Dondurarak mı 4 senede bitirmiştiniz?Ben de 1 dönem ara verip yüksek lisansa başladım. 2 senelik yüksek lisansı 4 senede bitirdim tez dönemini bitiremediğim için. Sonunda bitti ama sizdeki gibi adı var sadece, o alanda değilim o alanda olmayı düşünmüyorum da. Hatta bölümümle alakalı bi şey sorduklarında cevap dahi veremediğim unutma dönemine bile girdim. Keşke 4 sene ona vereceğime gidip başka bölüm okusaymışım diyorum.
Zamanınız değerli, bi köşeye atıp bi daha dönmeyeceğiniz bi tez olacaksa hiç olmaması daha iyi.
Bunu da bir düşündüm yazılımdan yl yapsam ilerde ne iyi olur aslında şeklinde fakat yaşım da gündem güne ilerliyor ya dgs’yi başaramazsam diye korkuyorum. Ailem de ısrar ediyor hiç mi akademi istemiyorsun diye sanki akademi bir yüksek lisans ile elde ediliyorBilgisayara geç sonrasında yükseği orda yap bence...Yazılımcı olup İletişim bölümünde yüksek yapmanın sana faydası yok gibi boşa çaba...Enerjini bilgisayara harca yks de en cok tercih edilen bölüm bu sene bilgisayar oldu, şansını değerlendir
En çok 6 yarıyıl hakkını okul veriyor. 1 dönem pandemi döneminde verilen hakla uzattım 1 dönem de mazeretle dondurma hakkımı kullandım bi de öyle dondurarak uzattım, 4 yarıyıllık eğitim hayatı 8 yarıyıl sürdü maalesef.Dondurarak mı 4 senede bitirmiştiniz?
bence bırakMerhabalar arkadaşlar, benim derdim bizzat kendimden başlıyor. Medya ve iletişim bölümü bitirdim bitirir bitirmez yüksek lisansa başladım. Sektörde ufak tefek işler yapmaya çalıştım ama günden güne çok soğudum bu süreçte bilgisayar ve yazılıma ilgi duymaya başladım. Aöften bilgisayar programcılığı bölümüne başladım ve gerçekten bilgisayarı sevdiğimi fark ettim. Keşke en başından bilgisayar mühendisliği okusaymışım diye çok pişmanım şimdi dgs ile geçiş yapmak istiyorum yaşın ilerlese de.. Gelgelelim bir de yüksek lisans durumu var bölümümü derslerimin kolaylığından iyi bir ortalama ile bitirdim hocalar da seviyordu beni kolaylıkla girdim yl programına da. Ancak 1 senedir tez için kalem dahi oynatamadım. Akademisyenlik gibi bir hayalim yok habire soruyor insanlar sen okuduğun bölümden ne olacaksın diye sırf onlara cevap olsun ister gibi yl yapıyorum sanki. Teze de hiç başlayasım da yok bu arada dgs ve iyi bir ortalama için derslere çalışmaya çalışıyorum fakat tez bir gölge gibi zihnimden asla gitmiyor, içime dert oluyor resmen. Acaba bıraksam mı diyorum. Yaşıtlarım mesleklerini ellerine alalı yıl oldu ben hala onu mu yapsam şunu mu yapsam diye diye yolumu bir tutturamadım. Çok kızıyorum kendime çok…
Bunu da bir düşündüm yazılımdan yl yapsam ilerde ne iyi olur aslında şeklinde fakat yaşım da gündem güne ilerliyor ya dgs’yi başaramazsam diye korkuyorum. Ailem de ısrar ediyor hiç mi akademi istemiyorsun diye sanki akademi bir yüksek lisans ile elde ediliyor
Marmara iletisim mezunuyum. Iletisim sektorunu hicbir zaman sevmedim,tam bir cadi kazanidir. Meslegi biraktim ben de.Merhabalar arkadaşlar, benim derdim bizzat kendimden başlıyor. Medya ve iletişim bölümü bitirdim bitirir bitirmez yüksek lisansa başladım. Sektörde ufak tefek işler yapmaya çalıştım ama günden güne çok soğudum bu süreçte bilgisayar ve yazılıma ilgi duymaya başladım. Aöften bilgisayar programcılığı bölümüne başladım ve gerçekten bilgisayarı sevdiğimi fark ettim. Keşke en başından bilgisayar mühendisliği okusaymışım diye çok pişmanım şimdi dgs ile geçiş yapmak istiyorum yaşın ilerlese de.. Gelgelelim bir de yüksek lisans durumu var bölümümü derslerimin kolaylığından iyi bir ortalama ile bitirdim hocalar da seviyordu beni kolaylıkla girdim yl programına da. Ancak 1 senedir tez için kalem dahi oynatamadım. Akademisyenlik gibi bir hayalim yok habire soruyor insanlar sen okuduğun bölümden ne olacaksın diye sırf onlara cevap olsun ister gibi yl yapıyorum sanki. Teze de hiç başlayasım da yok bu arada dgs ve iyi bir ortalama için derslere çalışmaya çalışıyorum fakat tez bir gölge gibi zihnimden asla gitmiyor, içime dert oluyor resmen. Acaba bıraksam mı diyorum. Yaşıtlarım mesleklerini ellerine alalı yıl oldu ben hala onu mu yapsam şunu mu yapsam diye diye yolumu bir tutturamadım. Çok kızıyorum kendime çok…
Sevindim yalnız olmadığımaMarmara iletisim mezunuyum. Iletisim sektorunu hicbir zaman sevmedim,tam bir cadi kazanidir. Meslegi biraktim ben de.
