Sadece Ben Düşünüyorum Ne Yapacağım Bilmiyorum

Pati12sever

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2018
160
71
28
27
Çok kötü durumdayım ne yapacağım bilmiyorum.
Abim üniversite okurken kredi ya da burs almadı çünkü ailem borç olsun istemedi. Geçenlerde bir gün içime bir şey doğdu abimin bilgileriyle sorguladım baktım kredi almış. Ödemesi başladı bu sene ama ne iş var ne bir şey. Tüm gün tv izliyor yatıyor kalkıyor. Ailemin haberi yok , olsa yıkılırlar. Ailem borcu sevmiyor ellerinde olanla yaptılar hep istediklerini. Benim anlamadığım üniversitede ailemin gönderdiğine ek olarak o krediyi ne yaptı. Ailemin gönderdiği yetmedi ya da az gönderdi diye kredi aldı olarak düşünmeyin. Ailem hep fazlasını gönderdi. Şuan borcu var ama çok rahat ne yapacağım bilmiyorum. Ondan çok ben stres yapıyorum. Borcunu ödeyemezse eve haciz gelir diye çok korkuyorum. Ailem şu güne kadar bir istediğimizi ikiletmediler. Bir şeyin eksikliğini çekmedik. Şuan anneme ve babama haksızlık yaptığını düşünüyorum. Çok vurdum duymaz. Çalışma isteği sıfır. Ne Yapacağım bilmiyorum ona nasıl durumun ciddiyetini anlatırım yardim eder misin lütfen bir akıl verin

Öncelikle konuş belki ciddi bir sıkıntısı oldu ve ailesine söyleyemedi ya da bir arkadaşı için çekti o ödeyecek o yüzden bu kadar rahattır. Böyle bir şey değilse tabii ki ailene söyle canım.

Once abinle konus ne yapmayi dusundugunu sor zaman ver ona biraz eger ayni rahatlikla devam ederse ailene soykeyebilirsin

eve haciz gelmez. en son banka hesaplarına bloke konuluyor benim bildiğim. o sürede bi işe girer diye düşünüyorum açıkçası, ölene kadar yatacak hali yok ya. kafaya takma bence kendisi düşünsün yani.

Haciz gelmez korkmayin. Faize biner borcu. Calismaya baslayinca da ister istemez maasina haciz gelir ve otomatik kesilir.

Birşey olmaz, eve haciz gelmez panik yapma. Sadece ödenecek miktarın üzerine faiz gelir. Çalışınca öder.
Zaten 2 sene sonra ödemesi gerekirken 1 yıl daha geçmiş üzerinden ek faiz binmiş. Şuan 3sene doldu ve 4. Yıla girdiği için ödemesi faizli

eve haciz gelmez. en son banka hesaplarına bloke konuluyor benim bildiğim. o sürede bi işe girer diye düşünüyorum açıkçası, ölene kadar yatacak hali yok ya. kafaya takma bence kendisi düşünsün yani.
Hep ailem bakacak ona diye düşünüyor. Yarınını düşünmüyor.

Once abinle konus ne yapmayi dusundugunu sor zaman ver ona biraz eger ayni rahatlikla devam ederse ailene soykeyebilirsin
Konuştum. Sen karışma diyor. Çalışmaya başlayınca öderim diyor ama çalışma hevesi yok. Şu devirde kimse gönlünce iş bulamıyor zaten. İş beğenmemezlik yapıyor. Tek yaptığı evde oturup tv izlemek.

Öncelikle konuş belki ciddi bir sıkıntısı oldu ve ailesine söyleyemedi ya da bir arkadaşı için çekti o ödeyecek o yüzden bu kadar rahattır. Böyle bir şey değilse tabii ki ailene söyle canım.
O her şeyin en iyisini yiyecek. O her şeyin en güzeline gidecek. O her istediğini vakti olmasa da yapacak. Onun sıkıntısı bunlardı. Şuan evde bile su ayağına gelsin istiyor. İstediği yemek pişsin istiyor. Çok bencil

Senin Vazifen değil ? Sanane abinin borcundan Senmi Vereceksin hesabını ? Kendini boş konular yüzünden strese sokma kendini üzme koskoca adam elbet te yaptığının bedelini bir şekilde öder..

Senin Vazifen değil ? Sanane abinin borcundan Senmi Vereceksin hesabını ? Kendini boş konular yüzünden strese sokma kendini üzme koskoca adam elbet te yaptığının bedelini bir şekilde öder..
Ailem öğrenir üzülür diye stres oluyorum. Umursamaz olması daha da canımı sıkıyorh

Hep ailem bakacak ona diye düşünüyor. Yarınını düşünmüyor.
Benim de borcum var ama eve haciz falan gelmedi. Haciz gelmez de siz neden bu kadar taktınız kafaya?
Yarını düşünmemek onun problemi. Anneniz babanız ancak bu konuda endişelenebilir.

Bana fazla geldi açıkçası. Sanki başka bir sebep var.

Ailem öğrenir üzülür diye stres oluyorum. Umursamaz olması daha da canımı sıkıyorh
Senin haricinde Anne baba ve kardeşin sorunları.. Sen Onlar üzülecek diye kendini üzmemelisin.. Ona bu rahatlığı veren konforu sağlayan gene ailen..

Kaç sene önce ödediniz. Geçen haberlerde gördüm de ödeme yapmayanlara icra gönderecekler falan yazıyordu

Yeni başladım ödemeye bir sene olmadı henüz. Üstüne mal mülk olmadığı sürece icra gönderemezler. Ben de üzerime ev olunca tapu devri yapılamayınca mecburen gidip yapılandırdım. Borç bireyseldir, evladın borcu için aileye haciz gelmez ki zaten kyk borcu için haciz gelmez.

İyi de annenizi babanızı en başta sizi ilgilendiren bir durum yok ortada borç şahsidir. Anne babanızın evine anne babanızın eşyalarına haciz falan gelemez, borç ödemedikçe faize biner arada af çıkıyor faiz konusunda da, bir şey olmaz yani dert etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…