• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece yatakta öksürüyorum

Canım o uyutup uyanma durumunu günde 73736373 kere yaşıyorum. Çeken gerçekten bilir. Bu hapşırma durumu yaşanmasın diye yorganın altına girdiğimi bilirim :D ben halıyı kaldırdım odadan , çok rahatladım gerçekten.

Acaba toz mu birikti bi taraflarinda yatagin?
Birde icinde kullanilan birseye allerjin olabilir. Birisi demis bastan beri olurdu oyle olsa, ama benim bildigim
Allerjiler sonradanda olusabiliyor

Reflü ve sinüzit bu ikisini düşünün. Eğer sesinizde çatallı çıkıyorsa sabah reflü olabilir. Alerjiden dolayı geniz akıntısı olur bu da öksürük yapar. Yatınca bunlar yüzünden öksürük oluyor genelde.

Herkese merhaba,
Artık kendime küfretmeye başladım.
Bebeği olanlar bilir. 1 saat uğraşıp uyuttuğyn bebeğin 5. Dakikada uyanması çok sinir bozucu.
Benim bebeğim ise benim yüzümden uyanıyor
Hanımlar, bizim yatakta bir şry var.
Ne zaman etrafında olsam öksürük tutuyor
Yatınca da oturunca da
3 yıldır kullanıyorum
2 aydır var.
Oğlum sayısız kez uyandı bu yüzden.
Ev değiştirdik yine aynı.
Taşındıktan sonra silindi süpürüldü yatak yine aynı
Yastığımda sorun yok. Aynı yastık yorganla salonda yatınca öksürmüyorum.

Oğlum diş çıkarıyor. Tam 2 saat bağırdı be ağladı. Kucağımda uyuttum. Yatağa oturdum. Hoop 5 dk dolmadan öksürük ve uyanış.

Gece de aynı.

Hafif öksürmekde yetmiyor.
İlla o ciğer çıkacak ağızdan.
Üvey kv dua mı etti acaba yatağında uyuyamasın huzurla diye bilmiyorum

Başın gelen çözümü olan var mı
Başkası uyandırsa sinir olurdum
Yatağı temizletebilir veya değiştirebilirsin, tabi yatakla ilgili olduğuna eminsen ;) Başka bir materyal de neden oluyor olabilir; yorgan,yastık,deterjan,bebeğin yatağının yakınındaki beşikteki bir malzeme.. Sırayla en kolayından başlayarak denemen lazım. Ama bunu anlaman için materyalleri 1 günden daha uzun (3 gün olabilir) odadan uzak tutman lazım. Çünkü allerjenlerin etkisi birkaç gün sürebilir.

akar olusmus olabilir mi?

bir zamanlar oturdugum bir evde yatak odasi havalandirma bosluguna bakiyordu ve ne kadar temizlense de akar olusumunu engelleyememistik. Doktorum da yatak odasi gunes gormuyorsa ne yapsan bos demisti.

Canım o uyutup uyanma durumunu günde 73736373 kere yaşıyorum. Çeken gerçekten bilir. Bu hapşırma durumu yaşanmasın diye yorganın altına girdiğimi bilirim :KK70: ben halıyı kaldırdım odadan , çok rahatladım gerçekten.

benim cocuklar cok hassaslar,

bizim yatak odalarinda hali veya tul perde yok bu sebeple, ne kadar temizlense de tam temizlik saglanamiyor normal aletlerle, belki dyson falan cozuyordur sorunu da o da bende yok.

Herkese merhaba,
Bebeği olanlar bilir. 1 saat uğraşıp uyuttuğyn bebeğin 5. Dakikada uyanması çok sinir bozucu.
Yatınca da oturunca da
3 yıldır kullanıyorum
2 aydır var.

Oğlum diş çıkarıyor. Tam 2 saat bağırdı be ağladı. Kucağımda uyuttum. Yatağa oturdum. Hoop 5 dk dolmadan öksürük ve uyanış.

Gece de aynı.

