• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçlarımı koparıyorum!!!

sky56

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
38
0
96
Hatay
Merhaba arkadaşlar ben saçlarımı tek tek koparıyorum. ve buna engel olamıyorum.Bi daha yapmıyacağım diyorum yinede elim başıma gidiyor.Kopardığım yerlerde saç kalmayacak nası vazgeçebilirim bu huyumdan yardım edin özellikle streslendiğim zamanlar çok koparıyorum...:44:

canim bu psikolojik rahatsizlik onun icin sanirim kendin birsey yapamazsin zaten yapacak olsan daha önce yapmam dedigin halde tekrar etmezdin...
ergenlik dönemimde ortaya cikan birsey diye biliyorum ama bence bir uzmandan yardim almalisin

Evet öyle ama annem çok kızıyor çekme die bende elimde olan bişey değil diyorum annem sen kendi kendine mani olamıyormusun diyor.:14:

evet bencede kendi kendine engel olamıyorsun bu nedenle bir doktora git işin ehlinden bilgi almakta ne sakınca var

Lise arkadaşlarımın birinin ablasında vardı bu problem ve psikolojik tedavi görüyordu üstelik doktoru da oldukça ciddi ilaçlar vermişti. Bence sorun büyümeden hemen bir doktorla görüş canım. Allah acil şifalar versin şimiden

benmde eskıden bı sınıf arkadsmda vardı kesnlkle bı doktora gıtmelısın cnm sımdıden gecms olsun umarım kısa surede atlatırsın

Saolun arkadaşlar ama aileme söylemeye çekiniyorum kızarlar diye.ufff zaten geçen sene başladı hep bu sınav belasının yüzünden...:18:

Saolun arkadaşlar ama aileme söylemeye çekiniyorum kızarlar diye.ufff zaten geçen sene başladı hep bu sınav belasının yüzünden...:18:

Bak canım nasıl her hastalıkta erken teşhis önemliyse psikolojik rahatsızlıklarda da erken teşhis, olayın başında müdahale çok önemlidir. Birincisi; ben hiç bir ailenin evladının acı çekmesi karşısında sinirleneceğini zannetmiyorum, aksine sana kol kanat gerecekler ve inan tedavi sürecinde çok destek olacaklar, İkincisi; diyelim ki ailen sana kızacak o zaman gel seninle şöyle bir matematik hesabı yapalım: sence ailen sana kızıp ardından söylene söylene doktora götürürse mi canın daha çok yanar yoksa Allah korusun senin bu rahatsızlığın ilerleyip daha büyük boyutlara gelse ve hayat boyu bu hastalıkla yaşamak ve hatta daha kötü durumlara, noktalara gelmek mi canını daha çok yakar? Bu basit bir hesap ve cevabı ortada canım, üçüncüsü; bu tarz rahatsızlıklar asla tek bir nedene bağlı olarak ortaya çıkmaz, genelde insanın yıllardır içinde biriktirdiği başka başka sorunların bileşkesi, kırılma noktasıdır. Sen hiç tek bir sigarayla akciğer kanseri olan biri gördün mü? Nasıl fiziki hastalıklar yıllar içinde oluşuyorsa psikolojik rahatsızlıklar da yıllar içinde oluşur. Yani bu durumun tek sebebi inan sınav kaygısı değil, zaten öyle olsaydı sen kendine zarar verecek noktaya gelmeden sorunlarını aşardın. İşte bu durumdan ötürü, bilinçaltındaki başka başka sıkıntılardan ötürü ısrarla söylüyorum ki acilen doktora gitmelisin. Belki uzun oldu ama umarım sabredip okursun. Bir de kararını bize bildir, doktora gittin mi ya da ailenle konuştun mu şeklinde

Son düzenleme:
Bak canım nasıl her hastalıkta erken teşhis önemliyse psikolojik rahatsızlıklarda da erken teşhis, olayın başında müdahale çok önemlidir. Birincisi; ben hiç bir ailenin evladının acı çekmesi karşısında sinirleneceğini zannetmiyorum, aksine sana kol kanat gerecekler ve inan tedavi sürecinde çok destek olacaklar, İkincisi; diyelim ki ailen sana kızacak o zaman gel seninle şöyle bir matematik hesabı yapalım: sence ailen sana kızıp ardından söylene söylene doktora götürürse mi canın daha çok yanar yoksa Allah korusun senin bu rahatsızlığın ilerleyip daha büyük boyutlara gelse ve hayat boyu bu hastalıkla yaşamak ve hatta daha kötü durumlara, noktalara gelmek mi canını daha çok yakar? Bu basit bir hesap ve cevabı ortada canım, üçüncüsü; bu tarz rahatsızlıklar asla tek bir nedene bağlı olarak ortaya çıkmaz, genelde insanın yıllardır içinde biriktirdiği başka başka sorunların bileşkesi, kırılma noktasıdır. Sen hiç tek bir sigarayla akciğer kanseri olan biri gördün mü? Nasıl fiziki hastalıklar yıllar içinde oluşuyorsa psikolojik rahatsızlıklar da yıllar içinde oluşur. Yani bu durumun tek sebebi inan sınav kaygısı değil, zaten öyle olsaydı sen kendine zarar verecek noktaya gelmeden sorunlarını aşardın. İşte bu durumdan ötürü, bilinçaltındaki başka başka sıkıntılardan ötürü ısrarla söylüyorum ki acilen doktora gitmelisin. Belki uzun oldu ama umarım sabredip okursun. Bir de kararını bize bildir, doktora gittin mi ya da ailenle konuştun mu şeklinde

