Sadece anne sütü alan bebek nasıl kilo aldırılır

Doktor görmedik bu ay hiç. Hemşire iyi dedi ama ben karşılatırınca fark ettim bide yanakalrı gitmiş gibi doktora gidicem randevu bakıyordum dedim buraya bir danışayım. Bizim çevrene hikmetse birer hafta arayla ordu gibi doğurduk ister istemez karşılaştırıyorlar. Çok sinir bozucu.
Benim yeğenim doğduğunda böyle olmuştu. İki teyzesi de iki ay içinde doğurmuştu ve onların bebekleri obez boyutunda şişman ve boyluyken abimin kızı kısa boylu ama toplu bi bebisti .ama yengem hep onlarla kıyaslar üzülür ve bebeğe yuklenirdi daha fazla kilo aldırmak için. Şimdi hepsi büyüdü ve hemen hemen aynı boylarda, normal kilolardalar. Yengemde en güzel günlerimizde boşuna kendimi uzmusum diyip eski hallerine gülüyor nasılda moralim bozulurdu diye .
Her anne kafaya takar bunları ama saglikli olmaları daha önemli. Doğum kilosuna göre doktoru hesaplar yönlendirir sizi . Bol bol emzirin , sütünuzü arttırın. Dut kurusu ve incir kurusu kaynatılıp icildiginde inanılmaz arttırıyor sütü ve pekmez için sulandirarak .

3205 dogdu sarışıktı 3 e düştü zaten acil doguma alınmıştım beslenmiyordu 37.haftada akalmış karın çevresi 39 da doguma alındım. Her gören yanakları yok zayıf zayıf diyor tkamıyordum ama sürekli birilerinin bebekleriyle karşılaştırıyolar artık dedim acaba gerçekten zayıf mı.. banada iri geliyor gözüme yani.
Doğum kilosu önemli olan iki katı 6400 ve 4 aylık bebeğiniz 6600.Dediğim gibi gayet kilosu yerinde ozaman. Sağlıklı olması kilolu olmasından iyi. Sizde çevreye verin cevabı herkesin bebeği şişman tombul boğum boğum olmak zorunda değil. Sağlıklı mı önemli olan bu. Bu aylar uyku gerilemesi iştahsızlık olabilir. Meme reddi olabilir. Bu yüzden az almıştır. Mamaya gerek yok anlattıklarınizdan anladığım kadarıyla. Strese de gerek yok. Öbür ayda az alırsa zaten ufak ufak tadimlarada başlarsınız ek gıda süreci derken herşey yoluna girer.

Bebeğim her ay aldığı kilodan az kilo almış. 6600 kg şu an. 4. Ayımızdayız. Mama vereyim diyorum kusuyo. O gün hep kusuyo sütü de kusuyo.
500 gram gibi bi şey aldı bu ay. Herkes zayıf zayıf diyo çok üzülüyorum. Zaten uzamış sarılık vardı üstüne korana oldu. Sürekli elim çocugun üstünde. kaşıkla da besliyorum. Biberon almıyo artık öğürüyo. şırıngayla veriyorum yutmuyo. Gecede az emip saatte bir kalkıyo. Bu çocuk bir aya toparlamazsa benim iyice norlaim bozulacak. Ne yapmam lazım.
Doktor zayıf dedi mi ?

3430 doğdü kızım 4. Ayda 6800 idi. Gayet de tombalaktı. Bu ay az alır kusuyodur öbür ay çok alır değişir. Bebekte fazla kilo sadece anaya hamallık. Sağlıklı olsun yeter.

