Sevdim bu paylaşım alanını.
Yaz bitmeden tüm fazla kıyafetlerimi Suriyeli bir aileye verdim. Kışlık, yazlık, büyük, küçük demeden doldurdum çuvalı. Şimdi kışlık giyecek bir şey bulamıyorum. :) Sorun değil ama ne zamandır aklımdaydı. Eskilerden kurtulmak. Eşyalarımı eskitemediğimden duruyorlar, evlenmeden önceki kıyafetlerim bile duruyordu. Verdim gitti. Çok rahatladım, hem odamda yer açıldı yeni kıyafetler için, hemde bir aileye yardımım dokundu. Beni gören kayımvalidem de açtı bazasının altını, bir sürü kıyafette o çıkardı. :)
Ertesi gün ise oğlumun oyuncaklarını toparladım. Oynamadığı, yüzüne bakmadığı oyuncakları yine o aileye verdim. Bizimki arabalarla oynamayı daha çok seviyor. Oradan da alan açıldı bana. Fakat dede ve amca hiç rahat durmuyor. Sürekli oyuncakla geliyorlar. O alan yine doldu.
Yine bir akşam sokakta uyuyan bir anne ve bir bebek görmüş görümcem. Beni aradı. 2 battaniye ve oğlumun giymediği kıyafetlerinden hazırlamamı istedi. Ben fazlasını yaptım, bez, çorap, kazak, zıbın, tişört, atlet ne varsa doldurdum. Oğlumun giydiği kıyafetlerden de koydum, daha yeniydi. Mutlu olsun annesi istedim.
Dün aşkamda oğlumun kışlıklarından bazılarını çıkardım. Sürekli hasta oluyor, kalın giyinmesi lazım artık. Fakat boy attığı için kışlıkları biraz küçük geliyor. Bunları kaldırıp, yenilerini almam lazım. Fakat koyacak yerim yok. Odam çok dar ve yer yok.
Yine oğluma yastık yapmak için şilte çıkardım. Halası yastık yapmış ama şiltesiz olmuş, yıkayamıyorum. Düzenleme yapmam lazım.
Hafta sonu yine kullanmadığımız kıyafet ve eşyaları dağıtacağım. Çok sıkıldım dar alanda paslaşmalardan.
Ve yazlıklar gider, kışlıklar gelir.
Birde kocaman bir ilaç torbası var. Bunları da imha etmem lazım. Nasıl yapacağım bilmiyorum.