sade yaşam

kızlar günaydın. konu sade yaşamdan çıkıp günlük yaşam ve aktiviteler e dönmüş sanki :)

Sade yaşamın kuralları belli fuzuli ve lüx yaşamamak.
ben günlük hayatımı anlatıyorum ki eksigimi yada fazlalılıgımı görmek için. Mesela dün yemekten bahsedildi sonra yemek israfını konuştuk böylece ben daha az pilav yaptım yada artan yemegi daha çok hayvanlara vermeye dikkat ettim.
Zaten bu konuyu acarken bu amaçla actık yanlışsam uyarın ona göre yazalım birdaha yorumları :KK51:

Kızlar ben bu ara yoğunum
perşembeden itibaren yapacağım iş şu: dolabı dökeceğim ve elbiselerimi azaltacağım
sonra da kitaplığımı... kitapları azaltacağım...
Ben verilecekleri veriyorum
seneye yazlık almıycam
kışlık herşeyim var onlarıda almıycam
bende kitaplık yapmayı nçok istiyorum
o kadar uzun zamandır kitap okumadım
pc manyağı oldum resmen

kıyafet benim de ayırmam gerek. ama bu aralar hiç içimden gelmiyor. bir de ben oğlumun ayakkabılarını veremiyorum. her yıl yeni ayakkabı alındığı için sanki küçüklük ayakkabılarıyla daha iyi anlıyorum büyüdüğünü. aslıdan verebişlsem de bi çocuk giyse ne iyi olur

hanımlar ayakkabı ve canta dolabını düzenlemek için el attım
çok süslü ve çok yüksek topuklu ayakkabıları evde giymek için altlarını temizleyip,yıkadım..onları her gün evde giyip hakkını vereceğim
3 tane daha hiç kullanmadığım,yıllardır duran çantalarım varmış,onları vermek için ayırdım
bir de üniversitede kullandığım nike,puma çantalarım var,2 senedir filan hiç kullanmıyorum ve vermek de istemiyorum ama vermem lazım :KK43:((((((((((, bir de yine yıllardır hiç giymedim lacoste ve converse ayakkabılarım var,onları da veresim yok...üniversitedeyken alışveriş delisiymişim gerçekten
şimdiki ayakkabı tercihin siyah sade hafif topuklu,yani sağlığa uygun olandan,yine çanta tercihim de siyah sade cok pahalı olmayan
nasıl vericem bu sefer zor oldu
bir de gelinliğimi de vereceğim,yazık okadar para verildi diktirildi,keşke kiralasaymışım,bir pişmanlık daha

kıyafet benim de ayırmam gerek. ama bu aralar hiç içimden gelmiyor. bir de ben oğlumun ayakkabılarını veremiyorum. her yıl yeni ayakkabı alındığı için sanki küçüklük ayakkabılarıyla daha iyi anlıyorum büyüdüğünü. aslıdan verebişlsem de bi çocuk giyse ne iyi olur
ben kızımın giysilerine hiç acımıyorum,anında veriyorum ki,hemen kullanan olsun diye,cocuklar cok hızlı büyüyorlar

ben kızımın giysilerine hiç acımıyorum,anında veriyorum ki,hemen kullanan olsun diye,cocuklar cok hızlı büyüyorlar
canım giysileri ben de veriyorum aslında ama ayakkabılarını veremiyorum. o minicik botlarını filan saklıyorum.

Mrb kızlar bende birikim israf derken bu sayfayı buldum..okudum ilk sayfadan itibaren.. Maalesef hayatımızda israf ettiğimiz o kadar çok şey varki..para zaman emek kaybı hepsi..bende bugünden itibaren kendime çeki düzen vermeye başlayacağım..beni bu karara iten geçen ayki kredi kartı ekstresi oldu..ekstreyi görüp ona rağmen hafta sonu sanki çok ihtiyaçmış gibi evde 3 tv varken gidip mutfağa plazma aldım:KK43: ..birde çalışıyorum..evde akşam geçirdiğim topu topu 2 saat..ne zaman izlenecekse..birde ev kredisi borcu ödüyoruz yani..bugünden itibaren hiç bişi almıcam söz verdim kendime...benide motive edin kızlar.. burdan ayrılmıcam artık:rolleyes::rolleyes:

hanımlar ayakkabı ve canta dolabını düzenlemek için el attım
çok süslü ve çok yüksek topuklu ayakkabıları evde giymek için altlarını temizleyip,yıkadım..onları her gün evde giyip hakkını vereceğim
3 tane daha hiç kullanmadığım,yıllardır duran çantalarım varmış,onları vermek için ayırdım
bir de üniversitede kullandığım nike,puma çantalarım var,2 senedir filan hiç kullanmıyorum ve vermek de istemiyorum ama vermem lazım :KK43:((((((((((, bir de yine yıllardır hiç giymedim lacoste ve converse ayakkabılarım var,onları da veresim yok...üniversitedeyken alışveriş delisiymişim gerçekten
şimdiki ayakkabı tercihin siyah sade hafif topuklu,yani sağlığa uygun olandan,yine çanta tercihim de siyah sade cok pahalı olmayan
nasıl vericem bu sefer zor oldu
bir de gelinliğimi de vereceğim,yazık okadar para verildi diktirildi,keşke kiralasaymışım,bir pişmanlık daha
benimde gelinliğim duruyor
geçen evlenecek parası olmayan bi kıza verdim
giyip geri getirecek :oops:
bende çantyı eskidikçe alıyorum bu daha mantıklı
10 tl lik çanta neyime yetmez :KK53:

benimde gelinliğim duruyor
geçen evlenecek parası olmayan bi kıza verdim
giyip geri getirecek :oops:
bende çantyı eskidikçe alıyorum bu daha mantıklı
10 tl lik çanta neyime yetmez :KK53:
Benimde derhal kullanmadıklarımı ayıklayıp çıkarmam gerek.. bende bişeyi devamlı kullanınca sıkılma hastalığı var..acilen bunuda yenmem gerek.. şimdi eskileri atarsam bu sefer yenilerini alma ihtiyacı doğarmı onuda bilemedim o_O

Benimde derhal kullanmadıklarımı ayıklayıp çıkarmam gerek.. bende bişeyi devamlı kullanınca sıkılma hastalığı var..acilen bunuda yenmem gerek.. şimdi eskileri atarsam bu sefer yenilerini alma ihtiyacı doğarmı onuda bilemedim o_O
o zaman kıyafetleri atma eskiyene kadar giy
böylece yenisine ihtiyacım yok zaten var dersin
yok bişeyim giycek almalıyım demessin

X