Sadece çocuk için evli kalınır mı sizce?

ilişki bittiyse çocuk için devam ettirmenin bir anlamı yok bence zaten 6 yılda elinden geleni yapmışşındır daha fazla kendini yıpratmana değmez

Canım herseyimiz aynı bir insanın bu kadar benzer yaşadıkları. Sanki ben yazdim bu yazıyı. 6 yıldır evliyim ve bir türlü cesaret edemiyorum. Bosanmassam ılerde yasım geçince pişman olmak istemiyorum. Biz suan turkiyedeyiz esim ayrılsam australia ya ailesinin yanına gider mecbur ve benim en büyük cesaretsizligim bu yüzden. Sırf benden degil cocuktan uzak kalcak. Ama kararlılık artık sona geldigimi hissediyorum çözüm olarak ya orda boşanın geçici suretle Kaynanamin yanında kalıp evimi acmak yada burda ayrılıp boşanma kararı verilince australia ya gitmek. Cocuk hafta sonları babasını gördükten sonra icim daha rahat olabilir. Seni bilmiyorum ama ben devam ettirmiyorum bu evliliği gibi geliyor. İstersen ben seni sende beni cesaretlendirelimde kurtulalım mı artık???

kusura bakmayın,kendi açtığım konuya cvp yazamadım, teknik aksaklıklar..evet oğlumla babasının arası çok iyi, çocukla çok ilgili,oyun oynar,yemek yedirir,yıkar vs.aynen bir anne gibi ilgilenir ancak cocugun maddi sorumluluklarini yerine getiremez tam olarak.Okul parasini bir ay odeyebilir obur ay odeyemez gibi..aslinda eger kendisinden hicbir maddi sorumlulugunu beklemezsem ve isiyle ilgili hicbir soru sormaz baski yapmazsam çok sakin, cok iyi bir insan :) kadin olmaliymis kesinlikle,evde iki kadin gibiyiz..:)

siz çalışmıyorsanız işe başlayın. sigarta ve sabit maaşı bu şekilde sağlamış olun. o da babalık görevini yapsın. eğer olmazsa düşünürsünüz ayrılmayı.

ben çalışıyorum ama çok güvenebileceğim bir iş değil,proje bazlı, proje bitmeden sağlam bir iş bulabilirsem kendime güvenim artacak

cok tesekkurler anlatiklariniz icin, ben neyseki bir cocuk yaptim ama soyle diyeyim evet maddi anlamda ailem hep arkamda sukurler olsun fakat ailem evlenmeden once erkek arkadasim oldugunda cok baski yaptilar, hep etraf ne der derdindeler, bosandigim zamanda genckizlik zamanim gibi ayni baskilara baslamalarindan cekiniyorum..benim esim manevi acidan cok ilgili ama bbu yetmiyor tabi,bir de anneniz kendi hayatini tamamen hice saymis,sevgisiz bir evlilik icinde mutsuz yasamak cok zor..yine de anneniz adina sevindim:)

Cok tesekkurler gercekten moral verici yazdiklariniz..Ailem maddi acidan cok destekci ama ben ayrilinca yine baskiya baslarlar, kim aradi,nerdesin,birde simdi dul olacagimdan herkes benimle eglenmek istiyor diye dusunup extra baski yapmalarindan cekiniyorum..Allah'tan bir tane cocuk var,dediginiz gibi olacagini bilsem hic durmam ayrilirim en azindan belki normal bir evlilik yasarim olmeden :) Yalniz kalma fikri beni cok geriyor,bir ara ayri yasamistik o zman hafta sonlari kabus gibi geliyor,parka gidiyorum cocugumla yada bir gezmeye etrafta hep aileler vs. gercekten ayri arkadaslarin da Allah yardimcisi olsun cok zor bir psikoloji..Bende yasayacagim buyuk ihtimalle,belkide cocuk icin mutluymus rolu yapmak,tiyatrocu gibi bir evliilik surdurmek daha da zor..Yakin cevremde iki canli ornek var,annemin arkadaslarindan..Bir tanesinin tek oglu vardi,oglu kucukken siddet yuzunden esinden ayrildi,meslegi vardi,calisti oglunu cok zor sartlar altinda okutup doktor yapti,cocuk simdi doktor durumu cok iyi ama esi ve esinin annesiyle birlik olup kendi annesini disladi,aramiyor gidip gelmiyor,kadincagiz tek basina kala kaldi, gencken isteyeni de olmustu ama ogluna uvey baba gelmesin diye red etmisti..İkinci orneginde iki oglu var,ikiside ilkokul cagindayken esinin kumar oynayip kendilerini surundurmesi,parasiz birakmasi yuzunden ayrildi ve arkasindan cocugu olmayan,dul,maddi durumu iyi bir adamla evlendi.Adam iki oglunu da okuttu,evlendirdi,hala evliler,kadin refah icinde yasiyor ve mutlu..Dediginiz gibi bazen ikinci evlilik mutluluk getirebiliyor,Allah iyi yazilar yazsin insallah hepimize..

