sade yaşam

geztapocum,evin eksikleri bitmiyor.Evlendigimden beri evin eksiklerini aliyoruz,tamam insan evinde mutlu huzurlu hissediyor kendini ama bir süre sonra o esyalar insanin gözune görunmuyor.Benim fikrim,esya almak yerine güzel bir tatil yapip,kendinizi mutlu etmeniz.Guzelce enerj depoladiktan sonra,evin esyalari icinde duruma göre bakarsiniz.bizde iki senedir tatil yapmadik,insan yoruldugunu,molaya ihtiyaci oldugunu iliklerine Kadar hissediyor.

Arkadaşlar telefonum bozuldu,çok beğenerek ve bayağı pahalı almıştım. Şimdi içimdeki durtuler yine pahalı bir telefon al diyor.( faturaya ekleyip her türlü almak mümkün) ama cılız bir ses alma diyor, alma...ne kaybedersin, hatta bir sure normal sadece telefon olan bir telefon kullan diyor.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Arkadaşlar telefonum bozuldu,çok beğenerek ve bayağı pahalı almıştım. Şimdi içimdeki durtuler yine pahalı bir telefon al diyor.( faturaya ekleyip her türlü almak mümkün) ama cılız bir ses alma diyor, alma...ne kaybedersin, hatta bir sure normal sadece telefon olan bir telefon kullan diyor.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
biz ıphone kullanıyorduk,sonra baktk akıllı telefonun ömrü 2 yıl zaten,okadar değmez dedik
eşim de ben de hespiburadadan huawei G7 aldık,memnunuz şimdilik,yalnız alırsan önüne su darbelere karsı koruyucu şeffaf ekran koruculardan da al,çünkü ekranı baya büyük

ben hayatım boyunca son model kullanmadım ilk defa bu sene aldım bir tane.. al bir reklamsız marka herkes için 3 aşağı 5 yukarı aynı fponksiyonu yapıyor zaten...

Ah kızlar 8. Günümde yenik düştüm, bugün is yerinde cok stresli bir gun geçirdim. Müvekkilimin ikram ettigi sigarayı ictim. Bir iki saat çalıştık kendisiyle ve toplamda 6 sigara içmişim. Bıraktığımı biliyordu, bu paket son olsun yeni alma bari diye paketini verdi bana. Icinde dört tane var. Eve getirdim paketle öylece bakısıyoruz.

Gelelim sade yasam deneyimlerime. Bir aydır yaklaşık bebek sampuanının icine camterwbentin ekleyip kullanıyorum. En azından daha az kimyasal var. Vücuduma da sade bebek sampuanını kullanıyorum. Sabun cok sağlıklı olsa da benim saçlarıma hiç iyi gelmiyor, belki de ben sebat edememisimdir bilmiyorum. Gecen ay uzun boyalı bir yığın işlem gormuş saçlarımı kut kestirdim. Boyalı kısım tamamen gitti. Eskiden sac krem maske sac açıcı sprey bir sürü kimyasala rağmen yolunarak taranırdı saclarım. Şimdi ipek gibi kremsiz kendi kendine elle bile taranıyor. Liseden beri saçlarımı boyatıyordum. Artık beyazlarım çıkana kadar sacıma boya değdirmem.

Yüzlerce lira verdigim yüz temizleme setim gecen hafta bitti. Doğal yüz temizleme kurleri kullanıyorum. Karbonat, kil, çeşitli yağlar vs. Tonik olarak elma sirkesi. Simdilik iyi geldi. Ilerleyen vakitlerde belki dermokozmetik setimi yine alabilirim. Bu konuda ekonomi yapamam sanırım.

Maalesef ev temizliği konusunda deterjab manyagıyım. Hem cevreye hem insan saglıgına zararlı olsa da çamaşır suyu türevleri olmadan temizlik yapamıyorum. Camasir icin toz deterjabdan ziyade her renk icin ayrı ceşit çeşit sıvı deterjan yumuşatıcı kullanıyorum. Bu konuda kendimi dizginleyemiyorum. En sevdiğim market reyonu deterjan bölümü diyebilirim:) ama elimdekiler bitene kadar yeni almayacağım.