Bebeğim her ay aldığı kilodan az kilo almış. 6600 kg şu an. 4. Ayımızdayız. Mama vereyim diyorum kusuyo. O gün hep kusuyo sütü de kusuyo.
500 gram gibi bi şey aldı bu ay. Herkes zayıf zayıf diyo çok üzülüyorum. Zaten uzamış sarılık vardı üstüne korana oldu. Sürekli elim çocugun üstünde. kaşıkla da besliyorum. Biberon almıyo artık öğürüyo. şırıngayla veriyorum yutmuyo. Gecede az emip saatte bir kalkıyo. Bu çocuk bir aya toparlamazsa benim iyice norlaim bozulacak. Ne yapmam lazım.
Bebeğiniz normal . Sakın tuhaf tuhaf tarifler uygulamayin. Ayrıca bebeğinizin kilosu normal .

Mesela ne yaparak eziyet ediyomuşum?? Ve ben önce araştırıp sonra buraya geliyorum internette bununla ilgili bi bilgi bulamadım kitaplarımda da sadece emzirin diyo. Tecrübe sahibi ünsanlara danışmak için biraz daha okumak için buraya yazdım bu ne zorbalık
Sizin çevreden maruz kaldığınız şey ve bebeğe yaşattığınız durum asıl zorbalık. Burada her kafadan bir ses çıkar. Araştırmışsınız zaten, doğrusu o işte. Yetmezse sağlık ocağındaki sizi takip eden hemşireye ebeye, bebeğinizin rutin kontrollerini yapan doktora danışın. 4 aylık bebeğe zorla mama dayayıp kusturmak normal değil. Bebekler ilk aylar beslenirken kusabilir, bu normaldir ama çoğu bebek 4-5 aylıkken bunu azaltıyor, normale dönüyor. Sütünüz yetersiz olsa bebeğe elbette mama verin ama siz durduk yere mama dayayıp, bebeği doyurup anne sütü alma durumunu azaltmış oluyorsunuz. Ne gerek var ki buna?

Doktorum bi kere çok güzel bakıyorsun dedi rutinimi söylediğimde. Herkes dediki yoook bu çocuk zayıf iki bu kadar olmalıydı. O moralin bozulmasın diye öyle diyorvs. Ortalamanın altında değil gelişimi ama o kadar çok zatıf zayıf dedilerki üzülüyorum artık
Kötü kalpli insanlar ya bir anneye bunları neden derler neden üzerler sütün azalır Allah korusun kimseyi dinleme ne kadar emzirdiğini nasıl güzel baktığını sadece srn bilirsin hepsinin ağzının payını ver sustur biz edebimizdrn susuyoruz onlar konuşuyor yüz bulup

Boyu kaç cm şu an?
Benimkine de zayıf yok büyümüyor vs dedikleri için bir ara mama verdim ama pişman oldum. Mamalar ne de olsa fabrikasyon. Bundan sonra artık yavaş yavaş ek gıdaya geçebilirsiniz ama en çok yine anne sütü almalı

Siz neden besili tavuk gibi şişirmeye çalışıyorsunuz çocuğu. Kilosu gayet iyi ayrıca. Çocuk hasta görünecek kadar zayıf olur anlarım ama öyle bir durumda yok. Sürekli yemek yedirmeye çalışmak takviye vermek falan.. varsın (size göre) zayıf olsun onunda yapısı o demekki

Yahu mama neden veriyorsunuz çocuğa sizin yazdığınız bu paragrafta bunun cevabı var mı???
bazen sütüm azalıyor. Göğüs ucum yara olabiliyor. Hastalandıgım hastaneye aniden kaldırıldıgım geceler oldu. Acil bi şey oluyo dıları çıkıyoruz ve bebeği 20 dk da olsa aç bırakamam. Siz bebek büyttünüzmü bu gibi durumlarda. Ne veriyodunuz mesela.

