• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Saçlarımız çabuk uzasın,kopmasın,gür ve sağlıklı olsun diye neler yapıyoruz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu arada turplu suyu 2 kere kullandım 1 cm uzattı bilginize....

aynen benim de ki benim saclarim coook zor uzayan cinstendir.
ama ben yumasicik olsunlar parlak olsunlar istiyorum turplu sudan baska seyler yapmak istiyorum bu yuzden ne yapabilirim bilmiyorum

saç kırıklarına hindistan cevizi yagı kullanıorm gayet memnunum.

aynen benim de ki benim saclarim coook zor uzayan cinstendir.
ama ben yumasicik olsunlar parlak olsunlar istiyorum turplu sudan baska seyler yapmak istiyorum bu yuzden ne yapabilirim bilmiyorum

turplu suyu neden denemek istemiyorsun?? bnce bir zararı yok ayrıca çok abartılmış yanii yok çok kötü kokuyor filan ben hiçbir koku duymadım yani eğer benim koku almamda bir sorun warsa annem gilde de aynı sorun yok heralde çünkü onlarda aynı şeyi söyledi ancak sen turplu su yapmak istemiyorum diyorsan sen bilirsin dax filan duydum onları dene yada entele ama entele tawsiye etmem birisinin saçlarını dökmüş heralde ama yinede sen bilirsin cnm inşallah istediğin formüllerle istediğin saça ulaşırsın..sewgiler..a.s.

aylin86 canım bu seferyasemin saç bakım yağından da koyuyomusun şampuanına ayda 5 cm uzaması süper bişi

turp oo kadar çok koku yapmıyor aslında.hem şimdi baktımda haftada 1 cm. uzatıyorsa bu ayda 4 cm yapar buda çok ii ben en iyisi tekrar başliyim inşallahh sonuçlar eskisi gibi olur kızlar :)

kızlar öncelikle aylin86 arkadaşımız için üzgünüm..ama banlanmışsenağlama
sürelimi süresizmi bilemiyorum inşallah geri gelir..:çok üzgünüm:
sorularınız cevapsız kalabilir bunun için söylüyorum onun elinde değil ..

Sevgiler..a.s.

turplu suyu neden denemek istemiyorsun?? bnce bir zararı yok ayrıca çok abartılmış yanii yok çok kötü kokuyor filan ben hiçbir koku duymadım yani eğer benim koku almamda bir sorun warsa annem gilde de aynı sorun yok heralde çünkü onlarda aynı şeyi söyledi ancak sen turplu su yapmak istemiyorum diyorsan sen bilirsin dax filan duydum onları dene yada entele ama entele tawsiye etmem birisinin saçlarını dökmüş heralde ama yinede sen bilirsin cnm inşallah istediğin formüllerle istediğin saça ulaşırsın..sewgiler..a.s.

aaa yok yanlis anlasilmis onun haricinde extradan bisiler yapmak istiyorum manasinda dmeistimm turplu su yapmak istemiyorum anlaminda degil o yuzden extra seyler bakiniyorum.

Vallahi herkesin saç tipi, genetik özellikleri, saçına iyi gelen şeyler farklı. Ben aylardır saç dökülmesi, cansız saçlar ve yavaş uzama gibi sorunlar yaşıyorum. Kendi tecrübelerimi paylaşayım sizinle, ama size ne kadar iyi gelir bilemiyorum denemek lazım. Dökülen saçlarımın yerine gelmesi için sarımsak kullandım. Üniversite açılana kadar yaklaşık 2 hafta kadar saçıma sarımsak-zeytinyağı-tuz karışımını sürdüm. Evet inanılmaz kokusu oluyor ama o kadar kötü durumdaydı ki saçlarım kokusunu da çektik ailecek. Sarımsakları tahta tokmakla ezdim, içine bir çimdik tuz ekledim. Daha sonra macun kıvamına gelinceye kadar SAF zeytinyağı ekledim. Bunu saç diplerime masaj yaparak yedirdim ve streç filme sarıp 2 saat beklettim. Sonra da saf zeytinyağlı sabunla yıkadım. Yıkadıktan sonra çok hafif kokusu kalıyordu, o da gece yatıyordum, sabah kalktığımda kokudan eser kalmıyordu. Bu sayede minik minik saçlarım çıktı. Resim de ekleyebilirim isteyenler için, şu anda kafamın her yeri minik saç dolu. Saçımı toplasam da her yerden minik saçlar çıkıyor. Yeni doğan bebeklerin olur ya ufak ufak aynen o şekilde kaydirigubbakcemile3

Saçlarımı etkileyen en büyük şeylerden biri de şampuan şüphesiz. Önceden elidor kullanıyordum, ama içindeki maddeleri araştırınca direkt çöpe attım koca şişeyi. Şimdi Amerika'dan gelen lavanta ve aloe veralı bir şampuan kullanıyorum. İçine badem yağı, terebentin ve çiçek balı ekledim yeterli ölçülerde. Saçlarımı çok güzel temizliyor.

