sadece anne sütü ile besleyen anneler

biz 4.5 aylık 3 defa muhallebi verdim ilk deneme başarılıydı ama son 2 denemede hepsini kustu...
bende 6 aya kadar vermemeyi düşünüyorum...
gündüz pek emmiyor yani 3 saatte bir ama son günlerde gece 2 saatte bir uyanıp emmeye başladı bakalım dr umuz ne diyecek 15 gün sonra :KK43:(

canım benim oğlumda geceleri5-6 saatte bir kalkardı. artık 2 saatte filan kalkmaya başladı. meğer kuzum doymuyormuş. biz mamaya başladık. 12 eylülden sonrada ek gıdaya da başlıcaz. anlıycağın sütüm yetmiyor artık:sinifsinif:

benim kzımda bugün tam 4 aylık oldu 5 mayıs doğumlu bende başındnaberi sadece anne sütü veriyorum

sütümde hala yetiyor bir kısmınıda sağıp buzluğa atıyorum kilo alımımız iyi 2 ay 2 kilo civarında aldı 3 ay 800 gram civarında doktorumuz normal dedi çünkü 3. aydan sonra kilo alımı yavaşlar dedi bu ay daha bilmiyoruz ama evde tarttığım kadarı ile 8.500 9 kilo arasında zannımca gündüz emme süresi uzadı 2-3 saate kadar acıkmıyor gecede bazen 1 bazende 2 defa kalkıp emiyor bende 5 aylık olunca işe başlıycam o yüzden bu ay ek gıdaya başlıycam bakalım 9 unda hem aşımız hem kontrolümüz var doktorumuz ne diycek

selam ben de sadece anne sütü verenlerdenim.bazen de su veriyorum arada.8 mayıs doğumlu.kilo alımı da az.ayda 600 gr alıyor. doğduğunda 3500 gr idi.3 aylıkken 5600 grdı.ben doktorumuza az kilo alıyor diyorum o ise normal diyor.bizim de belli bir emme zamanımız yok.gece 3 saatte bir emiyor.ama gündüz ne zaman mızmızlanırsa emiyor.uyurken de emerek uyuyor.onun için saat başı bazen 1 saat olmadan bazen de 3 saatte bir emiyor.16 eylülde kontrolümüz var.doktorumuz ek gıdalar hakkında knuşuruz demişti bakalım neler önerecek.

ben de sütümün yetmemesinden endişe ediyorum nerden anlıyosunuz sütün yetmediğini.benim kızım da eskisine göre daha sık emer oldu.artık doymuyo mu acaba büyüdükçe süt az mı geliyor ki. yoksa büyüdükçe daha fazla süte ihtiyaç duyduğu için mi sık emiyor?

bende sadece anne sutu verıyorum 3 .aya kadar her ay yaklasık 1 kılo aldı ama 4. aya gırdıgınde sadece 200 gr almıstı dr 10 gun sonra tekara bakalım dedı ve 300gr almıstı dr kılo alımı zaten azalacak artık dedı bende 6.aya kadar ek gıda vermeyı dusunmuyorum su an su bıle vermıyorum 3000 gr dogmustu su an 6300gr bıraz zayıf gıbı ama dr normal dıyor

ben de sütümün yetmemesinden endişe ediyorum nerden anlıyosunuz sütün yetmediğini.benim kızım da eskisine göre daha sık emer oldu.artık doymuyo mu acaba büyüdükçe süt az mı geliyor ki. yoksa büyüdükçe daha fazla süte ihtiyaç duyduğu için mi sık emiyor?

canım benim oğlum önce tek memeyi emip doyuyordu. bir süre sonra memeyi bırakınca ağlamaya başladı. böylece ikisini birden vermeye başladım. daha sonra ikisini de emdi bırakınca ağlamaya başladı. bide daha sık emmek istiyordu. anladıkki doymuyor. mama takviyesine başladık malesef:KK43:

Gögüslerimin dolgunlugundan, bebegimin emerkenki yutkunma hareketlerinden ve emme olayi bittikten sonra, oglumun ifadesinden anliyorum doyup doymadigini. Birde en dogru veri olsun diye, emzirmeden önce ve emzirdikten sonra tartiyor ve ne kadar emdigini biliyorum Ugurnuriye.

Gögüslerimin dolgunlugundan, bebegimin emerkenki yutkunma hareketlerinden ve emme olayi bittikten sonra, oglumun ifadesinden anliyorum doyup doymadigini. Birde en dogru veri olsun diye, emzirmeden önce ve emzirdikten sonra tartiyor ve ne kadar emdigini biliyorum Ugurnuriye.

göğüslerim benim de ilk zamanlardaki gibi dolgun değil.ama emdikten sonra gayet mutlu oluyor.hatta memeyi kendisi bırakıyor.bu tartma işini ben de deniyim.doktorlar hep normal diyor.kızımın boyu 62 cm idi son kontrolde.kilosunun bu durumda 6100 gr civarı olması gerek ama bizimki 5600 grdı. zayıf olduğunun farkındayım malesef.doktora zayıf diyorum ama o inatla normal diyor.artık 6 kiloyu geçsin istiyorum.doktoruma danışıp mamaya başlamayı düşünüyorum 1-2 haftaya kadar.