Kilosu gayet normal. Sadece anne sütü ile 500 gr gayet iyi boşu boşuna ihtiyacı yokken mama vermeyin. Ama yine de dert ediyorsanız alerjisi ve ya reflüsü varsa kilo alımını etkileyebilir. Ona dikkat edin biraz kakasına,kusmasına vs. Kimi bebekte iştahsız oluyor
Ya ben damla kullanıyorum süt arttıcı diyr ama onu kullanınca çocuk günd eiki üç ker ekala yapıyo kullanmazsam ona gaz damlası vermem gerekiyo acaba dedim damlayımı bıraksam

Benim yeğenim doğduğunda böyle olmuştu. İki teyzesi de iki ay içinde doğurmuştu ve onların bebekleri obez boyutunda şişman ve boyluyken abimin kızı kısa boylu ama toplu bi bebisti .ama yengem hep onlarla kıyaslar üzülür ve bebeğe yuklenirdi daha fazla kilo aldırmak için. Şimdi hepsi büyüdü ve hemen hemen aynı boylarda, normal kilolardalar. Yengemde en güzel günlerimizde boşuna kendimi uzmusum diyip eski hallerine gülüyor nasılda moralim bozulurdu diye .
Her anne kafaya takar bunları ama saglikli olmaları daha önemli. Doğum kilosuna göre doktoru hesaplar yönlendirir sizi . Bol bol emzirin , sütünuzü arttırın. Dut kurusu ve incir kurusu kaynatılıp icildiginde inanılmaz arttırıyor sütü ve pekmez için sulandirarak .
Ay gidip alayım ya sağolun valla. Ben normald ekarşılaştırmam ama her gelen giden bakıyo sütünü giydiriyorum mesela eşofmanının bel kısmı çok bol zaten 9-12 ay giyidiryorum bak belleri bol geliyo diyo bazısıda dar geliyo lastikleirni söktüm. Bak işte bizimki 2 aylıkken böyleydi şöyleydi artık deidm acaba ben fark etmiyorumd açocuk gerçekten zayıf mı kaldı

Doğum kilosu önemli olan iki katı 6400 ve 4 aylık bebeğiniz 6600.Dediğim gibi gayet kilosu yerinde ozaman. Sağlıklı olması kilolu olmasından iyi. Sizde çevreye verin cevabı herkesin bebeği şişman tombul boğum boğum olmak zorunda değil. Sağlıklı mı önemli olan bu. Bu aylar uyku gerilemesi iştahsızlık olabilir. Meme reddi olabilir. Bu yüzden az almıştır. Mamaya gerek yok anlattıklarınizdan anladığım kadarıyla. Strese de gerek yok. Öbür ayda az alırsa zaten ufak ufak tadimlarada başlarsınız ek gıda süreci derken herşey yoluna girer.
Evet memeyi bırakıyo ama taktiklerim var ✅ bazı şarkıalrımız var onalrı açıyorum ayaga kalkıyorum evdeki vitrinlerin kitpalıgın önüne geçip onalrı izletirken emziriyorum.

Sizin çevreden maruz kaldığınız şey ve bebeğe yaşattığınız durum asıl zorbalık. Burada her kafadan bir ses çıkar. Araştırmışsınız zaten, doğrusu o işte. Yetmezse sağlık ocağındaki sizi takip eden hemşireye ebeye, bebeğinizin rutin kontrollerini yapan doktora danışın. 4 aylık bebeğe zorla mama dayayıp kusturmak normal değil. Bebekler ilk aylar beslenirken kusabilir, bu normaldir ama çoğu bebek 4-5 aylıkken bunu azaltıyor, normale dönüyor. Sütünüz yetersiz olsa bebeğe elbette mama verin ama siz durduk yere mama dayayıp, bebeği doyurup anne sütü alma durumunu azaltmış oluyorsunuz. Ne gerek var ki buna?
Ne saçmalıyorsun ya sen ne zorla mama dayayıp kusturmak ne biçim itamlar bunlar ben bu çocuk için herşeyi bıraktım o büyüsün iyileşsin iyi olsun diye. Neymiş mama dayyaıp ksuturuyomuşum. Bebeğe dönüp çocugum bu mamayı istermisin içerigi bu bu severmisin diye mi sorucam. 10 ml 10 ml deneyerek öğreniyoruz heralde. Sanki çocuga dışardan bişey hazırlayıpta vermişim gibi. Bi göğsümde etıkanıklık gibi bişey oluşmaya başladı aklım çıkıyo aç kalır diye. He ben canım sıkıldı çocuk kusturuyorum. Ayrıca bebekler kusar sütüde kusuyor. Ama sütü 5 emmede bir ksuuyossa mama sonrası her defasınd aksuuyordu bende üç ayrı marka mama denedeim üçü d eaynı olunca bıraktım. Zaten derdim başımdan aşkın gelip bide yok ben çocuğumu seviyorum ona iyi davrnaıyorum diye senin gibilere laf anlatıyorum insana kafayı yedirttirsiniz yeminle.

