Safer Ayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hakaret edecek olan, saçma yada cahilce bulan yorum yazmasın! Hepinizin vardır kulağa saçma gelen takıntıları. Sanal ortamda diye kimse kimseye rahatca saldıramaz! Kimse kimseyi kendi gibi düşünmüyor diye ötekileştiremez! Işinize gelmiyorsa gidin baska yerde oynayın ! Ayrıca saygıyla yapılan her eleştiride başım gözüm üstüne!

İnsanlara saldıran sizsiniz hanfendi asıl siz farklı fikirlere açık değilseniz konu acmayin. Burdan farklı fikirler duyarsınız ne bekliyodunuz karninizdaki çocuğu safer ayı girmeden dogurtmamizi mi?? Yani böyle bi konu neden açılır fikir almak için ama size yazan herekese saldirmissiniz demeden gecemedim saygısızca bı üslup olmuş...

Safer ayı ne bilmiyordum, öğrenmiş oldum.
Babanıza Allah rahmet eylesin.
Bence şöyle düşünmek lazım; ölüm, hastalık, doğum hepsi hayatın gerçeği.
Eğer inançlıysanız, ölümü bir lanet, bir uğursuzluk olarak algılamazsınız. Çünkü doğum kadar ölüm de Allah'tan diyebilirsiniz.
İnançlı değilseniz, bu sefer de uğursuzluk zannettiğiniz şeyin tesadüflerden ibaret olduğunu düşünebilirsiniz.
Çocuğunuzun ne zaman doğacağına siz karar veremeyeceğinize göre, bakış açınızı değiştirmek zorundasınız.

Safer ayında bir uğursuzluk ve bela aramamalısınız.Dini konular yasak olduğu için çok girmek istememekle birlikte,etrafımda bu inanca sahip insanlar vardı.Bir gün bu konunun anlatıldığı bir program seyrettim.Safer ayının,Allahın gelecek bir yıl içinde olacak,bela ve müsibetleri kendi katından meleklerine bildirdiği zaman olduğu anlatılıyordu.Yani,başımıza gelecek her türlü şey bu ay içerisinde gelmiyor.O yıl içinde ne yaşayacaksak,onların bilgisi veriliyormuş.Bela ve müsibetleri,başımızdan savmak için.dua ve sadakayı artırmakta fayda var.Gerisi boş.Başa gelen mecbur çekilecek.

Çok az insan tahmini doğum tarihinde doğuruyor kızım 10 gün önce doğdu oğlum 3 hafta erken doğdu yani diyeceğim o ki nerdeyse emin konuşacağım ama merak etme dediğiniz tarihten önce doğacak bebek

Merak ettim bakayım dedim netten
Safer ayı bela ayı değildir diye bir sürü resim çıktı.

Böyle bir inanış var demek ki ama safer ayında evlenen hayatında güzel olan şeyler hiç mi yok sizce?

Hurafe bunlar
Dua edin dua iyidir

Ne yapılacağını biliyoruz heralde. Ayrıca bu nebiçim üslup? Sanki şıp diye her istediğinde hamile kalınıyo. Hayret bişey.
Yöneticiler gerekli cvb vermiş banlayarak ama yinede söyleyeyim safer ayında her olan da uğursuz değil. Misal bebeğime safer ayında gebe kaldım.

Yapmayın Allah aşkına. İki kuzenimde 18 Eylül’de doğmuş. Çok şükür öyle anılarımız yok. Kötü düşünürsen kötü olur. Safer ayına dua ederek girerseniz inşallah bütün kötülüklerden korunuzsunuz.

Tamamen tesadüf olmuş safer ayı kötü değildir o ayda kötülükler olabilir niyetinizi iyi tuttuğunuz sürece hiçbirşey olmaz bu her ay için geçerli ne yani insanlara hep kötü şeyler mi oluyor bu aylarda hiç mi bebek doğmuyor yani benim bebeğimde 8 eylül doğumlu sağlıklı büyüyor çok şükür yani yapmayın Allah aşkına çağırıyorsunuz kendiniz bilinçaltında böyle şeyleri iyi düşünün iyi olsun

Bela ayı diye bir şey yok. Islamin ruhuna ters bir ifade.

Cahiliye döneminden kalan bir inanış. Hala var olduğuna inanmak zor.

tıpayla kapat istersen dursun çıkmasın, tövbee tövbeeee.dur daha 5 haftalık hamilesin o çocuk hayırlısıyla bi tutunsun doğsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…