Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçsız Bir Kız Olma Yolunda

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Arkadaşım 1 hafta önce kafayı yicektim sacsiz kalcam diye . Avuç avuç dokuluyordu saclarim. Eczaneden bioxcin aldım onunla yıkayıp durulama suyundada ısırgan otunu kaynatıp onun suyunu kullanıyorum. İnan ne hissettiğini anlıyorum resmen çöküo insan üzüntüden ama soylediklerimi bi dene bişey kaybetmezsin benm ki suan normale döndü . Tabi yine dökülüyor ama eskisi kadar değil geçmiş olsn

Sen daha gençsin yeni başlamışssa dökülmeye ölmemiştir, vakit kaybetmeden değerlerin için birşeyler yapın yoksa da üzme kendini ben yıllardır sarışınım çokta yakışıyor herkes doğuştan ince telli saçlarım var gibi düşünüyor, rus kızlarının saçları gibi fare kuyrugu kadar

Tresan ısırgan otlu şampuanın içine çam terebentin dök her banyodan önce çalkalayarak kullan. Arkadaşımda senin gibiydi bu yöntemle eski saçlarına kavuştu
Ben de çok faydasını gördüm, bir de badem yağı da faydalı. Devamlı kullansın konu sahibi.
Her yıkamada tak çıkar mı ? Ay ben uğraşamam. Takma kirpik aldım onu bile takmıyorum.

Bence baska bir doktora da gorun.

Guatr da mesela sac doker, her seyine iyice baktir.

Isirgan cayi, adacayi ic. Isirgan otu suyunu saclarina da sur, mumkunse isirgan ozlu dogal sampuan al.

Zeytinyagi+sarimsak kuru de cok iyi geliyor bana.

Bir de bulabilirsen dogal, organik argan yagini, badem yagini masajla yedirmeni tavsiye ederim.

Duzgun beslenmek de onemli, bolca meyve, sebze ye.

Oncelikle saç dökülmesi sorununu yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum . gur kabarik saçlar aile genetiğimizde var .Çocukken kabarik saç diye dalga geçerlerdi .düz sac çok severdim ama fon ile cok kalın düz saç olur oda erkenden bozulurdu. Bir boya merakı üzerine saç rengini actirdim boyattim sonrası hızlı bir şekilde saç dökülmesi oldu ne kullandiysam baş edemedim.saclarim inceldi cevredekiler fark etti fare kuyrugu kadar uclari ince kalmıştı. En son doktora gittim bana saçima sürmek için karışım yazdı verdi kullandım. Sonra bi daha gittim aynı karışımı bir daha yazdı kullandım. 2.karışım esnasinda belim de olan saçlarımı omuzlarimin biraz asagisinda düz kesim yaptirarak kestirdim.Kasım ayında 1 sene olacak suan saclarim gayet toparlandi dökülmesi gözle görülür şekilde azaldı .saclarim uzadı .Ve bir sürü yeni saç çıktı küçük küçük onlarda uzuyorlar. En buyuk nedeni stres uzak kalmaya calisinca kafaya da takmayinca normale dönmeye başlıyor .

Ayyy aynisiii bende yasadim felaket kür sacim vardiii su normal baglama tokalari olur yaa incee aslaa baglayamazdim o kadar coktuuu ...bakim hep yapardim zaten. 23 24 yaslarindaa biii dokulmee basladiii tutam tutammm doktor doktor gezdim kabarikk oldugu icin saskin bakista bu mu az diyee sacmaa sorularlaa iyicee canim skkindiii nedeni cikmadi ortayaaa ...bir yil surduuu banyoya kirec engelliyici taktirdim bilmiorum herseyden suphe ettim eczane sampuanlar kullaniorum vs suan normal ama eskisi gibi kür degil volumlu oldugu icin belli degil .....

Bnmde bir sorunum var. Daha bir iliskim oldu ve oda boktan oldu. Napicagimi bilmiom. Bu çömez arkadasiniza actigim konuya bakip yardim ederseniz sevinirim.

canım tahlillerini yaptır mutlaka düzelecektir hormonlarda bir şey varsa onlar tedavi olduğunda. hem ben sana bir kür yazıcam özelden ama şuan tarifi yanımda değil. bir çok kişinin başından saç fışkırmış bunun sayesinde.

