sadece anne sütü ile besleyen anneler

tringo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2008
41
1
Bebeğiniz kaç aylık hangi sıklıkla emziriyosunuz ve ek gıda vermeye ne zaman başlamayı düşünüyosunuz.

Benim bebeği 4. ayını bitirdi sadece annesütü alıyo kilo alımı ayda ortalama 680 gr.

Ben meyveleri dudağına deydirmeye bile korkuyorum memeyi almaz diye.......

Bide gündüz iki saatte bir gece üç saatte bir emziriyorum.

Siz de paylaşırmısınız :smiley-cool:

canım benımde oglum 3,5 aylık sadece anne sutuyle beslıorum bu zamana kadar ay ay kılo alımı deişiklik gosterdı ılk ay cok az aldı sarılık olmustuk cunku gecen ay 900 gr aldı bı oncekı ayda 700 gr cıvarı...
gunduzlerı 2 saate bır emzırıorum bazen saat basıda oluo isteğine gore deişiyo yani..
gecelerıde 3 saat 4 saat arası deişiyo uyanmasına baglı oluo genelde..
meyvelerden agzına tutuorum ben alışsın dıe mamayıde bırakmıor merak etme..
bu aykı kontrolumuzde bellı oolcak sanırım 6.ayda gecerız ek gıdaya kılo alımı ıyı dedı dr en son bakalım...benımkı mama falan almıo zaten ek gıda konusunda sorun olabılır demıştı drumuz belkı daha erkende baslayabılırız yawas yawas ek gıdaya alıssın dıe...

Benim oglum 7 Mayis dogumlu, Pazartesi 3.ayi bitiyor, 4.aya giricek. Benim oglum her meme verdigimde almiyor, o yüzden belli bir saate göre emzirmiyorum canim. Saat basi meme dayiyorum, ne kadar emerse o kadar kardir hesabi. Ek gidaya 4.ayin bitiminde, 6. ayin sonuna kadar azar azar vererek baslamayi düsünüyorum. Maksat tatlara alissin. Yogunlukla emzirmeyi düsünüyorum 6. aya kadar.
Geceleri 2-3 saatte bir emziriyorum gündüz problemli oldugumuz icin, uzun süre memede tutmaya calisiyorum. Gece problemsiz emiyor. Meyveleri dudagina dayamadim pek, bir kere havuc ve seftali tatti sadece. Kilo alimi gecen ay berbatti, ishal oldu, hava degisimi yasadi, uzun yolculuk yaptik ve ben stresten sütümde azalma yasadim. Ama bu ay toparladik, 14 günde 550 gram almis.

bizde 6sında 5.aya giricez sadece anne sütü weriyorum oğluma kilo alımı gayet iyiydi şu zamana kadar her ay 1.5 kilo civarında alıyordu ama büyüdüğü için biraz yawaşlıycak kilo alımı dedi dr.umuz
meyve çorba v.s bu tarz şeyleri sadece tadını alması amacıyla diline değdiriyorum doymak amaçlı wermiyorum 6 ay sadece anne sütü wericem çünkü eklere geçince bidünya iş olucak her öğününü hazırla yedirmeye çalış üstüne bide kabız olsun falan 2 ay daha rahat edeyim nasılsa 6.aydan itibaren mecburen ben uğraşıcam oda yiycek he ozaman zewkle yapıcam hepsini ama ozaman:))
şimdi diil . her istediğinde emziriyorum saat koymadım enbaştan beri o nezaman isterse nekadar isterse:)
zaten çocuk doyuyorsa ilk 6 ay sadece anne sütü diyor herkez wardır bi bildikleri bukadar ısrarlı söylüyorlarsa :)

bende ilk ay mama verdim drmuz öyle dedei çünki memeden hiç ayrılmak istemiyordu daha sonra 2 ay mamayı kendi istemedi şimdi ayın 16sında 4 ayımıza girecez 3buçuk aylığız kilo alımı çok düzenli her ay 1 kilo alıyor bu ara 3 günden beri geceleri muhallebi veriyorum çünkü gece her saat başı yarım saat başı kalkıyor gövsümde uyuyor kalıyor emmiyorda bende muhallebi verdim o zaman saat 3 e kadar uyuyor ama her şeyin tadına baktırıyorum 3 aylıktan beri şeftaliyi püre yapıpm verdim bizim bi akrabamızın kızına 6 aya kadar anne sütü haricinde bişi vermediler 6 aydan sonra bebek istemedi dr hiçmi tadına baktırmadınız bişeyin demiş kızmış çocuk şimdi bişey yemiyor hemen kusuyor korkma hemen öyle meme bırakmaz herşeyi ufak ufak tatdır yoksa ileride zorluk çekersin bence

benim kizim 3 mayis dogumlu. 4.ayi bitti 5.aydan gun almaya basladi. ben 3 gundur aksamlari muhallebi veriyorum ve daha uzun sure tok tutup uyumasini sagliyor. onun disinda hazir organik sebze besinleri aldim. dun ve bugun 4-5 kasik(her lokma kasigin 1/4 kadar) verdim. kendimde tadina baktim hic guzel degildi tatsiz tuzsuz. bu yuzden yanina biraz su aldim. her kasiktan sonra 1 kasikta su icirdim. simdilik 6.ay bitene kadar boyle devam edicem maksat tadini alsin sonra huysuzluk yapmasin

canim benim kizimda 3 mayis dogumlu ikimizden biri bir hesaplama hatasi yapmamis mi. biri beni aydinlatsin hangisi dogru

canim benim kizimda 3 mayis dogumlu ikimizden biri bir hesaplama hatasi yapmamis mi. biri beni aydinlatsin hangisi dogru

canım senin hatan var bebeklerimiz 3 ayını bitirdi 4.ayına girecekler yani dört aylık diyecez

canım senin hatan var bebeklerimiz 3 ayını bitirdi 4.ayına girecekler yani dört aylık diyecez

Hayır canım sizin yanlışınız var. 3 Mayıs doğumlu bir bebek bugün 4.ayını doldurup 5.ayına giriyor. Şu anda tam 4 aylık. Bundan sonra 4 ay 1 günlük 4 ay 2 günlük gibi söylenmeye devam edilecek a.s.

