sade yaşam

Rica etsem yatağınızın olduğu odanın bir fotosunu özelden atabilirmisniz çok merak ettim.Niye çünkü ben de oğlumun odasını oturma odasına taşıyıp oraya yatağımı koymak istiyorum ben de.zira yan taraftaki komşunun gürültüsünden uyunmuyor yatak odasında .Cesaret edemiyorum bir odada tek yatak ve iki komodin olacak.
yarın atayım olur mu?

kızlar merhaba, bende evlenince sandıklı çatal bıçak seti almıştım...başkada almadım.
kendımızede misafirede onu kullanıyorum...
amannn dünya malını bu kadar korumaya gerek yok. gelen mısafırde kusura bakmasın. kusura bakacak mısafırde zaten bize gelmez:)))

çorba tencere mi hiç kullanmadım ama bir arkadaş onda yoğurt yapıyormuş. fikir hoşuma gitti...

kızlar merhaba, bende evlenince sandıklı çatal bıçak seti almıştım...başkada almadım.
amannn dünya malını bu kadar korumaya gerek yok. gelen mısafırde kusura bakmasın. kusura bakacak mısafırde zaten bize gelmez:)))

çorba tencere mi hiç kullanmadım ama bir arkadaş onda yoğurt yapıyormuş. fikir hoşuma gitti...

Bende azaltma yoluna gidicem özellikle mutfak eşyalarını , misafir takımının sadece kepçe takımını kullanıyorum ayrı bir takım almamakla iyi yapmışım , zaten kullandığımız esyaların yıpranması pis olduğu anlamına gelmiyor. Çorba tenceresinde yogurt yapmak güzel fikirmiş. Bende kullanmaya çalışıyım yoksa o da evden gidecekler arasında.

iyi akşamlar, evimdeki fazlalıkları atmak için evime savaş açmıştım ama hakkını yeyiyelim evimde kendini iyi savundu, altı poşet sadece ıvır-zıvır attım, bir koca poşet kullanmadığım çanta, bir kazak urcu büyüklüğünde özel günlerde alınmış (düğün, nişan, nikah vb.) bir kere giyiyip bir köşeye asılmış elbise, 36 beden olduğum günlerden kalma kıyafetler (Ben daha zayıflayıp giyecektim onları :cry: )çıktı.Başkasına verilecekleri ayırdım ama daha işim bitmedi.Bu gece uyumamak pahasına bu işi bitirmek istiyorum artık.Sanki bu eşyalardan kurtulursam ferahlayacağımı hissediyorum.Sadece yatağımı bile çıkarmak beni o kadar mutlu etti ki kaygısız insan gibi uyudum gece.Kendime hedefler belirlemeliyim, şuraya yazayım da, arada dönüp bakarım:
1.Ev her zaman temiz olacak (aksi mümkün mü diyebilirsiniz ama benim evim hep dağınık.)
2.Kİşisel bakıma daha çok önem verilecek, makyajlı olunmasa da bakımlı olunacak, tırnak yenmeyecek.:-)KK20:
3.O tez yazılacak.
4.Gereksiz harcama yapılmayacak ve tasarruf yapılacak.
5.Kitap aldığında psikoloji ile ilgili olanlara daha çok para ayrılacak.
6.Bir şey alınacaksa eskisi atılacak.
harikaaaa

Ramazanda o porselen çorba tenceresini çok kullandım ben ya.Ben çatal,bıçak takımı alırken arkadaşlarım beni kınamıştı.Ben 200 liraya nehirin takımını almıştım indirimden.Yok aryıldız al ömürlük olur falan demişlerdi, ya benim ne kadar yaşacağım belli değil onu da geçtim sıkılırım ben 10 yıla değiştirirm dedim, burun kıvırdılar.Ama en güzelini yaptığımı zamanla gördüm.Şimdilik seviyorum ama değiştirsem üzülmem hani.
çok iyi yapmışsın cnm
Yemek takimimin tek kullanmadigim parcasi o tencere

Bende evlenirken ( 13 yil once)
Tek yemek takimi ve tek catal bicak takimi aldim
Hala da kullaniyorum
Örneğin; corba kaseleri kirildi ama corbayi cukur tabakta servis yapiyorum
Catal kasik takimi duruyo ona da kahvalti catali ekledim
2 takim 6 li gunluk catal bicak takimi eskittim yalniz
tebrikler cnm

aynen ya dünya malı dünyada kalır
var olanı iyi korursak uzun süre dayanır

Herşey atmakla başlar :KK70:
bir sözde benden:p

Attım eşime rağmen çelik tencere yatak örtüsü fazla bardaklar puding kapları fazla giyisiler, makyaj malzemeleri ve daha neler verdim unuttum demeki lazım değilmiş verdiklerim. :KK76:
Bu kez alışkanlık olurda herşeyi atarım diye korkmaya başladım.

Kızlar böyle gecelik eşortman üstüne giyeceğim
havlu sabahlık türü bişeye ihtiyacım var
kalın şeylerle evde oturamıyorum bunalıyorum
nerden nasıl ucuza alırım bilemiyorum

Tatlım havlu değil ama pike kapisonlu bi şey almıştım ben diz üstü, english home ve madam coco da ev giysisi diye satılıyor indirimi takip et ben yirmi liraya almıştım bornoz diye geçiyor ama ben sabah lik olarak kullanıyorum

Tatlım havlu değil ama pike kapisonlu bi şey almıştım ben diz üstü, english home ve madam coco da ev giysisi diye satılıyor indirimi takip et ben yirmi liraya almıştım bornoz diye geçiyor ama ben sabah lik olarak kullanıyorum
sağol canım bakıcam
kalın şeyler giymem hemen atletin üstüne güzel olur

canim english home da indirime giriyor oradan bakabilirdsin

Bende dar paça giyiyorum ama biraz bol dar paçaları daha çok beğeniyorum ama ne giyersem giyeyim sanki daha rahat edebilecegim sekilde giyinmem gerek hissi var çok garip ve bu yüzden arayistayim ya da düşüncelerim değiştikçe tarzım da.mi değişiyor yaşlanıyor muyum o_O

Dar paça derken kesimi dar paça demek istedim, yoksa bacakları saracak şekilde değil, birde ütülü kumaş pantolon olunca daha zayıf gösteriyor bu yüzden bende artık o şekilde tercih ediyorum :) Yaşlanmakla ilgisi yoktur bence, içten gelen tarz meselesi. Birde dışarıda giydiğimiz çoğu şey ev kıyafetleri gibi rahat olmuyor ki, genelde orta rahalıkta oluyor, bazen kot pantolon bile daraltıyor insanı. Ben, aynaya bakınca kendimi nasıl mutlu hissediyorsam o şekilde kombin yapıyorum. Zayıf görünme, zarif durma, şık olma benim için önemli. Mesela günlük kıyafetlerim öyle bir olmalı ki, aniden akşam yemeğe gidecek olsak şık olmalıyım. (kot üstü bir gömlek, ya da kot üstü bir kazak bana göre değil yani)

Bir tane sabahlıklı takımım var 2 kez kullanmışımdır. Hani böyle filmlerde kadın kalkar sabahlıgını giyer kahvaltı hazırlar.Bende nerde o günler
Genelde hırka giyiyorum.

X