Bir haftadır ekmek yemiyorum. Makarna, pilav vs de. Şekeri sadece çay kahve de tüketiyorum. Keske bunu da bırakabilsem. Kilo sorunum yok ama şekeri hayatımdan çıkarmak niyetindeuim. Gerçi sigara bıraktığım icin tatlıya düşkünlüğüm arttı ve bu hafta sutlac yaptım.

Mutfak konusunda cok tasarruflıyum. Tek basına yaşadığım icin haftalık menü seklinde alışverişimi yapıyorum. Hiçbir seyin bozulmasına mahal vermiyorum.

Kıyafet ayakkabı çanta konusunda ise hala doyumsuzum. Aylarca bu topigi okumama rağmen hiçbir şey elden çıkaramadım. Hala aldıkca alasım var.

Gereksiz para harcamalarım da halen devam etmekte.

Yukarıda arkadaslar telefondan bahsetmiş. Kişisel telefonum 4-5 sene önce ilk çıktığında aldıgım bir iphone4um var. Kenarı çatlak, yavaşladı ve eskidi baya. Yeni almayı düşünüyorum, alabilirim, ama hep bi vazgeçiyorum. Para harcamayı istemediğim tek alan teknoloji heralde. Bozulana kadar almam sanırım.

Ah kızlar 8. Günümde yenik düştüm, bugün is yerinde cok stresli bir gun geçirdim. Müvekkilimin ikram ettigi sigarayı ictim. Bir iki saat çalıştık kendisiyle ve toplamda 6 sigara içmişim. Bıraktığımı biliyordu, bu paket son olsun yeni alma bari diye paketini verdi bana. Icinde dört tane var. Eve getirdim paketle öylece bakısıyoruz.

Gelelim sade yasam deneyimlerime. Bir aydır yaklaşık bebek sampuanının icine camterwbentin ekleyip kullanıyorum. En azından daha az kimyasal var. Vücuduma da sade bebek sampuanını kullanıyorum. Sabun cok sağlıklı olsa da benim saçlarıma hiç iyi gelmiyor, belki de ben sebat edememisimdir bilmiyorum. Gecen ay uzun boyalı bir yığın işlem gormuş saçlarımı kut kestirdim. Boyalı kısım tamamen gitti. Eskiden sac krem maske sac açıcı sprey bir sürü kimyasala rağmen yolunarak taranırdı saclarım. Şimdi ipek gibi kremsiz kendi kendine elle bile taranıyor. Liseden beri saçlarımı boyatıyordum. Artık beyazlarım çıkana kadar sacıma boya değdirmem.

Yüzlerce lira verdigim yüz temizleme setim gecen hafta bitti. Doğal yüz temizleme kurleri kullanıyorum. Karbonat, kil, çeşitli yağlar vs. Tonik olarak elma sirkesi. Simdilik iyi geldi. Ilerleyen vakitlerde belki dermokozmetik setimi yine alabilirim. Bu konuda ekonomi yapamam sanırım.

Maalesef ev temizliği konusunda deterjab manyagıyım. Hem cevreye hem insan saglıgına zararlı olsa da çamaşır suyu türevleri olmadan temizlik yapamıyorum. Camasir icin toz deterjabdan ziyade her renk icin ayrı ceşit çeşit sıvı deterjan yumuşatıcı kullanıyorum. Bu konuda kendimi dizginleyemiyorum. En sevdiğim market reyonu deterjan bölümü diyebilirim:) ama elimdekiler bitene kadar yeni almayacağım.