Alerjik rinit olabilirsiniz. Benim 28 yaşımdan sonra çıktı bu rahatsızlık.

benim cocuklar cok hassaslar,

bizim yatak odalarinda hali veya tul perde yok bu sebeple, ne kadar temizlense de tam temizlik saglanamiyor normal aletlerle, belki dyson falan cozuyordur sorunu da o da bende yok.
Bende robot süpürge var o bayağı bir alıyor içine tozu. Gerçi benim bebe saçımı toplasam da kalkıyor :D

Ay yataktan değil o, bebek kucağımda ona eğilince beni de öksürük tutuyor hava da kuruysa. 😅 kaç kez başıma geldi. Öksüre öksüre uyandırdığım ya da uyanmasın diye beşiğine fırlatıp kaçtığım çok oldu :D

Yatak odanızda kıyafet dolabınız varsa o etkileyebilir. Yastıklarınız yorganınız perdenin halınız baza başlığınız herşey etkileyebilir. Belli ki alerjik bir durum.

Yatağınız ahşap mı?
Bazası var mı?
Yatak başlığının malzemesi ne?
Yatağınız yün karışımı mı?
Benim oğluma yün dokunuyor mesela?
Yün yorgan örttüğümde öksürüyordu.
Eşim de öyle.
Evdeki tüm yünleri attım.
Oğlumun küfe alerjisi çıktı bir de.
Yatağınızın bir yerinde ya da gardrop arkasında küf oluşmuş olabilir.
İyi kontrol edin.

merhaba,
aynı durumu bende yaşadım ve alerji testi oldum. Ev tozu, ev akarı pamuklu seylere alerjim çıktı. Nevresim takımlarımın hepsi pamuklıuydu onları saten vb. ile değiştirdim. Doktor yattığımda oda da normal tül perde fon vs. kullanma dedi sadece pencereyi kapatacak şekilde jaluzi kullan dedi halıda olmaması gerekiyormus ama halısız ne yazık ki olmuyor halıları yıkattım ve eşim yatmadan önce odayı detaylıca süpürüp toz alıyor alerji ilaçlarım ile de düzeldi durumum

Yatagi yikatmayi dene önce, sonra yatagi değiştirirsin

Dyson vb alerji supurgesi ile yatagi supurmek ve guneste havalandirmak, halilari yikatmak, perdeleri yikamak, yatak arkasi, baza ici vb toz kuf kontrol etmek ve gidermek, sık nevresim degisimi, nevresimlerin yuksek sicaklikta yikanip kurutma makinesinde toz ve havdan arindirilmasi, yatak basucunda aksesuar bulundurmamak, yuksek yastik kullanmak... Bir de nem-isi olcer ile odayi uygun seviyede tutmak
Cocugum alerjik, bizde bir sorun olunca siralama boyle gidiyor.. .

Kalp yetmezliği ve reflünün belirtisi bir doktora gitmenizi öneririm. Geçmezse yatağı değiştirin.
kalp yetmezliği mi yok artıkk.bu arada reflü de sadece yatarken öksürülmez.az kaldı kadına 3 günlük ömrün kalmış diyeceksiniz tövbe tövbe.alerjik bir durumdur en fazla

Bende hamileyken yatarken ciddi öksürüğüm bardı doktorum önemsemedi ve kalp yetmezliği varmış doğumdan sonra ölümden döndüm kesinlikle göğüs hastalıklarına görünmelisiniz

Herkese merhaba,
Yatınca da oturunca da
3 yıldır kullanıyorum
2 aydır var.

Gece de aynı.

Çözümü basit, karyolayı değiştireceksiniz
Muhtemelen kullanılan malzemeye boyaya filan alerjiniz var
Ev akarlarına da alerjiniz olabilir, yatağın üzerine karbonat serpin bir saat bekletip süpürün sonrada çok hafif nemli bezle silin, diğer bölümlerini sirke karbonat katılmış suyla temizleyin
Nevresimlerinizi 60derecede yıkayın, yumuşatıcı kullanmayın, ekstra durulama yaptırın
Sabah kalkar kalkmaz yatağı toplamayın dağınık şekilde kalsın en az 20dakika pencereyi açın havalansın gün ışığı üzerine vursun, sonra toplayın, yapabiliyorsanız yastıkları yorganı pat pat vurarak silkeleyin öyle kapatın yatağı, çarşafın üzerindende tüy toz toplayan rulolarla temizleyin hergün
Pelüş-post-yün-tarzı halı varsa kaldırın, yüzey temizleyici olarak Arap sabunlu deterjan yada sirke-karbonat-su karışımı kullanın
Perdeler kadifeyse değiştirin, perdeleri de nevresimleri yıkadığınız gibi yumuşatıcısız yıkayıp ekstra durulatın
Benim de alerjim var böyle biraz rahatlıyor

Back