Allah yardimcimiz olsun,valla karar vermek cok zor..Ben tam olmuyor diyip bir hamle yapiyorum bu sefer yeniden isim duzeliyor diye bir seyle ortaya cikiyor..Gecen sene ne guzel evden kovmustum ve sigortalanip bir ise girinceye kadar bir daha burada yasamayacaksin dedim,1 ay kaldi annesinin evinde sonra yine bir sekilde annemi ikna etti sonra bana baski yapildi ve dondu eve..Simdi de is yeri acti guya o bekleniyor..Ofis tuttu ama resmi hic birsey 6 aydir yok ortada, iki tane cocuk almisti yanina gecen hafta onlari da kovmus..Ofis eve 20 dk. yurume mesafesi, saat 9.30-10'dan once gidp acmiyor,kovdugu cocuk 2 saatlik yoldan gelip sabah 8 de ofisi aciyordu..Yine isin gidisi belli oldu, ne oluyor dersen boyle oyalana oyalana yasimiz geciyor, belki tekrar evleniriz sevdigimiz biriyle bir cocugumuz daha olur,oz olmasada kardes olurlar kendi cocuklarimizla bilemeyiz..Ben ayrilmaya kalkinca,annem devamli ayrilsan ne olacak,yine aldigin maasla tek basina gecinmeye calisacaksin simdi hic olmazsa evde o da var,durup cocuga bakiyor diyor..Aslinda hersey para,tam zamanli bir isim olsa cok daha guclu olurdum,en azindan kadin tutardim,hic ihtiyacim kalmazdi..Bence senin ustunde boyle baski yoksa bekleme derim,dedigin gibi yas geciyor..

annesi babası ayrılmış biri olarak söylüyorum huzursuz bir evde büyümektense
ayrı ama mutlu evlerde büyümek bir çocuk için herzaman daha iyidir....

Ben sakin ve huzurlu bir aile ortamı olsun,sorumluluk sahibi,sevgi ve saygı duyacağım,güvenebileceğim,ortak zevklerimi paylaşabileceğim bir eşim olsun istiyorum, bir çocuğumun daha olmasını istiyorum,çocuğumun yalnız kalmaması için ama tahmin edeceğiniz gibi bunu bu evlilik içinde yapamayacağımı görüyorum..Eşime güvenim sıfır,ona sadece acıyorum,üzülüyorum,bir insan olarak,bazen de kızıyorum..ama kesinlikle hayalimdeki erkek yada aşık olacağım biri değil..

peki işine müdahele ettirmez mi, gerçi yaptığı iş size uygun mu bilmiyorum ama... siz başına geçseniz işin, beraber çalışsanız en azından maddiyat yönünüde siz koordine ederdiniz... bu arada eşiniz yay burcu mu?

Ben 4 yıl bekledim.. Hiçbirşey değişmiyor...önceki açtığım konuda sorunlarımdan bahsetmiştim..hala durum aynı ve tam 4 yıl oldu hala aynı problemler...ve en sonunda boşanma kararı aldım...kendimi harcamamaya karar verdim..bundan sonra bir tanecik kızım için yaşayacağım...
Boşver arkadaşım...kendini harcama...resmen ömür törpüsü...kendini zorlayacağına yeni hayatın için gücünü harca...anaların gücü hiç bitmez... Ve inan ki çevrenin sana bakışı biraz da seninle ilgilidir ben böyle düşünüyorum...ben başaracağım...kızımla yeni hayatımı kuracağım kimsenin ne dediği de umrumda olmayacak..çekmeyeceğim..yeter..güçlü dur.işin varsa hiç durma git kendini harcama..

eksileri artıları ölçün tartın derim.kolay bir karar değil.siz işe girin sosyalleşin kafanız dağılır güçlenirsiniz.her kozu oynadınız baktınız olmuyor o zaman durmayın boşanın.

