sadece aşkınız bittiği için eşinizden boşanırmısınız?

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
Allah kimseye göstermesin ama bir sorum var.
Evlisiniz ortada boşanmaya neden olacak bir problem (dayak, aldatma, hakaret vs) yok;
ancak artık eşinize karşı içiniz boşsa, onunla muhabbetten bile eskisi kadar keyif almıyorsanız, sevginiz azalmışsa...
Yani artık onunla mutlu değilseniz.iyi bir eş olsa bile ondan ayrılırmısınız.

Ben cevabımı vereyim sevgim bitmişse evlilik resmen bir çile gibi gelir bana. heralde ayrılırım...
çocuklarım varsa eğer, bi yoklarım kendimi yüzüm gülmüyosa, hayattan zevk almıyorsam yine ayrılırım galiba.

Ya sanırım evlilik bana göre sevgi olmadan çekilebilecek şey değil. Allah çektirmesin...Amin

NOT:
Düzeltme yapmadan duramıycam ben sayfadaki konuya aşk yazmıştım ancak sevgiden bahsediyorum aslında. onu düzeltemedim... bu arada bazı arkadaşlar benim böyle bir durumum olduğunu ve fikir almak istediğimi sanmış sanırım..... Allah korusun yok böyle sevgimin bitmesi diye bişey.. sadece konu açtım. eşimi seviyorum yani... sevgiler

Son düzenleme:
Aşk zaten gelip geçici arkadaşım bence..
Ama saygım bittiyse ve kocamda da bittiğini hissediyorsam boşanırım..:sm_confused:
Sevgim zaten çok sonra geliyor benim sıralamamda.
Önce saygı gösteririm ve saygı beklerim ben.:smiley-cool:
Biraz acayip olduğumun farkındayım ama ben böyleyim işte.şakkıdı

Bu arada şunu belirtmeden geçemiycem; durumlar şartlar başa böyle bişey gelirse gösterilecek davranışı tamamen değiştirebilir. sadece heralde böyle yaparım diyorum.

bayanlar sanki tepki alacakmışım gibi geldi oyüzden bir açıklama daha yapmayı düşündüm. eşimin bana sevgisi bitse ve ayrılmak istese üzülsemde kabul ederdim. beni sevmeyen bir erkekle yaşamak hele de ben seviyosam daha zor olur galiba. yalnız kalmak beni sevmeyen bir erkekle yaşamaktan daha kolaydır diye düşünüyorum... yeterki araya kandırma aldatma girmesin...

Aşk zaten gelip geçici arkadaşım bence..
Ama saygım bittiyse ve kocamda da bittiğini hissediyorsam boşanırım..:sm_confused:
Sevgim zaten çok sonra geliyor benim sıralamamda.
Önce saygı gösteririm ve saygı beklerim ben.:smiley-cool:
Biraz acayip olduğumun farkındayım ama ben böyleyim işte.şakkıdı

saygın var ve saygıda görüyorsun ama mutlu değilsin. çünkü sevgi bitmiş... peki o zaman?

evlilik sevgi olmassa katlanılacak bir şey değildir. Ama bunu öyle birşey olursa ozamanki şartlar gösterir.

saygın var ve saygıda görüyorsun ama mutlu değilsin. çünkü sevgi bitmiş... peki o zaman?

Arkadaşım ben biraz acayibim dedim ya
Yapılan saygısızlıklar benim sevgimi azaltır.:smiley-cool:
Ne yazsam bilemedim ama sevgim bitmişse niye sürdüreyim ki evliliğimi? Çok şükür muhtaç değilim ben ona,iki tatlı sözünden başka hiç bir şeyine. Sevgi,saygı yoksa ben de yokum..
Ayy aman olmadı yine biliyorum,ifade edemedim kendimi offff..:roflol:
Net cevap; boşanırım,niye evli kalayım ki?:sm_confused:

Aski es gecelim, ask gecicidir. Sürekli asik olup ask bitince bosanacak miyiz?:1no2: Bu sekilde hayat paparaziye yakalanan sanatci denilen medya maymunlarindan farki kalmaz. Ask biterse sariliriz sevgimizeŞeniz ve saygimiza

Allah kimseye göstermesin ama bir sorum var.
Evlisiniz ortada boşanmaya neden olacak bir problem (dayak, aldatma, hakaret vs) yok;
ancak artık eşinize karşı içiniz boşsa, onunla muhabbetten bile eskisi kadar keyif almıyorsanız, sevginiz azalmışsa...
Yani artık onunla mutlu değilseniz.iyi bir eş olsa bile ondan ayrılırmısınız.

Ben cevabımı vereyim sevgim bitmişse evlilik resmen bir çile gibi gelir bana. heralde ayrılırım...
çocuklarım varsa eğer, bi yoklarım kendimi yüzüm gülmüyosa, hayattan zevk almıyorsam yine ayrılırım galiba.

