Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçsız Bir Kız Olma Yolunda

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
D vitamini Eksik çıkınca ilaç aldım bakalım bende de kesecek mi dökülmeyi. Hayvanseverdost Arkadaşımız ne kadar sürede etki gösterdi acaba cevap yazarsa çok sevineceğim.
Canmı bende ilk kullanımdan itibaren farketti. Günlük 200 tel dökülüyorsa bu miktar 60a filan düşmüştü banyo sonrası dökülme de yine yarı yarıya azalmıştı ilk şişeden sonra. 2. 3. Haftalarda da azalarak durmuştu. Buna ek olarak mecitefendi sarımsaklı şampuanı tavsiye ederim dökülmemi azaltmada bu şampuanın etkisini de esgeçemicem.. Tabi d vitamini kullanmasaydım etkisi eminim olmayacaktı çünkü içten sorunu olanlarda şampuan hiçbir şekilde etki etmez.

Ayni benn. Uup uzun ve gur kalin telli saclarim vardi. Bi sac kremi kullandim hayatimi karartti. Annem de bana kestire kestire kafanda sac kalmadi kel kalcan diyip duruyo yerden saclari soylene soylene topluyo. Durduramiyorum. Cok kisa kestirdim saclarimi. Hic de uzulmedim kestirdigime cunki yakisti. İki aydir cam terebentin kullaniyrm ama buyuk bi etki gormedim bakalim uzun sure kullanmaya devam edicem

Anladım çok sağol. Benim bütün tahliller çıktı. Demir ve d vitamini düşük başka bi sorun yok çok şükür. Ama saçlarımın yarısını belki de daha fazlasını kaybettim. D vitamini azalttı gibi demire de başladım tekrar.

A

Ay ben şok ! ACI BİBER mahvedebilir mi ? Mesela benim derilerim görünüyor saçlarımın arasından gerçekten iyi geliyor mu ? Artık ne deneyeceğimi bilemez oldum

Ben doğum kontrol haplı kürü uyguladım aman Allahım kalan saçlarımda gidiyordu az kalsın sanırım bütün kürler farklı cilt tipine göre vs..

A

Ay ben şok ! ACI BİBER mahvedebilir mi ? Mesela benim derilerim görünüyor saçlarımın arasından gerçekten iyi geliyor mu ? Artık ne deneyeceğimi bilemez oldum
Hayır canım maskemın ıcınde acı bıber var dur sana resmını gondereyım bu karısımın ıcıne bır kucuk kasık bu maskeden koymalısın

ben saçıma sığır iliği maskesi yapıyorum haftada 1 kere 6 hafta oldu yapalı ve saçlarım inanılmaz canlandı yeni saçlar çıktı ve saçlarım uzadı arkadaşlar deneyin mutlaka

yapılışınu anlatıyım hemen kasaptan sığır iliğini alıyoruz kemikli oluyor genelde 4 5 dkka kemiği suda kaynatıyoruz kaynadıktan sonra kemiği et tahtasına vura vura iliği içinden çıkartıyoruz blendırdan geçiriyoruz iliği içine hindistan cevizi çörekotu ve zeytnyağı gibi istediğimiz yağları katıyoruz badem yağı hariç hindistan cevizi yağı mutlaka olsun hepsini karıştırdıktan sonra hala ılıkken saç diplerimize masaj yaparak uyguluyoruz ılıkken yapmazsak eğer donar kafamızda bu sefer yıkamak zor olucak çok sürmemize gerek yok parmak uçlarını ilikli karışıma batırarak sürebiliriz sonra kafamıza poşet geçirerek 2 saat bekletelim sıcak tutmaya çalışalım kafamızı 2 saatin sonunda yıkayabiliriz ilk bir iki hafta dökülmede bir miktar artış olucak korkmayınız devam edin benim 6 hafta oldu o kadar kısa sürede inanılmaz değişim farkettim 6 ay uygulamayı düşünüyorum inşallah herkeste işe yarar saçlarıma kına yakmıştım 2 ay önce o yüzden rengi farklı gelebilir doğal kına saçı canlı gösteriyo onu da tavsiye ederim :)

Eklentiler

• PicsArt_1446223464557.jpg
    84,6 KB · Görüntüleme: 199
Merhaba çok geçmiş olsun. Acaba saç dökülmeniz psikolojik olabilir mi? Geçen beş yıl içinde üzücü birşey yaşadınız mı? Birde saç mezoterapisi yaptırmıştım ben biraz maliyeti yüksek ama saç köklerin canlıysa dökülen saçlarını çıkartıyor.

Şampuan,yağ,loyon vb. ile bir sonuç alamazsınız ciddi dökülmelerde. Farklı doktorlara gitmenizi öneririm sonuç alamıyorsanız. Ayrıca jınekolog ve endokrin gözetinmindende geçmekte fayda vardır. Ben kendi uyguladığım yöntemleri az çok yazıyım. Tedavime ilk yıllarda yağlı kürler ile başladım. Sonraki dönemde ducray,priorin,gnc vb vitamin takvileri ve bu markaların şampuan, losyon, serumlarını eş zamanlı kullandım. Yıllarca dıştan destek alarak saç dökülmemin durmasını bekledim. Son olarak endokrın bölümüde gittiğimde troid hastası olduğumu öğrendim. Pkolu olduğumuda öğrenince artık saç dökülme nedenim ortaya çıkmıştı. Pko ve troid tedavisine başladım destek amacıylada prp yaptırıyorum. Umarım sizde en kısa zamanda çözüm bulursunuz. Benim tedavi arayışım 6-7 yılımı aldı.