Gelelim saçlarımın uzaması için ne yaptığıma. Mecitefendi saç bakım yağının içine hint yağı ve terebentin ekledim. Böylece içinde : susam yağı, zeytinyağı, ceviz yağı, çörekotu yağı, badem yağı, defne yağı, ısırgan yağı, buğday yağı, karanfil yağı, jojoba yağı, hint yağı ve çam terebentin yağı olan bir saç bakım kürü elde ettim. Bunu fısfıslı bir şişeye koydum, haftada 1 ya da 2 kere yapıyorum. Ölçü vererek konuşamayacağım üzgünüm çünkü hiç ölçmedim saçlarımın boyunu, ama yağı kullandığımdan beri gözle görülür bir uzama yaşıyorum.

Benim tecrübelerim bunlar, umarım siz de kendi saçınıza uygun çözümleri bulursunuz a.s.​

hcr 35 saf zeytin yağı demişsin ya, bi topictede sordum yemeklik zeytin yağı kullanmış arkadaşlar. bende şimdi yemeklerde kullandığımız naturel sızma z.yağı sürdüm saçıma, acaba sorun olur mu?

Zeytinyağı bakımında bilinmesi gerekenler

Güzel bir cilt, sağlıklı saçlar, kuvvetli tırnaklar... Uzmanlar hepsinin sırrının “saf sızma zeytinyağı”nda gizli olduğunu söylüyor. Ama zeytinyağı bakımında bilinmeyen pek çok husus var. İşte birkaçı...

ZEYTİNYAĞI CİLTTE NE KADAR SÜRE KALMALI?
Uzmanlar “Öncelikle güneşe direkt maruz kalmaktan kendinizi koruyun. Sonra yüzünüzü bir losyonla temizledikten sonra süreceğiniz zeytinyağı, güneşin ciltte bıraktığı kanserojen etkiyi kaldırır. Yağlı ciltler 1, kuru ciltler 2 saat sonra yıkanmalı. Eğer güneş banyosu yaptıysanız, tüm vücudunuza zeytinyağı sürün ve iki saat sonra duş alın." diyor.

Cildinize en uygun cilt bakım ürününü yapmadan önce cildinizi tanıyın. Yüzü doğal zeytinyağı sabunuyla yıkadıktan 2 saat sonra alın, burun ve çene yağlanır da yanaklar kuru kalırsa, cilt karma, bütün yüzde yağlanma varsa yağlı, bütün ciltte kuruluk, gerginlik varsa cilt kuru demektir.

SAÇTAN ARINDIRMAK KOLAY MI?
Zeytinyağı saçları besler ama yıkarken yağı arıtmak için daha çok yıpratılır saçlar. Zeytinyağını vitaminle karıştırıp saç diplerine sürün. 1 saat sonra 1 yumurta sarısını çırpıp saç diplerine sürün. Köpürme özelliği olduğu için yumurta sarısı yağı kolayca arındırır. Saçınızı yıkadıktan sonra 2 litre suya yarım limon suyu katıp saçınıza sürerseniz, fazla yağlanmasını engeller.

TIRNAĞI NASIL GÜÇLENDİRİR?
Tırnak bakımında ise, kat kat ayrılan tırnaklar ve yarılan tırnak etleri için, bir fincan zeytinyağının içine biraz limon sıkın, akşamları 5 dakika parmaklarınızı içinde bekletin.​

Alıntıdır.

Geç cevap yazdığım için özür dilerim önce internetim koptu, sonra da siteye giremedim a.s.​

aaa yok yanlis anlasilmis onun haricinde extradan bisiler yapmak istiyorum manasinda dmeistimm turplu su yapmak istemiyorum anlaminda degil o yuzden extra seyler bakiniyorum.

tmm cnm bn yanlış anlamışım k.bakma a.s dax diye bir yağ warmış istersen onu bi dene işe yaradığı söyleniyor.bende çıkarsam alıcam maşşallah saçımıza sürmediğimiz hiçbişi kalmadı :roflol: -tatlicadiarzu-

tmm cnm bn yanlış anlamışım k.bakma a.s dax diye bir yağ warmış istersen onu bi dene işe yaradığı söyleniyor.bende çıkarsam alıcam maşşallah saçımıza sürmediğimiz hiçbişi kalmadı :roflol: -tatlicadiarzu-
simdi turplu suyun icersine su yaglardan bisiler daha ekledim bal kattim bi ampul de kiricam bi de oyle deniyim diyorum tamam saclarim hizli uzuyo ama cok daha canli olmalarini istiyorum bengamyoncuiremsu

o dedigin yagi da ilk kez duydum biraz arastiriyim bakalim.

hcr35 teşekkür ederim. zeytinyağını bulur bulmaz başlayacağım bende resim koyarım öncesi ve sonrası diye umarım işe yarar ya. alnımın buna ihtiyacı var gerçekten. benim saçlar inat biraz gerçi. turp, her tür yağ, bal, yumurta ve çamterebentin kullandım durdum. bide bunu deneyelim. gerçi sarımsak ve sarımsak yağını daha önce duymuştum çok. tekrar saol.a.s.

rica ederim tatlım şifa Allah'tan, kullandıklarımız sadece aracı şifa kaynakları. Umarım işe yarar sarımsak sende de a.s.

SÜPEEERRRRR hihoyyyt Bende İstiyorum

Bu arada sarımsağı hergün mü sürüyordun?

Back