Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Saolun arkadaşlar ama aileme söylemeye çekiniyorum kızarlar diye.ufff zaten geçen sene başladı hep bu sınav belasının yüzünden...:18:
Bak canım nasıl her hastalıkta erken teşhis önemliyse psikolojik rahatsızlıklarda da erken teşhis, olayın başında müdahale çok önemlidir. Birincisi; ben hiç bir ailenin evladının acı çekmesi karşısında sinirleneceğini zannetmiyorum, aksine sana kol kanat gerecekler ve inan tedavi sürecinde çok destek olacaklar, İkincisi; diyelim ki ailen sana kızacak o zaman gel seninle şöyle bir matematik hesabı yapalım: sence ailen sana kızıp ardından söylene söylene doktora götürürse mi canın daha çok yanar yoksa Allah korusun senin bu rahatsızlığın ilerleyip daha büyük boyutlara gelse ve hayat boyu bu hastalıkla yaşamak ve hatta daha kötü durumlara, noktalara gelmek mi canını daha çok yakar? Bu basit bir hesap ve cevabı ortada canım, üçüncüsü; bu tarz rahatsızlıklar asla tek bir nedene bağlı olarak ortaya çıkmaz, genelde insanın yıllardır içinde biriktirdiği başka başka sorunların bileşkesi, kırılma noktasıdır. Sen hiç tek bir sigarayla akciğer kanseri olan biri gördün mü? Nasıl fiziki hastalıklar yıllar içinde oluşuyorsa psikolojik rahatsızlıklar da yıllar içinde oluşur. Yani bu durumun tek sebebi inan sınav kaygısı değil, zaten öyle olsaydı sen kendine zarar verecek noktaya gelmeden sorunlarını aşardın. İşte bu durumdan ötürü, bilinçaltındaki başka başka sıkıntılardan ötürü ısrarla söylüyorum ki acilen doktora gitmelisin. Belki uzun oldu ama umarım sabredip okursun. Bir de kararını bize bildir, doktora gittin mi ya da ailenle konuştun mu şeklinde