Ya sanırım evlilik bana göre sevgi olmadan çekilebilecek şey değil. Allah çektirmesin...Amin
SanırIm kişiye göre değişir .Aşk biterse sevgi kalır ,ama saygı olmazsa hiç olmaz .Ama insan ne sevgi ne saygı hiçbirşey hisstmiyorsa ,artık birlikte yaşamak bir işkenceye dönüşmüşse zor tabiii .Yine de eşim çok iyiysa sanırım sadece aşk için ondan ayrılmam .Birde evliliğin ilk yılları ile sonraki yıllar çok farklı oluyor ,düşünceler çok ama çok değişiyor .Belki evliliğin ilk yıllarında olsa aşk olmadan asla derdim .Ama belli bir yaşa gelince aşktan daha önemli şeyler olduğunu anlıyorsunuz . Yani arada hoş bir arkadaşlık varsa ,saygı varsa yürütülebilir .a.s

bayanlar sanki tepki alacakmışım gibi geldi oyüzden bir açıklama daha yapmayı düşündüm. eşimin bana sevgisi bitse ve ayrılmak istese üzülsemde kabul ederdim. beni sevmeyen bir erkekle yaşamak hele de ben seviyosam daha zor olur galiba. yalnız kalmak beni sevmeyen bir erkekle yaşamaktan daha kolaydır diye düşünüyorum... yeterki araya kandırma aldatma girmesin...

Aysuncuğum ,burada konuya farklı bir noktadan bakmışsın .CADIARZUBu noktada şu yaşta bile aynen senin gibi düşünüyorum a.s.Yukarıda dediğim gibi benim sevgim bitse bile o bana aşık olduğu sürece evliliği sürdürebilirim .Ama beni sevmediğini düşündüğüm bir insanla aşkından ölsem bile mümkün değil oturmam ,ayrılırım .:1no2:

Sevgidir evlilikteki fedakarliklari yaptiran

Sevgidir onun hatalarini affettiren

Sevgidir el adami dedigmiz adamin kahrini cekmen, Sevgim bitiyse evlilikte bitmistir aslinda cünkü o zaman fedakarlikta yapmam hatalarinida affetmem kahrinida cekmem.

Tabikide üc bes ay sonra sevgim bitti hadi güle güle degil mesele aysunun demek istedigini dogru anlayalim.

Kendimce söyledir ben 10 senelik evliyim tabikide artik ask heyecan onu görünce kalbimin pir pir atmasi diye birsey yok ama yinede onun yaninda huzur buluyorsam onsuz olmak istemiyorsam aksamlari yolunu bekliyorsam basina birsey gelecek diye korkuyorsam demekki sevgim bitmemis esime karsi yani ask olmasada baki kalan sevgim var.

Lakin eger umurumda olmasa herkez kendi hayatina yasarsa ne muhabbetimiz ne sohbetimiz kaldiysa ikimizde evliligmiz icin caba göstermiyorsak böyle bir evliligi yürütmek ne kadar mantikli????

Kisa ve net olarak sadece SEVENE CAN FEDA SEVMEYENE EL VEDA demek en güzeli olur bence.

Sevgiyle

güzel soru,
ayrılırım, ayrıldım ve yine ayrılırım,
neden çünkü aşk ve sevgi dışında beni evlilikte bağlayan hiç bir şey yok,
sevmeli ve sevilmeliyim ki o ilişki beni beslesin,
aksi halde sorun vardır,
sorun varsa da ne aldatılmayı beklerim ne de bana el kaldırmasını,
ama bir ilişki de kolay kolay o raddeye gelmez,
durup dururken bitmez aşk hatta gerçek aşksa hiç bitmez,
bitenlar aşk sandıklarımızdır
özensizlik, alışkanlık, bıkkınlık, saygısızlık.....
yok ben kendime yapmadım bunu yapmam da,
biter,

eşimin davranışlarından dolayı muhtemelen aşkım,sevgim,saygım bitmiştir.çok sorgularım kendimi..artıları ve eksileriyle.bana kazandıracakları fakat benden götürecekleriylede..
ama ayrılmak en doğru çözüm..birbirimize tahammülsüz kalmamızdanssaygısız tartışmalara girmemizdense ve sonunda da kötü bitmesindense iki insan olarak ayrılmak en doğrusu gibi geliyor bana..Allah göstermesin tabi genede o günleri..

