Arkadaşlar sorunuma bir çözüm bulursanız beni çok mutlu edersiniz. Saçlarım sürekli kepekleniyor. Ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun.Şimdiden teşekkür ederim.:1no2:
gecmıs olsun diyorum cunku buda bi tur hastalık sayılır..
banyo yaptıgın zaman kovaya bi cay bardagının yarısı kadar sirke dok suya karıstır bu suyla yıkan hem kepeklenmeyi onler hemde sacların parlaklık kazanır.yada sac kepeklenmesıyle ilgili ilaçlar oluyor eczanelerde onlardanda alabılırsın.. sevgiler..
Medikal şampuanlar var kepek için. Eczanelerde olur. Onların faydasını gördüm ben. Her banyoda bir kez onunla, 1-2 kez de yağ dengeleyeci normal şampuanla yıkadım. 2-3 haftada geçti.
canım, kepek saç derisinin yenilenmesidir, engellemeniz biraz zor ayrıca aşırı çok olmamak üzere hastalık sayılır denmez ok. Saç yağlı ise kepek yapışır saç kuru ise kepek saçından uçar gider, Eczanelerde dengeliyici şampuanlar var
ben de yıllardır kepeklenme vardı. hatta saçımı kepeksiz olarak hatırlamam hiç, taaa ki bu seneye kadar.. hatta bende o medikal şampuanlardan falan kulanmıştım ama geçici çözüm oluyor ve de hemen etkisini göstermiyor...şimdi çok rahatım: "clear- ıce cool".. aynı etkiyi head&sholders da veriyor. formülleri aynı sanırsam. saçlarım hem dökülüyordu, hem kırılıyordu, hem kepek vardı ve de çabuk yağlanıyordu...boşuna bisürü şeyle uğraşmışım bunca sene.. zeytinyağları, sarımsk, sirke,... saçı salata yapmaya gerek yok.. clear-ıce cool (reklam gibi oldu biraz ama )
ayrıca bu şampuan mentollü.. sadece saçında değil tüm vücudunda hissedebiliyosun mentolü. çok rahatlatıcı bişey..
Arkadaşım bende de kepek ve kaşıntı oluştu. Bir sürü şey denedim ama faydasız. En son aktardan ısırgan otlu bir şampuan aldım ve içine çam terebentin ekledim. Biraz yaradı gibi. Ama bir doktora görünmek şart sanırım.
slm kızlar. ben bu konuyu açmıştım ama kimseden yanıt gelmeyinvce uğramayı bırakmıştım. çok teşekkür ederim. sanırım netteki araştırmalarımla bir çözüm buldum. evet arkadaşımında dediği gibi elma sirkesini durulama suyuna kattım ve şu an tamamen kurtulmuş durumdayım:sm_cool: benim gibi sorunları olan olursa mutlaka denemelerini tavsiye ederim.
ama çok değil haa yarım çay bardağı sirkeyi 3.4 kilo suya katıyorum. aksi taktirde saçların diplerini yakarmış. bilginize.sırnaşık şey