- 29 Temmuz 2024
- 180
- 237
- 35
Benim yeğenim doğduğunda böyle olmuştu. İki teyzesi de iki ay içinde doğurmuştu ve onların bebekleri obez boyutunda şişman ve boyluyken abimin kızı kısa boylu ama toplu bi bebisti .ama yengem hep onlarla kıyaslar üzülür ve bebeğe yuklenirdi daha fazla kilo aldırmak için. Şimdi hepsi büyüdü ve hemen hemen aynı boylarda, normal kilolardalar. Yengemde en güzel günlerimizde boşuna kendimi uzmusum diyip eski hallerine gülüyor nasılda moralim bozulurdu diye .Doktor görmedik bu ay hiç. Hemşire iyi dedi ama ben karşılatırınca fark ettim bide yanakalrı gitmiş gibi doktora gidicem randevu bakıyordum dedim buraya bir danışayım. Bizim çevrene hikmetse birer hafta arayla ordu gibi doğurduk ister istemez karşılaştırıyorlar. Çok sinir bozucu.
Her anne kafaya takar bunları ama saglikli olmaları daha önemli. Doğum kilosuna göre doktoru hesaplar yönlendirir sizi . Bol bol emzirin , sütünuzü arttırın. Dut kurusu ve incir kurusu kaynatılıp icildiginde inanılmaz arttırıyor sütü ve pekmez için sulandirarak .