Seni cok iyi anliyorum Ugurnuriye, insan cok tedirgin oluyor ve ben bu yüzden hassas tarti aldim. Degistirdigim bezleri de tartiyorum ben. Birde haftalik gelisimini takip ediyorum. Ne kadar emmesi gerekiyor acikca bilmiyorum, benim oglum cok mizmiz, asla 10 dk kalmiyor bir memede. En fazla 7 dk. Maksimum 15 dk emdiginde, yaklasik 120-130 ml falan emiyor ama memede süt kaliyor yinede. Bir yarim saat sonra falan yine emdiriyorum, 30-40 ml falan farkediyor yine. Böyle paldir-küldür gün boyu ugrasiyorum ve stresten bazen sütüm azaliyor, azaldiginda takviye süt arttirici yiyecekler yiyiyorum. Günlük sicak corba cok iyi geliyor bana. Birde biliyorsundur, kuru incir, kayisi, maydonoz, havuc, bulgur, fistikli baklava, malt bira v.s En önemlisi stresten uzak durmak canim, birde arada ilik suyla gögüslerine masaj yap, bu da iyi geliyor.

Birde 500 gram sinirinin altina düsmedigi sürece, kilo alimini normal karsiliyor doktorlar canim, senin kizinin huysuzlugu falan yoksa ve sürekli meme aranmiyorsa, korkma bence. Her bebek ayni tempoda gelismez ki. Biz yetiskinlerde öyleyiz. Örnegin benim kuzenim bir otorusta 3 kisinin doyacagi yemegi yiyebiliyor ama cok zayif. Ben biraz fazla yesem, hemen yapisip kaliyor. Bence tedirgin olma, senin bu tedirginliginde sütünü etkiler.

evet canım ya 2 hafta önce kızım rahatsızlanmıştı.çok üzüldüm ve ondan sonra göğüslerimin dolgunluğu kalmadı sanki. Allaha şükür huysuzluğu falan yok.ben hiç senin gibi düşünmemiştim.her emmeden sonra tartıyım filan.az önce tarttım emmeden önce ve emdiktn sonra kiloda hiçbir fark yok.ama çok hassas değil kantar.dijital ama aşırı hassas ölçmüyor.kızım bana çekmiş olabilir.ben de çok yiyorum ama kilo almıyorum çok şükür. mesela hamilelikten kalan kilom sadece 1 kilo.hamilelikte de o kadar yedim 10 kilo aldım.kızım 3500 gr doğdu.kendime pek almamışım yani kilo.kızımın kilosun takip ediyorum 2 hafta önce 5750 grdı.şimdi 5950 gr.

Bendeki tarti 20 kiloya kadar tartan, özellikle bebekler icin gelistirilmis tarti canim. Dijitalden anlayamazsin, yuvarlak olarak sonuc veriyor olabilir cünkü. Birde kizin cok hareketlidir bu haftalarda, buda otomatik olarak yansir kiloya. Ve, 2 haftada 200 gram biraz az ama vahim degil bence, 2 hafta önce rahatsizlanmis ya, onun etkisi olmustur. Mesela gecen aylarda tatildeyken, oglum ishal oldu, 300 gram civarinda kilo kaybetti. 2-3 gündür yine mizmiz, ve kilosu sabitlendi kaldi. Bence sütün yetiyor senin, icin rahat olsun.

Bendeki tarti 20 kiloya kadar tartan, özellikle bebekler icin gelistirilmis tarti canim. Dijitalden anlayamazsin, yuvarlak olarak sonuc veriyor olabilir cünkü. Birde kizin cok hareketlidir bu haftalarda, buda otomatik olarak yansir kiloya. Ve, 2 haftada 200 gram biraz az ama vahim degil bence, 2 hafta önce rahatsizlanmis ya, onun etkisi olmustur. Mesela gecen aylarda tatildeyken, oglum ishal oldu, 300 gram civarinda kilo kaybetti. 2-3 gündür yine mizmiz, ve kilosu sabitlendi kaldi. Bence sütün yetiyor senin, icin rahat olsun.
umarım yetiyordur gerçekten ddiğin gibi. ama hiç kilo almıyor değil ki.kilo alıyor ama yavaş gidiyor.neyse Allaha şükür sağlığında bir problem yok. sağlıklı olsun da zayıf olsun di mi? kızım manken olcak formunu koruyor şimdiden kaydirigubbakcemile3

Doydugundan eminsen, ki huysuz olmadigina göre doyuyor, cok kilolu olmasinin anlami yok zaten. Sadece anne sütüyle beslenen bebekler, istisnalar haric genelde sisman olmazlarmis. Benim oglumda formunu koruyor senin kizin gibi:) Maksimum 3-5 dk emiyor ve 50-60 ml civarinda bir farklilik oluyor tartida. 1-2 saat cebellesiyoruz biraz daha emsin diye, inat ediyor. Bugün uykudan uyanmak üzereyken verdim ve inatla 10 dk kadar tuttum bir memede. Uyku sersemi olmasa, asla o kadar emmez. 120 ml civarinda emdi ve bosaltti tüm sütü. Olmasi gereken aslinda bu, ama böyle emmiyor iste. Ama kilo alimi istikrarli gidiyor, artik daha rahat olacagim, ben strese girince o da sinirleniyor cünkü:KK43:

canım benimki düzeldi biraz.artıkuzun süre emiyor. hatta 15 dk emdiği oluyor.bazen daha da fazla.uyuyup kalıyor memeyi bırakmıyor kuşum.bu arada 1 haftadan sonra bugün kakasını da yaptı.çok mutluyum.zemuszemus

Gözün aydin canim, mutlu ol uzun süre emdigi icin. Ben 5 dk emsin diye, kan ter icinde kaliyorum. Benim oglum kaka konusunda cok marifetli, günde 3-4 kere yapiyor bu aralar. Birde yapinca gülmesi yok mu hinzir hinzir:)

X