Bir haftadır ekmek yemiyorum. Makarna, pilav vs de. Şekeri sadece çay kahve de tüketiyorum. Keske bunu da bırakabilsem. Kilo sorunum yok ama şekeri hayatımdan çıkarmak niyetindeuim. Gerçi sigara bıraktığım icin tatlıya düşkünlüğüm arttı ve bu hafta sutlac yaptım.

Mutfak konusunda cok tasarruflıyum. Tek basına yaşadığım icin haftalık menü seklinde alışverişimi yapıyorum. Hiçbir seyin bozulmasına mahal vermiyorum.

Kıyafet ayakkabı çanta konusunda ise hala doyumsuzum. Aylarca bu topigi okumama rağmen hiçbir şey elden çıkaramadım. Hala aldıkca alasım var.

Yukarıda arkadaslar telefondan bahsetmiş. Kişisel telefonum 4-5 sene önce ilk çıktığında aldıgım bir iphone4um var. Kenarı çatlak, yavaşladı ve eskidi baya. Yeni almayı düşünüyorum, alabilirim, ama hep bi vazgeçiyorum. Para harcamayı istemediğim tek alan teknoloji heralde. Bozulana kadar almam sanırım.
Cnm moralini bozmak istemem ama sigaranin yaninda diger her sey masum kaliyor
Yani sigarayi birakmadiktan sonra sampuani birakmissin bir anlami yok.
Seker bagimliligi gibi sigara da bur bagimlilik, hem de ne kotu! Bir kere icersen her zaman gerisi gelecektir
Ya bu iradenle alakali degil, beynindeki bagimlilik alanlaruyla alakali
Sen bagimli oldugunu bilerek hareket edeceksin, ilk hedef tadini unutmak, ikincisi de olene kadar agzina bir tane daha surmemek
Ben 37 gundur seker ve un tuketmiyorum, bir lokma alirsam gerisi gelir biloyorum ve suan 15 gundur hic biri canim istemiyor, eskiden yemek topiklerine bakamazdim, hemen cn isterdi,gidip yerdim, simdi hic oyle duygular yok artik

günaydın :KK68:

stevia hakkında ne düşünüyorsunuz? çay pek içmiyorum içersem de şekersiz ama Nescafe den şekersiz zevk almıyorum bir türlü o_O

D Delileyla yaa 6 tane sigara içmen başa sardığın anlamına gelmiyor bence 8 gün sigarasız durmuşsun demek ki önündeki 10 gün de durabilirsin .... en basitinden paketle bakışma aynayla bakış cildinle bakış o paketi hemen suya sok çilmeyecek duruma getir. bir de tek tek git bence panik yapma saçını halletmişsin senin için şu andaki asıl önemli şey sigara ...... sonrası gelir yavaştan o bağımlılık bağlarının zayıfladığını hissedince o kadar ferahlayacaksın ki gerisi çorap söküğü gibi geliyor zaten merak etme canım ya... bence iyi gidiyorsun sigara konusunda moralini bozma yani ....

8 gün sigarasız duran biri sigarayı bırakacak demektir. 2 gün dayanamayanlar var. Eminim sen bırakırsın.Dün içtiğin o 6 sigara da maalesef zorlama olmuş. Sen kafanda halletmiştin. Elbette önüne koyup sigarayı giderlerse böyle bir sonuç olacaktı. Daha ilk zamanlarındaydın. Ama başa dönmedin :KK66: Aynen devam

günaydın :KK68:

stevia hakkında ne düşünüyorsunuz? çay pek içmiyorum içersem de şekersiz ama Nescafe den şekersiz zevk almıyorum bir türlü o_O
Ben pek sıcak bakmıyorum. Sonuçta şeker bağımlısıyım. Tatlandırıcılarla üzerini örteceğime üzerine gitmem ve tamamen kurtulmam lazım bundan.