Sarımsak,zeytinyağı ve yumurta sarısını karıştırıp saç derinize iyice yedirin.Kafanızı iyice sarıp iki saat bekletin.Sonra yıkayın.Önce soğuk suyla akıtın ki yumurta pişmesin:)Benim saçıma baya iyi geldi.Bir de gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutun düzenli şekilde.O da saç dökülmesine iyi geliyor.Başka bir yöntem de kuru mayayı ılık suyla iyice eritip banyoda temiz saçınıza dökün.10 dakika sonra şampuanlamadan durulayın.Bu da iyi bir yöntem.Başka bir yöntem 2,5 bardak hazır alınan su kaynatılır.Bir tatlı kaşığı lavanta eklenip 5 dakika kaynatılır süzülür.Ilık olarak son durulama bununla yapılır.Saraçoğlu'nun çok methettiği tarifi.

Son düzenleme:
sizde kendimi gördüm desem bende 18 yaşındayım ve açılan bölgeler var
devletten özeline tutun her şeyi denedim önerdiler diye başka bir ile gittim dermatolog için
inteernetten şampuan bile aldım
ama yoook hepsi geçici bittikten sonra tekrar başlıyor dökülmem
zeytinyağlı kür yaptım önlerden saçlar çıkmaya başladı ama dökülmem durmadı
aslında saç köklerim uygunmuş dedi doktor en büyük etken STRES malesef
küçükken tek derdim derslerdi okul tatil olunca dururdu dökülmem artık durmuyor
bir de ben de ek olarak sebaroik dermatit var
ilginç olan şu sebaroik arttığı zamanlarda saç derim kaşımaktan kan içinde kalıyor ama dökülmem azalıyor
şu an sebaroik için şampuan kullanıyorum yara olmuyor artık ama çok dökülüyor bu sefer
offfffff birini halletsem diğeri başlıyor bıktım

merhaba
seni çok iyi anlıyorum.
2 sene önce evlilik arifesinde dehşet dökülme yaşadım.
elimi attığımda öbek öbek geliyordu elime.
tahlillerim filan da normaldi.
sonra bi anda kesildi dökülmesi.
iş yerime gelen bir satıcı ısırgan otlu muydu neydi bi şampuan satmıştı, ben de inanarak almamıştım ama deneyelim bi dedim, kullandım onu, dökülmesinin durması aynı zamana denk geldi.
gerçi hala o şampuandan dolayı durduğunu düşünmüyorum ama.
adı aklımda değil

canım üşenmedim bir sürü makale aradım senin için. D vitamini saç kaybı yapabiliyor ve genelde ailevi bir durum olduğundan bahsedilmiş. şu an vücudun d vitaminini kullanamıyor olabilir. mutlaka bir endokrin servisine gitmelisin. bir de erkek tipi saç dökülmesi diye birşey var yukarıda bahsetmişler testosteron ve alt gruplarının miktarına bakılmalı. vücudunda kronik bir vitamin ya da benzeri eksiklik durumu varsa ilaçlarını kullanırken kan düzeylerini öncelikle ilk üç ay boyunca her ay, sonra duruma göre 3 ayda bir ve daha sonra 6 ayda bir kontrol ettirmelisin. besinlere mutlaka dikkat etmelisin. geçen yıl katıldığım uluslararası bir kongrede dışarıdan alınan vitaminlerin vücuda besinlerle alınanlar kadar etki etmediğine dair bilgiler paylaşıldı. o yüzden önce tahlillerini yapıyorsun verilen ilaçları mutlaka ve düzenli kullanıyorsun. 1 ay sonra mutlaka kontrole gidiyorsun. bu arada da elinin altındaki internet nimetinden faydalan ve vücudunda eksik olanları hangi gıdalardan karşılayabileceğini öğren.

umarım yardımı dokunur. sevgiler.

Çam terebentini denediniz mi acaba? Bir dönem benim de saçım çok dökülürdü sizin kadar olmasa da. Sonra kk'da gördüm şampuanıma koydum 2-3 ayda müthiş farketti ve uzattı saçlarımı. Çare olmasa bile belki iyi gelir.

bu konudaki en iyi doktorları bir araştırın ve bence özele gidin en iyisi hangisiyse. ya da en iyi doktor neredeyse. akla gelebilecek ve gelmeyecek tüm tahlilleri bi yapsınlar. ama hepsini.