Pisi pisi çok güzel dile getirmiş ..canım aileler bazen bu tür psikolojik rahatsızlıklarda' ne sorunun varda psikolojin bozulsun' gibi yaklaşımlarda bulunabilir ama ..annende bak bu konuda sana ikazda bulunmuş demekki bi sorun olduğunun farkında.. belki biraz söylenir ama sonuçta sen onun evladısın.kıyamaz sana ..ve doktora gitmeyi ihmal etme canım .yazık o güzelim saçlarına.

küçükken bende bir dönem saçlarımı koarırdım.Neden bilmiyorum o anki durumumuda hatırlıyamıyorum açıkcası.kopardığım yer kelleşmeye başladı.Annemim sürekli ikazları karşısında bıraktım.
Geçenlerde öğrendimki bu psikolojik bir rahatsızlıkmış

bilgisayar ekranına telefon ekranına falan kel resimler koy
belki bilerek böyle olmayayım diye düşünüp yapmazsın

aynı dert bende var 3 yıldır da devam ediyo son 15 gündür anneme allah şahit yolmıcam dedim zorlansamda yolmuyorum..bunun psikolojik bi hastalık olduğunu biliyorum küçüklükte de sakızla kaşlarımı yolardım iyi hatırlıyorum bu tamamen aile içi huzursuzluk hayattaki başarısızlıklar ve sıkıntılardan geldiğini iyi biliyorum.psikoloğa gittim 1 yıl önce sorunumu anlattım devlet hastahanesi bana kişilik testi uyguladı ben anlayamadım bunun kişilikle ne ilgisi var daha sonra da gitmedim ilaçla düzeliceğimizi zannetmiyorum ki bu hastalık için doktorlara para döken binlerce insan var.tamamen irade engel olucaksın kendine çevremde çoğu kişi öğrendi artık..en kötüsü ise şuydu bi akrabımızın düğününde saçımdaki kelliği gören kız anneme beni sormuş annemde saçlarımı yolduğumu söylemiş..neyse üzerinden bi süre geçti tekrar bu kızı gördüm bi düğünde saçlarıma fön çektim boşluk yoktu biraz uzamıştı bu salak kız bana ne oldu saçını yoluyodun artık yolmuyomusun demez mi çiftetelli oynarken yani rezil ediyoruz kendimi insanların bakış açısı değişiyo bize karşı bilmiyolar ki ne yaşadıklarımızı...inş sende bende bu dertten en kısa dürede kurtuluruz cnm..

tamaen stres kaynaklı bi rahatsızlık.üniversiteye hazırlık döneminde aynı problem ben de de vardı.stersli durum ortadan kalkınca bitti. ama bu durumdan dolayı saçının bir kızmını kel hale getirenler var.bir uzmana görünmende fayda var.

Bu bir anksiyete bozukluğu psikolojik yani aynisindan bendede var :) bundan mitlu değilim çok rahatsızim senelerdir çekiyorum neredeyse 10 sene oldu belki fazlası da vardır. Suan bile yazilanlari okurken elim kafamda psikiyatri ye gittim hafof bi ilacla başladık sonra ilaci degistik sobra dozu yukselttik derken bunun yaninda benden bileklerime ambalaj lastiği takmami istedi elim kafana gittikce cek birak canin acisin dedi yaptim bir iki gün koparmadim sonrasında lastiklerden ruhum daraldi çıkardım doktor bu sadece ilacla önlenecek bisey değil kendinde kendine engel olmalisin dedi ama ben bu durumdan hoşnut olmasam da koparirken salak bi sekilde hosuma gidiyor. Bu arada cocuk istegimiz var bu yüzden doktoru da ilaci da bıraktım çocuk olmuyor tedavi görüyorum doktor bi zarari yk dedi ama iste icimi rahat olsun diye biraktim doktoru da ilaci da... yani sonuc olarak aynen devam ediyorum kafami kazitmayi düşünüyorum her defasinda ama esim müsade etmiyor. O güzelim saçlarımı toplarken avucuma sigmazken simdi lastige uc kez sariyorum ama sanirim senin yasin daha küçük annene durumunu anlat ve doktora git ben pek bi fayda göremedim ama bu uzun bi süreç bikmadan usanmadan psikiyatriye gitmelisin.

bende aynı şeyi yapıyodum bir süre sonra o kopardığın saçlar çıkıyo ve saçlarında iğrenç bi görüntü oluyo bunu farkettiğin zaman koparmayacksın Allah'tan ben bıraktım ama arada uçlarını koparıyodum kırık oldu hep onlarıda kestim artık yapmıyorum

Back