Ayrıntılı anlatmayacağım fakat ben de sorunlu bir çocuklukla gerçek sevgi görmediğim için hayatımda olan herkesi son damlama kadar sevdim, elimden gelenden fazla emek verdim. Uğraştım didindim. Sadece kendimi sevdirmek için. Birisi gerçekten beni ben olduğum için sevsin diye.
Benzer dönemlerden geçtiğimde ben de alkol almadan uyuyamiyordum, bağımlı olmak nasıl bir duygu anlayabiliyorum. Ha diyince bırakılmıyor. Anksiyete krizleri geçirdim, acillik oldum, antidepresan kullandım, depresyondan aylarca yıllarca çıkamadım. Sonra bir baktım hepsi geride kalmış.
Yaşadıklarımı, kendimi, hayatımı oldugu gibi kabullendim ve değiştirebileceklerim için çabalamaya başladım.
Ne zaman alkol almak istesem çıkıp yürümeye başladım. Bir yandan da alkolu yavaş yavaş azaltip kendimi kitap okumaya verdim. İlgimi çeken türü buldum, deli gibi dünya klasikleri okudum, kendi hislerimi başkalarının dilinden gözünden okudum yaşadım. Kitaplardan aldığım notlardan bir kitap daha yazılır.
Siz de "yara" larinizin yerine başka birini ya da diğer insanların sevgisini koymak yerine kendinize değer katacak şeyler koymaya başlayın. Okuyun, yazın, gezin, spor yapın, yürüyün, hayvan barınaklarıni, yetimhaneleri ziyaret edin. Başkalarına yardım etmek, ufak bir dokunuşla onların hayatına birseyler katmak eminim size de iyi gelecektir. Ve en önemlisi Kendinize değer verin.
Başkaları için yaşamaktan ileride çok pişman olacaksınız yoksa. Ben oldum. Ama keşke demiyorum. Eğer yaşadıklarımı yaşamasaydım şu an olduğum kişi olamazdim.
Belki biraz uzun oldu ama hislerinize çok benzer karanlıklarda uzun süre kaldım. Bir anda geçmeyecek ama geçecek ve bu sadece ama sadece sizin elinizde.