Merhaba arkadaslar. Benimde saclarim son 5 yildir cok dokuldu ama abartmiyorum kalmadi gibi bisey. Doktora gittim butun testleri yaptirdim. Bana mezoterapi yada saç ekimk dedi.. Yani okadar cok dökülmüs ve az. Erkek tipi sac dokulmesi dediler..
Ben bu iki careyide kullanmak istemiyorum. Dogal kür, dogal yağ bilenleriniz kullananlariniz varsa onerebilirmisiniz

Ayy kızlar benim de o kadar çok dökülüyor ki avuç avuç. Üstelik yıllardır. Dudak kenarlarım hep kuru , tırnaklarım azcık uzasa çat diye kırılır. Ben kırmızı et tüketemiyorum B12 eksikliği çıkıyordu genelde tahlillerde . Sürekli vitamin hapları kullanıyorum. Geçen ay dermatologa gittim. Saç derimi inceledi deride problem yok dedi. Kan tahlili hormon tahlilleri yapıldı B12im bile normal çıktı. Çünkü saçlarım için beslenmeme çok dikkat ediyorum. Sadece demir hapı verdi kutuyu bitirdim. Ama ufacık bile bir gelişme yok. Stresten olur diyorlar ama asla stresli biri değilimdir.
Daha önce kullandığım şampuanlar:
Priorin şampuan- hiç faydası olmadı
Zigavus medical D deri şampuanı ve Zigavus narlı şampuan- Biraz durur gibi oldu sonra yine oluk oluk dökülmeye devam etti
Şu anda da Otacı-Isırgan otlu şampuan kullanıyorum ama en ufak düzelme yok.Bitirene kadar devam edicem.

Karanfilli suyu denedim- düzelmedi
Elma sirkesi ile durulama suyu- düzelmedi
Zeytinyağı+sarımsak karışımı ışık almayan yerde 10 gün beklettim maske yaptım düzenli- düzelmedi

Yaptığım maskeler DÖKÜLMEYİ DURDURMUYOR ancak saç derim bu kadar dökülmeye rağmen o kadar kötü durumda değil sanırım küçük saçlar var. Ama benim problemim yoğun dökülmenin devam etmesi :/

Saçlarım oluk oluk dökülüyor. Banyoda üstümü başımı temizlemekten banyo giderini ha bire açmaya uğraşmaktan çıkamıyorum duştan. Eşim bu durumdan bıkmış durumda. Her taraf saç!!! Kazıtmayı düşündüm ama o da çare değil diyorlar.

Şimdi yeni hamileyim 1 aylık çok korkuyorum doğumdan sonra daha da dökülürmüş saçlar diyorlar. Hamilelik düşündüğüm için 3 aydır folik asit kullanıyordum o bile etki etmedi. Kontrole gittiğimde doktor bir sürü vitamin yazacak inşallah faydası olur. BİOTİN belki çare olur.

Elimi saçıma attıkça tutam tutam saç geliyor, oturduğum yerde saçıma el sürmesem dahi kıyafetlerim montum hırkam hep saçla doluyor. Saymadım ama banyo yaptığım günlerde toplamda 500 telden fazla dökülüyordur. Kafayı yemek üzereyim. Yıllardır forumu oku oku her şeyi denedim ama çözümüm yok. İlk defa yazıyorum derdimi anlatayım dedim.

ayni ben biliyo musun 500tel dedigimde kimse inanmazdi kel kalmanin esigindeyim kel kalmak tamamen sac kaybetmek oldugundan kelim diyemiyorum ama o kadar az ki ellerimi sacima attigimda yok gibi. ve evet en gicigi esim de her yerin sac olmasindan bikti. hamileymissin 2.aydan sonra dokulme tamamen duruyor. 1 tel bile dokulmuyor ama dogumdan sonra malesef kellik seviyesine geliyor 9 ayin tadini cikar (

Hiç duracak gibi görünmüyor ama inşallah dediğin gibi olur canım. Geçmiş olsun ikimize de

Canm seni en iyi ben anlarım ben de 8 sene boyunca aşırının aşırısı dökülmeler yaşadım hayatım saçtan ibaret hale gelmişti. Kısa ve öz olarak Priorin tableti kullan diyorum başka birşey demiyorum benim denemediğim hiç bi yöntem kalmadı aklına ne geliyorsa herşeyi yaptım Priorin ilacı kullan bana dua et ama 1 ay bekle. Ben bi ara fayda etmio die bırakmıştım sonra devam ettim ve sonuca inanamadım. 180lik tablet nette 108 lira eczanelerde pahalı bunu da dipnot olarak ekleyeyım.

Priorin'in şampuanlarını kullandım ama bana mısın demedi. Hap olarak denemedim şu anda hamileyim doktoruma danışmam gerek. Teşekkürler önerin için

Priorin'in şampuanlarını kullandım ama bana mısın demedi. Hap olarak denemedim şu anda hamileyim doktoruma danışmam gerek. Teşekkürler önerin için
Evet hamilelikte kullanımı riskli olabilir şampuanın etkisi olacağını zannetmiyorum önemli olan içten beslemek saçları. Umarım en kısa zamanda derdine şifa bulursun. Sevgiler.

merhaba,
saclarınız için herhangı bır uygulama yaptırdınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…