aşk çocuklukta oluyor zaten şu an aşığım desekte kimse inanmaz tabii inanmayanlarda evliler olur.kişiler ve ilişkiler olgunlaştıkça o bir zamanlar hissettiğimz aşk yerini sevgi ve saygıya bırakır.seviyorsak seviyoruzdur iki çift sohbet beraber uyumak bile keyif verir insana.sevmiyorsak yada sevmediğimizi hissediyorsak vardır bir nedeni nedensizce sevilemiyorsa insan nedensizcede sevilmeme gibi bir durumu olmaz.bu benim düşüncem tabii.eğer hiçbir neden yoksa ya artık evliliğin yükü ağır gelmeye başlamıştır sorumluluktan bahsediyorum.yada küçük yaşta evlenilmiştir ve bu zaman gelincede olgunlaşıncada ruh ikizinizin olmadığını hissetmeye başlamışsınızdır.sizin istediğiniz nedir önce bunu düşünün.ne değiştirdi sizi eşinizi artık sevemeyecek kadar.ama her hayatın rutin bir seyredişi vardır.biz bayanlar biraz yenilikçi olduğumuz için hep bişeylerin değişmesini isteriz hatta eşimizin bile.biz değişiyormuşuz gibi.ama malesef olmuyor.bende sevmesem bir dakika durmam sonuçta evlilikte sevgide olması lazım.zaten bu duruma gelipte hala durmak bence menfaatlerin peşinde koşmaktan başka hiçbirşey olamaz.insan kendini ayaklarının üzerinde duracak güce sahip hissetmemekten evliliğini devam ettirir herhalde.sevmediğim insanın neden yemeğini ütüsünü yapıp onu işten gelince güler yüzlü karşılamak mecburiyetinde hissedeyim ki kendimi.

aşk ve sevgi çok farklıdır.saygının olmadığı yerde sevgi olamaz.sevginin olmadığı yerde aşk zaten olamaz.anlattığınız durumda olsam bende ayrılırdım galiba.çünkü saygı olmazsa evlilikler yürümez.erkek kadına hakaret eder;bu saygısızlıktır.erkek kadına el kaldırır;saygısızlıktır.hiç geç gelmeyen koca evine defalarca geç gelmeye başlasın saygısızlıktır.daha bir sürü şey işte.ancak bu durum kadınlar içinde geçerlidir.bunları yapan kadınlarda vardır.sadece erkekler saygısızlık yapmaz.eğer bunu bir kadın yapıyorsa ;erkekte gayet tabii ayrılmayı düşünebilir.kısacası ben saygıyı sevgiden önce tutarım.

bizde maalesef saygıdan eser kalmadı,zaten bana değer filan verdiğide yok,sırf benim sevgim ilişkimizi ayakta tutan,biraz aşk var tabi.başka bir erkeği düşünmek aklımdan bile geçmiyor ama kişiliği,bana karşı davranışları,bencilliği,vurdumduymazlığı,soğukluğuyla yüzleşince ayrılıktan başka birşey düşünemiyorum..

Ben sizlerden farklı düşünüyorum bu hususta.
Ben eşime eskisi gibi aşık olmasam da, heyecanım tutkum bitmiş olsa da sadece bu sebeple ayrılmam.
Durup duruken de sevgisi bitmez zaten bir insanın.
Aşk, sevgi boyut değiştirir sadece zamanla.
Sevgiyi bitirecek bişeyler yaşanmış olması lazım bana göre..
Evliliği devam ettiremeyeceğim şekilde sevgimin bitmesi için büyük hadiseler yaşanması gerek.
Ki o zaman da zaten boşanma için farklı sebeplerim olurdu zaten.
Ama hiçbir sorun yoksa, sadece heyecanım bitmişse...
O zaman kalkıp da sırf bu yüzden ayrılmam..
Aşkın ve tutkunun ömür boyu aynı şiddetle devam edeceği gibi bir hayalim yok.. :kahve:

Ben sizlerden farklı düşünüyorum bu hususta.
Ben eşime eskisi gibi aşık olmasam da, heyecanım tutkum bitmiş olsa da sadece bu sebeple ayrılmam.
Durup duruken de sevgisi bitmez zaten bir insanın.
Aşk, sevgi boyut değiştirir sadece zamanla.
Sevgiyi bitirecek bişeyler yaşanmış olması lazım bana göre..
Evliliği devam ettiremeyeceğim şekilde sevgimin bitmesi için büyük hadiseler yaşanması gerek.
Ki o zaman da zaten boşanma için farklı sebeplerim olurdu zaten.
Ama hiçbir sorun yoksa, sadece heyecanım bitmişse...
O zaman kalkıp da sırf bu yüzden ayrılmam..
Aşkın ve tutkunun ömür boyu aynı şiddetle devam edeceği gibi bir hayalim yok.. :kahve:[/QUO

Size tamamen katılıyorum.Zevkine bir evlilik bitirilmez bence.Oldu ben sıkıldım heyecanım kalmadı hadi boşanalım var mı böyle şey.Bu kadar basitmi arkadaşlar:sm_confused:

ben istemediğim sürecee sevgim bitmezz içimdeki sevgiyi ancak ben bitirebilirimmm......
o yüzdenn bu soru bana göre değil galibaaa.....

X