Boyu kaç cm şu an?
Benimkine de zayıf yok büyümüyor vs dedikleri için bir ara mama verdim ama pişman oldum. Mamalar ne de olsa fabrikasyon. Bundan sonra artık yavaş yavaş ek gıdaya geçebilirsiniz ama en çok yine anne sütü almalı
65 cm yani biz zor zamanalr geçirdik bi kere korona olduk zaten iki haftamız ona gititk bikere ben çok agır bi hatsalık geçiridm sütüm gelmiyordu allahtan dolapta süt vardı ama sonrasında gelen sütün rengi bile farklıydı bi kaç haftaya düzelmedi. Üstüne benim çocugum uzamış sarılıktı 3. Ayına girerken sarılığı geçti. Ememiyordu silikon uç kullandım doktor biebron verme diyo kaşıkla süt dökülüyo inanın sabahlıyordum bebeğin başında uyandırmak doyurmak için gündüzde uyumuyordum artık uykusuzluga alıştım ama göz altlarım mosmor içleri kıpkırmızı kan toplamış. Bu kadar emek verip hani kendi sağlığımıda ona feda edip yinede gelişiminde sorun varsa artık napacagımı şaşırdım. İnsanlara bakıyorum çocuk açlıktna aglıyo aglıyo önce işini ypaıp sonr aemziriyo çocukları tostombul gelişimleride iyi maşallah şimdi bakıyordum 4 aylık bebek ne kadar döner diye yüz üstü dönüyolar benimki yan dönüyo sadece gelde delirme. İyi bi doktor bulup muayene ettirmem gerek sanırım.

Ne saçmalıyorsun ya sen ne zorla mama dayayıp kusturmak ne biçim itamlar bunlar ben bu çocuk için herşeyi bıraktım o büyüsün iyileşsin iyi olsun diye. Neymiş mama dayyaıp ksuturuyomuşum. Bebeğe dönüp çocugum bu mamayı istermisin içerigi bu bu severmisin diye mi sorucam. 10 ml 10 ml deneyerek öğreniyoruz heralde. Sanki çocuga dışardan bişey hazırlayıpta vermişim gibi. Bi göğsümde etıkanıklık gibi bişey oluşmaya başladı aklım çıkıyo aç kalır diye. He ben canım sıkıldı çocuk kusturuyorum. Ayrıca bebekler kusar sütüde kusuyor. Ama sütü 5 emmede bir ksuuyossa mama sonrası her defasınd aksuuyordu bende üç ayrı marka mama denedeim üçü d eaynı olunca bıraktım. Zaten derdim başımdan aşkın gelip bide yok ben çocuğumu seviyorum ona iyi davrnaıyorum diye senin gibilere laf anlatıyorum insana kafayı yedirttirsiniz yeminle.
Tam olarak sizden beklenen tepki. Gidin cahil eş ailesine ağlayın bence. Sizin yazdıklarınıza dayanarak yorum yapıyorum burada, hiçbir şeyi kendim uydurmadım. Sizi en iyi anlayanlardan biri benim. Beni de aynı şeylere maruz bıraktılar vaktinde ama çok araştırdım. Doktorlara. hemşirelere danıştım. Yağ ve kas oranına göre bile değişiyor kilolu görünme durumu. Çocuğunuzun şişman bir bebek olmayacağını önce siz kabullenirseniz gerisi kolay. Sağlıklı olsun yeter ki.

X