Ayy kızlar benim de o kadar çok dökülüyor ki avuç avuç. Üstelik yıllardır. Dudak kenarlarım hep kuru , tırnaklarım azcık uzasa çat diye kırılır.
Ben kırmızı et tüketemiyorum B12 eksikliği çıkıyordu genelde tahlillerde . Sürekli vitamin hapları kullanıyorum. Geçen ay dermatologa gittim. Saç derimi inceledi deride problem yok dedi. Kan tahlili hormon tahlilleri yapıldı B12im bile normal çıktı. Çünkü saçlarım için beslenmeme çok dikkat ediyorum. Sadece demir hapı verdi kutuyu bitirdim. Ama ufacık bile bir gelişme yok.
Stresten olur diyorlar ama asla stresli biri değilimdir.
Daha önce kullandığım şampuanlar:
Priorin şampuan- hiç faydası olmadı
Zigavus medical D deri şampuanı ve Zigavus narlı şampuan- Biraz durur gibi oldu sonra yine oluk oluk dökülmeye devam etti
Şu anda da Otacı-Isırgan otlu şampuan kullanıyorum ama en ufak düzelme yok.Bitirene kadar devam edicem.
Karanfilli suyu denedim- düzelmedi
Elma sirkesi ile durulama suyu- düzelmedi
Zeytinyağı+sarımsak karışımı ışık almayan yerde 10 gün beklettim maske yaptım düzenli- düzelmedi
Yaptığım maskeler DÖKÜLMEYİ DURDURMUYOR ancak saç derim bu kadar dökülmeye rağmen o kadar kötü durumda değil sanırım küçük saçlar var. Ama benim problemim yoğun dökülmenin devam etmesi :/
Saçlarım oluk oluk dökülüyor. Banyoda üstümü başımı temizlemekten banyo giderini ha bire açmaya uğraşmaktan çıkamıyorum duştan. Eşim bu durumdan bıkmış durumda. Her taraf saç!!!
Kazıtmayı düşündüm ama o da çare değil diyorlar.
Şimdi yeni hamileyim 1 aylık çok korkuyorum doğumdan sonra daha da dökülürmüş saçlar diyorlar.
Hamilelik düşündüğüm için 3 aydır folik asit kullanıyordum o bile etki etmedi. Kontrole gittiğimde doktor bir sürü vitamin yazacak inşallah faydası olur. BİOTİN belki çare olur.
Elimi saçıma attıkça tutam tutam saç geliyor, oturduğum yerde saçıma el sürmesem dahi kıyafetlerim montum hırkam hep saçla doluyor. Saymadım ama banyo yaptığım günlerde toplamda 500 telden fazla dökülüyordur. Kafayı yemek üzereyim. Yıllardır forumu oku oku her şeyi denedim ama çözümüm yok. İlk defa yazıyorum derdimi anlatayım dedim.