Bende yüksek lisans yapıyorum çevre mühendisliği. Çok seviyor ve akademide kalmak istiyorum. Tez dönemindeyim ama bence tez tıkanması diye bişey varMerhabalar arkadaşlar, benim derdim bizzat kendimden başlıyor. Medya ve iletişim bölümü bitirdim bitirir bitirmez yüksek lisansa başladım. Sektörde ufak tefek işler yapmaya çalıştım ama günden güne çok soğudum bu süreçte bilgisayar ve yazılıma ilgi duymaya başladım. Aöften bilgisayar programcılığı bölümüne başladım ve gerçekten bilgisayarı sevdiğimi fark ettim. Keşke en başından bilgisayar mühendisliği okusaymışım diye çok pişmanım şimdi dgs ile geçiş yapmak istiyorum yaşın ilerlese de.. Gelgelelim bir de yüksek lisans durumu var bölümümü derslerimin kolaylığından iyi bir ortalama ile bitirdim hocalar da seviyordu beni kolaylıkla girdim yl programına da. Ancak 1 senedir tez için kalem dahi oynatamadım. Akademisyenlik gibi bir hayalim yok habire soruyor insanlar sen okuduğun bölümden ne olacaksın diye sırf onlara cevap olsun ister gibi yl yapıyorum sanki. Teze de hiç başlayasım da yok bu arada dgs ve iyi bir ortalama için derslere çalışmaya çalışıyorum fakat tez bir gölge gibi zihnimden asla gitmiyor, içime dert oluyor resmen. Acaba bıraksam mı diyorum. Yaşıtlarım mesleklerini ellerine alalı yıl oldu ben hala onu mu yapsam şunu mu yapsam diye diye yolumu bir tutturamadım. Çok kızıyorum kendime çok…
Sevmediginiz bir isi yaptiginizda her gun ayaklariniz geri geri gider. Dakika basi saate bakarsiniz mesai bitsin diye ama o saatler normalden daha yavas gecer. Ve kazandiginiz paranin hayrini gormezsiniz cunku isteki mutsuzlugunuz tum hayatinizi etkiler. Yasiniz da gec degil ki aslinda. Sizden once is hayatina atilanlarin elinde ne var suan? Sizden once is hauatina basladilar diye kariyer basamaklarini mi cikiyorlar bir birSevindim yalnız olmadığıma
Sevindim yalnız olmadığıma
O kadar içinden gelmiyor ki nereden başlayacağım bilmiyorum bile…Ders kısmını bitirmiş bu kadar emek vermişsin. Oturun başına tezinizin, yazın.
Dondururdum fakat şöyle bir sıkıntı var dgs kasıp dgs’ye girmek istiyorum seneye yani dondursam seneye çok zorlanacağın o zamanBende yüksek lisans yapıyorum çevre mühendisliği. Çok seviyor ve akademide kalmak istiyorum. Tez dönemindeyim ama bence tez tıkanması diye bişey varbütün derslerimi verdim şu an tez için hiç çalışmak gelmiyor içimden. İmkanınız varsa dondurun bir dönem. Hem düşünmeye fırsatınız olur.
Öyle ama yine de yeniden bir okul okusam bitireceğim en erken yaş 28-29 olacak ve 0 deneyim ile olacağım o yaşta bu gerçek beni korkutuyorSevmediginiz bir isi yaptiginizda her gun ayaklariniz geri geri gider. Dakika basi saate bakarsiniz mesai bitsin diye ama o saatler normalden daha yavas gecer. Ve kazandiginiz paranin hayrini gormezsiniz cunku isteki mutsuzlugunuz tum hayatinizi etkiler. Yasiniz da gec degil ki aslinda. Sizden once is hayatina atilanlarin elinde ne var suan? Sizden once is hauatina basladilar diye kariyer basamaklarini mi cikiyorlar bir biroyle bir dunya yok.En neticede ozel sektorun kolesi olmayacak misiniz hepiniz? Ha simdi ha 2-3 sene sonra. Bu hayata bir kez geliyoruz. Baska bir ihtimal veya yol varsa mutsuz olacaginiz her alandan uzaklasmanizi tavsiye diyorum.
Her sey okul okumak, mezun olmak demek degil ki. Zaten bir diplomaniz var. Bu ulkede kim mezun oldugu isi yapabiliyor?Birkac sene omcesine kadar doktor olmayacaksan okumanin anlami kalmadi derdim simdi onu da diyemiyorum doktorlarin hali de ortada malum. O yuzden daha fazla okumak yerine dilinizi gelistirip yirtdisina acilabilirsiniz. Evli olmasam, kurulu bir duzenim olmasa yapacagim sey bu olurdu.Öyle ama yine de yeniden bir okul okusam bitireceğim en erken yaş 28-29 olacak ve 0 deneyim ile olacağım o yaşta bu gerçek beni korkutuyor
O kadar içinden gelmiyor ki nereden başlayacağım bilmiyorum bile…
Dondururdum fakat şöyle bir sıkıntı var dgs kasıp dgs’ye girmek istiyorum seneye yani dondursam seneye çok zorlanacağın o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?