Kalınmaz,kalınmamalı...

Çocuğun psikolojisine çok daha fazla zarar veriyor böyle ortamlar.

En iyisi bir uzmana danışın.

aynı durumdayın sadece çocuk için evliliğimi devam ettiriyorum ama gel de bana bi sor neler çektiğimi ve delirmek üzere olduğumu

dediğin gibi dik durabilmek ve kararının arkasında olmak etrafın da ağzını tıkıyor, hiç bir işin garantisi yok ilerisi için ama biraz daha büyük ve kurumsal bir firmaya girebilirsem benim için herşey değişecek,dua edeceğim,böyle dik kafalı ve kendinden başkasını düşünmeyen,kişilik bozukluğuna sahip bir insanı düzeltmeye çalışacağıma kendime yatırım yapmak çok daha mantıklı.6 yıldır kendim diye birşey kalmadı, ben eskiden sinema takip ederdim, konserleri, sergileri, arkadaşlarım vardı bir sürü görüştüğüm..Ot gibi sadece Tv seyreden bir insan, bir yere gidiyorsun sohbet sıfır, devamlı parayı öne sürüyor bir şeyler yapamayışımıza, bir insan parası da olmasa evde bir sürü okunmamış kitap var,açıp okuyabilir, sohbet konusu yaratabilir,inanın bütün yaşama sevincimi söndürdü. Hiçbir arkadaşı yok, zaten bir iş yerinde çalışmadığı için iş arkadaşları,çevresi falan da yok..Benim annem babam 70 yaşındalar yine de eski lise arkadaşları,iş arkadaşları grupları var,toplanıp kahvaltılara,gezilere gidiyorlar,biz genç insanlarız sürekli evde TV bakmaktan başka birşey yapmıyoruz..Beni de bunalıma soktu,köreltti..Zaten kendinin durumu yüzünden insan içine çıkmaktan da kaçıyorum artık,arkadaşlarımın hepsi çok iyi firmalarda,eşleri de öyle,buluşunca herkes soruyor eşin ne iş yapıyor diye..Bıktm artık,bıktıııımmmmm...(

evliliğimin 9. yılına gimek üzereyim 3 aylık ikizlerim var yıllardır çektiğim eşimden boşanıyorum onun kumarı,çektiği krediler,ödemediği borçları yüzünden etrafa rezil olmayalım iyi bir işte çalışıyoruz işten çıkarmasınlar diye bugüne kadar yaptığı borçları ödedim kimsenin ruhu duymadı üstelik sorumsuzluğu, ilgisizliği ve saygısıda yokken bana bir hafta öncesinde öğrendim yeniden yüklü miktarda borç yapmış yine çekilmiş krediler falan filan benim eşime ve ailesine dediğim tek şey ben bebeklerimin mama parasını bebeklerimin rızkını senin kumar borçlarını ödemek için harcamayacagım boşanıyorum dedim, inanmadılar bana üstelik ikimizde aynı şirkette çalışıyoruz ve lojmanda kalıyoruz ben herşeyi göze aldım bebeklerim için adım attım boşanma aşamasındayız eşimi işten çıkardılar, ben işime devam edecegim ve lojmanda kendi evimde kalacagım gurbette olsamda yanımda ailemden hiç kimse bulunmasada ben ayaklarımın üstünde durup bebeklerime hem anne hemde baba olacagım, avukatımla görüştüm boşanmak için ne gerekiyorsa onları hallediyor ki en kısa zamanda bitmesini istiyorum, sanki sırtımda ağır bir yük vardı bu kararımla birlikte o yükten kurtulmuş gibi kendimi hafif hissediyorum,........,
ben kararımı verdim ve bitirdim çok rahatladım inş. sizde daha fazla kendinizi yıpratmazsınız inanın çocuklar kavgalı bir aile ortamında büyüyecegine huzurlu bir ortamda büyüsünler, benim bebeklerim çok mutlu olacaklar ilk önce siz isteyin boşanmayı inanın sonrası çorap söküğü gibi geliyor....

Uhdecim sana arkadaşlık isteği yolladım,ben eski bir dost canım:)) isteği kabul edince özel msaj atarım...eşinden boşanma durumuna çok şaşırdım hatta şok oldum.üç-dört kez okudum yazdığını.daha yeni doğum yaptın,üstelik bu uğurda ne çileler çektiniz.canım hakkında Hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…