sadece anneler baksın.İçimde hiç annelik duygusu yok

Psikolojik destek almalı mıyım?

• Ankete Katılan
    184
Bence normal bişey. Ben de öyleydim. Sonra yanlışlıkla hamile kaldım. Yani eşim fark etmiş ama bir kereden bişey olmaz diye düşünmüş. O da daha istemiyordu çok zeki ya öyle düşünmüş. Neyse şimdi demeyeceğim anne olunca çok değişiyor. Tamam kötü bir anne değilim bence çocuğumu çok düşünüyorum ilgileniyorum ama asla dışarda gördüğüm anneler gibi olamıyorum ki ben sizin gibi anne olmak istemeyenlerden değildim 35e doğru olurum nasip olursa diyordum. Yani diğer anneler gibi ayy hiçbi şeye engel değil vs gibi sevgi kelebeği olmadım hiçbir zaman. Annelik içgüdüsü herkeste farklı bence. Yalnız eşiniz istiyormuş. Eğer evlilikten önce ben asla düşünmüyorum dediyseniz eşinize hşç vicdan yapmayın eğer demedi iseniz ya annelik fikrine alışın ya eşinizi bırakın. Bu kadar net. Çünkü evlilikten önce bebek konuşulması gereken şeylerin başında geliyor bence. Yine de şunu söyleyebilirim ne kadar annelik fikrine uzak olunsa da Bebeğinizi hissettiğiniz andan itibaren farklı duygulara giriyorsunuz. Cidden çok zor ama muhteşen bişey. Allah kimseye acısını yaşatmasın

Bence eşin çocuk istemeydi veya çocuğunun olmayacağı bir rahatsızlığının olduğunu öğrensen duyguların değişir gibi geliyor. Ama madem kendini hazır hissetmiyorsun bekle

Çocuk istemiyorsan olmasın ne deyim
Varsa bir çocuk hakkın onuda yıllarca uğraşıp gözyaşı dokenlerden birine nasip etsin inşallah
Ya ben anneyim de böyle konularda bi tuhaf oluyorum tamamen duygusal yani sizlik değil

Benim de köpek kızım var :) aslında anneyim ben de .ve sokakta baktığım bir çok patili çocuğum var :) patili dostlarım benim canım.
İşte bu da başka bir annelik. Ben de kedi köpek annesiydim eskiden. Ama birini zehirlediler, diğeri kayıplara karıştı

Bebek istemeyebilirsiniz. Mecbur da değilsiniz ama evlenmeden genelde konuşulur böyle şeyler. En azından ne şekilde korunulacağına karar verilirken bile bahsi geçer. Nasıl olur bilmiyorum ama bir orta yol bulmanız lazım. Eşiniz belli ki fazlaca istiyor.

Çocukken birşeymi yaşadın yada şahitmi oldun belki bilinç altında bir şey var
canım bende hazır değildim anneliye ,hamile kalınca hareket etmesi,kalp atışlarında annelik duygusunu yaşadım

Hayır almamalısın çok normal birşey herkes anne olmak zorunda değil buna bende dahil ve olmayı düşünmüyorum yaşımda 35 istemiyoruz biz Allahtan
Bende bu düşünceyi anlamıyorum evlilik çocukla güzelleşir bebekler evin neşesi dir bence sizlerde bi anormallik var normal olamaz bu durum!!!

Psikolojik destek almanizi gerektiren bir durumunuz yok. Anne olmayi istememek de bir tercih. Yalniz degilsiniz. Bende de yok boyle bir duygu.

Bende bu düşünceyi anlamıyorum evlilik çocukla güzelleşir bebekler evin neşesi dir bence sizlerde bi anormallik var normal olamaz bu durum!!!
Burda gördüğüm yüzde 90 konuda hiçde güzelleşmiyor nedense ben anormal olduğumu düşünmüyoruz siz nasıl çocuk istiyorsanız bende istemiyorum bu kadar basit bir olay abartan sizsiniz

Teşekkür ederim üşenmemiş ve bana yazmışsınız,sağ olun.benim de gelecekteki düşüncelerim,eğer istemeye istemeye anne olursam nasıl kabullenirim çocuğumu,karnımdayken içimde yabancı bişey varmış gibi hisseder miyim , kötü bi anne olur muyum diye çok düşünüyorum ve cok korkuyorum.ona bakamam ve yardımcı olamam.sadece dogurmakla bitse,tamam doğurayım sonra vereyim eşime baksın,bakar da adım gibi eminim.ama benim en korkulu kabusum haline geldi.bir ara reglim gecikti,hamilelik psikolojine girdim sağlık ocagında tansiyonum düştü ve bayıldım.şoka girmişim.çok zor bir durum . Keşke ben de diğer arkadaslarım gibi anne olmak için delirsem.

Burda gördüğüm yüzde 90 konuda hiçde güzelleşmiyor nedense ben anormal olduğumu düşünmüyoruz siz nasıl çocuk istiyorsanız bende istemiyorum bu kadar basit bir olay abartan sizsiniz
Zorla istetecek halim yok zaten de kendi düşünceniz size ayak bağı olmasın çocuk ,vücudunuz da bozulmasın ne güzel işte hayat ohh saygilar

Çocukken birşeymi yaşadın yada şahitmi oldun belki bilinç altında bir şey var
canım bende hazır değildim anneliye ,hamile kalınca hareket etmesi,kalp atışlarında annelik duygusunu yaşadım
Cocukken yaşadığım tek şey anne baba ayrılığıydı.genç kızlık dönemimde oldu bu.yaşım 12 falandı.o dönem psikolojim biraz bozuktu haliyle.ama barıştılar yeniden.ben 19 yaşıma girdiğimde yeniden bir araya geldiler bizim için.şuan yaşım 27

Cocuk istememek gayet normal de, bu kadar ters ucta iki insanin evlenmesi sorun. Cocuk konusunun mutlaka evlilik oncesi konusulmasi gereken bir konu oldugunu dusunuyorum. Konusmayarak ikiniz de birbirinize haksizlik yapmissiniz daha en basta.
Bir taraf cocugum olsun diye agliyor, yalvaryor. Diger bir tarafin ise dusuncesinde bile nefesi kesiliyor. Yanlis yapilmis bir evlilik bana gore sizin evlilik. Ikiniz de ayri kutuplardasiniz resmen. Bunun ucu bosanmaya kadar gider. Ne siz istemeden israrla cocuk yapin, ne de baba olmak isteyen biri bundan mahrum kalsin. Gerekirse yollarinizi ayiracaksiniz. Aci ama gercek. Bunlarin bastan konusulmasi, ona gore evlilik karari alinmasi gerekirdi, malesef.

Zorla istetecek halim yok zaten de kendi düşünceniz size ayak bağı olmasın çocuk ,vücudunuz da bozulmasın ne güzel işte hayat ohh saygilar
Hayır yanlış düşünüyorsunuz kesinlikle ben vücudum bozulmasın ayak bağı olmasın diye hiç düşünmedim bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…