- 23 Mart 2013
- 1.075
- 258
- 26
-
- Konu Sahibi WomanAndProud
iyi bir doktora gidip hormonlar dahil kontrolleriniz yapılmalı. üzülmeyin uygun ilaçla durur dökülmeniz yenileri de çıkar yaş 20 sonuçta
testesteron östrojen fsh etkileyebilir diye biliyorum emin değilim ama ve stres benim de bir ara stresten inanılmaz dökülüyordu geçmesi bir seneyi buldu stresli misiniz
dökülür hem de çok fena dökülür benim de öyleydi yumak yumak çıkıyordu resmen. yani eğer başka bir şey bulunmadıysa değerler normalse ailede de genetik bu kadar dökülme yoksa geriye tek seçenek kalıyor. Bir de doktor ne önerdi biliyorum ama dermokozmetik markaları kullanın onun dışında maske krem uzak durun doktor değilim bu arada sadece deneyimle yazıyorum
Stresten dökülen saçlar zaten kökten koparak dökülürler.
Stres gerçekten çok etkilidir. Hayatında bu kadar strese sebep olan şeyler ne ise ya onları çıkar ya da çeki düzen ver kendine.
Demir eksikliği, kansızlıkta etkiler. D vitamini demişsin onun için tekrar kontrole git.
Triod bezleri eğer tembel ise o da fazlasıyla etkiliyor? Ona tekrar baktır.
Doktorun verdiği ilaçlar fayda etmiyorsa başka doktora gidin.
Bir anda her doktor olayı çözümleyemiyor.
Bir kaç tane farklı doktora gidip görünün bakalım ne diyecekler.
Üzülmeyin inşallah en kısa zamanda düzelir.
Zayıf olan saçlarını gür göstermek için çıt çıt kullanabilirsin bir de dökülen tara doğru krepe yaparak tara.
Stresi etkileyen şeyler okul hayatı, ailem vs. Bir kenara atabileceğim şeyler değil
Demirime baktırdım, tiroide de sürekli baktıyoruz annemde guatr olduğu için tetikteyiz hepsi normal. D vitaminim için tekrar gitmiştim kontrole sonuçları alamadık hala.
Bir kere bi doktor bana minoxil sprey vermişti, şimdiki doktorum da minoxil tüylenme yapar ayırca erkek tipi dökülme için falan dedi. Her doktora da güvenilmiyor ki, ama iyi bir tane araştırıp gitmek istiyorum. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
saçlarımın görünütüsnde bir sorun yok zaten kabarık olduğu için belli olmuyor, ama beni çocoukluğumdan beri tanıyanlar anlıyorlar azaldığını onun dışında abartı bir görünüm yok, ama benim derdim dökülmenin çok hızlı bir şekilde devam etmesi ve bir kaç yıla bu görüntümün de kaybolması
Çıt çıt belli olmuyor mu?
Amin allah ihtiyacı olan herkese şifa versin.benimde dökülüyor. evi süpürüyorum. ertesi gün yerlerde saç oluyor. ki evde bu yüzden saçımı salıp dolaşmıyorum bile. ama yinede düşüyorlar.
hele kirlenince daha kötü dökülüyor. dediğiniz gibi sanki çeksem hepsi elime gelecek gibi oluyor. ama Allahtan gelmiyor.
benim saçlarım ince ve seyrek. o yüzden azalıp azalmadığını anlamıyorum da dökülmesi sıkıntı cidden.
Rabbim şifa versin.
Hayır düzgün takıldığı ve krepe bile o bölge kabartıldığı zaman hiç belli olmaz
Benim de ilkokulda öyle gür saçlarım vardı ki annem tek örgü yapamazdı iki örgü ile ancak. O kadar kalındı. Şimdi incecik oldular, 16 yaşımda stresten çoğunu kaybettim.
Çok kafama takıyordum ama artık sallamıyorum, benim de tepe kısmında hafif açıklık var, deri görünüyor.
Saç rengimi açık yapınca o kadar kontrast olmadığı için daha az kötü görünüyor, artık alıştım sallamıyorum. Sen takmazsan kimse farketmez bile. Cidden takıntı yapma ama değerlerini de kontrol ettir tekrar. Başka doktorlara da görünebilirsin zira benim gittiğim dermatologlardan bir fayda bulamadım.
Erken teşhis saç kurtarır, benim saç folikülleri öldüğü için birşey yapamayız dediler
Şu takma saçtan memnun olan var mı ? Bende düşünüyorum
Yıkanınca akıp çıkıyor diyorlar. Sizde var mı ?