayina bende inaniyorum . Ama basima bir sey gelmedi cok şükür. Ayrica safer ayi disinda da insanlarin basina bir seyler gelebiliyor.
Sezeryan ile dogum yapacaksan degistiribilirsin gününü. Ama öyle düşünürsen ,lohusaliktada basina bir sey gelebilir.

Yani icin rahat olsun. Dua et ve ihtiyaci olan birine sadaka ver ,yeter bence

Tanıdığınızı çocuğu safer ayında downlu olmad ki anne karnına düştüğü andan itibaren down sendromlu idi.
Geri kalanlar da tesadüf yani
Hormonlar sizi tuhaf yapmış bence...
Mecbur doğuracaksın...
Düşüncenşz çok saçma.
Ayrıca Allah'm gücüne gitmek diye bir şey yok tehlikeli bir sözdür bunu da buraya not olarak yazayım.

Safer ayının bela ayı olduğunu şu şekilde öğrendim. Annem babam ağır kazalar geçirdiler. Babam 3 kez annem bir kez ama ameliyatlık oldu. Akrabalardan kolu kırılan,kaburgası kırılan, felç Keçiören, başına borcam düşen, boğazına madde kaçıp ameliyat olan, arkadaşların başına gelenleri saymıyayım.
O dönem ciddi psikolojim bozulmuştu. Arkadaşla sohbet ederken bu aralar herkesin başına iş geliyor kıyamet alameti mi nedir demiştim Safer ayındayız demişti.öyle inanacak oldum ama bebeğinize bişey olacak korkusu yaşarsanız siz zaten çekersiniz belayı yapmayın. Rabbim sağlıkla doğurmanızı nasip etsin

Tövbeler olsun bir kez daha ben şok ben vefat. Ergene çevirdin beni kadınlar kulübü

Allahın belalı bir ay göndermesi mümkün mü insanlar uydurup saçma sapan şeyler uydurmuşlar siz de bu hurafelere inanmaya devam ediyorsunuz.
-Muharrem ayında doğup engelli olan çocuk yok mu?
-var
-Safer ayında sağlıklı doğan yok mu?
-var
e o zaman...
Allahım mantık dersindeki önermelerin bu kadar işe yarayacağını bileydiiiiiiimmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…