D Delileyla sakın pes etme.
ben 6 ay bıraktım. sonra bir gün oturdum bi paket içtim. baktım bana hiç bir şey anlam ifade etmiyor. sonra yeniden bıraktım. 4 yıl olacak
sakın pes etme. hatta iyi tarafından bak.
bak içtin. ne oldu üzüldün. yıprandın.
bir tanecik içivereyim düşüncesinin önüne geçersin böylelikle.

şekersiz çay ve kahve çok kötü geliyor bana :KK43: tek sevdiğim içecektir çay ve kahve. nasıl aşıcam bilmiyorum. ama karataya başlamam sebebi ile de kesinlikle şeker kullanmamalıyım. var mı önerisi olan ? bu arada herkese karatay beslenme şeklini tavsiye ederim kızlar. mükemmel hissediyorsunuz

şekersiz çay ve kahve çok kötü geliyor bana :KK43: tek sevdiğim içecektir çay ve kahve. nasıl aşıcam bilmiyorum. ama karataya başlamam sebebi ile de kesinlikle şeker kullanmamalıyım. var mı önerisi olan ? bu arada herkese karatay beslenme şeklini tavsiye ederim kızlar. mükemmel hissediyorsunuz

merhaba..
bende sekersız cay ve neskafe turk kahvesı olayına alışamıyorum ve ekmegı sıfırlayamadığımdan karatayı denemiyorum.. aslında hıcbırsey denemiyorum napıyorum bende bılmıyorum bı gun aburcubur yememeye çalışıyorum oburgun yıyorum fln... gecen haftada haftada 3 gun yuruyuse başladım ama beslenmeye dıkkat etmedikten sonra hergun hemstr gıbı don don dur parkın etrafında dıyorum kendıme...

merhaba..
bende sekersız cay ve neskafe turk kahvesı olayına alışamıyorum ve ekmegı sıfırlayamadığımdan karatayı denemiyorum.. aslında hıcbırsey denemiyorum napıyorum bende bılmıyorum bı gun aburcubur yememeye çalışıyorum oburgun yıyorum fln... gecen haftada haftada 3 gun yuruyuse başladım ama beslenmeye dıkkat etmedikten sonra hergun hemstr gıbı don don dur parkın etrafında dıyorum kendıme...

ben dikkat etmeye çalışıyorum. reformer pilates yapıyorum haftada iki gün bir de trambolin aldım. zıplıyorum fırsat buldukça.
çay sevmiyorum ben nescafeden şekersiz zevk almıyorum ama o_O gerçi şekeri de sevmiyorum
unlu yiyecekleri pek sevmem zaten. kırk yılda bir misafir olunca yiyorum.
çikolatalı tatlılara dayanamıyorum ama :mad:

kızlar şu şekeri bıraktım karbonhidratı bıraktım diyorsunuz ya. neyi yemiyorsunuz.
yani içinde şeker olan herşey mi
Icinde seker olan her sey, icinde un olan her sey
Papatyam karatayin kitabini oku mutlaka, ben internetten takip ediyordum ama kitabini okumak lazimmis

Kizlar ben universitede gunde 5,6 bardak kahve icerdim abartisiz,hem de sekerlo, cay da icerdim
Alismak kolay degil ama alisinca cayin tadi kahvenin tadi guzel geliyir, sekerli igrenc geliyir
Nasil icmisim diyorsunuz
Bir de kahveyi sutlu drneyin belki alismaniz kolaylasir

merhaba..
Evet cnm beslenmeye dikkat etmedikten sonra yuruyusun cok da anlami yok
Ama insan yavas yavas basliyor
Ben de senin gibiydim
Bir gun yemiyordum, sonra cok yiyiyoedum, hem yiyiyordum hem de vicdan azabi cekiyirdum, egzerslz yapma karari alip yarida birakiyirdum vs
Ama birgun oluverdi
Aslinda bunlari dusunerek bile, buna kendimizi hazirliyoruz
Bunu hic dusunmeyen, hatta sekerli yemegi savunan insanlar da var
Bence dusunmek bile adimdir

Cnm ne yaptin mrk ettim

X