Tresan ısırgan otlu şampuanın içine çam terebentin dök her banyodan önce çalkalayarak kullan. Arkadaşımda senin gibiydi bu yöntemle eski saçlarına kavuştu
Şu an zaten saç dökülmesi için bir şampuan verdi doktor onun içine başka şeyler ekleyip formülü bozmak istemiyorum başka şekilde deneyebilirsem deniycem :)

Şu an kullanmam gereken bir şampuan var ama işe yaramazsa onu da denerim çok teşekkürler :)

değerlerim normal zaten benim saçlarım zaten ince telliydi ama aynı zamanda çok da gürdü şimdi hem ince hem az

teşekkürler görünmeyi düşünüyorum artık özele giderim heralde, ısırganı da deneyeceğim herkes bahsetmiş. Yağ falan sürmek istemiyorum saçı yorduğunu daha çok döktüğünü falan söylüyorlar. Arada bir zeytinyağı sürerim bir tek. Beslenmem pek düzgün değil özellikle yazları çok yemek yemiyorum acaba ondan olmuş olabilir mi ki

karışımda ne vardı özel değilse? :) inşallah düzelir ya her gün yumurta yemeyi düşünüyorum artık malum protein de önemli. Aslında doktorun verdiği haptan sonra biraz toparladı ama hala çok dökülüyor

ay evet ya, kabarık gözüktüğü için çokmuş gibi duruyor millet bana dökülmiş hali mi bu falan diyor halbuki düzleştirince banyodan çıkınca fare kuyruğu kadar saçlarım.

tahlil yaptırdım zaten her şey normal teşekkürler

sarımsak saç köklerini yakmaz mı? :/ sarımsak yutmayı deneyebilirim ama hem başka şeyler için de şifalı. Çok teşekkürler :)

çok geçmiş olsun umarım düzelir en kısa zamanda. saç köklerinin tutunmasını sağlayan vitaminlerden biri eksik olabilir mi acaba? Benim de önlerden minik saçlarım çıkıyor ama o kadar cılızlar ki fazla uzamıyorlar malesef.

ısırgan otunu herkes methetmiş denemek istiyorum ben de içmek mi daha faydalı olur sürmek mi acaba

çok teşekkür ederim üşenmeyip araştırmışsınız. D vitamini muhtemelen bağırsaklarımdan emilemiyor çünkü güneşe falan çıkarım d vitamini alıyorum yani. Erkek tipi olduğunu sanmıyorum çünkü hem doktor öyle söylemedi hem de araştırmıştım uymuyor belirtiler. Bir de benim sadece saçlarım değil kirpiklerim ve kaşlarım da dökülmeye başladı artık. Tekrardan teşekkür ederim :) erkek tipi çıkmaz inşallah ya bildiğim kadarıyla onu tedavsş yok bir de bağlantılı mı bilmiyorum ama son bir kaç yıldır kilo verdim baya istemsiz bir şekilde, yani diyet falan yapmadım hatta fazla bile yedim abur cubur falan ama kilo verdim baya iskelet gibi oldum resmen.

denemedim ama denemeyi düşünüyorum teşekkürler

canım sende adet düzensizliği var mı? ve çinko eksikliği de olabilir sadece demir eksikliği olmayabiir

hayır adetlerim düzenli :)

saçlarım kıvırcık ve gür. cocukluk fotoğraflarıma bakınca baya bir azalma vardı zaten ama bir süredir elime avuç avuç geliyordu. geçen ay doktora gittim ve demir eksikliği çıktı 50lerde olması gerekirken 9lardaydı değerim bir ilaç kullanıyorum bir aydır ve belirgin bir fark var. demirine baktılar mı? tahlillerin elindeyse sende kontrol edebilirsin "ferittin" olarak geçer

sarımsak saç köklerini yakmaz mı? :/ sarımsak yutmayı deneyebilirim ama hem başka şeyler için de şifalı. Çok teşekkürler :)
Bence yakmaz.Araştırırsan saça çok iyi geldiğini görürsün.Bak bu videoda da güzel bilgiler var.

İyi de evladın kötü beslenyrm demişsin , olmaz. Sabah yumurta ye, gün boyu et , meyve, yoğurdu ihmal etme.

Beslenme önemli çerçöple beslenirsen dışardan ne sürersen sür faydası olmaz.

Son düzenleme:
Mer
Merhaba canım daha Yasin kucuk merak etme yeniler o saclar kendini senin yaslarında bir takım olumsuz seyler yaşamıştım benimde öbek öbek saclarım döküldü dediğin gibi beni gören sacların dökülmüş ay ne olmus aman üzülme bizimde dökülüyor laflarını cok duydum ne ilaçlar. Ne sampianlar kullandım yok fayda etmedi inan bana moralini yuksek tut ve dua et biseycigin kalmaz ben yaklaşık 5 yıl mücadele ettim o dokuntuyle birde unı okuyordum o zamanlar degisik pahalı sampianlar falan sonra bıraktım uğraşmayı kabullendim oyle yasamayı dedim ki olmadı peruk alırım onunla gezerim neyse unı bitti atandım sonra bi baktım saclarım düzelmeye basladi Yada ben oyle görmeye başladım umarım sende bi bakarsın hic bişeyin kalmamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…