Canım selam a.s.

Benim kızımda 4 ay 6 günlük. Düne kadar sadece anne sütü alıyodu. Ama artık doymadığına karar verdim. ılk defa dün 6'da 120 cc mama yedi. Sonra 9:30 gibi 30 cc yedi. Tabi mamadan önce hep emzirdim. Sabah 8 gibi 60 cc yedi. aralarda ne zaman isterse emzirdim. Saat1 gibide 120 cc yedi. 2 gibi beni emdi ve uyudu. dünde hipp2in hazır havuç pürelerinden verdim. Maşallahı var hapur hupur yedi :) Mama vermeye başlamadan önce yani dünden önce gündüzleri yarım saatte bir emmek istiyordu. Şimdi daha huzurlu daha az ağlıyor ve eminim karnı tok. Haftaya da ek gıdalara başlayacağım a.s.

saol canim bende muhallebi vermeye basladim 4.ay bittikten sonra verilmeye baslandigi icin tereddut ettim bir an icin. evet bende oyle hesapliyorum simdi 5.ayindan gun almaya basliyor.

canım 5. aya giriyorsun bende 8 mayısta doğum yaptım.

bence canım sen hatalı hesaplıyosun 7 mayıs doğumlu bebek 3 ayını 7 eylülde bitirip 4.ayından gün alıcak sen kendi bebeğini doğru hesaplamışsın çünkü nisan doğumlu opuyorumnanaktan

bence canım sen hatalı hesaplıyosun 7 mayıs doğumlu bebek 3 ayını 7 eylülde bitirip 4.ayından gün alıcak sen kendi bebeğini doğru hesaplamışsın çünkü nisan doğumlu opuyorumnanaktan

katılıyorum tatlım ben dr a çünkü 3 ay 16 günlük diyorum mesela

Kizlar ben yanlis hesaplamisim, pek üstünde de durmamisim, hayret ya. Sag olun uyardiginiz icin. Hesap bu ek gidalardan sonra karisti, aklimda yanlis kalmis...Ben Eylül'ün sonu ek gidaya baslarim diye düsünüyordum. Neyse isin hikaye kismini gecelim.
Simdi 7 Mayis'da dogdu Doruk. Haziran'in 7'si 1. ayi bitti. Temmuz'un 7'si 2. ayi, Agustos'un 7.si 3.ayi, Eylül'ün 7 sinde de 4. ayi bitiyor ve 5.aydan gün almaya basliyor. Gün hesabiyla 119 günlük tam. Yani bir ay 30 güne tekabül ettigine göre, 4.ay bitmis oluyor kizlar.

kızlar olurmu benim bebeğim 5 mayıs doğumlu 5 eylülde 4.aynı bitirip 5.aydan gün alıcak.haziran 5 1.ay temmuz 5 2 ay.ağustos 5 3.ay eylül 5 dedimide 4.ay bitip 5.ay dan gün alıcak.pınarın hesabı doğru

evet cnm benimde oğlum 14 mayıs doğumlu,eylül 14 de 4.ayı bitecek 5.aya girecek!bende şimdiye kadar sadece anne sütü verdim,bazen parmağımla bazı şeylerin tadına baktırıyorum,meyvelerin özelliklede!onun haricinde başak bişey vermedim,mamayı denedim versem yiyor ama vermek istemiyorum pek,kilo alımıda 3550 doğdu 23 ağustosta 5850 idi,yaklaşık iki buçuk kilo almış daha 4 ayı tamamlamadı,doktor ayda 500 gram alan bebek doyuyor demektir dedi,başkada bişey vermeye gerek yok dedi,son iki ayda 1400 gram almıştı.

katılıyorum tatlım ben dr a çünkü 3 ay 16 günlük diyorum mesela

tamam işte güzeller 3 ay şu günlük deniliyor tam 4 olmadığından doldumu 4 diyoruz bu gün ayın kaçı 4ü masıysın dördünden sonra doğan bebekler mesela mayısın 5 de doğmuş olsun 3 ay 29 günlüktür yarından sonra dört aylık olacak ama mayısın 2 sinde doğmuşsa 4 ay bir günlük oluyor bak milupaya girin doğum tarihinizi yazın hesaplattırın canlarım

selam benim kızımda 4.ayını bitirdi 5 ten günalıyorr sadece annesütü alıyor ama 2 aylıktan beridir herşeyin tadına baktırıyorum yemeklerin bile ....
sabahları 2 saatte bir gece de 4 saatte bir emiyor kilo alımı da ilk ay 1500gr aldı sonrakilerde 1 kilo civarında aldı maşallah
haftaya ekgıdaya başlıycaz ama doyurucu değil tadımlık olacak maksat 7 aylıkken pütürlü yiyecekleri yiyebilmesi dedi dr umuz

Son düzenleme:
biz 4.5 aylık 3 defa muhallebi verdim ilk deneme başarılıydı ama son 2 denemede hepsini kustu...
bende 6 aya kadar vermemeyi düşünüyorum...
gündüz pek emmiyor yani 3 saatte bir ama son günlerde gece 2 saatte bir uyanıp emmeye başladı bakalım dr umuz ne diyecek 15 gün sonra (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…